به گزارش مشرق، این آزمایش یک روش یک ساعته تحت عنوان «عصبکشی کلیه» است که با استفاده از انرژی اولتراسوند، اعصاب بین کلیه و مغز که سیگنالهایی برای کنترل فشار خون دارند را مختل میکند.نتایج نشان میدهد که این روش درمانی نویدبخش بیماران مبتلا به فشار خون بالایی است که به درمانهای توصیه شده پاسخ نمیدهند (فشار خون بالا مقاوم به درمان) و بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی ازجمله سکته مغزی و حمله قلبی قرار دارند.
بیشتر بخوانید:
خاصیت «هل» در کاهش فشارخون و بهبود تنفس
دکتر مانیش ساکسنا از دانشگاه کوئین مری لندن گفت: «بیماران مبتلا به فشار خون بالا اغلب از آسیب اعضاء بدن ازجمله آسیب قلبی، چشم و کلیه رنج میبرند و کیفیت زندگی ضعیفی دارند و بیشتر در معرض خطر حوادث قلبی و عروقی و مرگ قرار دارند.»وی افزود: بسیاری از بیماران با خطر فشارخون بالا مجبورند چندین داروی تجویز شده را مدیریت کنند که رعایت آنها دشوار است و سیستم بهداشتی و منابع بهداشتی را با چالش مهمی روبرو میکنند.وی ادامه داد: یافتن راههای دیگر برای کاهش فشار خون این بیماران مانند عصبکشی کلیه که خطر قلبی و عروقی و بار دارویی را کاهش میدهد تا کیفیت زندگی آنان را بهبود بخشد منجر به صرفهجویی در هزینههای درمانی خواهد شد.
این تحقیق ۱۳۶ بیماری که بهطور تصادفی عصبکشی کلیه و دارونما دریافت کردند را مورد بررسی قرار داد. نتایج این آزمایش نشان داد که عصبکشی کلیه پس از دو ماه در بیمارانی که حداقل سه داروی مختلف برای کاهش فشار خون مصرف میکردند منجر به کاهش قابلتوجه و ایمن فشار خون همچنین کاهش فشار خون به میزان ۸ میلیمتر جیوه شد. این میزان در بیمارانی که دارونما دریافت کردند ۴.۵ میلیمتر جیوه بود.