کد خبر 1246750
تاریخ انتشار: ۲۸ تیر ۱۴۰۰ - ۰۳:۰۱

کوبا این روزها با ناآرامی‎هایی روبرو است که نقش آمریکا در این موضوع دیده می‌شود.

به گزارش مشرق، پنج سال از مرگ «فیدل کاسترو» می‌گذرد اما مردم کوبا تا زمان حیاتش هر هفته صبح روز یکشنبه در خیابان کنار ساحل که به سفارت آمریکا منتهی می‌شد، با او راهپیمایی می‌کردند.

کاسترو، که در سال ۲۰۱۶ درگذشت، در سال ۱۹۵۹ با همراهی انقلابی‌های دیگری، چون «ارنستو چه گوارا»، «کامیلو» و دیگران، حکومت دست نشانده و آمریکایی «باتیستا» را سرنگون کرد و از آن زمان تاکنون انقلاب کوبا پابرجاست.

بیشتر بخوانید:

کوبا بازم مستعمره آمریکا میشه؟!

فیدل کاسترو و دیگر همراهان او در انقلاب که با حمایت مردم تحت ستم این کشور همراه بود، عزت و استقلال سیاسی را به کشور بازگرداند.

کوبا توانست آمریکا را در مقاطع گوناگون با سیاست‌های خود به چالش بکشاند و از پیاده شدن اهداف آمریکا در منطقه آمریکای لاتین جلوگیری کند.

کوبا کشوری فقیر، کوچک و جزیره‌ای در جنوبی‌ترین نقطه کشور آمریکا و در ۹۰ مایلی ایالت میامی نزدیک است.

اکنون پس از ۵ سال از مرگ فیدل کاسترو، این کشور دچار تحولاتی شده است؛ تحولاتی همجنس تحولات انقلاب‌های مخملین آمریکایی که به کودتا شبیه‌تر است.

بیشتر بخوانید:

خط بطلان هزاران هوادار دولت کوبا بر دسیسه‌های آمریکا

 کوبا از زمان پیروزی انقلاب خود تحت تحریم‌های شدید اقتصادی آمریکاست.

کوبا کشوری کوچک در قاره آمریکاست، اما مردم بزرگی دارد که توانسته با وجود همه فشارهای اقتصادی، سیاسی و تهدیدات نظامی ایستادگی کند، اما اکنون شرایط تفاوت پیدا کرده است.

اعتراضات در کوبا به خاطر کمبودهایی است که در جامعه وجود داشته و دارد، اما علت اصلی آن تحریکات و دشمنی‌های آمریکاست.

۶۰ سال ماندگاری انقلابی که علیه امپریالیسم آمریکا توانست مقاومت کند، نباید دست از مبارزه بردارد در حالی که افول آمریکا نزدیک است.

در دوران ریاست جمهوری «باراک اوباما»، سفارت آمریکا در «هاوانا» بازگشایی شد و سفر اوباما به هاوانا و دیدار او با «رائول کاسترو»، رئیس جمهور کوبا در رسانه‌های جهان یک اتفاق تاریخی محاسبه شد اما فیدل کاسترو، با اوباما دیدار نکرد و حتی نسبت به سفر او به هاوانا انتقاد تند داشت.

پس از سفر اوباما به کوبا و بازگشایی سفارت آمریکا در هاوانا، قرار بر این شد تا تحریم‌ها علیه کوبا برداشته شود و حتی توافقی نیز در این زمینه میان دو کشور به دست آمد، اما این اتفاق در زمان اوباما نیفتاد و پس از روی کار آمدن «دونالد ترامپ» در آمریکا، او این توافق را لغو کرد.

اکنون نیز آمریکا با دخالت و تحریک سعی دارد تا مردم کوبا را علیه انقلاب این کشور بشوراند و این روزها برخی اعتراضاتی که در این کشور دیده می‌شود ناشی از سیاست مداخله گرانه آمریکاست.

منبع: میزان