کد خبر 1292013
تاریخ انتشار: ۷ آبان ۱۴۰۰ - ۱۷:۳۱

شورای مسلمانان بریتانیا در روزهای اخیر، پس از افزایش حملات نژادپرستانه به مساجد، طرح شش‌بندی را برای تأمین امنیت مساجد این کشور ارائه کرده است.

به گزارش مشرق به نقل از الجزیره، شورای مسلمانان بریتانیا در روزهای اخیر، پس از افزایش حملات نژادپرستانه به مساجد، زنگ خطر را در مورد امنیت مساجد به صدا درآورده و بر لزوم تأمین تجهیزات حفاظتی بیشتر برای عبادتگاه‌های مسلمانان تأکید کرده است.

مسجد Finsbury Park در لندن، پایتخت بریتانیا، به‌عنوان مسجدی که بیش از همه در زمینه نژادپرستانه مورد حمله قرار گرفته است، شناخته می‌شود، به ویژه پس از حادثه‌ای که در سال ۲۰۱۹ در مقابل این مسجد رخ داد و تعدادی از نمازگزاران با ماشین زیر گرفته شدند.

محمد کوزبر، متولی مسجد می‌گوید که در دوره قرنطینه کرونا این مسجد شاهد افزایش پیام‌های نژادپرستانه از طریق تلفن و ایمیل و همچنین از طریق اعلامیه‌هایی است که در داخل مسجد انداخته می‌شود.

کوزبر در گفت‌وگو با الجزیره تأکید کرد که راست افراطی تنفر علیه مسلمانان را تغذیه می‌کند و برخی از سیاستمداران از حوادثی مانند ترور یک نماینده مجلس توسط یک جوان مسلمان برای ترویج پیام‌های خطرناک علیه مسلمانان سوء استفاده می‌کنند.

متولی مسجد ناراحتی خود را از برخورد پلیس انگلیس با این اتفاقات پنهان نمی‌کند و می‌گوید: هر اتفاقی را گزارش می‌کنیم، اما در نهایت نتیجه راضی‌کننده نیست و تحقیقات بسته می‌شود.

کوزبر در دیدارهای خود با مقامات امنیتی بریتانیا خواستار تأمین امنیت ویژه در مساجد نظیر کلیساها شده است به خصوص در اوقات نماز جمعه که مساجد شلوغ هستند و ممکن است در برابر هر حمله‌ای آسیب‌پذیر باشند.

ناقوس خطر

در روزهای اخیر، پس از افزایش حملات نژادپرستانه به مساجد، شورای مسلمانان بریتانیا زنگ خطر را در مورد امنیت مساجد و لزوم تأمین تجهیزات حفاظتی بیشتر برای عبادتگاه‌های مسلمانان به صدا درآورده است.

هشدار شورای مسلمانان بریتانیا (بزرگترین حامی جوامع مسلمان در بریتانیا)، در زمینه ترس از خشونت علیه مسلمانان، پس از قتل دیوید آمیس، نماینده پارلمان بریتانیا توسط یک جوان انگلیسی سومالیایی‌تبار با چاقو صورت گرفت.

این شورا طرح شش مرحله‌ای را برای افزایش امنیت مساجد و محافظت از آنها در برابر هرگونه حمله ناشی از اسلام‌هراسی (تعصب، نفرت و ترس از اسلام یا مسلمانان) منتشر کرد.

شورای مسلمانان بریتانیا تأکید کرد که این شواهد پس از نشانه‌های نگران کننده در مورد افزایش جرایم ناشی از نفرت علیه مسلمانان و به ویژه زنان مسلمان، به یک ضرورت فوری تبدیل شده است.

آمار نگران کننده

آمار و ارقام وزارت کشور بریتانیا افزایش جرایم ناشی از نفرت علیه مسلمانان  را نشان می‌دهد که به ۱۲۴ هزار و ۹۱ مورد جنایت بین مارس ۲۰۲۰ و همان ماه در سال ۲۰۲۱ رسیده است که بالاترین رقم ثبت شده تاکنون است.

وزارت کشور انگلیس این افزایش آمار را با توسعه سیستم خود برای رصد این جنایات و تشویق مردم به گزارش کردن هر گونه حمله نژادپرستانه توجیه می‌کند.

در بعد مربوط به جنایات با انگیزه تنفر دینی، مسلمانان در خط مقدم حملات نژادپرستانه در انگلیس قرار دارند.

بر اساس آمارهای امنیتی بریتانیا، بیش از ۴۵ درصد از  قربانیان جرایم ناشی از نفرت دینی مسلمانان و به ویژه زنان مسلمان به دلیل داشتن حجاب بوده‌اند.

تأمین امنیت مساجد

طرح اعلام شده توسط شورای مسلمانان بریتانیا در مورد ایمن‌سازی مساجد شامل شش مرحله است که مؤسسات اسلامی و مساجد را در برابر احتمال حملات با انگیزه تنفر دینی ایمن‌تر می‌کند.

در این طرح بر لزوم تعیین تیم امنیتی برای مسجد، آموزش افراد برای تأمین امنیت مراکز آموزشی وابسته به مساجد و تعیین سخنگوی مسجد برای صحبت با رسانه‌ها در صورت هرگونه حمله، تأکید شده است.

توصیه این طرح توجه ویژه به زمان‌های عزیمت گسترده مسلمانان به مساجد مانند اوقات نماز جمعه و یا ماه مبارک رمضان و زمان اقامه نماز تراویح در این ماه است که می‌بایست با کاستن از تعداد درب‌های ورودی و خروجی‌ مساجد، همه کسانی که وارد یا خارج می‌شوند، دقیق کنترل شوند.

شورا بر وجود یک سیستم نظارتی برای همه درهای مساجد و مکان‌های عبادی مسلمانان تأکید و تصریح می‌کند که باید اطمینان حاصل شود که در صورت بروز هر حادثه‌ای، آن حادثه گزارش و ثبت شود و از شرکت‌های تخصصی هم مشاوره گرفته شود تا معلوم شود آیا ساختمان مسجد دارای فناوری‌های لازم برای امنیت هست یا خیر.

شورای مسلمانان بریتانیا می‌گوید که هیچ تهدیدی را دست‌کم‌ نمی‌گیرد، حتی اگر از طریق تلفن یا ایمیل باشد، بنابراین بر لزوم گزارش هرگونه پیام نژادپرستانه به پلیس، خواه از طریق تلفن، نامه یا نشریات مکتوب تأکید می‌کند.

این شورا همچنین از نمازگزاران خواسته است در ساعات اولیه صبح یا شب به تنهایی به مساجد نروند و از استفاده از مسیرهای تاریک و جاهایی که تردد عابران پیاده و خودروها کمتر است، خودداری کنند.

نگرانی نه ترس

ماجد یاسین، مدیر مرکز اسلامی شهر بورنموث در جنوب انگلیس می‌گوید که در دیدار با شماری از مقامات امنیتی برای بررسی موضوع تأمین امنیت این مرکز به این توافق رسیده‌اند که یک در آهنی را در مقابل مسجد علاوه بر موانع آهنی نصب کنند تا مانع از هر گونه حمله‌ای برای زیرگرفتن نمازگزاران شوند.

او می‌گوید که نیروهای امنیتی انگلیس نیز خود دغدغه و نگرانی در خصوص امنیت مساجد دارند، از همین رو آنها پیشنهاد داده‌اند که هزینه تأمین هزینه‌های مربوط به تهیه درهای آهنی برای ورودی مساجد توسط دولت تقبل شود تا مانع از بروز حوادثی با خسارات سنگین در صورت وقوع هر گونه حمله‌ای به مساجد شوند.

یاسین می‌گوید که این مرکز اسلامی به نوبه خود درگیر یک کمپین  برای برقراری ارتباط نهادهای مختلف بریتانیا از طریق استفاده از گفتمان معتدلی است که بر احترام به قوانین تأکید دارد و این گفتمان تأثیر خود را در بالاترین سطوح دولتی نشان می‌دهد.

منبع:ایکنا