کد خبر 1186551
تاریخ انتشار: ۹ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۴:۲۳

مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران گفت: سررسید اولین قسط هواپیماهای برجامی ایران ایر به مبلغ ۳۳۰ میلیارد تومان است که توان پرداخت اقساط را نداریم و باید حاکمیت و دولت چاره ای بیندیشند.

به گزارش مشرق، کاپیتان علیرضا برخور، درباره جزئیات بازپرداخت اقساط تسهیلات ۳۳۰ میلیون دلاری صندوق توسعه ملی به شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران بابت خرید هواپیماهای برجامی، اظهار داشت: حدود ماه آینده سررسید اولین قسط به مبلغ ۳۳۰ میلیارد تومان است که توان پرداخت اقساط را نداریم و نمی توانیم اقساط را پرداخت کنیم.

بیشتر بخوانید:

پروازهای خارجی نوروز در هاله‌ای از ابهام

مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران افزود: کل تسهیلات هواپیماهای برجامی ۵۴۰ میلیون دلار بود که ماه آینده سررسید می‌شود و پرداخت آن برای ایران ایر غیر ممکن است.

وی در پاسخ به این سوال که نامه‌ای به دولت برای مهلت دهی این تسهیلات داشته اید؟ اظهار کرد: همه بانک ها با ما همکاری می کنند ولی به هر حال آنها هم در مقابل سازمان های نظارتی باید پاسخگو باشند.

مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران  در پاسخ به این سوال که آیا این هواپیماها در رهن است؟ اظهار کرد: بله هواپیماها در رهن است.

* حدود ۵۰ درصد هواپیماهای برجامی فعال است

برخور در پاسخ به این سوال که در حال حاضر چند فروند هواپیماهای برجامی در ناوگان هما فعال است؟ اظهار داشت: ۵۰ درصد به اضافه یک فروند هواپیمای برجامی فعال داریم که شامل حدود ۷ تا ۸ فروند است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۴۰ فروند هواپیما در ناوگان هما داریم، اضافه کرد: با در نظر گرفتن چک های هواپیماها، در حال حاضر ۱۲ فروند هواپیما در ناوگان هما فعال است اما در ایام نوروز حدود ۷ تا ۸ فروند هواپیمای فعال خواهیم داشت.

* زمان چک ATRها رسیده است قطعه نداریم، زمین گیر شدند

مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران  در پاسخ به این سوال که چرا تعدادی از هواپیماهای برجامی ATR ایران ایر زمین گیر است، توضیح داد: استفاده از هواپیما برنامه می‌خواهد، اگر ۱۰ فرزند با هم به دنیا بیایند، همه با هم به مدرسه می‌روند، همه با هم بالغ می شوند، با هم ازدواج می کنند، با هم نوه دار می شوند و با هم می میرند، استفاده از هواپیما هم باید پله‌ای باشد، الان زمان چک هواپیماها رسیده است، نمی‌توانیم به صورت آزاد قطعه تهیه کنیم چون پول نداریم ضمنا تحریم هم هستیم.

برخور ادامه داد: همین کارخانه های سازنده هم طبق وعده شان عمل نمی کنند و قطعه به ما نمی‌دهند، نمی آیند و برابر قراردادی که با ما دارند، به ما کمک نمی‌کنند و درواقع به قرارداد خود هم پایبند نیستند.

وی تأکید کرد: نجات شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران به عنوان شرکت حامل پرچم، یک حرکت انقلابی و آنی دولت و حاکمیت را می طلبد.

شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران طبق صورت مالی سال ۹۷ ایران ایر، با وثیقه‌گذاری ۲۰ فروند هواپیما مبلغ ۱۳۰۰ میلیارد و ۴۷۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان تسهیلات دریافت کرده است و تسهیلات بدون وثیقه هما ۴ هزار و ۱۰۶ میلیارد و ۸۳۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان است و در این بخش جمع تسهیلات هما با/ بدون وثیقه ۵ هزار و ۴۰۷ میلیارد و ۳۱۱ میلیون تومان است.

* جزئیات وام‌های هما از ۴ بانک بابت خرید ATR و ‌ایرباس‌های برجامی

‌بر اساس یادداشت‌های توضیحی صورت‌های مالی شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران در سال منتهی به ۲۹ اسفند ۹۷، در سال مالی ۹۴ مبلغ ۱۱۳ میلیارد و ۹۹۲ میلیون تومان از بانک صنعت و معدن همچنین مبلغ ۴۰ میلیارد تومان از بانک ملی و مبلغ ۶۰ میلیارد تومان از بانک ملت استقراض شده است.

در ارتباط با خرید هواپیماهای نو معادل ۳۳۰ میلیون دلار از محل منابع صندوق توسعه ملی به موجب ۳ فقره قرارداد جعاله با بانک صنعت و معدن به مبلغ ۹۲ میلیون و ۵۹۲ هزار یورو و ۱۴۱ میلیون و ۱۲۷ هزار و ۹۸۷ یورو بابت خرید ۳ فروند هواپیمای ایرباس، هشت فروند هواپیمای ATR به مبلغ ۷۸ میلیون و ۱۶۸ هزار و ۸۸۲ یورو تسهیلات دریافت و به طور مستقیم در وجه شرکت های هواپیمایی ایرباس و ATR حواله ارزی انجام شده است.

‌همچنین بابت خرید ۴ فروند هواپیمای ATR مبلغ ۵۰ میلیون یورو و ۱۹ میلیون و ۵۰۹ هزار و ۲۶۹ یورو از منابع داخلی بانک صنعت و معدن تسهیلات دریافت و مبلغ عیناً به حساب شرکت ATR حواله شده است.

در سال مالی مورد گزارش همچنین مبلغ ۴۹۷ میلیارد و ۵۳۹ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان از محل منابع صندوق توسعه ملی به عاملیت بانک پارسیان بابت خرید پنج فروند هواپیمای ATR تسهیلات دریافت شده است.

منبع: فارس