واکسن نزدن یا رعایت نکردن دستورالعمل‌های بهداشتی اقدامی کاملا اشتباه است گفت: واکسیناسیون بدون رعایت پروتکل‌های بهداشتی، کرونا را ریشه‌کن نمی‌کند

به گزارش مشرق، بنابر اعلام وزارت بهداشت متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۵۸۳ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۱۱۱ هزار و ۲۵۷ نفر رسید.

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت اعلام کرد: تا کنون ۱۹ میلیون و ۶۲۰ هزار و ۵۹۶ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۹ میلیون و ۸۳۲ هزار و ۸۴۸ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۲۹ میلیون و ۴۵۳ هزار و ۴۴۴ دُز رسید.

با آنکه وزیر بهداشت اعلام کرده است در آینده تمام خدمات با کارت واکسن انجام می‌شود اما هنوز برخی‌ از سر ناآگاهی یا با وجود آگاهی از مزایای واکسیناسیون اقدام به تزریق واکسن کرونا نکرده‌اند که چنین رویکرد غلطی از سوی این تعداد محدود می‌تواند برای آنها و در نهایت جامعه فاجعه‌بار شود.

تا لحظه تنظیم گزارش، گروه سنی بالای ۵۰سال در سراسر کشور و برخی گروه‌های سنی پایین‌تر در مناطق خاص مثل استان‌های مرزی یا جزایر خلیج‌فارس برای تزریق واکسن فراخوانده شده‌اند که به‌گفته وزیر بهداشت، حدود ۲۵درصد از بالای ۵۰ساله‌ها  برای تزریق واکسن اقدام نکرده‌اند.

جمعیت گروه سنی بالای ۵۰سال در کشور مطابق گفته سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا به همشهری، ۱۵میلیون‌ و۷۰۰هزار نفر است که حدود ۳میلیون‌و۹۲۰هزار نفر از آنها واکسن نزده‌اند. این عدد بی‌تردید با احتساب گروه‌های سنی پایین‌تر از ۵۰سال – شامل برخی اقشار و مشاغل و همچنین مردم عادی در برخی مناطق خاص کشور- بیشتر هم می‌شود. این در حالی است که کرونای دلتا در کشور طغیان کرده و در هفته‌های اخیر، روزانه بین ۶۰۰تا۷۰۰ کشته به جای گذاشته است.

حسین قاسمی دبیر کمیته اجتماعی - انتظامی ستاد ملی مقابله با کرونا:

- اینکه برخی‌ها واکسن نمی‌زنند یا دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند اقدامی کاملا اشتباه است، چرا که هر آنچه منجر به تضعیف روند واکسیناسیون شود برای جامعه مشکل‌ساز خواهد بود.

- عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کنار بی‌توجهی به دریافت واکسن، بیماری ناشی از ویروس کرونا را در جامعه به چرخش درمی‌آورد.

- واکسیناسیون بدون رعایت پروتکل‌های بهداشتی، کرونا را ریشه‌کن نمی‌کند.

- فرآیند بیماری کرونا چندوجهی است و در کنار واکسیناسیون اقداماتی چون رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری‌های اجتماعی تا برچیده شده این ویروس ضروری است.

- در حال حاضر، رعایت نکردن بهداشت فردی و مسؤولیت اجتماعی مشکل جدی است زیرا این بیماری تا سال‌ها در دنیا ماندگار خواهد بود، بنابراین دولت باید بیشتر از آنکه اقدامی سلبی نسبت به افراد بی‌توجه و قانون‌شکنان بهداشتی داشته باشد به دنبال راهکاری ایجابی باشد، زیرا باید قبول کرد که دنیا با این پدیده سال‌ها مواجه خواهد بود.

- ضمانت اجرایی برخورد با پروتکل‌شکنان بهداشتی نیازمند استفاده از همه ابزارهاست اما این ابزارها اکنون در کنار هم کامل نیستند تا انتظار داشته باشیم قانون سلبی کاملا اجرا شود، زیرا دولت باید توان حمایت از کسب‌وکارها، مشاغل و... را داشته باشد.

- در چنین شرایطی اقدامات سلبی برای بلندمدت پاسخگو نیست، چرا که آستانه تحمل مردم در مقابل این بیماری تا حدی پایین آمده است، بنابراین مردم خودشان باید به این نتیجه برسند که رعایت نکردن دستورالعمل‌های بهداشتی در شرایط کرونایی مساوی با به خطر افتادن جان خود و دیگران است.

منبع: فارس