به گزارش مشرق، «دومینیک راب» روز جمعه در آستانه برگزاری اجلاس گروه هفت در جنوب غرب انگلیس در گفتوگو با رویترز مدعی شد که چین و روسیه از واکسن کرونا استفاده ابزاری میکنند اما انگلیس «جدای از نفی روش اخاذی، از دیپلماسی واکسن حمایت نمیکند»
وی بیان داشت: ما یک وظیفه اخلاقی داریم که دنیا را واکسینه کنیم و قرار است واکسنهایی را توزیع کنیم که سازمان جهانی بهداشت آن ها را تائید کرده است.
سازمان جهانی بهداشت تاکنون دو واکسن تولید شده توسط چین را تائید کرده است. انتظار میرود که واکسن اسپوتنیک وی روسیه هم ظرف هفتههای آینده مهر تائید سازمان جهانی بهداشت را دریافت کند.
این درحالیست که رهبران انگلیس و آمریکا دیروز اعلام کردند مجموعا ۶۰۰ میلیون دوز واکسن کرونا به کشورهای فقیر اهدا خواهند کرد. این اولین رهآورد اجلاس گروه هفت است که برای اهدای یک میلیارد دوز واکسن کرونا به سراسر جهان هدفگذاری کرده است.
جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا روز پنجشنبه به خبرنگاران گفت: نیم میلیارد دوز واکسن کرونا از ماه اوت بسیار سریع ارسال میشود، انگار که روی یک ریل متحرک هستند. وی ادعا کرد که این اهدا بدون هیچ پیش شرطی انجام میشود و هیچ "لطف یا مصالحهای" در پس آن نهفته نیست. نخست وزیر انگلیس نیز قول اهدای ۱۰۰ میلیون دوز واکسن کرونا را داده است.
وزیر امور خارجه انگلیس در ادامه گفتوگو با رویترز اظهار داشت که به زودی با همتایش در روسیه پیرامون این مساله گفتوگو خواهد کرد. او درباره زمان و دستورکار این تماس تلفنی توضیحی نداد اما باردیگر مسکو را به حملات سایبری علیه زیر ساختهای بلوک غرب متهم کرد و گفت که در اجلاس گروه هفت پیام روشنی به روسیه ارسال خواهد شد که حملات سایبری به مدارس، بیمارستانها و زیرساختهای ملی اقدامی اشتباه است و توجیهی ندارد.
اجلاس گروه هفت از ساعاتی دیگر با حضور رهبران کشورهای جهان در انگلیس آغاز خواهد شد. آنها قرار است در مورد مسائل مهم جهانی از جمله همهگیری کرونا و تغییرات آب و هوایی بحث و تبادل نظر کنند. این اولین نشست رهبران اقتصادهای توسعه یافته طی حدود دو سال اخیر خواهد بود.