افزایش تعداد شهرستان‌های قرمز کرونایی زیر سایه کندی روند واکسیناسیون این نگرانی را ایجاد کرده که احتمال آغاز پیک پنجم کرونا جدی است و نباید این روند را نادیده گرفت.

به‌گزارش مشرق، درشرایطی که تعداد شهرستان‌های قرمز کرونایی از مرز ۳۰ شهرستان گذشت کارشناسان بهداشت و درمان ضمن اشاره به روند کند واکسیناسیون معتقدند احتمال گسترش بیماری و افزایش سرعت چرخه انتقال وجود دارد.

این گروه تاکید می‌کنند ورود انواع ویروس‌های جهش یافته کرونا به‌خصوص از نوع هندی و آفریقای جنوبی می‌تواند به مشکلات افزوده و بحرانی تازه در دل پیک چهارم کرونا ایجاد کنند که باید با دقت در رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی مانع از شکل‌گیری این روند باشیم.

از سوی دیگر بررسی‌های آماری نشان می‌دهد روند کند واکسیناسیون در خوشبینانه‌ترین حالت روزانه نزدیک به ۶۰ هزار نفر در کشور واکسینه می‌شوند و اگر فرض کنیم مراکز واکسیناسیون ۸ ساعت در روز فعالیت می‌کنند می‌بینیم تنها دقیقه ۱۲۹ از هموطنان کشور علیه ویروس منحوس با انواع واکسن‌های موجود واکسینه می‌شوند.

به گفته کارشناسان بهداشت و درمان در شرایط فعلی این روند هیچ تناسبی با خطر پیش‌رو ندارد و درصورتی که شعله‌های پراکنده ویروس منحوس با انواع جهش یافته دوباره شعله‌ور شود ضعف در واکسیناسیون می‌تواند پاشنه آشیل آغاز بحرانی تازه باشد.


بستری ۱۰ بیمار جدید مبتلا به کرونا در سمنان

 نوید دانایی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان  پیرامون آخرین آمار شیوع بیماری کرونا ویروس بیان داشت: از ابتدای بروز و شیوع بیماری کرونا تاکنون۲۸ هزار و ۲۱۴ مورد مثبت بیماری کرونا بر اساس معیارهای تشخیصی آزمایشگاهی PCR در مجموعه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان شناسایی شده اند.

وی تصریح کرد: در ۲۴ ساعت گذشته (از چهارم الی پنجم تیر ماه سال جاری) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۰بیمار مثبت جدید مبتلا به کووید۱۹ در شهرستان تابعه دانشگاه و در مراکز درمانی بستری شدند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان ادامه داد: بدین ترتیب مجموع بیماران بستری شده در بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه از ابتدای بروز و شیوع بیماری کرونا ویروس تاکنون به ۶هزار و ۶۶۰ نفر رسیده است و ۲۱ هزار و ۵۵۴ بیمار نیز به صورت سرپایی شناسایی شدند.

دانایی گفت: کل موارد بهبودی و ترخیص بیماران مبتلا به کووید۱۹ از ابتدای بروز و شیوع بیماری در بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه به پنج هزار و ۷۸۶ نفر رسید.

وضعیت ۶ شهرستان استان مرکزی نارنجی شد

سیدمحمد جمالیان با اشاره به آخرین وضعیت شیوع کرونا در استان مرکزی اظهار داشت: بر اساس آخرین رنگ بندی اعلام شده در ۵ تیر از سوی وزارت بهداشت، شهرستان‌های اراک، ساوه، شازند، خمین، تفرش و دلیجان در وضعیت نارنجی کرونایی قرار دارند که البته درحال حاضر شهرستان‌های زرندیه، کمیجان، خنداب، محلات، فراهان و تفرش نیز در وضعیت زرد کرونایی قرار گرفتند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک بیان کرد: بر اساس اعلام وزارت بهداشت، در رنگ بندی هفته گذشته، شهرستان اراک، ساوه، دلیجان و خنداب در وضعیت نارنجی و بقیه شهرستان‌های استان در وضعیت زرد قرار داشت.

جمالیان ادامه داد: با توجه به اینکه استان مرکزی در شاهراه مواصلاتی قرار دارد، شاهد حجم بالای سفرها و همچنین عادی انگاری و عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی مردم هستیم که با کوچکترین سهل انگاری وضعیت استان به وضعیت قرمز تبدیل می‌شود.

وی تصریح کرد: برگزاری دورهمی‌های انتخاباتی در اماکن سربسته و همچنین ازدحام شهروندان در خیابان و مراکز خرید زنگ خطری است که آثار آن تا در روزهای آتی نمایان می‌شود که انتظار می‌رود شهروندان نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی پایبند باشند.

احتمال شیوع موج پنجم ویروس کرونا در استان فارس

بررسی آخرین وضعیت‌ها نشان از تغییر محسوس در شرایط استان‌های جنوبی دارد به گونه‌ای که استان فارس به از این جهت در محاصره شهرهای قرمز قرار گرفته است.

آخرین وضعیتی که در نرم‌افزار ماسک ثبت شده شماری از شهرهای استان فارس نیز به رنگ قرمز درآمده و هشدارهای شروع موج پنجم ددر حال پیوستن به واقعیت تلخ است. در حال حاضر شهرستان‌های اوز، لارستان، گراش و لامرد در وضعیت قرمز، ۱۷ شهرستان در وضعیت زرد و مابقی در وضعیت نارنجی قرار دارند.

براساس آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون، ۹۵۸ هزار و ۷۶۶ مورد تست تشخیصی به روش مولکولی در آزمایشگاه‌های استان انجام شده که با بررسی نمونه‌های انجام شده، ۲۷۴ هزار و ۷۱ بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.

همچنین از ابتدای آغاز طرح شهید حاج «قاسم سلیمانی» تاکنون ۱۱۱ هزار و ۳۶۴ مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد هفده هزار و ۴۵۸ بیمار مثبت نیز به این روش شناسایی و در مجموع از ابتدا تاکنون، ۲۹۱ هزار و ۵۲۹ نفر بیمار مبتلا به کووید۱۹ در استان فارس شناسایی شده است.

با اعلام جان باختن ۵ هم استانی دیگر در اثر کروناویروس طی روز گذشته تاکنون مجموع جان باختگان ناشی از کووید۱۹ از ابتدای شیوع بیماری تاکنون به چهار هزار و ۷۷۲ نفر رسیده است. 

هم اکنون هزار و ۷۹ بیمار در بیمارستان‌های استان بستری هستند که از این تعداد، ۱۳۱ بیمار مبتلا به کووید۱۹ به دلیل وخامت وضعیت جسمی در بخش‌های ICU مراقبت‌های ویژه درمانی دریافت می‌کنند.

متولیان بهداشت و درمان استان تاکید دارند که رعایت نکردن دستورالعمل‌های بهداشتی احتمال شیوع موج پنجم ویروس کرونا در استان را افزایش می‌دهد و بهترین روش برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا و ابتلا به بیماری کووید۱۹، رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی شامل استفاده از ماسک، شست و شوی مکرر دست‌ها، رعایت فاصله فیزیکی و پرهیز از حضور در تجمعات و دورهمی‌های خانوادگی است. 

مجموع مبتلایان به کرونا در ایلام  به ۳۹ هزار و ۹۳۴ نفر رسید

محمد کریمیان، اظهار داشت:  مجموع مبتلایان به کرونا در ایلام  به ۳۹ هزار و ۹۳۴ نفر رسیده است و ادامه افزایش مبتلایان زنگ خطر جدی برای شهروندان به صدا درآورده است.

وی با اشاره به روزهای متوالی بدون فوت کرونایی در ایلام گفت: طی پنج روز گذشته مورد فوتی ناشی از کرونا در ایلام ثبت نشده و مجموع فوتی های استان تا این لحظه ۸۰۳ نفر است اما این آمار به منزله نادیده‌انگاری و تمام شدن کرونا در استان نیست و افزایش آمار مبتلایان در استان و شرایط قرمز برخی شهرستان‌ها استان را در مرحله هشدار قرار داده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام افزود: با بیان اینکه مجموع بهبودیافتگان کرونا در استان ۳۸ هزار و ۶۷۱ نفر است، افزود: ۱۲ بستری جدید کرونا بستری شدند و تعداد بستری های موجود در مراکز درمانی استان ۶۴ نفر است.

 کریمیان یادآور شد: از بستری های جدید ۶ نفر مربوط به ایلام، سه نفر دهلران، یک نفر آبدانان و یک نفر نیز ملکشاهی است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: شهرستان مهران در وضعیت قرمز، ایلام، آبدانان و چوار در وضعیت نارنجی و سایر شهرستان ها در وضعیت زرد قرار دارند.

روز بدون فوتی کرونا در استان بوشهر به ثبت رسید

سعید کشمیری با اشاره به افزایش شهرستان‌های قرمز کرونایی و شکل‌گیری موج جدید شیوع ویروس جهش یافته هندی اظهار داشت: رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی تنها راه حل مقابله با بیماری کرونا است که شامل استفاده مکرر از ماسک و پرهیز از دورهمی و تجمعات است.

دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر وضعیت ابتلا به کرونا در استان را برشمرد و بیان کرد: موارد بستری روزانه با افت و خیزهای همراه است و در برخی شهرستان‌ها هنوز کاهشی و در بعضی دیگر در حال افزایش است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر وضعیت شیوع و ابتلا به کرونا در استان را شکننده دانست و تصریح کرد: اکنون شهرستان‌های قرمز استان بوشهر از ۵ به ۶ شهرستان افزایش یافته که شامل تنگستان، دشتستان، دشتی، کنگان، عسلویه و دیر است.

کشمیری، وضعیت ۴ شهرستان دیلم، گناوه، بوشهر و جم را نارنجی دانست و تأکید کرد: متأسفانه موارد بستری و سرپایی در شهرستان‌های استان روند صعودی دارد و اکنون ۳۴۶ نفر در بخش کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر بستری هستند.

وی با بیان اینکه روز گذشته ۱۰۷ بیمار جدید در بخش‌های کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر بستری شدند افزود: از این تعداد بیمار بستری، ابتلای ۶۶ مورد آن به کرونا مثبت، قطعی است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از ترخیص ۷۹ بیمار بستری از بخش کرونایی مراکز درمانی استان خبر داد و خاطر نشان کرد: اکنون از مجموع موارد بستری در بخش‌های ویژه کرونایی، ۱۵ نفر در وضعیت حاد این بیماری قرار دارند.

دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر با اشاره به اینکه این استان روز گذشته بدون فوتی کرونایی پشت سر گذاشت تصریح کرد: خوشبختانه روز گذشته مورد فوتی ناشی از ابتلا به کرونا، در استان بوشهر به ثبت نرسید و تاکنون یک‌هزار و ۲۵۴ نفر از ابتدای شیوع کرونا در استان بوشهر به علت ابتلا به این ویروس جان خود را از دست داده‌اند.

کشمیری روند ابتلا به کرونا را صعودی دانست و گفت: از آغاز شیوع کرونا تاکنون افزون بر ۵۰ هزار نفر در استان بوشهر به این ویروس مبتلا شده‌اند.

جان باختن ۱۲ بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان

 در هفته گذشته از ۲۳ شهرستان استان کرمان، ۳ شهرستان جنوبی رودبار، کهنوج و منوجان در وضعیت قرمز، ۱۱ شهرستان بافت، بردسیر، سیرجان، شهربابک، جیرفت، رفسنجان، زرند، کرمان، بم و قلعه گنج در وضعیت نارنجی و ۹ شهرستان ارزوئیه، رابر، ریگان، فهرج، نرماشیر، راور، فاریاب، کوهبنان و انار در وضعیت زرد کرونایی قرار داشتند که بنا بر اعلام مسئولان از رنگ‌بندی شهرستان‌های استان از امروز شنبه پنجم تیر در ۵ شهرستان بم، رودبار جنوب، قلعه گنج، کرمان و منوجان وضعیت قرمز برقرار است.

مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا اظهار داشت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان ۴۸۷ مورد است.

وی با بیان اینکه از این تعداد ۲۴۳ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان بستری هستند افزود: ۳۱ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، ۱۳۴ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، ۳۵ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و ۴۴ مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری ۱۰۵ بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید ۱۹، تاکنون به ۲۲ هزار و ۹۵۳ مورد رسیده است.

وی به فوت ۱۲ بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به ۳ هزار و ۷۷ نفر رسیده است.

شفیعی تصریح کرد: دو استان همجوار ما یعنی هرمزگان و سیستان و بلوچستان در وضعیت نارنجی، قرمز و فوق قرمز قرار دارند و رفت و آمد و مراودات بین این دو استان با استان کرمان نگران کننده است.

منبع: تسنیم

برچسب‌ها