به گزارش مشرق، «یانگ جیه چی» از دیپلماتهای ارشد چین و رئیس اداره روابط خارجی حزب کمونیست چین امروز (سه شنبه) به ایالات متحده هشدار داد که مداخله در امور داخلی چین «خط قرمزی است که نباید از آن عبور شود».
طبق گزارش پایگاه خبری و تحلیلی بلومبرگ، این دیپلمات ارشد چین طی سخنرانی در کنفرانس مجازی کمیته ملی روابط ایالات متحده و آمریکا تصریح کرد که واشنگتن و پکن میتوانند برای بهبود امور بینالمللی با یکدیگر همکاری کنند.
بیشتر بخوانید:
چین نخستین هشدار را از دولت بایدن گرفت
یانگ جیه چی با تأکید بر آمادگی همکاری پکن با دولت «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا بدون هرگونه مداخله واشنگتن در امورداخلی کشورش گفت: «در چند سال گذشته، دولت ترامپ سیاستهای اشتباهی را در قبال چین اتخاذ کرد و روابط میان دو کشور را به سختترین دوره از زمان برقراری روابط دیپلماتیک فرو برد».
این دیپلمات ارشد چین که زمانی بعنوان سفیر کشورش در ایالات متحده فعالیت میکرد ادامه داد: « ما همچنان بر این باوریم که صلح و پیشرفت همچنان روند غالب تمامی زمانها است و اینکه همزیستی مسالمتآمیز و همکاری برد-برد خواسته مشترک تمامی افراد است».
وی در ادامه هشدار داد که ایالات متحده باید مداخله در امور داخلی چین از جمله هنگ کنگ، تبت و سین کیانگ را متوقف کند.
وی با مشخص کردن حریم مسائل داخلی پکن گفت: «اینها خطوط قرمزی است که نباید از آن عبور کنند. هرگونه تخطی، به تضعیف روابط چین و آمریکا و منافع خود ایالات متحده منجر میشود».
اظهارات این دیپلمات ارشد چین در حالی مطرح شده است که بایدن تاکنون به تداوم فشار بینالمللی به چین به دلیل آنچه نقض حقوق بشر خوانده میشود، تمایل نشان داده است.
درست چند روز پس از آغاز به کار بایدن بعنوان رئیسجمهور جدید آمریکا، وزارت خارجه این کشور با صدور بیانیهای بر تعهد قاطعانه واشنگتن در قبال تایوان تأکید کرد و با متهم کردن پکن به اعمال فشار به تایوان از این کشور خواست تا «فشار نظامی، دیپلماتیک و اقتصادی (علیه تایوان) را متوقف کند».
از طرف دیگر، «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه ایالات متحده با متهم کردن پکن به نقض حقوق بشر در منطقه سین کیانگ، مدعی شد که اقدامات چین در غرب سین کیانگ باید بعنوان نسل کشی تلقی شود.
طبق گزارش بلومبرگ، «جینا ریموندو» گزینه بایدن برای اداره وزارت بازرگانی ایالات متحده نیز اخیراً اعلام کرده است که باید گامهای تهاجمیتری برای مقابله با اقدامات «غیرمنصفانه» تجاری چین برداشته شود.
روز گذشته (دوشنبه)، بلینکن در مصاحبه با شبکه «ان بی سی نیوز» پکن را به زیر پا گذاشتن تعهدات خود در قبال هنگکنگ متهم کرد و در موضعی مداخلهجویانه گفت ایالات متحده باید درهای خود را مانند انگلیس برای کسانی که از "سرکوب" فرار میکنند، باز کند.
بلینکن مدعی شد: «آمریکا با مشارکت مجدد در امور جهانی و نهادهای بینالمللی برای مقابله با چین قدرت مییابد، زیرا وقتی ما عقب بکشیم، چین جا را پر میکند».
در سالهای اخیر، تنشها میان ایالات متحده آمریکا و جمهوری خلق چین در خصوص طیفی از موضوعات از جمله اتهامزنی دولت ترامپ به پکن در خصوص منشأ شیوع کرونا، موضوعات تایوان و هنگ کنگ و دیگر مسائل بسیار پرتنش بوده است.
در بحبوحه تنشها میان واشنگتن و پکن در خصوص مسئله تایوان، یک ناوگروه نظامی آمریکایی با هدایت ناو هواپیمابر «یو اس اس تئودور روزولت» اوایل هفته گذشته وارد دریای جنوبی چین شد.
در پی اقدام واشنگتن در ورود به آبهای مورد مناقشه چین، ارتش پکن نیز هشت بمبافکن « H-۶K»، چهار جنگنده «جی-۱۶» و یک فروند هواپیمای جنگی ضدزیردریایی « Y-۸» اعزام کرد که از تایوان به سمت آبراه مورد مناقشه دریای جنوبی چین پرواز کردند.
پایگاه خبری «بیزنس اینسایدر» در این خصوص گزارش کرد که پس از اقدام تحریکآمیز ایالات متحده در اعزام ناوگروه آمریکایی به دریای جنوبی چین، بمبافکنهای پکن حمله به این ناوگروه را شبیهسازی کردند.