کد خبر 1179073
تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۴:۲۰

درست چند روز پس از عبور جنجالی ناوشکن آمریکا از تنگه تایوان، نیروی دریایی این کشور از رزمایش مشترک دو ناوگروه تهاجمی در دریای جنوبی چین خبر داد.

به گزارش مشرق، درست چند روز پس از عبور ناوشکن ایالات متحده از تنگه تایوان، دو ناوگروه واشنگتن امروز (سه‌شنبه) در دریای جنوبی چین رزمایش مشترک برگزار کرد.

بنا بر گزارش خبرگزاری رویترز، نیروی دریایی ایالات متحده با اشاره به اولین عملیات دو ناوگروه متفاوت ایالات متحده در این آبراه شلوغ از ژوئیه ۲۰۲۰ تاکنون مدعی شده است که ناوگروه تهاجمی «تئودور روزولت» و ناوگروه تهاجمی «نیمیتز» انبوهی از تمرین‌های نظامی را با هدف افزایش قابلیت همکاری بین ناوگروههای آمریکایی و همچنین افزایش قابلیت‌های فرماندهی و کنترل انجام داده‌اند.

این رزمایش‌ درست پس از آن برگزار شده است که چین کشتیرانی ناوشکن «یو اس اس جان اس مک کین» در نزدیکی جزایر «پاراسل» تحت کنترل چین را محکوم کرده است.

ایالات متحده مدعی شده بود که اولین مأموریت ناوشکن این کشور در تنگه تایوان از زمان آغاز ریاست‌جمهوری «جو بایدن»، آزادی عملیات ناوبری است.

دریادار «جیم کرک» فرمانده ناوگروه تهاجمی نیمیتز در بیانیه‌ای گفت: «ما به تضمین استفاده قانونی از این دریایی که طبق قوانین بین‌المللی تمامی کشورها از آن بهره‌مند هستند، متعهدیم».

چین از کشتیرانی مداوم ایالات متحده در دریای جنوبی چین بسیار خشمگین است و و بارها تأکید کرده است که ایالات متحده با نقض حاکمیت غیرقابل انکار قلمروهای چین، عمداً به تنش‌زایی می‌کند.

پنجشنبه هفته گذشته (۱۶ بهمن ماه)، ناوشکن «یو اس اس جان اس مک کین» از تنگه تایوان عبور کرد و ناوگان هفتم نیروی دریایی آمریکا مدعی شده است که این ناوشکن مطابق با قوانین بین‌المللی از تنگه تایوان عبور کرده است و این نمایانگر تعهد آمریکا به هند و اقیانوسیه آزاد است.

این اقدام تحریک‌آمیز ایالات متحده در شرایطی صورت گرفته‌ است پکن، تایوان را بخشی از سرزمین متعلق به چین می‌داند و تحرکات آمریکا و فروش سلاح به تایوان را نقض حاکمیت خود و مغایر با سیاست «چین واحد» ارزیابی می‌کند.

آمریکا با اعزام ناو به تنگه تایوان و کمک نظامی به تایوان عملا در مسیر حمایت از این جزیره است و پکن بارها به این مسئله اعتراض کرده است. این در حالی است که کشورهای عضو سازمان ملل متحد از جمله آمریکا، تایوان را به عنوان کشور مستقل به رسمیت نمی‌شناسند.

منبع: فارس