کد خبر 1188293
تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۱

تقریباً ۳ میلیون آمریکایی به دلیل کمبود واکسن دومین دز از واکسیناسیون خود برای محافظت در برابر کرونا را به موقع انجام ندادند و شمار این افراد هر روز رو به افزایش است.

به گزارش مشرق، در حالیکه دنیا چشم انتشار پایان همه‌گیری کوید ۱۹ با تزریق گسترده واکسن است، محدودیت‌های موجود در تولید واکسن‌ها مشکلات مختلفی را بوجود آورده است. از جمله در آمریکا که بیشترین تعداد تلفات را داشته، این معضل جدی‌تر است. در شرایطی که میلیون ها شهروند آمریکا در صف انتظار تزریق واکسن کووید  ۱۹ به سر می‌برند که شاید تا چندین ماه یا بیشتر طول بکشد، برخی از افراد نیز موفق به دریافت دز دوم و تکمیل کردن روند واکسیناسیون نشدند و تعداد آنها هر روز رو به افزایش است؛ به طوری که این دسته از افراد تا چند روز دیگر از مرز ۳میلیون نفر عبور می‌کنند و تامادامی که برنامه واکسیناسیون به درستی و آنطور که متخصصان توصیه می‌کنند، اجرا نشود امکان کنترل همه‌گیری در کشوری که بیش از نیم میلیون کشته در اثر کووید ۱۹ دارد، میسر نمی‌شود. 

بیشتر بخوانید:

۲۱۰۰ آمریکایی ظرف ۲۴ ساعت قربانی کرونا شدند

* روند نزولی شمار افرادی که دز دوم واکسن را به موقع دریافت می‌کنند

 بر اساس بررسی «CBS MoneyWatch» از آخرین داده‌های مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده، میلیون‌ها آمریکایی در مدت زمان توصیه شده برای اطمینان از محافظت بهینه در برابر کرونا دز دوم واکسن کرونا ویروس را به دلیل کمبود واکسن دریافت نکرده‌اند. از روز چهارشنبه، کمی بیش از ۲.۸ میلیون آمریکایی که نخستین تزریق خود را انجام داده‌اند - تقریباً ۱۲ درصد از واکسیناسیون ها - در بازه ۲۸ روزه تجویز شده برای واکسن مدرنا، دوز دوم خود را دریافت نکرده‌اند؛ واکسن دیگری که به طور مشترک توسط فایزر و بیون‌تک آلمان تولید شده، قرار است ۲۱ روز پس از دریافت اولین دوز تجویز شود.

تعداد افرادی که هنوز دوز دوم واکسن خود را دریافت نکرده‌اند، براساس آخرین داده‌های عمومی CDC است؛ آمار و ارقام این مرکز نشان می‌دهد، سهم افرادی که به موقع دوز دوم خود را دریافت می‌کنند در حال کاهش است و شکافی که فقط یک هفته پیش از ۱ میلیون نفر عبور کرده بود، به سرعت در حال افزایش است و از ۲۴ فوریه( چهارشنبه ۶ اسفند) به ۲ میلیون و ۸۲۶ هزار و ۱۳۴ نفر رسیده است.

* تزریق تنها یک دوز، تمایل دولت آمریکا 

دولت آمریکا بیشتر تمایل به تزریق دوز اول به تعداد هرچه بیشتر مردم دارد و این باعث نگرانی متخصصانی شده است که می‌گویند داده‌های علمی دال بر مؤثر بودن واکسن با نصف کردن مقدار آن وجود ندارد؛ با تشدید نگرانی‌ها از کاهش سرعت توزیع واکسن نسبت به پیش‌بینی‌ها، دولت فدرال ایالات متحده مشغول بررسی طرحی است که مقدار کمتری واکسن کووید ۱۹ مدرنا یعنی نیم دوز به برخی افراد تزریق کند تا سرعت اجرای طرح واکسن‌زنی را افزایش دهد. 

* نداشتن برنامه‌ریزی برای واکسیناسیون، عامل چالش امروز

بروس یی لی که در رشته مدیریت بهداشت و سیاست‌های عمومی در دانشگاه سیتی نیویورک تحصیل می‌کند، می‌گوید: «این روزها با افرادی مواجه می‌شوم که سعی در دریافت دز دوم واکسن کرونا دارند اما با چالش‌هایی نظیر کمبود واکسن مواجه می‌شوند؛ انجام واکسن بسیار چالش برانگیز است، به ویژه وقتی شامل دو دز می‌شود. همه این موارد باید در سال گذشته و قبل از اجرا برنامه ریزی  می‌شد و وضعیت نابسامان این روزهای واکسیناسیون نشان می‌دهد هیچ برنامه مشخصی برای این عملیات وجود نداشته است».

* تأمین دوزهای دوم مسئله اصلی سیستم های بیمارستانی

به نظر می‌رسد کمبود واکسن برای تأمین دوزهای دوم مسئله اصلی سیستم‌های بیمارستانی است؛ جسیکا دالی، داروساز آمریکاییمی‌گوید: «به بسیاری از بیمارستان‌ها دستور داده شده که از هر دز مصرفی برای تزریق اولیه استفاده کنند و  به آنها وعده داده‌اند که میزان دریافت واکسن در آینده بیشتر خواهد شد, این درحالیست که آنها اخیراً  شاهد افت محموله‌های خود هستند». در چند هفته گذشته، تعدادی از ایالات واکسن‌های بیشتری را به زنجیره‌های داروخانه یا مکان های واکسیناسیون انبوه و دور از بیمارستان منتقل کرده‌اند.

برخی از متخصصان بهداشت فکر می‌کنند، تأخیر در دزهای دوم واکسن  تلاش واکسیناسیون ایالات متحده را از بین نمی‌برد. در اوایل این ماه، مرکز کنترل و پیشگیری از امراض آمریکا راهنمای جدیدی را منتشر کرد مبنی بر اینکه می‌توان  دز دوم را تا ۴۲ روز پس از اولین دوز تجویز کرد، اگرچه آژانس مجدداً تأکید کرد که دز دوم در طی ۲۱ یا ۲۸ روز بهینه است.

* تلاش بی نتیجه افراد برای دریافت دز دوم

بیش از ۱۲ نفر برای واشنگتن‌پست نوشتند،  برای دریافت دز دوم واکسن با موانعی روبه‌رو هستند؛ این موانع ایجادکننده در حالی پیش آمده که یک بحث بین المللی در مورد چگونگی بهینه کردن عرضه محدود واکسن در حال انجام است: اولویت بندی کامل افرادی که اولین دوز خود را دریافت کرده‌اند  یا ارائه محافظت جزئی با دوزهای منفرد به تعداد بیشتری از مردم. دلیل آن هم که محدودیت‌های موجود در تولید واکسن است.

منبع: فارس

برچسب‌ها