کد خبر 1269164
تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۴۰۰ - ۰۸:۵۸

گاما یا آلفا؟ بتا یا دلتا؟ یا اصلا لامبدا؟ کدام یک را بیشتر جدی بگیریم؟ فعلا که سازمان جهانی بهداشت دلتا را مسری ترین و غالب ترین ویروس توصیف کرده است اما از بقیه اصلا نباید غافل شویم.

به گزارش مشرق به نقل از nbcchicago، خوب می دانیم که باید نگران دلتا باشیم. حالا هم که خطرات بیشتری از سوی لامبدا عنوان می شود. اما تعداد واریانت هایی از کرونا که باید نگران آنها باشیم بیشتر از این موارد است. ما باید نگران کدام باشیم؟

به گفته مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا ، انواع ویروس کرونا مورد انتظار بوده است.

در وب سایت CDC (مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های واگیر آمریکا) آمده است: «ویروس ها دائماً از طریق جهش تغییر می کنند و انتظار می رود که انواع جدیدی از ویروس رخ دهد.»

 گاهی اوقات انواع جدید جهش های کرونا ظاهر و ناپدید می شوند. در مواقع دیگر  انواع جدید باقی می مانند.

هنوز ردیابی برای یافتن جهش های جدیدی از این ویروس موذی در حال انجام است.

به نظر می رسد برخی از انواع ویروس به راحتی و سریع تر از دیگر واریانت ها گسترش می یابدو خوب می دانیم دلتای غالب یکی از آنها است.

به هر حال باید تمام واریانت های کرونا را بشناسیم.

آلفا

این واریانت به عنوان B.1.1.7 شناخته می شود و برای اولین بار در انگلستان شناسایی شد و به سرعت به رایج ترین نوع قبل از شروع نوع دلتا گسترش یافت.

آلفا در ابتدای ظهور مسری و خطرناک قلمداد می شود.

بتا

نوع بتا که B.1.315 نیز نامیده می شود ، اولین بار در آفریقای جنوبی شناسایی شد.

بر اساس CDC ، نوع بتا ممکن است سریعتر از انواع دیگر گسترش یابد اما داده های فعلی هیچ نشانه ای نشان نمی دهد که این نوع باعث "بیماری شدیدتر یا مرگ نسبت به سایر انواع" می شود.

گاما

نوع گاما که P.1 نیز نامیده می شود ، اولین بار در ژاپن و برزیل شناسایی شد.

بر اساس CDC ، در حالی که به نظر می رسد این نوع سریعتر از سایر موارد گسترش می یابد ، داده های فعلی هیچ نشانه ای نشان نمی دهد که این نوع باعث "بیماری شدیدتر یا مرگ بیشتر از سایر انواع" می شود.

دلتا

نوع دلتا که با نام B.1.617.2 نیز شناخته می شود ، ابتدا در هند شناسایی شد و در حال حاضر ویروس غالب در جهان قلمداد می شود.  با توجه به گزارش های CDC ، نوع دلتا بسیار سریعتر از انواع دیگر گسترش می یابد و ممکن است موارد شدیدتری را نسبت به انواع دیگر ایجاد کند.

دکتر مایک رایان ، مدیر اجرایی برنامه فوریت های بهداشتی سازمان جهانی بهداشت ، در یک کنفرانس مطبوعاتی گفته بود که سرعت و قابلیت انتقال بالا دلتا باعث می شود که بتواند آسیب پذیرتر از انواع قبلی را انتخاب کند.

جف زینتس ، هماهنگ کننده مقابله با کرونا در کاخ سفید ، ماه گذشته در یک نشست خبری ماه گذشته گفت: نوع دلتا برای جوانان ما تهدید خاصی است.

واکسن ها در برابر این نوع چگونه عمل می کنند؟ CDC می گوید: شواهد اولیه نشان می دهد افرادی که کاملاً واکسینه شده اند و به نوع دلتا آلوده می شوند  می توانند ویروس را به دیگران منتقل کنند.

وقتی نوبت به درمان مواردی از این نوع می رسد ، برخی از درمان های آنتی بادی مونوکلونال موثر نیستند.

همچنین بحث هایی در مورد نوع موسوم به "دلتا پلاس" انجام شده است.

نوع "دلتا پلاس" یک نوع فرعی از نوع دلتا است که به طور رسمی به عنوان AY.1 شناخته می شود. تا کنون سه نوع فرعی برچسب AY.1 داشته اند که برخی آنها را غیر رسمی "دلتا پلاس" و همچنین AY.2 و AY.3 نامیده اند.

اتا

ابتدا در انگلستان و نیجریه شناسایی شد و می تواند اثر بخشی درمان های آنتی بادی مونوکلونال را کاهش دهد.

لوتا

برای اولین بار در نیویورک شناسایی شد و برخی از داروهای آنتی بادی بر روی آن بی اثر به نظر می رسند.

لامبدا

لامبدا خطرناک قلمداد می شود. تاکنون به 29 کشور رسیده و ممکن است از نسخه های ملایم تر ویروس کرونا باشد هر چند برخی اظهارنظری بر خلاف این دارند.

این ویروس به عنوان C.37 شناخته می شود و به سرعت در آمریکای جنوبی ، به ویژه در پرو ، در حال گسترش است.

مو

با نام B.1.621 نیز شناخته می شود. سازمان جهانی بهداشت می گوید می گوید این نوع از ویروس کرونا حاوی جهش های ژنتیکی است که نشان دهنده ایمنی طبیعی است.  واکسن های فعلی یا درمان های آنتی بادی مونوکلونال به همان اندازه که در برابر ویروس قدیمی اولیه عمل می کنند ، در برابر آن موثر نخواهد بود. سویه مو نیاز به مطالعه بیشتری دارد تا ثابت شود که آیا خطرات بیشتری دارد یا خیر.

انواع دیگر

سایر انواع که توسط CDC شناسایی شده اند عبارتند از: B.1.617.3 ، اولین بار در هند و B.1.429 و B.1.427 ، هر دو در خارج از کالیفرنیا شناسایی شده اند.

منبع: جام جم آنلاین