بانیان اصلی وضع موجود، بجای عذرخواهی از مردم و تلاش برای جبران خسارت‌ها، ژست منجی به خود گرفته و با توهین به شعور مردم، خواهان تشکیل دولت سوم روحانی هستند.

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با  «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

*******

**هاشمی طبا:اگر ظریف با برنامه بیاید،رای بالایی دارد

«مصطفی هاشمی طبا» فعال سیاسی اصلاح طلب که در انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ کاندید شد ولی با این که از نامزدی انصراف نداد، اعلام کرد که خودش به روحانی رای می دهد در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت:«علاوه بر اینکه  دولت‌ها خود با مشکلاتی مواجه هستند از سوی دو توپخانه مورد هجمه و تخریب قرار می‌گیرند. از جمله در این مدت دولت آقای روحانی را یک توپخانه خارجی‌ها می‌کوبد و عاملی مثل ترامپ هم آن توپخانه را تشدید کرده و هم خود به توپخانه اضافه‌ای علیه دولت تبدیل می‌شود. دوم توپخانه‌های داخلی هستند که هم نظر با توپخانه‌های خارجی عمل می‌کنند».

هاشمی طبا در ادامه گفت:«در نتیجه این هجمه‌های دو جانبه مردم نیز دولت را نکوهش می‌کنند اما نکته اینجا است که در نتیجه این اتفاقات اعتماد مردم نه به دولت بلکه به نظام کاهش می‌یابد. البته به نظر من اصل قضیه در این هجمه‌ها و حمله‌ها به قضیه نفوذ باز می‌گردد. یعنی درست است که یک آدم وجیه و خوب یک حرفی می‌زند ولی اگر ریشه‌یابی شود به همان جریان نفوذ بر می‌گردد. لذا این همه حمله به دولت که به حمله به نظام و بی‌اعتمادی مردم منجر می‌شود نتیجه نفوذ است».

این فعال سیاسی اصلاح طلب در ادامه تصریح کرد:«در یک هفته اخیر یک نهضت ظریف کوبی راه افتاده و استنباط من این است و مطمئن نیستم، اما به نظرم  این قضیه درز کرده که ابزاری برای کوبیدن آقای ظریف شود که احیانا جرات آمدن به میدان ریاست جمهوری نکند... به نظر من آقای ظریف کاراکتر خوبی دارد، بلیغ سخن می‌گوید و به مسائل دنیا آشنا است...من معتقدم اگر آقای ظریف برنامه داشته باشد، در انتخابات حاضر شود و آن بخش از جامعه در انتخابات مجلس یازدهم شرکت نکرده بودند به میدان بیایند ظریف رای خوبی خواهد آورد».

هاشمی طبا، حمله به دولت را نتیجه نفوذ نامیده است. به عبارت دیگر وی منتقدان دولت را جماعتی نفوذی قلمداد کرده است.

این ادعا در حالی است که اتفاقا یکی از علت های اصلی کارنامه بسیار ضعیف دولت روحانی، قصور و تقصیرهای دولتمردان در بکارگیری نفوذی ها و جاسوس ها در پست های حساس و کلیدی بوده است.

جیسون رضاییان، عبدالرسول دری اصفهانی، نزار زکا، باقر و سیامک نمازی، نازنین زاغری، هما هودفر، کاووس سید امامی، محمدعلی شعبانی، جاسوس دستگیر شده در دفتر حسام الدین آشنا، جاسوسان عضو تیم مذاکرات هسته ای و...موجب شد تا کارشناسان، دولت روحانی را «بهشت جاسوس ها» لقب دهند.

متاسفانه در سال‌های اخیر نفوذ جاسوس‌ها در مراکز تصمیم گیر و تصمیم ساز نگران کننده بوده است؛ اما نگران کننده تر آنکه وقتی جاسوس‌ها دستگیر می‌شوند، مقامات ارشد دولت واکنش مناسبی نشان نمی‌دهند.

سکوت، توجیه و توهین، خلاصه واکنش برخی دولتمردان در قبال دستگیری جاسوس‌ها در مراکز تصمیم گیر و تصمیم ساز دولتی بوده است.

هاشمی طبا در مصاحبه مذکور، ظریف را کاندیدای مناسب انتخابات ریاست جمهوری نامیده است. این در حالی است که ظریف یکی از ضعیف ترین وزرای دولت روحانی بوده است.

خسارت محض برجام، کاهش شدید ارزش پول ملی، اخراج و بازداشت غیرقانونی دیپلمات های ایرانی، عملکرد بسیار ضعیف در دیپلماسی منطقه ای(فاجعه منا، زانوزدن مقابل امیر کویت و...)، فشل بودن دیپلماسی اقتصادی و...تنها بخشی از عملکرد بسیار ضعیف ظریف در 8 سال اخیر است.

** با «دولت سوم روحانی» به عقب برنمی گردیم

«محمد شریعتمداری» رئیس ستاد انتخاباتی روحانی در سال 96 و وزیر فعلی تعاون، کار و رفاه اجتماعی، از کاندیداهای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری است.

 نکته قابل تأمل اینجاست که در سال ۹۷، محمد شریعتمداری با استعفا توانست از استیضاح مجلس در سمت وزیر صمت بگریزد؛ اما این وزیر استیضاحی و مستعفی در اقدامی تأمل‌برانگیز و عجیب از سوی رئیس‌جمهور به‌عنوان وزیر پیشنهادی کار معرفی شد!

سؤالی که در آن مقطع در افکارعمومی ایجاد شد این بود که اگر محمد شریعتمداری وزیر کارآمدی بود، چرا از وزارت صمت استعفا داد؟!

حالا روزنامه اعتماد در گزارشی با عنوان «دولت سوم خاتمی را تشکیل می دهم» نوشت:«نشست روز شنبه «جبهه اصلاحات ایران» میزبان محمد شریعتمداری بود که این روزها علاوه بر حضور در کسوت وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با 19 رای به عنوان یکی از کاندیداهای اصلاح‌طلبان برای انتخابات ریاست‌جمهوری سیزدهم مطرح است. شریعتمداری در این جلسه آدرس‌هایی از دولتی که در نظر دارد ارایه کرد؛ دولتی که او نام آن را «دولت سوم خاتمی» گذاشته».

اما شعار آقای محمد شریعتمداری، توهین به فهم و شعور مردم است. وی باید شعار «دولت سوم روحانی» را اعلام کند. چرا که وی رئیس ستاد انتخاباتی روحانی در سال 92 بوده و در هشت سال اخیر نیز در پست های ارشد دولتی حضور داشته است.

شریعتمداری در مقطعی که در دولت روحانی وزیر صمت بود به دلیل کارنامه بسیار ضعیف تا آستانه استیضاح در مجلس رفت.   عدم کنترل و مدیریت بازار و افزایش بی‌رویه قیمت‌ها و احتکار کالا، عدم مدیریت صحیح بر تأمین مواد اولیه واحدهای تولیدی، عدم پیشگیری از گران‌فروشی محصول واحدهای صنعتی بزرگ که به نوعی وابسته به دولت هستند، عدم انجام کامل وظایف قانونی در مبارزه با قاچاق کالا و ارز، وجود فساد و رانت در واردات خودرو و ثبت سفارش برای دریافت ارز و عدم نظارت بر صنایع خودروسازی کشور که سبب گران‌فروشی، احتکار خودرو و به هم ریختگی بازار شد و...از جمله نقاط ضعف مدیریت شریعتمداری در وزارت صمت بود.

حالا وی با چنین کارنامه ای به عنوان کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری وارد میدان شده است.

لازم به ذکر است که «محمدهادی رضوی» (داماد محمد شریعتمداری و متهم اول فساد بانک سرمایه)، علاوه بر سینما در پتروشیمی و صنعت نفت هم دستی بر آتش داشته است. در دادگاه رسیدگی به اتهامات محمدهادی رضوی در کنار 31 متهم دیگر بانک سرمایه، نماینده دادستان در قرائت بخشی از کیفرخواست صادره برای این متهمان با استناد به گزارش‌های بانک مرکزی اتهام هادی رضوی دایر بر مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور را محرز دانست و گفت: «در حالی که کشور گرفتار تحریم، تعطیلی کارخانه‌ها و مواجه با محدودیت منابع است افرادی مثل هادی رضوی با پرداخت حق حساب به مدیران بانک بدون رعایت بهداشت اقتصادی مبالغ کلانی را از بانک به یغما برده‌اند».

نکته قابل تأمل اینجاست که بانیان اصلی وضع موجود، بجای عذرخواهی از مردم و تلاش برای جبران خسارت ها، ژست منجی به خود گرفته و با توهین به شعور مردم، خواهان تشکیل دولت سوم روحانی هستند.

**روزنامه حامی دولت: بازار مسکن زیر سایه سنگین قدرت دلالان است

روزنامه شرق در مطلبی با عنوان «بازار مسکن زیر سایه سنگین قدرت دلالان» نوشت:«بسیاری بر این باورند که یکی از دلایل افزایش قیمت مسکن در دو سال اخیر افزایش نرخ ارز است. جهش نرخ ارز به‌ طور دقیق بر آهن‌آلات ساختمانی اثرگذار است، اما نکته مهمی که باید زیر ذره‌بین قرار بگیرد، حضور سوداگران در این بازار و به‌دست‌گرفتن نبض آن است».

روحانی- تیر 99- در جلسه هیات دولت گفت:«نسبت به مسکن اعتراف می‌کنم که عقب‌ماندگی در دولت یازدهم داشتیم چرا که برخی طرح‌های ما اجرایی و عملیاتی نشد. تلاش کردیم مسکن‌های ناتوان و بدون خدمات را به جایی برسانیم و دچار عقب‌ماندگی شدیم و در دولت دوازدهم با تلاش فراوان باید این عقب‌ماندگی را جبران کنیم».

در این میان، عباس آخوندی، وزیر سابق مستعفی و ناکارآمد راه و شهرسازی یکی از متهمین اصلی وضع موجود مسکن است. وی علی‌رغم کارنامه بسیار ضعیف، هیچ‌گاه توسط رئیس‌جمهور برکنار نشد و در نهایت با طلبکاری استعفا داد!

آخوندی قریب به ۶ سال وزیر راه و شهرسازی بود، اما در این مقطع بی‌عملی دولت در تکمیل مسکن مهر و عدم اجرای وعده مسکن اجتماعی و همچنین بی‌عملی دولت در به سرانجام رساندن طرح اخذ مالیات از واحدهای مسکونی خالی و عدم نظارت بر بازار اجاره مسکن، موجب شد تا نرخ خرید و اجاره‌بهای مسکن با افزایش سرسام‌آوری مواجه شود.

چندی پیش «سیدنظام‌الدین موسوی» نماینده مجلس در توییتر نوشت: «خبر خوش اینکه آیت الله رئیسی مجدداً تاکید کرد که "ترک فعل" مسئولان قبلی باید پیگیری شود. خبر خوش بعدی اینکه رئیس سازمان بازرسی اعلام کرد: پیگرد ترک فعلهایی چون بی توجهی به ساخت مسکن ارزان قیمت و راه اندازی سامانه های قانونی، در دستور کار است. آقای آخوندی آماده باشند».

یکی از نتایج عملکرد دولت روحانی،افزایش بیش از ۶۰۰ درصدی قیمت مسکن است که سبب شده خانه‌دار شدن برای اقشار مستأجر، به یک آرزو تبدیل شود.