کد خبر 1206162
تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۹

درحالی تعداد متوفیان ناشی از همه‌گیری کرونا همچنان بالای ۳۰۰ نفر اعلام شده که کارشناسان پیش بینی می‌کنند تارسیدن به نقطه اوج پیک چهارم هنوز فاصله داریم.

به گزارش مشرق، فروردین ۱۴۰۰ درحالی روبه پایان است که موج چهارم همه‌گیری کرونا نگرانی‌های تازه‌ای در میان جامعه ایجاد کرده و به پیش‌بینی کارشناسان این روزها احتمالا تا نیمه دوم ماه آینده نیز ادامه دارد.

بررسی دقیق آمارهای منتشر شده از سوی وزارت بهداشت از میزان همه‌گیری و همچنین تعداد متوفیان ناشی از این بیماری نشان می‌دهد موج چهارم کرونا که از اواخر تعطیلات نوروز آغاز شده هنوز تا قله نرسیده و روند صعودی گسترش بیماری حکایت از روزهای سختی دارد.

این درحالی است که بررسی‌های میدانی و همچنین اخبار منتشر شده در رسانه‌های رسمی و فضای مجازی نشان می‌دهد مراکز درمانی در سراسر ایران به دلیل سرعت انتقال بیماری با ویروس انگلیسی یکی پس از دیگری پر شده و در برخی مناطق هم اکنون با ایجاد مراکز درمانی موقتی در ورزشگاه‌ها یا سالن‌های ستاد بحران مسئولان تلاش می‌کنند دوباره افسار رها شده کرونا ویروس رو به دست گرفته و آن را مدیریت کنند.

ابتلای خانوادگی نگران کننده شده است

کاهش قابل توجه رعایت پروتکل‌های بهداشتی در ایام نوروز با ورود ویروس جهش یافته انگلیسی مشکلات عمده‌ای برای خانواده‌ها ایجاد کرده و شاهد مثال این نکته هم افزایش یکباره مراجعه خانوادگی در بسیاری از استانها برای دریافت خدمات درمانی است. به عنوان مثال در یکی از استان‌های جنوبی کشور یک خانواده ۲۰ نفر همه‌ با هم در بخش‌ بستری شده‌اند و حتی برخی از روسای مراکز درمانی تلاش می‌کنند برای مدیریت بهتر شرایط خانواده‌ها را در کنار هم بستری کنند.

به گفته کارشناسان این اتفاق تنها به دلیل برگزاری دوره‌همی‌های خانوادگی بوده آنهم در روزهای پایانی تعطیلات نوروزی بوده هرچند در این دوره و حتی بعد از آنهم تعطیل شدن ادارات در برخی استان‌ها به عنوان فرصتی برای شب‌نشینی و دورهمی تلقی شده است و همین امر کانون‌های نگران کننده بیماری را ایجاد کرده است.

عدم رعایت پروتکل‌ها بهداشتی باعث شیوع انفجاری کرونا می‌شود

مهدی شفیعی، با اشاره به آخرین وضعیت شیوع ویروس کرونا در استان کرمان اظهار داشت: متأسفانه وضعیت استان خوب نیست، شرایط خوبی را تجربه نمی‌کنیم و ظرف هفته گذشته و این هفته شاهد افزایش موارد بستری کرونا د بیمارستان‌ها با یک شیب تند هستیم.

وی با بیان اینکه ظرف هفته گذشته با یک شیب تند بیمارستان‌های ما ظرف چند روز به حد اشباع رسیدند و آمار بیماران ما در اوایل فروردین ماه از ۷۰ تا ۸۰ نفر بیمار در اوایل فروردین ماه به آمار حدود ۴۵۰ بیمار در روز در این هفته رسیدیم.

وی با اشاره به اینکه روزانه موارد جدید ابتلا و بستری‌های کرونایی در استان با یک شیب تند در حال افزایش است اما هنوز با کمبود تخت‌های بیمارستانی و فضاهای درمانی مواجه نشدیم تصریح کرد: اگر بیماری با همین روند افزایشی ادامه پیدا کند احتمال اینکه در هفته آینده با چالش مواجه شویم وجود دارد.

وی بیان کرد: امیدواریم با تدابیر اندیشیده شده، رعایت پروتکل‌ها از سوی مردم و اعمال محدودیت‌های ترافیکی و اصناف کمک کننده باشد، شیب ابتلا به کرونا در استان کندتر و ملایم‌تر شده و بتوانیم موج چهارم کرونا در استان را با کمترین عارضه و تلفات پشت سر بگذاریم.

وی با اشاره به اینکه موج‌های دوم و سوم کرونا در استان بزرگ بودند و هر موج بین یک تا دو هفته و گاهی بیشتر طول می‌کشید گفت: موج‌های گذشته با شیب ملایم آغاز و در ادامه در دو تا سه هفته به اوج رسیده و پس از آن حالت ثابت پیدا کرده و در ادامه رونده کاهشی پیدا کردند و در مجموع بین یک تا دو ماه طول می‌کشید.

وی با بیان اینکه موج جدید کرونا به موج‌های قبلی متفاوت بوده و ظرف کمتر از یک هفته با شیب تند به اوج رسیده و هر روز تعداد بیماران ما ۱.۵ تا ۲ برابر با سیر تصاعدی و بسیار شدید افزایش یافت افزود: در این موج ظرف کمتر یک هفته شاهد تعداد زیادی از بیماران بودیم که این ماهیت کرونای انگلیسی است که با یک سرعت و شدت بالا می‌توان جمعیت حساس را درگیر کند.

وی با اشاره به اینکه چند ‌عامل باعث ایجاد و تشدید موج چهارم کرونا شد بیان کرد: شلوغی پایان سال، خریدهای شب عید ‌و شلوغی بازار در روزهای پایانی اسفندماه، برداشته شدن محدویت‌های سفر، دورهمی‌ها و دید و بازدیدهای نوروزی، برگزاری مراسمات عروسی در هفته اول فروردین ماه در شهرها آبی با حداکثر ظرفیت سالن‌ها، عدم رعایت پروتکل‌ها، عادی انگاری و برداشته شدن ماسک‌ها از مهمترین عوامل شیوع کرونا است.

وی با بیان اینکه رعایت پروتکل‌ها در روزهای پایان سال در استان به زیر ۶۰ درصد رسید در حالی که در اوایل اسفندماه به ۹۵ درصد رسیده بود عنوان کرد: الان رعایت پروتکل‌ها در سطح جامعه به حدود ۷۵ درصد رسیده و این مسئله باعث می‌شود که زنجیره انتقال برقرار و بیماری به شکل انفجاری شیوع پیدا کند.

۴۰۳۰ هم غافلگیر شد

افزایش قابل توجه تعداد مراجعه کنندگان به مراکز درمانی و همچنین تقاضای بالای دریافت اطلاعات از سامانه ۴۰۳۰ تعیین شده برای ارایه خدمات مشاوره‌ای به مبتلایان یا حتی افرادی که مشکوک به بیماری هستند باعث شد تا روز گذشته این سامانه نیز با اخلال مواجه شود.

اگرچه مسئولان مربوطه به سرعت وارد عمل شدند و برای رفع این مشکل اقدام کردند اما این اتفاق زنگ هشدار قابل ملاحظه‌ای است برای سایر مسئولان که موج تازه همه‌گیری کرونا ظاهرا درحال تاخت‌وتاز در سراسر کشور است و باید آماده شرایطی متفاوت از آنچه تا امروز تجربه کردیم باشیم. به عنوان مثال سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا نیز قبلا اعلام کرده بود که رسیدن به پیک ۶۰ هزار بستری در مراکز درمانی دور از انتظار نیست.

روند ابتلا به بیماری کرونا در استان سمنان افزایشی است

نوید دانائی، اظهار داشت: همچنین تعداد ۲۷۰ نفر دیگر نیز در مدت ۲۴ ساعت گذشته تست کرونا آنان مثبت شده است و این نشان می‌دهد که روند ابتلا افزایشی است و این امر می‌تواند به‌شدت هشداردهنده باشد.

وی خاطرنشان کرد: اغلب شهرهای استان سمنان قرمز بوده و بر اساس آخرین رنگ‌بندی اعلام شده به‌جز آرادان که نارنجی است سایر شهرها قرمز و در شرایط خطر است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان افزود: این روزها نیازمند همراهی مردم هستیم و از مردم می‌خواهیم که در خانه بمانند و چرا که این روزها وقت افطاری و دور هم بودن نیست و این تجمعات و دور همی‌ها به‌شدت خطرناک است.

 دانائی با بیان اینکه متأسفانه برخی از مردم هنوز این شرایط و خطر را باور نکردند؛ افزود: بعد از افطار شاهد تردد مردم در خیابان‌ها و رفت‌وآمد آن‌ها به دور همی‌ها هستیم که این امر می‌تواند به‌شدت خطرناک باشد.

 وی گفت: از مردم خواهش می‌کنم که پروتکل‌ها را رعایت کنند؛ چرا که رعایت پروتکل‌ها و خودداری از حضور در تجمعات و دور همی‌ها ضروری است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان با اذعان به اینکه موارد ابتلا به‌شدت زیاد است؛ افزود: کسانی که علامت‌دار می‌شوند و هر علائم خفیف از سرماخوردگی را دارند باید بیماری خود را کرونا فرض کنند چرا که در حال حاضر سرماخوردگی وجود ندارد.

دانائی با بیان اینکه افرادی که علامت دارند باید بلافاصله بعد از ظاهر شدن علائم به پزشکان و مراکز منتخب مراجعه کنند؛ افزود: متأسفانه یکی از مشکلات موجود مراجعه دیرهنگام است و بیماری که بعد از هشت یا ۹ روز از شروع علائم مراجعه می‌کند؛ علائم بیماری توسعه پیدا کرده و دیگر کاری از کادر درمان برنمی‌آید.

وی از فعالیت ۱۲ مرکز منتخب شناسایی بیماران کرونایی در شهرستان‌های مختلف مستقر بوده و مردم می‌توانند مراجعه کرده و یا از طریق نوبت‌دهی تلفنی و یا اینترنتی نوبت گرفته و بعداً مراجعه کرده و درمان دارویی بگیرند که این امر می‌تواند به کادر درمان کمک کند که موارد مبتلا را نیز شناسایی کنند و اقدامات درمانی و قرنطینه‌ای با سرعت بیشتری انجام شود.

از ابتدای بروز و شیوع بیماری کرونا تاکنون ۲۲۸۵۲ مورد مثبت بیماری کرونا بر اساس معیارهای تشخیصی آزمایشگاهی PCR در مجموعه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان شناسایی شده‌اند.

بدین ترتیب مجموع بیماران بستری شده در بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه از ابتدای بروز و شیوع بیماری کرونا ویروس تاکنون به پنج هزار و ۴۱۰ نفر رسیده است و هفده هزار و ۴۴۲ بیمار نیز به‌صورت سرپایی شناسایی شدند.

کل موارد بهبودی و ترخیص بیماران مبتلا به کووید ۱۹ از ابتدای بروز و شیوع بیماری در بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه به ۴۵۲۵ نفر رسید.

شرایط شیوع کرونا در شهرهای شمالی خوزستان نگران کننده است

 فرهاد سلطانی، اظهار داشت: شرایط در برخی شهرهای استان به خصوص شهرهای شمالی مانند دزفول بسیار نگران کننده است و ما با افزایش تعداد بستری‌ها در این شهرها رو به رو هستیم.

وی افزود: در حال حاضر شرایط بستری و تعداد مراجعات به بیمارستان‌های شهر اهواز تقریباً به یک حد ثباتی رسیده است که ما را امیدوار به کاهش تعداد ابتلاها و مراجعات به بیمارستان‌ها کرده است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: در حال حاضر تمام ظرفیت تخت‌های مراقبت ویژه بیمارستان‌های کرونایی استان با اشغال صددرصدی روبه‌رو هستند و ما از این لحاظ با یک نگرانی جدی مواجه هستیم.

سلطانی در خصوص آخرین آمار بستری‌ها استان گفت: در حاضر ۲ هزار نفر در بیمارستان‌های کرونایی خوزستان بستری هستند که از این تعداد ۱۵۶۰ نفر در بخش عادی و ۴۵۰ نفر در بخش حاد و مراقبت های ویژه بستری هستند که این تمام ظرفیت بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های استان است.

وی در ادامه گفت: اگر شرایط به همین منوال ادامه پیدا کند و به حد ثباتی نرسیم با یک مشکل کاملاً جدی و آن کمبود تخت برای بستری بیماران کرونایی مواجه خواهیم بود که می‌تواند ما را وارد یک چالشی بزرگ کند.

۱۸۱ مبتلای جدید به کرونا در سیستان و بلوچستان شناسایی شد

سیدمحمد هاشمی شهری، اظهار داشت: بر اساس آمار آزمایشگاهی تا صبح امروز با شناسایی ۱۸۱ مورد جدید ابتلا به کرونا ویروس در استان، شمار مبتلایان سیستان و بلوچستان به ۳۰ هزار و ۶۳۱ نفر رسید.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: تاکنون در مجموع یک هزار و ۲۲۱ نفر از مردم استانی که به کرونا مبتلا بوده‌اند با وجود دریافت خدمات درمانی استاندارد در مراکز بهداشتی و درمانی سطح استان جان خود را از دست داده‌اند.

وی با ابراز تاسف از آمار رو به رشد شیوع کرونا در سطح استان، خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۶۴ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان بستری هستند که بیشترین تعداد در میان سه محدوده دانشگاه‌های علوم پزشکی زاهدان، زابل و ایرانشهر مربوط به محدوده تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان است.

۲۹۴ مورد قطعی جدید به کرونا شناسایی شد

ویروس کرونا در منطقه کاشان همچنان جولان می‌دهد به نحوی که به نظر می‌رسد بر اساس آمار و ارقام منطقه کاشان از نظر وضعیت کرونایی وخیم‌تر از شرایط قرمز باشد و وجود تعداد بالای بیماران بستری شده و مبتلایان گواه این مطلب است.

مهدی دلاوری، با بیان اینکه طی ۲۴ ساعت گذشته ۶۳ بیمار جدید حاد تنفسی در شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل بستری شدند، اظهار داشت: از این تعداد ۵۷ بیمار در بیمارستان شهید بهشتی کاشان و شش نفر نیز در بیمارستان سیدالشهداء آران و بیدگل بستری شدند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان  با بیان اینکه بیماران بستری شده در کاشان حداقل ۱۶ و حداکثر ۸۹ سال سن دارند، افزود: در شهرستان آران و بیدگل نیز حداقل سن بیماران بستری شده در بیمارستان سیدالشهداء ۴۵ سال و حداکثر ۷۹ سال است که نشان می‌دهد که ویروس کرونا در این مقطع زمانی محدود به سن و سال نیست.

دلاوری با بیان اینکه تاکنون ۳۲۶ بیمار حاد تنفسی در دو مرکز درمانی شهید بهشتی کاشان و سیدالشهداء آران و بیدگل بستری هستند، ابراز داشت: از این تعداد ۲۹۰ بیمار در شهرستان کاشان و ۳۶ بیمار نیز در شهرستان آران و بیدگل بستری هستند.

وی از بستری ۴۷ بیمار حاد تنفسی در بخش مراقبت‌های ویژه در دو مرکز درمانی شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: طی ۲۴ ساعت گذشته متأسفانه یک بیمار ۸۶ ساله خانم و یک بیمار ۷۹ ساله آقا در شهرستان کاشان جان خود را به دلیل ابتلا به ویروس کرونا از دست داده است.

دلاوری با بیان اینکه تعداد موارد مثبت جدید کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در دو شهرستان کاشان و آران و بیدگل به ۲۹۴ مورد می‌رسد، تصریح کرد: تعداد مراجعان به کلینیک‌های حاد تنفسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان طی ۲۴ ساعت گذشته ۳۵۴ نفر می‌رسد که این موضوع بسیار نگران‌کننده است.

وی ضمن تأکید بر رعایت بیش از پیش پروتکل‌های بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک و فاصله‌گذاری اجتماعی تأکید کرد: از تمامی شهروندان درخواست داریم پروتکل‌های بهداشتی را بیش از پیش رعایت کنند چراکه در صورت تداوم شرایط شاهد اوضاع بدتری خواهیم بود.

ظرفیت بیمارستان‌های ایلام تکمیل شد

آمار مبتلایان به کرونا ویروس در استان ایلام نسیت به تعداد جمعیت دو برابر نرم کشوری است و مسئولان بهداشتی و درمانی با اعلام هشدار از تکمیل ظرفیت تخت‌های کرونایی بیمارستان‌های ایلام خبر می‌دهند.

جمیل صادقی‌فر معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام در بیان علت ایجاد شرایط حاد موجود برای استان ایلام با بیان اینکه "ایثار کادر بهداشت و درمان در بانک‌ها دود می شود" اظهار داشت: اگر پروتکل‌های بهداشتی مرتبط با کرونا در بانک‌ها مدیریت نشود با بحرانی فراتر از وضع موجود مواجه می‌شویم.

وی گفت: سیستم نوبت‌دهی اغلب بانک‌ها خاموش و صندلی‌های انتظار همه خالی و افراد با تجمع سه نفره و چهارنفره در کنار باجه‌ها بدون رعایت هرگونه فاصله گذاری اجتماعی کاملا مشهود است و این اقدام موجب شده است تا با افزایش مبتلایان به ویروس کرونا در استان ایلام مواجه شویم.

صادقی‌فر  به اهم اشکال‌های اساسی موجود در بانک‌ها در بحران کرونا اشاره کرد و گفت: بانک‌ها به دلیل آن چه احتمالا دلایل امنیتی نامیده میشود تقریبا اکثرا فاقد ساختار مناسب برای داشتن یک تهویه مناسب هستند و این یک خطر بزرگ مخصوصا با افزایش دما در روزهای آتی خواهد بود.

محمد نوذری استاندار ایلام نیز با گذاشتن پیامی در پیج اینستا گرام خود  با بیان اینکه " بیائید در این هنگامه خطر سلامتی را به هم هدیه دهیم "نوشت؛ از آن عده‌ای که با رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی باعث تشدید کرونا در استان و به خطر افتادن سلامت عموم مردم شده اند، گله مندم!

به هرحال شرایط کرونایی در ایلام حاد و ظرفیت تخت‌های کرونایی بیمارستان‌های ایلام؛ تکمیل و ایلام علاوه بر فروردین قرمز روزهای اوردیبهشت قرمز را در حال آغاز دارد و گفته‌های معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام که بیان می‌کند "ایثار کادر بهداشت و درمان در بانک‌ها دود می شود" و استاندار ایلام نیز که خواهان "هدیه سلامتی" است و از ناقضان پروتکل‌ها سخن می‌گویند؛ چیزی جزء ادای منقد بودن و مبرا کردن خود نیست چرا که بیشترین نقض پروتکل‌ها توسط ادارات و مراکز دولتی و وابسته به دولت است .

انتظار مردم ایلام آن است به جای مقصر دانستن مردم فکری برای ناقضان پروتکل‌ها توسط دولتی‌ها بشود.

افزایش نگران کننده تست مثبت کرونا در استان خراسان رضوی

محمدرضا کرامتی، اظهار داشت: آزمایشگاه در تشخیص، پیگیری و دیگر جنبه‌های بیماری مؤثر بوده و این گونه نیست که فقط در حوزه درمان کاربرد داشته باشد و در تمامی حوزه‌ها از جمله آموزش، پژوهش و غیره این نقش ملموس است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه پرسنل آزمایشگاهی نقش مؤثری در تشخیص و درمان به‌موقع ویروس کرونا داشتند، خاطرنشان کرد: در مدت همه گیری ویروس کرونا به نقش کلیدی فعالان آزمایشگاهی بیش از پیش پی برده شد و این گروه در خط مقدم تشخیص بیماری کووید -۱۹ بودند و در اندازه‌گیری فاکتورهای مختلف پیش‌آگاهی بیماران نقش موثری داشتند.

کرامتی تصریح کرد: پس از اپیدیمولوژی بیماری کرونا لازم بود که آزمایشگاه به کمک کادر درمان بیاید و در این خصوص بررسی آنتی‌بادی‌های علیه ویروس کرونا را داشتیم و تمامی خدمات موردنیاز به نسبت هزینه‌های بالای دارویی و درمانی با کمترین هزینه ممکن ارائه شد.

رئیس آزمایشگاه بیمارستان امام رضا(ع) اضافه کرد: در تمامی بیمارستان‌های دانشگاهی و غیردانشگاهی و تمامی مراکز بهداشت آزمایشگاه داریم، ضمن اینکه آزمایشگاه‌های خصوصی و خیریه‌ای هم فعال است و کمبودی به لحاظ فضای آزمایشگاهی نیست.

کرامتی با تأکید بر اینکه اولین مرکز آزمایشگاهی که کارهای تشخیصی کرونا را آغاز کرد بیمارستان امام رضا(ع) بود، گفت: در موج چهارم بحران کرونا روزانه ۱۵۰۰ مورد تست انجام می شود همچنین موارد غیرکرونایی روزانه هم بیش از ۲ هزار تست است.

وی افزود: نتیجه نمونه‌های آزمایشگاهی در موج چهارم تا این لحظه ۴۰ درصد مثبت بوده، اما میزان تست‌های مثبت رو به افزایش بوده، موضوعی که به‌شدت نگران‌کننده است؛ همچنین میزان تست‌های روزانه آزمایشگاه بیمارستان امام رضا(ع) در زمان موچ چهارم بحران کرونا رشد ۲ تا ۳ برابری داشته که این موضوع هم بسیار نگران‌کننده است.

عضو هیئت علمی علوم پزشکی مشهد ادامه داد: در بیمارستان امام رضا(ع) به جز تست‌های بیمارستان، از مراکز منتخب کرونا و بیمارستان‌های شهرستان‌ها هم نمونه دریافتی جهت تشخیص بیماری داریم و حجم کار پرسنل آزمایشگاهی این مرکز درمانی به مراتب بیشتر از سایر آزمایشگاه‌ها بوده است.

کرامتی بیان کرد: از مردم می‌خواهیم که نسبت به توصیه‌ها و هشدارهای کرونایی بی‌تفاوت نباشند و همچنان ضمن ملزم دانستن خود به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، حفظ فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک دیگران را هم به انجام این امر مهم تشویق کنند.

منبع: تسنیم

برچسب‌ها