نخست وزیر ارمنستان در جریان سفر به لیتوانی، روابط با ایران را برای ایروان بسیار حیاتی و دارای اهمیت عنوان کرد.

به گزارش مشرق به نقل آرمن پرس، «نیکول پاشینیان»؛ نخست وزیر ارمنستان که به لیتوانی سفر کرده است، در این کشور اعلام کرد که مسئله قره باغ نیازمند راه حل نهایی از طریق گفتگوی سیاسی و در چارچوب سازمان امنیت و همکاری اروپا «گروه مینسک» است.

پاشینیان افزود: آماده ایم در دیدار با رئیس جمهوری آذربایجان همه نقشه‌های مناطق مین گذاری شده در منطقه قره باغ را به وی تحویل دهیم، البته رئیس جمهوری آذربایجان نیز در برابر این اقدام می‌بایست همه اسرای ارمنی جنگ قره باغ را به ارمنستان بازگرداند.

نخست وزیر ارمنستان همچنین در این سخنان درباره روابط کشورش با ایران اعلام کرد: در دهه نود همزمان با استقلال ارمنستان از اتحاد شوروی سابق، ایران برای کشور ما راه زندگی محسوب می‌شد.

به گفته نخست وزیر ارمنستان، این کشور دارای روابط صمیمانه‌ای با ایران بوده و ایروان هرگز وارد دسیسه چینی علیه تهران نشده است و نخواهد شد.

پاشینیان این را نیز افزود که او در مدت کوتاهی دو بار با رئیس جمهوری اسلامی ایران ملاقات کرده است و این مسئله نشان می‌دهد تا چه حد توسعه روابط با ایران برای ارمنستان مهم است.

نیکول پاشینیان همچنین تاکید کرد که ایران و ارمنستان در تلاش هستند تا طرح‌های مشترک اقتصادی دو کشور را هرچه زودتر اجرایی کنند.

پس از استقلال ارمنستان، دو کشور ایران و ارمنستان همیشه به عنوان شریک و دوست به یکدیگر می نگریسته اند. در سال ۱۹۹۲ ایران با رویکردی متعادل در مساله قره باغ دروازه جدیدی از روابط را به سوی دو کشور گشود به خصوص زمانی که آذربایجان و ترکیه مرزهای خود را به روی ارمنستان بست مرزهای ایران به عنوان راه نجاتی برای ارمنستان تلقی می‌شد که به عنوان مسیری برای عبور از گرجستان به دلیل ناامنی و ثبات داخلی محسوب می‌شد.

همچنین از سال ۲۰۱۶ ارمنستان و ایران به همراه گرجستان، بلغارستان و یونان مذاکرات خود را برای ایجاد کریدور حمل و نقل چند منظوره بین المللی «خلیج فارس - دریای سیاه» که ایران را از طریق ارمنستان، گرجستان و دریای سیاه به اروپا متصل می‌کند آغاز کرده اند. برخی از متخصصان در ارمنستان خاطرنشان کردند که این راهرو می‌تواند از طریق ترانزیت دریایی چین - ایران با طرح «کمربند و جاده» چینی متصل شود.

منبع: مهر