به گزارش مشرق به نقل از روزنامه اللواء، «سعد حریری» نخست وزیر مکلف لبنان در حال تکمیل برنامه سفرهای خارجی خود بوده و در این زمینه طی دو هفته آینده به مسکو میرود تا با مقامات ارشد روسیه درباره وضعیت لبنان و مواضع احزاب داخلی و منطقهای تاثیرگذار بر روند تشکیل دولت در این کشور بحث و گفتگو کند.
بیشتر بخوانید:
دور تازه باجخواهی آمریکا از لبنان برای صهیونیستها
از سوی دیگر محافل کاخ ریاست جمهوری لبنان گزارش دادند که سعد حریری قصد تشکیل دولت ندارد و یا قادر به تشکیل آن نیست.
این منابع خاطر نشان کردند که حریری با اطمینان از اینکه نمایندگان فراکسیونهای قدرتمند لبنان اجازه معرفی پنج وزیر مسیحی را به او می دهند بر مواضع خود در معرفی وزرای مسیحی پایبند بوده و نمایندگی خود را به ۳ وزیر محدود نکرده است.
این منابع اعلام کردند که حریری صراحتا میگوید اکنون هیچ دولتی وجود ندارد و با به حاشیه کشیدن مسئله هر روز بهانه جدیدی پیدا میکند تا دولت شکل نگیرد.
منابع وابسته به کاخ ریاست جمهوری لبنان گزارش دادند که خشم مردم در خیابانها به دلیل وخامت اوضاع اقتصادی و معیشتی نیز موجب نمیشود تا مقامات به سمت ابتکار عمل و گامهای جدی جهت برون رفت از این بن بست سیاسی حرکت کنند.
از طرف دیگر روز گذشته اعتراضات مردمی نسبت به اوضاع اقتصادی در بیروت و شماری از مناطق لبنان شکل گرفت. در همین زمینه شماری از معترضین به خیابانهای طرابلس آمده و مقابل خانههای تعدادی از سیاستمداران اقدام به آتش زدن لاستیک کردند و در اعتراض به افزایش بی رویه قیمتها و وخیم شدن اوضاع زندگی و گرانی نرخ دلار شعار سر میدادند.
همچنین آنها برای ابراز خشم خود در مقابل منازل وزرا و نمایندگان پارلمان تجمع کردند وجادهها را با آتش زدن لاستیکها بستند.
تظاهراتکنندگان همچنین اتوبان طرابلس-بیروت را با آتش زدن لاستیک مسدود کردند و چندین جاده فرعی را نیز به همین ترتیب بستند.
آنها همچنین جاده بین المللی بین شهر طرابلس و المنیه و عکار را با آتش زدن لاستیکها و قرار دادن سطلهای زباله مسدود کردند و همین موضوع ترافیک سنگین به وجود آورد.
علاوه بر آن به دنبال بسته شدن یکی از جادهها در جنوب شرقی بیروت راننده خودرویی که قادر به عبور نبود با زیر گرفتن شماری از معترضان موجب زخمی شدن آنها شد.
در همین زمینه جنبش امل و حزب الله لبنان هرگونه ارتباط طرفداران آنها با اقدامات خشونت آمیز در ضاحیه را رد کرده و خواستار محاکمه خرابکاران شدند.
در بیانیهای که به طور مشترک توسط جنبش امل و حزب الله منتشر شد آمده است که برخی از فعالان در شبکههای اجتماعی شایعه پردازی کردند که طرفداران این دو جنبش در حومه جنوبی اقدام به بستن جادهها و اقدامات خرابکارانه به ویژه در میدان امام حسین «علیه السلام» کردهاند، اما چنین چیزی صحت ندارد و ما از همه نهادهای امنیتی و قضایی میخواهیم تا این موضوع را پیگیری و همه کسانی که به اموال عمومی و خصوصی کشور آسیب زدند را محاکمه کنند.
طی روزهای گذشته نیز جوانان لبنانی در اعتراض به افزایش قیمت دلار مسیرهای اصلی را در بیروت از جمله مسیر منتهی به مرکز این شهر و مسیرهای منتهی به حومه آن به ویژه مسیر فرودگاه را با آتش زدن لاستیک خودروها بستند.
لبنان در چند سال گذشته و به ویژه یکسال اخیر با مشکلات فراوانی روبه رو بوده که فساد دستگاه اجرایی این کشور و خروج برنامهریزی شده مقادیر زیادی از ذخیره ارزی و به دنبال آن استعفای سعد حریری در پنجم آبان ماه سال گذشته، این کشور را غرق در مشکلات کرده است و در ادامه شیوع «ویروس کرونا» و سرانجام هم انفجار مهیب بندر بیروت در تاریخ ۱۴ مرداد ماه ، اوضاع این کشور را پیچیدهتر کرده است.