سرویس سیاست مشرق - روزانه میتوان از لابهلای گزارشها و عناوین خبری رسانههای مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابلتوجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که میتواند برای مخاطبین قابلاستفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژههای مشرق" نکات و تأملات قابلاستخراج از رسانهها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژههای مشرق» همراه شوید.
*******
**همتی و مهرعلیزاده «نامزدهای انحرافی» هستند!
روزنامه شرق در یادداشتی با عنوان «نامزدهای انحرافی» نوشت: «اصلاحطلبان برای اینکه به مردم نزدیک شوند باید بیش از گذشته با خود بیرحمانه روبهرو شوند و رد صلاحیتهای شورای نگهبان را دستاویزی برای قربانیسازی خود قرار ندهند. این کلیشههای فرسوده دیگر کارایی ندارند و بازگشت واقعی به مردم چاره کار است. اگر شورای نگهبان در گذشته نامزدهای نیابتی پیش پای اصلاحطلبان میگذاشت، این بار گامی فراتر برداشته و با نامزدهای انحرافی درصدد فروپاشی اصلاحطلبان است و کشاندن آنها به راهی بدون بازگشت».
این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت: «بدیهی است تعبیر نامزدهای انحرافی درصدد تخریب چهرههایی نیست که تأیید صلاحیت شدهاند، بلکه تشریح موضعگیری ناگزیر اصلاحطلبان در برابر نامزدهایی است که از سوی شورای نگهبان تأیید صلاحیت شدهاند و نسبت زیادی با آموزههای آنان ندارند».
اصلاح طلبان با طفره رفتن از توضیح درباره کارنامه دولت روحانی، همچنان شورای نگهبان را آماج حمله قرار داده اند.
این در حالی است که این جریان سیاسی یدطولایی در فیلتر و سانسور دارد. نهاد اجماع ساز اصلاحات(ناسا) در ماههای گذشته اشخاصی همچون علی لاریجانی، علی مطهری و... را در فهرست کاندیداهای خود جای ندادند.
به عبارت دیگر، قبل از آنکه شورای نگهبان عدم احراز صلاحیت برخی اشخاص را اعلام کند، این طیف اصلاح طلب بود که این افراد را ردصلاحیت کرد.
اصلاح طلبان پیش از ثبت نام کاندیداهای ریاست جمهوری تاکید داشتند که به جهت کارنامه بسیار ضعیف دولت روحانی، افرادی همچون جهانگیری، آخوندی و محمد شریعتمداری به هیچ عنوان قابلیت رأی آوری نداشته و نمی توانند از طرف اصلاح طلبان برای رقابت های ریاست جمهوری حاضر شوند.
این طیف علاوه بر این تاکید داشت که اشخاصی همچون سید حسن خمینی و جواد ظریف هم توانایی اداره قوه مجریه را ندارند.
عارف، پزشکیان، کواکبیان و محمود صادقی نیز به حضور در مجلس دهم شناخته می شوند. همان مجلسی که سلفی حقارت و جشن تولد اینستاگرامی و کمیته رفع حصر و اروپاگردی را در کارنامه خود ثبت کرد. ؛ کارنامهای که موجب شد مجید انصاری سرلیست گروههای اصلاحطلب در انتخابات مجلس یازدهم، زیر 70 هزار رأی در تهران را کسب کند.
همچنین طیف اصلاح طلب در 8 سال گذشته هرگاه درباره کارنامه دولت مورد سوال قرار می گرفت، در پاسخ تاکید می کرد که رئیس جمهور فقط حدود 15 الی 20 درصد اختیارات دارد و صرفا یک تدارکاتچی است و اصلا در جایگاهی نیست که بخواهد کاری انجام دهد.
و اما حالا در مقطع انتخابات، همین طیف اصلاح طلب برای پستی که آن را صرفا یک تدارکاتچی می نامید، اینچنین دست و پا می شکند!
طیف اصلاح طلب اکنون با توهین به نامزدهای اصلاح طلب، آنان را نامزدهای انحرافی می نامد. البته از جماعتی که پیش از این دولت روحانی را «رحم اجاره ای» و شخص رئیس جمهور را کاندیدای اجاره ای می نامید، بیش از این انتظار نیست.
لازم به ذکر است که کلیدواژه «نامزدهای انحرافی» از یکسو ترفندی برای مظلوم نمایی و توجیه شکست احتمالی اصلاح طلبان در انتخابات ریاست جمهوری است.
**زیباکلام: ما اصلاح طلبان آش نخوره و دهان سوخته هستیم
«صادق زیباکلام» فعال سیاسی اصلاح طلب در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت: «امروز ما آش نخوره و دهان سوخته هستیم یا به عبارتی هم چوب را خوردیم هم پیاز را. در ظاهر ما در انتخابات شرکت کردهایم و در ظاهر نیز آقای روحانی، جمهور برآمده از خاستگاه اصلاحطلبی است. این در حالی است که آقای روحانی هیچ گامی در راستای تقویت گفتمان اصلاحات برنداشته است».
زیباکلام در ادامه گفت: «به علاوه اینکه درباره سیاستهای کلی نظام در جای دیگری تصمیمگیری میشود و اساسأ رئیسجمهور دارای اختیارات بالایی نیست. سوال این عده این است که چرا تصمیمات باید جای دیگری گرفته شود اما هزینه آن را آقای روحانی بپردازد. پس اجازه بدهید رئیسجمهور نیز از خودشان باشد».
زیباکلام تاکید کرده که «ما اصلاح طلبان آش نخوره و دهان سوخته هستیم»!؛ وی پیش از این در اظهارنظری مشابه گفته بود «اصلاح طلبان با روحانی ازدواج ناموفق داشتهاند»!
چندی پیش یکی از اعضای سابق دفتر تحکیم در تشریح این رفتار اصلاح طلبان گفته بود: «اصلاحطلبان نگاه ابزاری به رئیس جمهور منتخب دارند. از یک طرف او را پس میزنند تا هزینهای پرداخت نکنند. از طرف دیگر تأیید میکنند و دو دستی به روحانی چسبیدهاند. دست از سر روحانی برنمیدارند مگر مطمئن شوند چیزی به آنها نمیماسد».
وی در ادامه گفته بود: «اصلاحطلبان به روحانی مثل ساندیسی نگاه میکنند که تا زمانی که آخرین قطره ممکن در او را میک نزنند، لوله ساندیس را از آن بیرون نخواهند کشید. احتمالاً چند نوبت هم حباب و هوای خالی با طعم آبمیوه باید مکیده شود تا مطمئن شوند که دیگر نمیتوانند از روحانی استفادهای کنند. بعد همان کاری را که با هاشمی رفسنجانی کردند با او میکنند».
این ادعا در حالی است که طیف اصلاح طلب سهم خود را تمام و کمال از دولت گرفته و اکنون در به وجود آمدن وضع فعلی با دولت شریک است و باید بابت کارنامه دولت به افکار عمومی پاسخگو باشد.
به عبارت دیگر، اصلاح طلبان استاد تمامِ «فرار از مسئولیت» هستند. با اینکه بخش اعظمی از کابینه در اختیار این طیف سیاسی است، اما متاسفانه فعالین این طیف با بی اخلاقی مدعی هستند که در کابینه نقشی ندارند.
** واعظی: در این 2 ماه هم مانند گذشته انتقادها را تحمل میکنیم
«محمود واعظی» رئیس دفتر رئیس جمهور در مصاحبه با روزنامه ایران گفت: «اگر بتوانیم گرهای از کار این مردم بازکنیم، خواه امروز در دولت باشد و خواه روز دیگر در بیرون از دولت، صریح اعلام میکنیم که حاضریم این کار را انجام دهیم؛ یعنی تحریمها را برداریم، موافقتنامه را امضا کنیم، فحشش را هم بخوریم و همانطور که ۸ سال گذشته انتقادها را تحمل کردیم، در این دو ماه هم انتقادها را تحمل میکنیم».
واعظی در ادامه گفت: «مذاکرات احیای برجام درحالی دارد به نتیجه میرسد که دولت دوازدهم از پیامدهای مثبت آن مانند آزادسازی میلیاردها دلار از منابع بلوکه شدن ایران یا عادی شدن فروش نفت و دیگر مبادلات اقتصادی نفعی نمیبرد و نفع آن تماماً به دولت بعدی میرسد. اما آنچه از نظر مردم جالب است، اینکه امروز، برخی چهرههای سیاسی- انتخاباتی که در ۸ سال گذشته جزو منتقدان جدی و پای کار برجام و مذاکره بودند، امروز از مذاکره دفاع میکنند یا درباره برجام، هیچ سخن منفی بر زبان نمیآورند».
محمود واعظی در ماههای گذشته نیز در تمجید از کارنامه دولت روحانی گفته بود «روزی که حجاب مصلحت کنار رفته و برخی ملاحظات بیرونی برطرف شود، روایت تلخ روزهای تحریم و جنگ اقتصادی به سمع و نظر ملت شریف ایران خواهد رسید و من مطمئنم آن روز عظمت کاری که فرزندان ملت در اداره کشور در این شرایط سخت انجام دادند، همگان را به حیرت و تحسین واخواهد داشت».
این ادعای رئیس دفتر رئیس جمهور در حالی است که تنها در یک قلم میزان بدهی دولت به بانکها در پایان دولت روحانی نسبت به خردادماه سال 92 قریب به 549 درصد و میزان بدهی بخش خصوصی به بانکها هم 471 درصد افزایش یافته است. با وجود این حجم بالای اوراق و تسهیلات، میزان تولید کشور ثابت و حتی نزولی بوده است.
بر همین اساس میزان بدهی دولت به بانکها و موسسات اعتباری غیربانکی از 61 هزار میلیارد تومان در خرداد سال 92 (شروع به کار دولت) به 396 هزار میلیارد تومان در اسفندماه سال 99 رسیده است.
و اما آقای واعظی گفته «در این 2 ماه هم مانند گذشته انتقادها را تحمل میکنیم»! این ادعا در حالی است که دولت روحانی رکورددار توهین به منتقدان و کارشناسان و صاحبنظران است. بیسواد، بی شناسنامه، مزدور، انقلابیون نفهم، یکمشت لات، کاسب تحریم، کودک صفت، حسود، بزدل، ترسو، جیببر، بیقانون، مستضعف فکری، بیکار، متوهم، غوطهور در فساد، سوءاستفادهگر، خرابکار، عقبمانده، تازه به دوران رسیده، عصر حجری، هوچیباز، منفیباف، یأس آفرین، ناشکر، باید به جهنم بروند و ...از جمله توهین هایی است که دولتمردان و به ویژه آقای روحانی خطاب به منتقدان بیان کرده اند.
برخی دولتمردان و فعالین اصلاح طلب در سالهای گذشته مدعی بودند که «هر روز تاخیر در اجرای برجام، 400 میلیارد تومان خسارت در پی دارد»! و بعد مدعی شدند که «امضای وزیر خارجه آمریکا تضمین است»! و بعد ادعا کردند که «موگرینی گفته:"هر چه تهران بگوید»! و سپس مدعی شدند که «اگر جو بایدن بیاید، در فاصله بسیار کوتاهی، گشایش اقتصادی ایجاد شده و همه مشکلات رفع می شود»! و حالا همین طیف مدعی است که میوه برجام و یا به عبارتی سیب و گلابی های برجام نصیب دولت بعدی خواهد شد.
این اظهارنظر پیش از هر چیز در راستای مصادره موفقیت های دولت بعدی در سیاست خارجی بیان شده است و این اصلا اخلاقی و حرفه ای نیست.