به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون اخبار ویژه خود نوشت:
روزنامه نیویورک تایمز در تحلیلی نوشت: آمریکا با کتمان حقیقت در مورد زرادخانه هستهای اسرائیل و فضا سازی علیه برنامه هستهای، مرتکب بی صداقتی و فریبکاری شده است.
بیشتر بخوانید:
غرب باید بداند ایران منتظر برجام نمیماند
این روزنامه در تحلیلی به قلم «پیتر بِینارت» استاد روزنامه نگاری و علوم سیاسی در «دانشگاه سیتی» نیویورک نوشت: در آمریکا، همه سیاستمداران همیشه هشدار دادهاند که اگر جمهوری اسلامی دستش به سلاح هسته ای برسد، همه در منطقه به سمت داشتن این نوع سلاح هجوم خواهند آورد. و این یعنی فاجعه. سناتور «رابرت منندز» رئیس کمیته روابط خارجی سنا گفته بود: «اگر ایران سلاح هسته ای داشته باشد، یک مسابقه خطرناک تسلیحاتی در منطقه به راه خواهد افتاد».
جو بایدن هم به سهم خود در مصاحبه ای در ماه دسامبر هشدار داده بود: «اگر ایران هسته ای بشود، هیچ بعید نیست که کشورهای عربستان، ترکیه، و مصر هم هستهای بشوند. ما اگر آخرین چیزی که مغضوب خداست را برای این بخش از جهان بخواهیم، آن، رسیدن به توانمندی هستهای است».
بیشتر بخوانید:
پامپئو: ادامه مذاکرات وین دیوانگی است
اینها همه صحبتهایی است حال فریبنده است که زیبا بیان شده. سیاستمداران آمریکایی آنقدر در موضوع اهمیت خطر هستهای شدن جمهوری اسلامی ماهرانه آن را بزرگنمایی میکنند که گویی خاورمیانه همین الآن اصلا و ابدا سلاح هستهای ندارد. اما همه می دانیم که اینطور نیست. اسرائیل همین حالا سلاح هسته ای دارد. اسرائیل ۵۰ سال است که سلاح هسته ای دارد اما در نیم قرن گذشته هیچکس تا به حال از زبان یک سیاستمدار آمریکایی نشنیده است که به این موضوع اذعان کند.
این سیاستمداران همواره در این پنجاه سال خودشان را به ندیدن زدهاند که انگار از این موضوع بی اطلاعاند. این فریبکاری، یعنی اینکه تمام مدعای آمریکا برای جلوگیری از اشاعه سلاحهای کشتار جمعی در جهان، بیخودی و هیچ و پوچ است و یک شعار فریبکارانه بیشتر نیست. حالا وقت آن رسیده که «بایدن» حقیقت را در این زمینه برملا کند.
به اعتقاد پژوهشگران؛ وقتی اسرائیل در سال ۱۹۷۹ سلاح هستهایاش را در اقیانوس هند آزمایش کرد، دولت «کارتر» صدایش را درنیاورد. در سال ۲۰۰۹؛ وقتی یک روزنامهنگار از «باراک اوباما» پرسید: «آیا کشوری را در خاورمیانه میشناسید که سلاح هستهای داشته باشد یا نه؟».
اوباما پاسخ داد: «نمیخواهم به این مسئله فکر کنم». آمریکا در مورد سلاحهای هستهای اسرائیل خودش را به ندیدن میزند و وانمود میکند که چیزی در این باره نمیداند. این یعنی اینکه تمام مدعای آمریکا برای مبارزه با سلاحهای کشتارجمعی در جهان، همه اش فریبکاری است. اوباما؛ قول داده بود که جهانی عاری از سلاح هستهای می سازد. اما همین رئیس جمهور وقتی قرار شد موضوع زرادخانه سلاحهای هستهای اسرائیل به بحث عمومی گذاشته بشود، آمد و جلوی تشکیل کنفرانس سازمان ملل با موضوع «خاورمیانه عاری از سلاح هستهای» را گرفت و اجازه نداد این کنفرانس تشکیل بشود.
امروز هم دولت «بایدن» همچنان ایران را مجازات میکند و در حال تحریم نگه می دارد تا بلکه تهران مجبور بشود اجازه بازدید از تاسیسات هستهایاش را به بازرسان بینالمللی بدهد. این بازرسیها خیلی سختگیرانهتر از آن چیزی است که در «معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای» موسوم به «انپیتی» توصیه شده است. اما اسرائیل که اصلا N.P.T را امضا نکرده، به هیچ وجه اجازه بازرسی از تاسیسات هستهایاش را نمیدهد. دیپلماتهای آمریکایی همیشه ادعا کرده اند که مدافع «نظم مبتنی بر قانون» جهان اند. ا
ما این لاپوشانی کردنشان در مورد وجود زرادخانه هسته ای اسرائیل، اثبات می کند که این ادعا یک فریب بیش نیست. این سکوت و ریاکاری های سیاستمداران آمریکایی، عواقب خطرناکی برای منطقه و برای کل دنیا به دنبال دارد. مذاکرات احیاء توافق هستهای ایران که در «وین» جریان دارد؛ در آستانه فروریختن است. دولت بایدن اگر میخواهد ظرفیت هسته ای جمهوری اسلامی را بطوری که قابل تائید باشد مهارش کند، باید تحریمها را بردارد.
دولت بایدن؛ تصمیم ندارد اسرائیل را مجبور کند از تسلیحات هستهایاش دست بکشد. هیچکس هم از دولت بایدن چنین چیزی را نمیخواهد. چون اسرائیل دشمنانی دارد و این سلاحهایش فقط برای بازدارندگی است. بلکه؛ آنچه که لازم است دولت بایدن انجام بدهد این است؛ بیاید و حقیقت را در مورد سلاحهای هستهای اسرائیل بگوید و حیثیت جهانشمولش را حفظ کند.