کد خبر 1236397
تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۴۰۰ - ۱۴:۲۶

"۸۷ درصد مردم خواستار نظارت دولت بر قیمت‌ها بودند"؛ چیزی که خلاف آن در این ۹ ماه اتفاق افتاد و دولت در سه ماه گذشته استارت زننده چند باره گرانی ها در اقلام اساسی بود .

به گزارش مشرق محمد ایمانی در توئیتی نوشت: آقای روحانی ضمن انکار تاثیر سوء مدیریت دولت در کاهش میزان مشارکت انتخاباتی گفت: " دلیل مشارکت ۴۸ درصدی از نظر من روشن است.  بیخودی نگوئیم بخاطر معیشت، مردم نیامدند. من علت را می دانم، اما نمی خواهم اشاره کنم".

این اظهارات عجیب "آقای تورم ساز" در حالی است که بنابر اعلام مرکز آمار، نرخ تورم سالانه خرداد ماه، به ۴۳ درصد رسید. این رقم، یک رکورد بی سابقه در دو دهه گذشته است و نسبت به همین ماه قبل، ۲ درصد افزایش نشان می‌دهد. نرخ تورم نقطه‌ای هم در خرداد ماه به عدد ۴۷/۶ درصد رسید.

مرور نتایج نظرسنجی های مراکز دولتی هم ادعای روحانی را رد می کند. بر اساس نظرسنجی "ایسپا" که اواخر شهریور ۹۹ منتشر شد، "۶۹ درصد مردم معتقد بودند وضع اقتصادی، پنج سال قبل (پیش از برجام) بهتر بود و وضع زندگی در این مدت بدتر شده. فقط ۱۲ درصد گفته‌ بودند وضع شان بهتر شده است".

"۸۷ درصد مردم خواستار نظارت دولت بر قیمت‌ها بودند"؛ چیزی که خلاف آن در این ۹ ماه اتفاق افتاد و دولت در سه ماه گذشته استارت زننده چند باره گرانی ها در اقلام اساسی بود .

در همان نظرسنجی، ۵۳ درصد مردم، علت اصلی مشکلات را ناکارآمدی برخی مدیران و ۲۲ درصد هم تحریم‌ها عنوان کرده، و ۲۵ درصد هم دلایل دیگر را برشمرده‌ بودند. ۵۵ درصد معتقد بودند دولت توانمندی‌های زیادی در کمک به بهبود وضع زندگی مردم دارد. همچنین ۸۰ درصد معتقدند دولت باید در حد زیاد برای رونق کسب و کار دخالت و نظارت کند».

همچنین بر اساس نتایج نظرسنجی اواخر اردیبهشت ماه امسال که توسط خبرگزاری دولتی ایرنا انجام شد و آقای رئیسی، در میان ۱۳ نامزد محتمل، محبوب‌ترین فرد  بود، مردم «مهم‌ترین ویژگی‌های رئیس‌جمهور آینده» را به ‌ترتیب، «مردمی بودن، داشتن سابقه اجرایی قوی، داشتن برنامه و داشتن روحیه ضدفساد» دانستند . بیشترین تعداد شرکت‌کنندگان در نظرسنجی، از رئیس‌جمهور آینده انتظار داشتند وضعیت اقتصادی و معیشتی را بهبود بخشد.

در نظرسنجی همزمان «ایسپا» هم، بیشترین عامل ترغیب‌کننده برای شرکت در انتخابات (۵۶.۸ درصد)، «داشتن برنامه جدی برای مبارزه با فساد» است و در رتبه‌های بعدی، «برنامه جدی برای رفع بیکاری با ۵۶ درصد، و برنامه جدی برای بهبود وضعیت اقتصادی با ۴۹/۱ درصد" عنوان شده بود.

فقط ۳۸ درصد گفته‌ بودند اگر کاندیدای مورد نظرشان تأیید شود تاثیر زیادی بر تصمیم‌شان برای شرکت در انتخابات دارد و ۲۷ درصد معتقدبودند اگر شیوع کرونا کمتر شود،  تاثیر زیادی بر مشارکت شان دارد. ۱۶ درصد اظهار کرده‌ بودند در صورت بهبود وضعیت بورس (که نشد) به میزان زیاد ترغیب می‌شوند در انتخابات شرکت کنند.
 

*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.