به گزارش مشرق، «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه روز پنجشنبه گفت، تصویری که رسانهها از «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا ترسیم میکنند ارتباطی با واقعیت ندارد.
به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک» پوتین در یک سخنرانی همتای آمریکایی خود را فردی «حرفهای» توصیف کرد و گفت روسیه باید «بسیار محتاطانه با او همکاری کند تا چیزی از نظرش دور نماند».
رئیس جمهور روسیه در ادامه گفت، بایدن بسیار پر انرژی به نظر میرسید و در خلال دو ملاقات دو و نیم ساعتهای که داشتند، فضای دوستانهای حاکم بود.
پوتین افزود: «تا زمانی که آمریکاییها آمادگی داشته باشند، ما نیز آماده ادامه دادن به این گفتوگوها خواهیم بود» و ملاقات روز چهارشنبه او با بایدن از این جهت حائز اهمیت بود که «هنگامی که افراد صحبتی نمیکنند، ادعاها و نگرانیهای مشترک بیشتر و بیشتری بهوجود خواهد آمد که اصلاً وجود خارجی ندارند».
وی تأکید کرد، بایدن توانست درک مشخصی درباره مواضع دو طرف درباره مسائل کلیدی برسد و این دیدار، به درکی درباره زمینههای تقویت همکاری روسیه و آمریکا منتج شد.
پوتین گفت، امنیت سایبری یکی از زمینههای اصلی گفتوگو با همتای آمریکایی بود و «برای ما بسیار مهم است که دو طرف بهجای اینکه مانند سگ به هم بپرند، تلاشهای خود را در راستای مبارزه با جرائم سایبری ادغام کنند».
رئیس جمهور روسیه همچنین ابراز امیدواری کرد که بایدن «بتواند اجازه کار کردن داشته باشد» و روابط مسکو و واشنگتن به سطحی که سالها پیش تجربه شد تنزل پیدا نکند.
بایدن روز گذشته پس از دیداری طولانی با پوتین گفت، آنها درباره مسائل مهم بینالمللی از جمله آنچه «جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای» خوانده شده صحبت کرده است.
رهبران روسیه و آمریکا همچنین در بیانیه مشترکی اعلام کردند: «ما "جوزف آر. بایدن"، رئیس جمهورآمریکا و "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهور روسیه خاطر نشان میکنیم که ایالات متحده و روسیه نشان داده اند که حتی در دورههای پرتنش میتوانند در اهداف مشترک قابل پیش بینی در حوزه راهبردی، کاهش خطر درگیریهای نظامی و تهدید جنگ اتمی پیشرفت کنند».
در بخش دیگر این بیانیه آمده است: «تمدید اخیر پیمان "نیو استارت" نمونهای از تعهد ما در زمینه کنترل تسلیحات اتمی است. امروز، ما این اصل را دوباره تایید میکنیم که جنگ هستهای فاتح ندارد و هرگز نباید وارد چنین جنگی شد».
در خاتمه این بیانیه آمده است: «مطابق با این اهداف، ایالات متحده و روسیه در آینده نزدیک یک گفتوگوی دوجانبه با ثبات و راهبردی را آغاز خواهند کرد. از طریق این گفتوگو ما در تلاشیم تا زمینه اقدامات جهت کنترل تسلیحات و کاهش خطرهای آینده را فراهم کنیم».