جریان تندرو اصلاح طلب همصدا با جریان معاند با دو مسئله به طور اساسی مشکل دارد؛ یکی اقتدار ایران است و دیگری روابط حسنه و دوستانه ایران با کشورهای منطقه.

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌ استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با   «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

******

** صوفی: سفر رئیسی به خوزستان پوپولیستی بود

«علی صوفی» وزیر تعاون دولت اصلاحات در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت: «واقعیت این است که در بین اصولگرایان بر سر سهم خواهی از دولت رئیسی دعوا بوده و این دعوا به خوبی خود را در ترکیب کابینه نشان داده است...رئیسی در زمان رقابت‌های انتخاباتی به مردم وعده تشکیل دولت فراجناحی داد. این کابینه حتی فرا سلیقه‌ای هم نبود و ایشان در بین سلایق اصولگرایی گیر کرد. مهم‌ترین پیامد عدم شایسته سالاری ناکارآمدی است که در آینده با آن مواجه خواهد بود. باید این نکته را نیز در نظر گرفت که رئیسی در گذشته سابقه اجرایی نداشته و تنها در قوه قضائیه فعالیت کرده است. افرادی که وی در کابینه به کار گرفته نیز دارای هماهنگی نیستند و یک صدا از دولت بیرون نخواهد آمد».

صوفی در ادامه گفت: «دولت رئیسی فاقد یک مکانسیم علمی ‌برای حل مشکلات است... واقعیت این است که نباید رفتاری از خود نشان دهند که بیشتر پوپولیستی باشد. اینکه به یکباره تصمیم می‌گیرند به خوزستان سفر کنند، صرف سفر نمی‌تواند در بلند مدت پاسخگوی نیازهای کشور باشد. رئیس جمهور بهتر است در ابتدا به فکر اصلاح و تشکیل ساختارهای جدید و کارآمد باشد. ممکن است براساس برنامه ایشان در جایی حضور داشته باشند اما چنین اقداماتی دردی از مردم دوا نخواهد کرد».

این فعال اصلاح طلب تصریح کرد: «وجه مشترک دولت احمدی‌نژاد و رئیسی این است که دولت احمدی‌نژاد دارای رویکرد علمی‌نبود و این وضعیت نیز در مورد دولت جدید وجود دارد...اگر دولت قصد داشته باشد زمان را به روزمرگی بگذارند و تابع شعار باشد و یا به رویکردهای پوپولیستی برای ارضای مقطعی جامعه دست بزند و با دنبال حل مشکلات از راه‌های کمیته امدادی باشد نمی‌تواند مشکلات کشور و مردم را حل کند».

رسانه های اصلاح طلب که در 8 سال گذشته در هر شرایطی از اقدامات دولت روحانی دفاع کرده و از آن تمجید می کردند، این روزها و در شرایطی که دولت جدید تنها چند روز است که آغاز به کار کرده است، اقدامات دولت سیزدهم را آماج تخریب و تخطئه و سانسور قرار داده اند.

جریانی که در سالهای گذشته، تصویر جهانگیری را در لباس سوپرمن در صفحه اول روزنامه کار کرد و دلار 4200 تومانی را فتح الفتوح اقتصادی دولت نامید و امثال «آخوندی» و «زنگنه» و «نعمت زاده» را ژنرال می نامید و از اقدامات آنها تمجید کرد، این روزها با هجمه به دولت جدید، سفرهای استانی رئیس جمهور را صرفا اقدامی پوپولیستی می نامد.

در روزهای گذشته «مسیح مهاجری» فعال سیاسی اصلاح طلب در یادداشتی در روزنامه جمهوری اسلامی نوشته بود: «اقدامات تشریفاتی و نمایشی از قبیل حضور یافتن در حرم امام خمینی،  عکس گرفتن با کارکنان غسالخانه بهشت ‌زهرا، نیمه‌شب به وزارتخانه رفتن وزرا و روز پنجشنبه جلسه دولت را تشکیل دادن، فقط در صورتی جواب می‌دهند که در سفره مردم اثر بگذارند، قیمت‌ها را کاهش بدهند و مرگ و میرهای کرونائی را به طرف صفر شدن ببرند. در غیر اینصورت دولت سیزدهم هم می‌شود مثل دولت‌های دیگر مخصوصاً دولت‌های نهم و دهم که محور اصلی آن‌ها نمایش بود».

واقعیت این است که بخش قابل توجهی از جریان اصلاح طلب آلوده به اشرافیگری و بریده از مردم است. به همین خاطر هرگونه اقدامی که در راستای مردم داری و شنیدن صدای مردم و کم کردن فاصله دولتمردان و جامعه است، از نظر این طیف اقدامی مذموم و غلط است.

«حسن روحانی» رئیس جمهور سابق چندی پیش گفته بود: «من هر روز از داخل ماشینم قیافه مردم را می‌بینم و نظرسنجی می‌کنم! از روی اینکه چند نفر می‌خندند، چند نفر عصبانی هستند، چند نفر قیافه‌شان گرفته است». علاوه بر این، بازدید رئیس جمهور سابق از یک کارخانه با خودروی لوکس شاسی بلند هم از یادگارهای دولت سابق است.

بخش اعظمی از جریان اصلاح طلب، مردم را شهروند درجه 2 و خود و قبیله و حزب خود را شهروند درجه یک قلمداد می کند، بر همین اساس دیدارهای مردمی و سفرهای استانی رئیس جمهور و مقامات ارشد دولتی اصلا پذیرفته نیست و مورد هجمه و تخطئه قرار می گیرد.

لازم به ذکر است که سفر آقای رئیسی به خوزستان و حضور در میان مردم و شنیدن صدای مردم غیور و خونگرم خوزستان توسط روزنامه های اصلاح طلب سانسور شد.

** روزنامه اصلاح طلب اقدام امیرعبداللهیان در عراق را «خودسرانه» نامید

روزنامه اعتماد در یادداشتی با عنوان «اهمیت استفاده از آداب دیپلماتیک» نوشت: «پیشانی و ویترین ادب، نزاکت، فرهنگ و تمدن ایرانی - اسلامی ما وزارت امورخارجه و در راس آن مقام وزارت است. هر گونه رفتار و اعمال وزیر امورخارجه در جامعه جهانی، بیانگر احساسات و عمق تفکرات و پیام‌رسان سیاست خارجی نظام مقدس جمهوری اسلامی در جوامع جهانی است، جهانی که به دلیل مسائل هسته‌ای، به‌شدت هرگونه رفتار و کردار جمهوری اسلامی را تحت نظر دارد».

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت: «متاسفانه در مورد کنفرانس بغداد ضعف مدیرکل اداره تشریفات وزارت امورخارجه کاملا مشهود و غیر قابل اغماض است، جناب وزیر امور خارجه ما آیا نمی‌دانستند که هرگونه جانمای ایستایی یا جلوس مهمانان در تمامی مراسمات یا ضیافت‌های رسمی، بر عهده کشور میزبان است؟ اگر نمی‌دانستند پس جناب مدیرکل تشریفات وزارت امور خارجه در آن زمان چه نقشی داشتند؟ اگر نیت جناب عبداللهیان از قبل عدم ایستایی یا جلوس در کنار کشورهای ناهمسو بود، چرا این مطلب به تیم پیشروی هماهنگی اجلاس اعلام نشده بود؟ اگر این حرکت جناب وزیر توهین به ملت‌های منطقه محسوب نمی‌شود، پس اسمش چیست؟ آیا ایشان نباید در مورد این اقدام خودسرانه توضیح دهند؟ ».

روزنامه اعتماد در این مطلب تاکید کرد: «آقای عبداللهیان در یک سفر تبلیغاتی یا یک دیدار انقلابی با گروه‌های جهادی نبودند که ناگهان در یک حرکت علاوه بر زیر پا نهادن عرف و آداب دیپلماتیک، جای خود را بدون هماهنگی تعویض کنند یا در سخنرانی خود به زبان عربی سخن بگویند که با این کار این رف جنجالی و تاسف‌بار خود را تکمیل کردند...جا دارد دلسوزان انقلاب و نظام به جناب وزیر در مورد تکرار اینگونه اقدامات، تذکری جدی داده و به ایشان فهمانده شود، حضور ایشان در مجامع بین‌المللی به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران است و نه شخص خود امیرعبداللهیان».

جماعتی که زانوزدن ظریف مقابل امیر کویت را اقدامی دیپلماتیک جا زده و امتناع آلمان از سوخت رسانی به هواپیمای وزیر خارجه ایران را سانسور کردند، حالا فریاد وامصیبتا سر داده و مدعی شده اند که آداب دیپلماتیک در سفر وزیر خارجه دولت سیزدهم به عراق رعایت نشده است.

جالب اینجاست که در روزهای گذشته طیف تندرو اصلاح طلب در داخل با جریان سلطنت طلب در خارج همصدا شده و اقدام وزیر خارجه کشورمان در عراق را مورد هجمه قرار دادند.

یکی از فعالین رسانه ای در واکنش به این هجمه نوشت: « بسیاری بر رفتار وزیر جدید امور خارجه در کنفرانس بغداد خرده گرفته اند که مثلا آداب دیپلماتیک را رعایت نکرده است. در پاسخ اولا باید گفت افزایش پرستیژ ملی و تحقق منافع کشور وظیفه دستگاه دیپلماسی است که بر هر پروتکلی رجحان دارد. ثانیا حضرات مدعی پاسخ دهند در دوره ای که دیپلمات ارشد ایران و قهرمان دیپلماسی شان اینگونه در انظار جهانیان در برابر امرای عرب زانو میزد منافع  کشور تا چه میزان محقق شد و دستاورد آن سیاست خارجی چه بود؟ ».

یکی دیگر از فعالین رسانه ای در مطلبی نوشت: «سخنرانی حسین امیر عبداللهیان در نشست بغداد موج بسیار مثبتی در میان افکار عمومی و رسانه‌های عراق و محور مقاومت ایجاد کرد. همین امر موجب حاشیه‌سازی برخی جریان‌های مغرض شده تا حضور معنادار و «متن» سخنان وزیر خارجه ایران تحت‌الشعاع «حاشیه» قرار بگیرد».

دیگر فعال رسانه ای نیز در مطلبی نوشت: «نکته مهم اینجاست که دانسته شود بسیاری از کشور های تازه تاسیس حاشیه خلیج فارس اشل و اندازه خود را طی سالهای اخیر و در پی دیپلماسی ضعیف دولتمردان ایرانی فراموش کرده بودند و شیخ دبی و سایر دولتمردان عربی باید ملتفت می شدند وزن سیاسی و جایگاه وزیر امورخارجه ایران اگر بیشتر از آنها نباشد قطعا کمتر نیست. خصوصا که شیخ دبی نفر دوم امارات بوده و نه حتی شخص اول؛ و توییت او پس از اتمام اجلاس در زمینه تلاش جهت افزایش و بهبود روابط با ایران نشان میدهد پیام قاطع حرکت امیرعبداللهیان را به خوبی دریافت کرده است».

یکی دیگر از فعالین رسانه ای نیز با اشاره به اقدام جنایتکارانه و تروریستی دولت آمریکا در به شهادت رساندن سردار حاج قاسم سلیمانی در مطلبی نوشت: «حضرات جوری در خصوص پروتکل‌های دیپلماتیک و تعامل منطقه‌ای اظهار نگرانی و تمسخر می‌کنند که گویی دفعه قبلی که نماینده ایران برای انتقال پیام به سعودی‌ها در دعوت رسمی نخست‌وزیر عراق به بغداد رفته بود و آن "انحراف دیپلماتیک" رخ داد، در منطقه چقدر گریبانها دریده باشند».

جریان تندرو اصلاح طلب همصدا با جریان معاند با دو مسئله به طور اساسی مشکل دارد؛ یکی اقتدار ایران است و دیگری روابط حسنه و دوستانه ایران با کشورهای منطقه. پس از هر روشی بهره می برد تا به این دو مولفه مهم ضربه بزند.

** تمرکز بر تیم اقتصادی دولت با چاشنی تفرقه افکنی

روزنامه شرق در مطلبی با عنوان «همراهان یا رقبای اقتصادی؟» نوشت: «با استقرار دولت ابراهیم رئیسی و معلوم‌شدن نفرات کابینه او، اولین جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، روز گذشته با ترکیب اعضای جدید برگزار شد تا مردم کم‌کم تصمیم‌ها و نتایج دولت سیزدهم را شاهد باشند. همان‌طورکه پیش‌بینی می‌شد در این جلسه راهکارهای فوری و مؤثر برای اجراشدن رهنمودهای مقام معظم رهبری و فائق‌آمدن بر مشکلات و ایجاد ثبات پایدار اقتصادی در کشور مورد بررسی قرار گرفت».

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت: «در ترکیب جدید اعضای ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، محمد مخبر به‌عنوان معاون اول رئیس‌جمهور، احسان خاندوزی به‌عنوان وزیر امور اقتصادی و دارایی و محسن رضایی به‌عنوان معاون اقتصادی و دبیر ستاد اقتصادی دولت ابراهیم رئیسی، حضور دارند که هرکدام نظرات و برنامه‌های خود را برای پیشبرد امور اقتصادی کشور دارند و مرور زمان مشخص خواهد کرد آنها در کنار هم خواهند ماند یا رقابت را برای پیشبرد برنامه‌های خود انتخاب خواهند کرد».

طیفی که تصمیم غلط و غیرکارشناسی دلار 4200 تومانی و همچنین تصمیم غلط در حذف کارت سوخت و بی عملی در ساخت مسکن و رهاکردن بازار خودرو و...را در کارنامه خود ثبت کرده است، این روزها بر تیم اقتصادی دولت سیزدهم تمرکز کرده و هدف اصلی خود را نیز تفرقه افکنی و سنگ اندازی در مسیر رسیدگی به مطالبات مردم تعیین کرده است.

تجربه ثابت کرده است که جریان اصلاح طلب با جوانگرایی، شایسته سالاری، مردم داری، پرهیز از روحیه اشرافیگری، بی اعتمادی به غرب، اعتماد به جوانان و توجه ویژه به نخبگان اصلا میانه خوبی ندارد.

برای همین برای ناکامی دولت سیزدهم لحظه شماری کرده و در پی آن است تا با تفرقه افکنی میان اعضای دولت جدید، رسیدگی به مطالبات مردم و حل مشکلات کشور را به حاشیه ببرد.

 

برچسب‌ها