اصلاح‌طلبان یک روز لباس سوپرمن بر تن جهانگیری می‌کنند و روز دیگر ظریف را امیرکبیر می‌نامند و به تیم مذاکره کننده سکه می‌دهند، اما وقتی زنگ حساب می‌رسد، برجام تصمیم نظام و وضع موجود تقصیر منتقدان است!

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌ استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با  «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

*******

**مشاور سابق نجفی: ظریف «سردارِ بی شکست» است

«غلامعلی رجایی» مشاور مرحوم هاشمی رفسنجانی و مشاور سابق «محمدعلی نجفی» شهردار سابق تهران در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت:«مخالفین سیاسی دولت فکر کردند گزینه‌ای که اکنون در نظرسنجی اصلاح‌طلبان شماره یک است باید با دوگانه سلیمانی- ظریف زده شود و در حدی هم که توانستند زدند. به نظر من آقای ظریف سردار بی‌شکست و انسان صادقی است. البته به نظر من آقای ظریف باید خویشتنداری و خود نگهداری‌اش در عکس‌العمل‌ها بیشتر باشد. از ایشان که سال‌های متمادی دیپلمات برجسته‌ای است توقع تحمل بیشتری می‌رود که هیجانی و احساسی نشود و به نظر من از این جهت به آقای ظریف نقد وارد است. البته هر کسی هم باشد تحملش تمام می‌شود».

نجفی در بخش دیگری از این مصاحبه گفت:«اصلاح‌طلبان باخت‌شان به این راحتی نیست به دلیل اینکه اگر چهره‌های اصلی آنها تایید صلاحیت شده، در مناظرات قوی ظاهر شوند و به خصوص مذاکرات وین نتیجه دهد و این توافق و لغو تحریم‌ها در این دولت اتفاق بیفتد و دولت روحانی این پاس گل را به اصلاح‌طلبان بدهد به نظرم آورده خوبی برای اصلاح‌طلبان خواهد بود».

کارنامه دولت روحانی خالی است و به همین دلیل است که اصلاح طلبان به وین چشم دوخته اند تا بلکه با یک دوپینگ، در انتخابات پیروز شوند. اما این دوپینگ ممکن است به قیمت لگدمال شدن منافع ملی و تضییع حقوق مردم کشورمان تمام شود.

چرا که طرف آمریکایی و اروپایی تاکید کرده است که در پی بازگشت بدون هزینه به برجام است. در ماههای گذشته «دانیل بناییم» مشاور جو بایدن گفته بود:«باید امتیازات جذاب اما غیر راهبردی به ایران داده شود. دادن امتیازات جذاب اما غیر راهبردی به ایران باید با حفظ ساختار تحریم‌ها و کارزار فشار حداکثری صورت گیرد».

آمریکا و اروپا در پی آن هستند تا با امتیازات نمایشی و غیرکاربردی، ایران را به اجرای کامل تعهدات بازگردانده و در ادامه، مذاکرات موشکی و منطقه ای را به عنوان مطالبه اصلی برجام مطرح کنند و لغو تحریم ها را به حاشیه ببرند.

نکته قابل تأمل اینجاست که طیف اصلاح طلب علیرغم آگاهی از این نقشه شوم و ضدایرانی، برای ماندن در پاستور، حاضر است که در تکمیل این پازل شرکت کند.

طیف اصلاح طلب در سال 94 با اعلام فتح الفتوح برجام، چنان تبلیغاتی به راه انداختند که برخی از مردم تصور کردند که به زودی در پسابرجام، دلار هزارتومان خواهد شد. روزها و ماهها گذشت و دلار در دولت روحانی تا 32 هزارتومان نیز افزایش یافت.

برجام امضا شد، در قلب راکتور هسته ای کشورمان بتن ریخته شد، تحریم ها دو برابر شد. سفره مردم کوچک شد و حالا همان طیف در پی آن است تا با تبلیغات انتخاباتی، مذاکرات وین را فتح الفتوح جا بزند.

مشاور سابق نجفی در این مصاحبه، ظریف را سردارِ بی شکست لقب داده است. این در حالی است که بنابر مستندات متعدد، ظریف، ضعیف ترین وزیر خارجه پس از انقلاب بوده است.

**روزنامه حامی دولت: مطالبه «لغو همه تحریم ها» غیرمسئولانه است

«حسن بهشتی پور» فعال سیاسی اصلاح طلب و از حامیان برجام در مصاحبه با روزنامه اعتماد در پاسخ به این سوال که «برخی در داخل از وزارت خارجه انتقاد می‌کنند که به جای لغو کامل همه تحریم‌ها پذیرفته تنها تحریم‌هایی لغو شوند که پس از برجام و از سوی دولت ترامپ اعمال شده.آیا ایران به دنبال توافقی فراتر از برجام بوده که برخی مقامات از ضرورت لغو تحریم‌هایی که پیش و پس از برجام هم وجود داشتند، صحبت می‌کنند؟» گفت:«این اظهارات غیرمسوولانه است. اینکه یک نفر در جایگاه منتقد بنشیند و بدون توجه به اثراتی که صحبت‌هایش دارد و انتظارات مضاعفی که ممکن است در جامعه ایجاد کند، حرفی بزند درست نیست. خواسته یا مطالبه‌ای که مطرح می‌شود باید امکان عملی شدن داشته باشد».

بهشتی پور در ادامه گفت:«منتقدان دولت می‌خواهند همه‌ چیز را گردن ناکارآمدی دولت بیندازند. تصور می‌کنند دولت بعد که بیاید همه‌ چیز حل می‌شود. این کارشکنی‌ها جنبه گروهی و جناحی دارد، نه جنبه ملی. همه می‌بینند که اگر برجام نبود اوضاع ما به مراتب بدتر بود. پیش از برجام را هم به یاد داریم که چه تحریم‌هایی علیه ایران وجود داشت».

اصلاح طلبان، بارها برچسب «کاسب تحریم» به منتقدان دولت زده اند. جالب اینجاست که همین طیف در شرایطی که ایران می تواند به پشتوانه مصوبه مجلس یازدهم، به امتیازگیری حداکثری در پرونده برجام دست یابد، اعتراض می کنند که چرا به دنبال لغو همه تحریم ها هستید؟!

روحانی -۲۳ تیر ۹۴- گفت: «به ملت شریف ایران اعلام می‌کنم که طبق این توافق (برجام)، در روز اجرای توافق (دی ماه ۹۴) تمامی تحریم‌ها، حتی تحریم‌های تسلیحاتی، موشکی هم به صورتی که در قطعنامه بوده، لغو خواهد شد. تمام تحریم‌های اقتصادی شامل مالی، بانکی، بیمه، حمل و نقل، پتروشیمی و فلزات گرانبها بطور کامل لغو خواهد شد و نه تعلیق».

«محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه  نیز- فروردین ۹۴- در بیانیه‌ای مشترک با فدریکا موگرینی(مسئول وقت سیاست خارجی اتحادیه اروپا)- تاکید کرد: «تمام تحریم‌ها لغو خواهد شد». همچنین «عباس عراقچی» معاون وزیر خارجه - فروردین ۹۴- گفت: «تمامی تحریم‌ها لغو می‌شوند و نه تعلیق». «علی اکبر صالحی» رئیس سازمان انرژی اتمی نیز- فروردین ۹۴- گفت: «در همان روز توافق کلیه تحریم‌ها لغو خواهد شد».

وعده اصلی دولتمردان و اصلاح طلبان در پرونده برجام، لغو یکباره تمامی تحریم ها و گشایش اقتصادی عظیم برای کشور بود. اما حالا این طیف با فراموشی وعده های خود، از یکطرف می گویند «ما در برجام پیروزی اخلاقی به دست آوردیم»! و از طرف دیگر اعتراض می کنند که چرا منتقدان دولت به دنبال لغو همه تحریم ها هستند!

** پزشکیان: مخالفان دولت، مردم را در سختی و فشار نگه داشته اند

«مسعود پزشکیان» نماینده اصلاح طلب مجلس و کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری در مصاحبه با روزنامه سازندگی گفت:«مخالفان دولت، مردم را در سختی و فشار نگه می دارند تا ثابت کنند روحانی ناکارآمد است».

پزشکیان در ادامه گفت:«آقایان تصور می کنند اگر بتوانند مردم را در این وضعیت اقتصادی نگه دارند، انتخابات را یکطرفه می برند و روی کار می آیند».

اصلاح طلبان حداقل 8 سال است که دولت را- با اختیارات و امکانات بسیار گسترده- در اختیار گرفته اند، اما همزمان قصور و تقصیرهای خود را به گردن دیگران انداخته و منتقدان را بانی وضع موجود جا می زنند.

پزشکیان از یکسو دولت را هیچکاره و منتقدان را همه کاره معرفی کرده و از سوی دیگر با اعلام کاندیداتوری برای انتخابات ریاست جمهوری، برای پست «هیچ کاره و تدارکاتچی» سر و دست می شکند.

گویا از نظر آقای پزشکیان، عباس آخوندی که به «خانه نساختن برای مردم» افتخار می کرد، جزو ستاد انتخاباتی رقبای روحانی بود. شاید هم تصمیم غلط و غیرکارشناسی دلار 4200 تومانی توسط اعضای ستاد رقبای روحانی طراحی و اجرا شده بود و...

اصلاح طلبان یکروز لباس سوپرمن بر تن جهانگیری می کنند و روز دیگر ظریف را قهرمان دیپلماسی و امیرکبیر می نامند و به تیم مذاکره کننده سکه می دهند، اما وقتی زنگ حساب می رسد، برجام تصمیم نظام و وضع موجود تقصیر منتقدان است!

برچسب‌ها