به گزارش مشرق، واکسیناسیون دانشآموزان ۱۲ تا ۱۸ سال در حال انجام است و علاوه بر مراکز وزارت بهداشت، پایگاههای تعیین شده از سوی وزارت آموزش و پرورش در مدارس نیز آماده تزریق واکسن دانشآموزان هستند.
واکسیناسیون دانشآموزان با هدف ایجاد سطحی از ایمنی به منظور بازگشایی مدارس است، طبق اعلام وزارت آموزش و پرورش تا تاریخ ۱۸ مهرماه بیش از ۵۵ درصد دانشآموزان در گروه سنی هدف، برای تزریق واکسن اقدام کردهاند.
با این وجود برخی خانوادهها، سؤالات و ابهاماتی را درباره تزریق واکسن به دانشآموزان دارند از جمله اینکه آیا برای حضور در مدارس تزریق واکسن اجباری است؟ آیا تزریق واکسن به دانشآموزان با توجه به اینکه در مقایسه با بزرگسالان آسیبپذیرتر هستند، خطرناک نیست و عوارض خاصی را رقم خواهد زد؟
بیشتر بخوانید:
واکسن کرونا قواعد پزشکی خود را دارد
در این مطلب سعی میکنیم به برخی ابهامات و نگرانیهای خانوادهها درباره تزریق واکسن به دانشآموزان پاسخ دهیم.
واکسن تزریق شده به دانشآموزان ۱۲ تا ۱۸ ساله در ایران، سینوفارم است که تا به امروز در کشورهای امارات و چین در این گروه سنی تزریق شده است.
علیرضا ناجی رئیس مرکز تحقیقات ویروسشناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی میگوید: طبق مطالعهای که در لنست (یکی از معتبرترین و مشهورترین هفتهنامههای پزشکی) درباره نتایج مطالعات کارآزمایی بالینی فاز ۱ و ۲ تزریق سینوفارم در کودکان ۳ تا ۱۷ سال چاپ شده است، این واکسن اثربخشی مناسبی داشته و ایمن است، عوارض نیز مشابه عوارض سایر واکسنها است مانند بدن درد و درد محل تزریق و عارضه خطرناکی ایجاد نمیکند بنابراین انتخاب خوبی است همچنین کشورهای چین و امارات از سینوفارم برای کودکان ۳ تا ۱۷ سال استفاده میکنند.
همچنین اعظم گودرزی مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش درباره روند واکسیناسیون دانشآموزان گفت: هماکنون سؤال بسیاری از والدین این است که چرا دانشآموزان باید واکسن تزریق کنند؟ اینکه کودکان به کرونا مبتلا نمیشوند، تفکری اشتباه است به همین دلیل متخصصان سلامت در دنیا و ایران، واکسیناسیون کودکان و نوجوانان را جز برنامه کنترل پاندمی کرونا قرار دادهاند.
وی افزود: باید به این موضوع توجه داشت که ابتلا به کرونا میتواند خطرناکتر از تزریق واکسن کرونا باشد به همین دلیل کودکان و نوجوانان که جمعیت زیادی از جامعه هستند، (۱۵ میلیون دانشآموز در کشور داریم) برای کاهش میزان ابتلا به کرونا باید واکسینه شوند.
تزریق ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار دوز واکسن به فرهنگیان
مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: ۴۲۷ پایگاه تجمیعی ویژه فرهنگیان در کشور داشتیم که ۸۵ درصد فرهنگیان در این پایگاهها واکسینه شدند، دانشجو معلمان و هر فردی که مستقیم و غیرمستقیم به آموزش و پرورش مرتبط میشود واکسن کرونا را دریافت کردند و بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار دوز واکسن کرونا برای فرهنگیان تزریق شده است.
۵۵ درصد دانشآموزان واکسن زدند
گودرزی با اشاره به اینکه واکسیناسیون دانشآموزان ۱۲ تا ۱۸ سال در جلسات ستاد مدیریت بیماری کرونا مورد تأکید بود، متذکر شد: با اعلام آمادگی آموزش و پرورش به وزارت بهداشت، کمیتههای هماهنگی استانی بین ادارات آموزش و پرورش استانها و دانشگاههای علوم پزشکی ایجاد و ۵۰۰ پایگاه تجمیعی در آموزش و پرورش فعال شد همچنین تا ۱۸ مهرماه بیش از ۵۵ درصد دانشآموزان ۱۲ تا ۱۸ سال واکسینه شدند.
تزریق واکسن شرط حضور در مدارس؟
وی در پاسخ به این پرسش که آیا شرط حضور دانشآموزان در مدارس داشتن کارت واکسن است، متذکر شد: ستاد ملی کرونا تصمیماتی در این باره میگیرد اما فعلاً واکسیناسیون اختیاری است؛ پایگاههای آموزش و پرورش تا ۲۲ مهرماه در استانها فعال هستند که دانشآموزان میتوانند برای تزریق واکسن به آنجا مراجعه کنند همچنین مراکز وزارت بهداشت نیز آماده پذیرش دانشآموزان هستند.
مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش در یک برنامه رادیویی مطرح کرد: واکسیناسیون دانشآموزان با واکسن سینوفارم انجام میشود که مورد تأیید وزارت بهداشت است همچنین مطالعاتی در سایر کشورها در قالب دو کارآزمایی انجام شده که عوارض خاصی گزارش نشده است.