کد خبر 1291143
تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۵
ویروس لامبدا چقدر خطرناک‌ است؟

یک فوق تخصص بیماری‌های عفونی گفت: ویروس کرونا لامبدا را اواسط ماه خرداد سازمان بهداشت جهانی معرفی کرد و توجه دانشمندان به آن جلب شد.

به گزارش مشرق، علی امیری اظهار کرد: ویروس دلتا از نظر قدرت انتقال و توانایی بستری‌ کردن افراد غیرواکسینه گوی سبقت را از کرونا آلفا ربوده است.

وی ادامه داد: سویه لامبدا کرونا، سویه جهش‌یافته ویروس کووید ۱۹ است که به گزارش سازمان جهانی بهداشت در ۱۵ ژوئن یا ۲۵ خرداد، در ۲۹ کشور از پنج قاره شناسایی شده است.

بیشتر بخوانید

«مو» خطرناکتر است یا کرونای لامبدا؟

امیری ادامه داد: با توجه به شیوع ویروس لامبدا در کشورهای همسایه ایران ترکیه و پاکستان و با وجود رفت‌وآمد به این کشورها، باید این احتمال را در نظر گرفت که تا پاییز ویروس لامبدا به ایران برسد.

این فوق تخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به این‌که در اواسط خرداد، سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد ویروس لامبدا دارای جهش‌هایی با اثرات فنوتیپی مشکوک است، بیان کرد: توانایی انتقال بیشتر و احتمال مقاومت به آنتی‌بادی‌های خنثی‌کننده از جمله این جهش‌ها هستند، سازمان بهداشت جهانی و سایر سازمان‌های حوزه سلامت تلاش می‌کنند درک بهتری از تفاوت ویروس کرونا لامبدا با سایر ویروس‌ها به‌ دست آورند.

وی با اشاره به این‌که یادآوری این موضوع مهم است که ویروس کرونا لامبدا برای اینکه به‌عنوان گونه نگران‌کننده در نظر گرفته شود، هنوز یک قدم از جهش‌های آلفا و دلتا عقب است، عنوان کرد: اگر مسیرهای افزایش انتقال آن ثابت شود یا اگر مثلاً شدت آن افزایش یابد و به‌نوعی روی اقدامات ما علیه ویروس، مثل برنامه واکسیناسیون کرونا، اثر بگذارد، می‌توان ویروس کرونا لامبدا را گونه‌ای نگران‌کننده در نظر گرفت.

امیری با اشاره به این‌که در حال حاضر، برای دانستن تأثیر سویه لامبدا کرونا بر اثرگذاری واکسن به پژوهش‌های بیشتری نیاز است، به‌خصوص بر واکسن‌هایی که به‌طور گسترده در دنیا استفاده می‌شوند، بیان کرد: پژوهشی در دانشگاه سنتیگو شیلی روی کارکنان حوزه سلامتی که دو دوز واکسن چینی کروناواک یا سینوواک را دریافت کرده بودند انجام شد، این پژوهش نشان می‌دهد جهش‌های موجود در تاج سویه لامبدا باعث افزایش عفونت‌زایی و فرار از آنتی‌بادی‌های خنثی‌کننده می‌شود.

این فوق تخصص بیماری‌های عفونی تصریح کرد: با توجه به نبود اطلاعات مناسب درمورد محافظت واکسن‌های چینی علیه انتقال بیشتر ویروس دلتا، شک و تردید درمورد اثربخشی این واکسن‌ها بیشتر شده، منتها علاوه‌بر تیزهوشی در قبال شایعات گوناگونی که پیرامون واکسن کرونا وجود دارد، نباید این موضوع را نادیده گرفت.

وی ادامه داد: تاکنون هیچ واکسنی اثربخشی ۱۰۰ درصد برای پیشگیری از عفونت کووید ۱۹ نداشته است و از میان واکسن‌های چینی، سینواک ۵۰ و چهار دهم درصد و سینوفارم ۸۶ درصد اثربخشی دارند، بنابراین محققان توصیه می‌کنند کشورهایی که محدودیت دریافت واکسن یا سطح درآمدی پایینی دارند نباید استفاده از واکسن‌های چینی را متوقف کنند.

منبع: ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۳:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۵
    0 0
    سفر به ترکیه چرا هرگز محدود نشد؟
  • حمید IR ۱۹:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۵
    1 0
    ما توی دانشگاه می‌گفتیم لاندا

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس