نشست خبری حجت الاسلام و المسلمین حسن درویشیان رئیس سازمان بازرسی کل کشور به مناسبت هفته قوه قضاییه در حال برگزاری است.

به گزارش مشرق، نشست خبری حجت الاسلام و المسلمین حسن درویشیان رئیس سازمان بازرسی کل کشور صبح امروز به مناسبت هفته قوه قضاییه برگزار شد.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور در این نشست با تبریک هفته قوه قضاییه و گرامی‌داشت شهدای قوه قضاییه و شهدای هفتم تیر با اشاره به برگزاری باشکوه انتخابات ریاست جمهوری گفت: علیرغم تبلیغاتی سویی که مخالفان این نظام علیه انتخابات داشتند مردم به جمهوری اسلامی و رهبری انقلاب اعتماد دارند.

درویشیان در ادامه با اشاره به موضوع حادثه تصادف اتوبوس خبرنگاران بیان کرد: حوادثی در این چند روز همه را غمگین کرد که یکی از این حوادث فوت دو خبرنگار در حادثه تصادف در مسیر ارومیه بود که این حادثه را خدمت اصحاب رسانه تسلیت عرض میکنم.

بیشتر بخوانید:

پرونده ویلموتس در راه رسیدن به دادگاه/ معرفی افراد معروف فدراسیون فوتبال به دادسرا

وی افزود: به همکارانمان گفته‌ایم که این موضوع را پیگیری کنند چراکه بعد از آن حادثه، حادثه تلخ تصادف سربازان وطن نیز رخ داد و پنج نفر از سربازان در آن فوت کردند.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور ادامه داد: بررسی ایمنی این اتوبوس‌ها و اینکه از ایمنی لازم برخوردار بوده اند یا نه در دستور کار ماست، البته پرونده‌هایی در مراجع قضایی استان‌های محل حادثه برای رسیدگی به این حوادث نیز تشکیل شده است.

وی افزود: یکی از موضوعاتی که حائز اهمیت است، پیگیری مأموریت‌های مندرج در سند تحول قوه قضائیه برای سازمان بازرسی است. امسال در برنامه‌های بازرسی مساله محوری را در اولویت خود قرار داده‌ایم.

درویشیان بیان کرد: ۵۰ درصد از برنامه‌های سال جاری مبتنی بر مساله‌های اصلی جامعه مانند مسکن، خودرو و… است. همچنین از اکتفای مقابله با مفسدین به شناسایی آنها رسیده‌ایم.

مبارزه با بسترهای فساد مهم‌تر از مبارزه با فساد

رئیس سازمان بازرسی گفت: یکی از موضوعاتی را که در چند سال اخیر آن را دنبال کردیم شناسایی آسیب‌های اساسی است که چه آسیب‌هایی و چه بسترهایی موجب فساد، رانت و… می‌شود. گاهی نیاز است برخی قوانین اصلاح شود و گاهی باید قوانین جدیدی وضع شود.

وی ادامه داد: مبارزه با بسترهای فساد برعهده دستگاه‌های اجرایی است که اگر این برخوردها انجام نشود موجب رانت و فسادهای بیشتری می‌شود.

درویشیان با اشاره به آمار سالانه سازمان بازرسی گفت: ۲۵ درصد از برنامه‌های سال جاری سازمان بازرسی در حمایت از تولید و واحدهای تولیدی است.

وی با اشاره به آمار بازرسی‌ها و گزارشات سازمان بازرسی کل کشور در سال گذشته و سه ماهه نخست امسال گفت: ۴ هزار ۵۷۶ بازرسی در سال ۹۹ انجام داده‌ایم و در سه ماهه نخست امسال نیز هزار و ۷۱ بازرسی انجام شده است. به علاوه مجموع گزارش‌هایی که تهیه شده است ۷ هزار ۵۷۳ گزارش مربوط ۹۹، هزار و ۲۹۹ مربوط به سه ماهه امسال بوده که به دستگاه های ذی ربط ارسال شده است.

ارسال ۲ هزار و ۷۲۱ گزارش تخلفات مدیران و کارکنان دولت به نهاد ریاست جمهوری

درویشیان افزود: در خصوص تعقیب اداری و انتظامی کارکنان و مدیران ۲ هزار و ۷۲۱ گزارش به نهاد ریاست جمهوری ارسال شده است و هزار و ۴۲گزارش درخصوص تعقیب کیفری مسئولان به قوه قضاییه ارسال شده است. همچنین برای ابطال مصوبات خلاف قانون ۶۳ گزارش به دیوان عدالت اداری ارسال کرده ایم.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور ادامه داد: در سه ماهه امسال ۵۲۷ گزارش تخلف اداری ،۱۷۹ گزارش تعقیب کیفری و ۳ گزارش ابطال مصوبات خلاف قانون داشته‌ایم.

وی گفت: از ابتدای شروع این ویروس تا الان بیش از ۱۰۰ گزارش و هشدار به دستگاه‌های مختلف، رئیس جمهور، معاونان و … داده‌ایم. همچنین به جدیت پیگیر تولید واکسن هستیم. ۴ شرکت تولید کننده واکسن مراحل خوبی را طی کردند.

وی ادامه داد: به دلیل اهمیت و حساسیت موضوع فضای مجازی یک کارگروه ویژه در سازمان بازرسی تشکیل دادیم که همکاری‌های لازم را دادستان و اعضا شورای عالی فضای مجازی دارند.

درویشیان گفت: برخی از مصادیق اقداماتی که در نتیجه بازرسی‌ها انجام شده است؛ مثل موضوع جمعیت که سیاست‌های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری در رابطه با موضوع جمعیت پیگیری‌های جدی و مستمری همکاران ما در رابطه با وظایف بهداشت و درمان، آموزش و پرورش و طرحی که در مجلس با پیگیری‌های مجلس و همکاران ما با حضور در کمیسیون‌های مختلف انجام دادند و به تصویب رسید و بحث غربالگری و سقط جنین که از موضوعات حدی در کشور است، همکاران ما دنبال کردند.

پیگیری موضوع مرغ لاین ایرانی

درویشیان گفت: یکی دیگر از موضوعات با پیگیری‌هایی که صورت گرفت، موضوع مرغ لاین ایرانی است. علی رغم اینکه فناوری این موضوع را از سال‌های گذشته در کشور داشتیم؛ اما مورد غفلت واقع شده بود که با پیگیری‌هایی که صورت گرفت و اقداماتی که وزارت جهاد کشاورزی و بخش‌های دیگر انجام دادند، خوشبختانه در مدار تولید قرار گرفت.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور در ادامه بیان کرد: پیش بینی ما این است که اگر دولت محترم حمایت جدی تری از این موضوع داشته باشد شاید بتوانیم تا پایان سال جاری و اوایل سال آینده به خودکفایی در تولید این موضوع شویم که هم موجب کاهش خروج ارز از کشور خواهد شد و طبق برآوردی که همکاران ما کردند حدود سالانه یک میلیارد دلار کاهش ارزبری خواهد داشت.

درویشیان در ادامه عنوان کرد: در خصوص تعقیب کیفری به مراجع قضائی ۱۰۴۳ گزارش، در خصوص ابطال مصوبات خلاف قانون که ما طبق قانون گزارش را باید به دیوان عدالت اداری ارسال کنیم، در سال ۹۹، ۶۳ مورد برای دیوان ارسال شده است، در سه ماهه امسال نیز ۵۸۷ گزارش اصلاحی، ۵۲۷ گزارش تخلفات اداری، انتظامی، ۱۷۹ گزارش تعقیب کیفری و سه گزارش ابطال مصوبات خلاف قانون به دیوان عدالت اداری ارسال شده است.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور اظهار کرد: نکته دیگری که مربوط به برنامه‌ها و اقدامات انجام شده است، اثربخشی هایی است که حاصل گزارش ارسالی ما بوده است و در سال ۹۹ مجموعاً هم ریالی و هم ارزی و هم در رابطه با اراضی که از تصرف آنها جلوگیری شد و به بیت‌المال بازگشت، وجوه برگشت شده به بیت‌المال و یا در مناقصه‌ها و قراردادهایی که با پیمانکاران بسته شده رقم‌های قابل توجهی پس از بررسی همکاران ما کاهش پیدا کرده و به بیت‌المال بازگشت داده شده است.

بازگشت ۹۰۰ میلیون دلار به بیت المال

وی تصریح کرد: بالغ بر ۲۰۲ میلیون یورو پیشگیری و یا برگشت شده، بالغ بر ۹۰۰ میلیون دلار برگشت شده، ریالی آن حدود بالغ بر ۵۰ هزار میلیارد تومان اثربخشی اقدامات همکاران ما در رابطه با وصول، استرداد وجوه، جلوگیری از پرداخت و جلوگیری از تضییع اموال بیت‌المال، جلوگیری از فرار مالیاتی، جلوگیری از قاچاق، اصلاح و فسخ قرارداد، لغو یا تجدید برخی از مناقصات و مزایده‌ها و تسریع در وصول مطالبات و اصلاح برخی از حساب‌ها برخی از عناوین اثربخشی هایی است که ما به ازای مالی و ارزی دارد.

درویشیان با اشاره با موضوع سند بودن برگ سبز پلیس بیان کرد: اخیراً شکایتی را از سازمان ثبت اسناد و املاک کشور دریافت کردیم که به سازمان حقوقی سیاسی ارجاع شده و با توجه به سابقه موضوع و نظرات کارشناسان و ادعاهای ناجا در حال بررسی هستیم و به زودی نتیجه آن را اعلام می‌کنیم.

خلع ید بیش از ۵۲ هزار هکتار در نتیجه پیگیری سازمان بازرسی

درویشیان در ادامه گفت: در خصوص تثبیت مالکیت، خلع ید و رفع تصرف بالغ بر ۵۲ هزار هکتار با پیگیری همکاران و همکاری با سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و ادارات کل استانی در رابطه با اجرای قانون حدنگار که یک ضرورت اجتناب ناپذیر در کشور برای شفافیت و جلوگیری از تصرفات غیرقانونی اراضی و فساد اراضی انجام شده است.

وی افزود: تأمین نهاده‌های دامی و توزیع آن موضوع مهمی است، مرغداران ادعا می‌کنند این نهاده‌ها مناسب توزیع نمی‌شود و مجبورند نهاده‌ها را با قیمت بالا تهیه کنند و همین موضوع است که قیمت مرغ را بالا می‌برد.

درویشیان در پاسخ به پرسشی درباره سامانه ثبت گزارش‌های مردمی سازمان بازرسی کل کشور بیان کرد: ۴۴ پرونده در این زمینه تشکیل شده است که تعداد گزارش‌هایی که ثبت شده ۲ هزار و ۱۱۲ گزارش با مشخصات افراد است که هزار و ۶۷۷ مورد آن رسیدگی و ۴۲۵ مورد در حال بررسی است. ۴۴ هزار و ۸۰۰ گزارش هم به صورت ناشناس در این سامانه ثبت شده است که بیش از ۳۳ هزار مورد آن رسیدگی و ۱۰ هزار و ۹۴۸ مورد در حال بررسی است.

کم‌کاری وزارت نیرو در افزایش تولید برق؛ عامل قطعی‌ها

رئیس سازمان بازرسی کل کشور در پاسخ به سوالی درباره ورود سازمان بازرسی به موضوع قطعی های اخیر برق اظهار کرد: درباره این موضوع با وزیر و معاونان ایشان جلسات متعددی گذاشته شد و بازرسی فوق العاده‌ای نیز با سازمان بازرسی کل کشور انجام دادیم و در حال حاضر نیز همکاران ما در وزارت نیرو در حال حاضر مستقر هستند.

وی افزود: یکی از مسائلی که باعث قطعی‌های اخیر شد این است که حسب برنامه ششم توسعه باید سالانه ۵ هزار مگاوات تولید برق اضافه شود که این موضوع کمتر از ۵۰ درصد انجام شده است که وزیر علت آن را فقدان اعتبارات دانستند. به علاوه ۴ هزار مگاوات باید انرژی تجدیدپذیر تولید می‌شده که به علت عدم جذاب بودن این حوزه برای سرمایه‌گذاری محقق نشده است.

درویشیان کاهش بارندگی و گرمی هوا را از عوامل دیگر قطعی‌های اخیر دانست و گفت: تولید رمزارزها یکی دیگر از عوامل است که حدود ۲ هزار مگاوات برق برای تولید رمزارزها استفاده می شود که رئیس جمهور فعلا دستور توقف تولید را داده‌اند اما تنها حدود ۳۰۰ مگاوات از این ماینرها مجوز دارند اما ما همچنان پیگیر هستیم و اگر به کوتاهی‌ها و قصور و تقصیراتی برسیم نتیجه را به مردم اعلام می کنیم.

رئیس سازمان بازرسی افزود: پیشنهاد راهبردی ما این است که برای حل مشکلات این حوزه وزارت انرژی تاسیس شود؛ چراکه تا زمانی که موضوعات حوزه انرژی در یک وزارتخانه تجمیع نشود این مشکلات ادامه خواهد داشت.

جزئیات پرونده بررسی تخلفات بورسی

درویشیان در پاسخ به سوالی درباره اقدامات سازمان بازرسی درباره وضعیت بورس گفت: مسئولان دولتی نباید ورود مردم به بورس را تبلیغ می‌کردند و مردم به این تبلیغات اعتماد کردند و ما گزارش‌های مفصلی در این رابطه به مجلس شورای اسلامی، نهاد ریاست جمهوری و وزارت اقتصاد دادیم. علل وضع بورس را تشریح کردیم و پیشنهادهایی هم ارائه دادیم که امیداوریم در دولت مردمی این پیشنهادات مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: در سال ۹۸ و ۹۹، تسهیلاتی به کارگزاری‌های بورسی دادند مثلا به یک کارگزاری ۴۰ هزار میلیارد به یک کارگزاری داده شد. با این تسهیلات این کارگزاری‌ها وارد بورس شدند و در جاهایی که احساس کردند امکان افت وجود دارد خارج شدند. این درحالی است که بخشنامه‌ی بانک مرکزی است که دادن تسهیلات به کارگزاری‌ها ممنوع است.

دوریشیان ادامه داد: برخی از اعضای هیئت مدیره بورس ذی نفع بودند که تذکراتی در این خصوص دادیم البته هنوز در حال تکمیل گزارشاتمان هستیم.

وی خاطرنشان کرد: ما از همان ابتدایی که بورس داشت شتاب غیرمتعارف می‌گرفت هشدار دادیم، از دی ماه ۹۸ تا ۱۹ مرداد ۹۹ شد رشد بورس ۴۷۸ درصد شد که البته باز پرونده‌هایی در این زمینه تشکیل شده است و در حال پیگیری تخلفات احتمالی هستیم.

رئیس سازمان بازرسی در پاسخ به پرسشی درخصوص اقدامات سازمان بازرسی درخصوص تخلفات و کاستی‌های صورت گرفته در انتخابات گفت: ما بنابر وظیفه سازمان بازرسی تأکید داشتیم که در انتخابات کاندیداها و ستادهای آنها نباید از امکانات عمومی استفاده کنند اما نظارت براجرای انتخابات برعهده شورای نگهبان است و ما وظیفه‌ای درباره نحوه اجرای انتخابات نداریم اما کاستی‌ها و نواقصی که در روز انتخابات وجود داشت را همکاران ما پیگیری کردند که برخی از آن‌ها برطرف شد.

وی افزود: ما گزارشاتی درباره ترک فعل‌ها و کاستی در برگزاری انتخابات آماده کردیم و قرار شده که به دادستانی کل ارسال و بررسی شود.

دو خودروساز زیر نظارت سازمان بازرسی

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا نظارتی بر قرعه کشی پیش فروش خودرو از سوی سازمان بازرسی هست یا خیر، ادامه داد: بررسی‌های ما نشان دهنده این است که اطلاعاتی که به شورای رقابت داده شده بود دقیق نبوده است و همواره موضوع خودرو هم نسبت به کیفیت، هم نحوه توزیع برای ما مهم است و همکاران ما به این مساله ورود کردند؛ درست است گه نحوه قرعه کشی پیش فروش خودروها تغییر کرده اما هنوز هم به نحوه مطلوب نرسیده و گزارشانی در این زمینه به شورای رقابت ارسال کردیم که هر زمان پاسخ آنها را دریافت کردیم نتیجه نهایی را اعلام می‌کنیم؛ اما همواره بر روی دو خودروسازان نظارت داریم و از همکاری آنها رضایت داریم.

درویشیان در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت پرونده و حکم انفصال معاون شهردار تهران به دلیل ترک فعل او در حادثه کلینیک سینا اطهر گفت: بلافاصله بعد از آن حادثه بازرسی‌هایی را انجام دادیم هم شهرداری منطقه یک، و شهردار سابق منطقه یک و معاون خدمات شهری مجرم شناخته شدند و به او انفصال دائم محکوم شد، یک نفر کسری حقوق دریافت کرد البته آرا قابلیت تجدید نظر هستند و هنوز رأی نهایی اعلام نشده است.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا شهردار سابق منطقه یک همان معاون فعلی شهردار تهران است یا خیر؟ گفت: بله همان فرد است.

معرفی ۸ نفر به قوه قضاییه در پرونده ویلتموس

رئیس سازمان بازرسی در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاری فارس درباره آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده تخلفات صورت گرفته در قرارداد فدراسیون فوتبال با ویلتموس گفت: درباره ماجرای ویلتموس خیلی وقت است که پرونده در اختیار قوه قضاییه قرار گرفته است.

وی افزود: در خصوص این موضوع ۸ نفر از سمت سازمان بازرسی به قوه قضاییه معرفی شدند که در این میان افراد مشهور فدراسیون فوتبال هم دیده می‌شوند.

پیگیری پرداخت سهم آلایندگی خوزستان

درویشیان در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار فارس درباره اقدامات سازمان بازرسی درباره اقدامات سازمان بازرسی درباره ماجرای سیل خوزستان گفت: درباره سیل خوزستان اقدامات وسیعی انجام شد و شهردار اهواز، رئیس آب و فاضلاب اهواز و تعدادی دیگر از مسئولان مورد تعقیب قرار گرفتند.

وی افزود: یکی از مسائلی که درباره خوزستان به جد پیگیری شد پرداخت سهم آلایندگی شرکت‌های نفت و گاز به استان بود که باید به استان برمی‌گشت و با وزارت نفت انجام شد.

درویشیان ادامه داد: درباره جمع آوری آب های سطحی که عامل سیل بود پیشنهادهای اصلاحی به وزارت نیرو و مراجع استانی دادیم و بر مطالعه ایجاد شبکه جمع آوری آب های سطحی تأکید کردیم. همچنین درباره آقای استاندار سابق خوزستان نیز گزارشی تهیه کردیم.

افزایش قیمت نان قانونی نیست

وی در پاسخ به پرسشی درباره افزایش قیمت نان گفت: مسئولان به طور رسمی اعلام کردندکه هیچ افزایش قیمتی درباره نان اتفاق نیافته و ستاد تنظیم بازار با هیچ افزایش قیمتی موافقت نکرده است. به تعزیرات حکومتی و وزارت صمت هم که مسئولیت نظارت بر بازار را به عهده دارند اعلام شده که گشت‌های خود را انجام دهند.

درویشیان افزود: البته اتحادیه نانوایان به قیمت نان اعتراض دارند؛ چراکه آرد یکی از هزینه های تولید نان است که به آن یارانه تعلق می گیرد اما افزایش قیمت اجاره و کارگر و... وجود دارد که به صورت غیرطبیعی افزایش یافته‌اند.

شایعات درباره واکسن کرونای ایرانی صحت ندارد

درویشیان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا سازمان بازرسی به موضوع ایمنی واکسن‌های ایرانی ورود کرده یا خیر، بیان کرد: اینکه گفته شده است ایمنی واکسن برکت زیر ۳۰ درصد است اصلاً صحت ندارد و ایمنی این واکسن بالای ۹۰ درصد است، همچنین اینکه گفته می‌شود برخی از افراد بعد از تزریق واکسن برکت فوت کرده‌اند اصلاً صحت ندارد و تا کنون هیچ گزارشی از پزشکی قانونی مبنی بر اینکه فرد بر اثر تزریق واکسن برکت فوت کرده است، نداشته است اما احتمال دارد فردی بعد از تزریق واکسن بر اثر موارد دیگر فوت کرده باشد نه صرفاً تزریق واکسن.

وی با اشاره به افزایش قیمت نان خاطرنشان کرد: به طور رسمی اعلام شد که هیچ افزایش قیمتی برای نان نداشتیم و به تعزیرات حکومتی هم اعلام شده است که گشت‌هایی در این زمینه داشته باشند.

رئیس سازمان بازرسی کشور گفت: در زمینه قاچاق واکسن کرونا گزارشاتی داشتیم که بعد از بررسی‌های کامل نتایج آن اعلام می‌شود.

درویشیان با اشاره به برخورد با سایت‌های شرط بندی گفت: متأسفانه این سایت‌ها به صورت قارچ گونه رشد می‌کنند و در حال بررسی هستیم و اگر کوتاهی‌های از طرف بانک مرکزی محرز شود حتماً با مسئولان مربوطه برخورد می‌کنیم.

منبع: فارس