کد خبر 1218381
تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۴:۲۹

یک متخصص طب سنتی به بیان راهکارهایی برای متعادل کردن مزاج و پیشگیری از کرونا پرداخت.

به گزارش مشرق، قدیر محمدی، ضمن اشاره به اینکه طبع می‌تواند افراد را به سمت بیماری‌هایی متمایل کند، اما اگر دچار سوء مزاج نشویم، بیماری ایجاد نخواهد شد و برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ها از جمله کرونا باید مزاج خود را متعادل کنیم، گفت: به طور کلی برای برای متعادل کردن مزاج هر فردی باید بر اساس طبعش تعذیه کند و در این خصوص یکسری اصول و قواعد کلی هم وجود دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به اینکه چه زمانی و چگونه غذا بخوریم و آب بنوشیم، چه ساعتی بخوابیم و کی بیدار شویم، چه زمان‌هایی ورزش و چه موقع‌هایی استراحت کنیم و... اشاره کرد.

خواب کافی و به موقع

وی با بیان اینکه همچنین کنترل خشم و حفظ آرامش هم در تعادل مزاج نقش دارد، ادامه داد: توصیه‌های بسیاری در این خصوص وجود دارد و اگر بخواهیم همه آن‌ها را توضیح دهیم به اندازه چندین کتاب می‌شود چرا که حکمای قبل از ما مطالب بسیاری در خصوص حفظ تعادل مزاج عنوان کرده اند، اما به طور کلی اگر بخواهیم مختصر در این خصوص صحبت کنیم، رعایت چند نکته الزامی است که از جمله آن‌ها به موقع خوابیدن و به موقع بیدار شدن است.

بیشتر بخوانید:

راه حل ساده و کنترل پرفشاری خون

این متخصص طب سنتی در این باره افزود: برای حفظ تعادل حتما باید شب‌ها حدود ساعت ۱۰ تا ‌۱۱ونیم بخوابیم و صبح‌ها حدود ساعت ساعت ۶ تا ۸ونیم از خواب بیدار شویم و افرادی که شب‌ها تا دیر وقت بیدار هستند و صبح‌ها هم تا دیر هنگام می‌خوابند نباید انتظار بدن سالم را داشته باشند، چرا که بی نظمی در خواب و خواب روزانه سبب افزایش رطوبت بدن و به تبع آن بالا رفتن شانس ابتلا به بیماری‌های عفونی می‌شود.

ورزش و تحرک به اندازه

وی ضمن تاکید بر اینکه افراد باید حتما روزانه حداقل نیم ساعت پیاده روی داشته باشند، اظهار کرد: اگر  همیشه در یک وضعیت و در حال استراحت باشیم و ورزش نکنیم بدن ما مستعد بروز بیماری می‌شود، اما اگر از طرف دیگر بدن ما مدام در حال جنب‌وجوش و ورزش باشد هم ممکن است آسیب زننده باشد و باید تعادل رعایت شود.

 خوردن و آشامیدن به اندازه و صحیح

این پزشک متخصص با بیان اینکه مهمترین موضوع در خصوص حفظ تعادل مزاج چگونه خوردن و چگونه آشامیدن است، گفت: به گفته فیلسوف بزرگ شرق کنفوسیوس ما همان چیزی هستیم که خورده ایم و منظورش از این حرف این است که هر فردی از چیزی تشکیل شده که از آن تغذیه می‌کند و از این رو باید در خوردن بسیار دقت داشته باشیم و مواد غذایی خام را در کنار غذای پخته شده مصرف نکنیم و پرخوری و کم خوری نداشته باشیم و به ویژه اقدامی انجام ندهیم که معده دچار پرشدگی و امتلاء شود، چرا که اگر معده بیش از اندازه دچار امتلاء شود بدن بسیار مستعد بیماری‌های عفونی می‌شود.

بیشتر بخوانید:

راهکارهای طب سنتی برای جلوگیری از ریزش مو

وی با بیان اینکه همچنین به دلیل پرخوری، روی هم خوری و مصرف غذاهایی که یکنواخت نیستند ممکن است ضعف هاضمه ایجاد شود و سوء مزاج و به تبع آن ضعف سیستم ایمنی و ابتلا به بیماری اتفاق بیفتد، توضیح داد: جویدن هر لقمه حدود ۳۰ بار و عدم مصرف مایعات از نیم ساعت قبل غذا و تا نیم ساعت بعد از غذا توصیه می‌شود و بهتر است همراه غذا مایعات مصرف نشود چرا که انجام این کار مانند این است که حین پخت غذا در قابلمه را باز کنیم و مدام روی آن آب بریزیم و معده هم همین گونه است و هنگامی غذا وارد آن می‌شود، معده می‌خواهد آن را هضم کند و ما با مصرف آب و مایعات خنک تعادل معده ‎ را بر هم می‌زنیم و در چنین شرایطی مطمئنا در گذر زمان بیمار می‌شویم.

غذا حتما باید با آرامش و طمانینه خورده شود

این متخصص طب سنتی متذکر شد: غذا حتما باید با آرامش و طمانینه خورده شود و و اگر ما غذا را طی مدت کوتاهی بخوریم حتما دچار مشکل می‌شویم و از دیدگاه حکمای شرق و غرب هضم غذا از دهان آغاز می‌شود و آنزیم‌هایی که در دهان وجود دارد، سبب هضم می‌شود و اگر ما غذا را خوب در دهان نجویم، آنزیم‌ها به همراه غذا وارد معده نمی‌شوند و هضم ناقص اتفاق می‌افتد و بهتر است خوردن هر وعده غذایی ۲۰ الی ۳۰ دقیقه طول بکشد.

این متخصص طب سنتی بیان کرد: در زمان تشنگی نباید بیش از اندازه آب بخوریم و باید به اندازه نیاز و تمایلمان آب بنونشیم و اینکه گفته می‌شود روزانه باید ۱۲ لیوان و یا ۸ لیتر آب مصرف شود از دیدگاه طب سنتی مناسب نیست و به گفته حکمای طب سنتی تنها زمانی که تشنه هستیم باید آب بنوشیم و فقط هنگامی که گرسنه ایم باید غذا بخوریم و به هیچ عنوان نباید به اجبار این کارها را انجام دهیم البته استثنائاتی نظیر بیماری‌های کلیوی وجود دارد که می‌گوییم آب بیش از حد معمول مصرف شود، اما این توصیه عمومیت ندارد.

منبع: میزان