کد خبر 1210742
تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۷:۱۱

یک کارشناس لبنانی می‌گوید قبل از هر چیز، موضوع تأخیر در تشکیل دولت جدید دلایل خارجی دارد که با دخالت آمریکا در منطقه و سیاست این کشور در لبنان به ویژه تهاجم آمریکا به سوریه از طریق لبنان در ارتباط است.

به گزارش مشرق، از بیروت، پرونده تشکیل دولت در لبنان،همچنان از جمله مسائل داغ مورد بحث این است در حالی که اختلاف نظر در تفسیر اختیارات قانونی بین شخص نخست وزیر مکلف و رئیس جمهور این کشور باعث شده تا داغی این مبحث دو چندان شود. این امر همچنین سبب شده تا ناظران بگویند که این اختلاف ریشه در جای دیگر یا ریشه‌های خارجی دارد، مسئله‌ای که اوضاع لبنان را پیچیده‌تر می‌کند.

«وئام وهاب» رئیس حزب التوحید العربی می‌گوید: به نظر من، این موضوع نیازمند دخالت خارجی است تا راه حل ارائه شده را به همه طرفها تحمیل کند. در این بین از خارج، نخست وزیر به عدم تشکیل دولت یا طفره رفتن از تشکیل دولت تشویق می شود.

وی افزود: برخی می گویند، این با مشارکت حزب الله در ارتباط است، برخی دیگر می‌گویند که این موضوع به یک سوم سهم رئیس جمهور مرتبط است که به حالت تعلیق در آمده است، ولی ارزیابی من این است، اما من اصلا نمی توانم، موضوع طفره رفتن نخست وزیر از تشکیل دولت آن هم بر اساس معیارهای مشخص را درک کنم.

«حسن جونی» کارشناس لبنانی می‌گوید: قبل از هر چیز به نظر من، این موضوع دلایل خارجی داردکه با دخالت آمریکا در منطقه و سیاست این کشور در لبنان به ویژه تهاجم آمریکا به سوریه از طریق لبنان در ارتباط است، لبنان همچنین به عنوان اهرم فشاری برای تشدید محاصره سوریه به کار می‌رود. همین موضوع بر مقاومت لبنان و به طور کلی مردم لبنان منطبق است.

«آلان عون» عضو فراکسیون «لبنان القوی»  تصریح می‌کند: ممکن است، عوامل خارجی وجود داشته باشد، ممکن است، چیزی در پس پرده باشد چون یکی می‌گوید که یک مشکل خارجی وجود دارد، اما نباید از حجم و اندازه مشکل داخلی نیز کاست که مانع شکل گیری این تشکیل می شود. فکر می‌کنم، آنچه مانع این امر می‌شود، سرسختی مواضع و دیدگاه‌هاست. در حالی که باید برای رسیدن به توافق به اندازه کافی انعطاف‌پذیر باشیم که بُعد قانونی تشکیل دولت را در نظر داشته باشد و همچنین عملا بُعد سیاسی را نیز در روند ایجاد موازنه، روند هم پیمانی و روند دستیابی به حداقل تفاهم را در نظر گیرد.

این در حالی است که در جامعه لبنان، بحران اقتصادی و بحران کورنا، بار سنگینی را بر دوش شهروند خسته از سیاست‌های دولت گذاشته است.

یک شهروند لبنانی می‌گوید: به نظر من جامعه جهانی نمی‌خواهد، برای یک لحظه هم شده این طیف موفق شو. بنابراین، آن را به حال خود رها می‌کند تا درون خود دست و پا بزند و هدف خروج کل سیستم است و از هم اکنون تا آن زمان، متأسفانه تنها این مردم هستند که بازنده میدان هستند.

شهروند دیگری در پاسخ به این سئوال که به نظر شما پس از تشکیل دولت، امروز چه اتفاقی افتد؟ خاطر نشان می‌کند: امروز دولتی وجود ندارد؟ ۳۰ سال است که دولتی وجود ندارد، این موضوع بستگی به اوضاع دارد؟ ما به این موضوع عادت کرده‌ایم،  که فقط خدا به دادمان برسد، نمی‌دانید، شاید یک نفر بیاید و کشور را تعطیل کند بدون اینکه بدانید، کیست و از کجا سر برآورده است؟

منبع: تسنیم