کد خبر 1214284
تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۲۳:۱۸

صدر اعظم آلمان امروز (شنبه) در سخنانی مجددا با طرح تعلیق حق انحصاری واکسن کرونا که مورد حمایت ایالات متحده قرار گرفته مخالفت کرد.

به گزارش مشرق به نقل از روزنامه "تاگس اشپیگل"، "آنگلا مرکل"، صدر اعظم آلمان، امروز (شنبه) در سخنانی آشکارا با طرح تعلیق حق انحصاری تولید واکسن کرونا که اخیرا از طرف واشنگتن مطرح شده مخالفت کرد.

وی در این باره گفت: من یک بار دیگر این مسئله را آشکار کرده ام که اعتقاد ندارم حذف حق انحصاری واکسن راه حلی برای در دسترس قرار گرفتن بیشتر آن برای جهانیان است. من اعتقاد دارم که ما به خلاقیت و قدرت ابتکار شرکت ها نیاز داریم و این شامل حمایت از حق ثبت اختراع است. به اعتقاد من زیر سوال بردن حمایت از حق ثبت اختراع راهی نیست که ما را به سمت واکسن بیشتر و بهتر سوق دهد.

اتحادیه اروپا هم در برابر پیشنهاد واشنگتن مبنی بر تعلیق حق انحصاری تولید واکسین کرونا تردید نشان داده است.

مذاکرات روز جمعه در شهر پورتو در پرتغال نشان داد که هرچند شماری از کشور های عضو اتحادیه اروپا برای یک گفتگو در این زمینه آماده اند، اما همه سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا بر این عقیده اند که به تعلیق در آوردن حق انحصاری تولید واکسن کرونا نمی تواند مشکل عرضه این واکسن به سراسر جهان را با سرعت حل کند.

جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده امریکا، روز چهارشنبه اعلام کرد که به منظور گسترش تولید واکسن ضد ویروس کرونا، می خواهد از تعلیق حق انحصاری تولید این واکسن حمایت کند. این پیشنهاد هرچند در ابتدا مورد استقبال کشور های عضو اتحادیه اروپا قرار گرفت، اما در آغاز اجلاس سران این اتحادیه، صدای شک و تردید در این زمینه افزایش یافت.

اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا، پیش از آغاز اجلاس سران ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا گفت که تعلیق حق امتیاز تولید واکسن کرونا «مشکلات را در کوتاه مدت و میان مدت حل نمی کند، و حتی یک دوز واکسن را بیشتر نمی سازد.»

به باور وی، "بهتر آن خواهد بود که کشور های دارای واکسن کرونا، این واکسن را تقسیم کنند، صادرات محدود نگردد و در عرصه گسترش تولید این واکسن بیشتر سرمایه گذاری شود."

امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه هم تأکید کرد که بدون داشتن دانش فنی، تعلیق حق امتیاز تولید واکسن کرونا سودی ندارد. به اعتقاد وی در اختیار قرار دادن واکسن کرونا به صورت مجانی، «کلید» مبارزه در برابر کمبود جهانی این واکسن است.

دولت آلمان هم در برابر این پیشنهاد واشنگتن تردید نشان داده است. ینز اشپان، وزیر بهداشت آلمان گفت: «موضوع اصلی مسأله حق امتیاز تولید نیست، بلکه ظرفیت های تولید است.»

یک نماینده اتحادیه اروپا بعد از اجلاس سران در پورتو افزود که پیشنهاد ایالات متحده می تواند یک «تاکتیک» باشد که با آن، این واقعیت نادیده گرفته می شود که «اروپا تنها دموکراسی است که به صورت گسترده به کشور های ثالث واکسن صادر می کند

ماکرون از ایالات متحده امریکا و بریتانیا، به خاطر ممنوعیت صادرات واکسن کرونا و مواد تشکیل دهنده آن، به شدت انتقاد کرد. وی تصریح کرد: «امروز واکسن هایی که در ایالات متحده امریکا تولید می شوند، ۱۰۰ درصد به بازار خود این کشور عرضه می گردند، در حالی که اروپا میلیون ها دوز را به کشور های دیگر صادر می کند.»

منبع: تسنیم