به گزارش مشرق ، ديدار مسوولان نظام و سفراي كشورهاي اسلامي با رهبر معظم انقلاب اسلامی ، برگزاری مذاکرات ایران و 1+5 ، ناکامی جبهه آمریکا و رژیم صهیونیستی در مسکو ، پروژه "شکست مذاکرات" شکست خورد ، نشست خبری اشتون و جلیلی ، پایان رسمی مذاکرات در "حلقه طلایی" ، موضع متفاوت فراکسیون "رهروان" برای تشکیل فراکسیون فراگیر اصولگرایان  و  دیدار عجیب صالحی با وزیر امورخارجه انگلیس از مهمترین اتفاقات سیاسی بود که در این هفته رخ داد.


ديدار مسوولان نظام و سفراي كشورهاي اسلامي با رهبر معظم انقلاب اسلامی

حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامي صبح روز دوشنبه در خجسته سالروز عيد مبعث پيامبر عظيم الشأن اسلام با مسئولان نظام، سفيران و نمايندگان كشورهاي اسلامي و جمعي از خانواده هاي معظم شهدا دیدار داشتند.



حضرت آيت الله خامنه اي، ريشه مشكلات جامعه بشري را دوري از دو مسئله اساسي بعثت يعني: «فكر و انديشه» و «تزكيه نفس» دانستند و افزودند: نجات انسان از گرفتاريها و ضعفهاي اخلاقي، هدف بزرگ بعثت است كه تحقق آن، زمينه ساز حل مشكلات اساسي ملتهاست.

رهبر انقلاب اسلامي با اشاره به تلاش بي وقفه زورگويان جهاني براي كنترل و منحرف كردن انقلابهاي ملتهاي منطقه افزودند: ملتها با تكيه بر گنجينه خدادادي تفكر و خرد، و حسن ظن به وعده هاي نصرت پروردگار، روي پاي خود بايستند و با مقاومت در برابر سلطه گران، سرنوشت خويش را رقم بزنند.

ايشان، عزت و اقتدار ملت بزرگ ايران را نمونه روشني از نتايج ايستادگي و مجاهدت خواندند و با اشاره به همدستي زورگويان جهاني براي مقابله با جمهوري اسلامي افزودند: در 33 سال گذشته ملت فهيم و كشور عزيز ما، بي وقفه در معرض توطئه همه قدرتهاي جهاني بوده است تا شايد اين نمونه زنده ايستادگي و پيشرفت، در چشم ديگر ملتها، الگو نشود اما به فضل الهي، تلاش همه سلطه گران براي خارج كردن ملت ايران از صحنه، اين بار نيز قطعاً و يقيناً ناكام خواهد ماند.

رهبر انقلاب اسلامي با اشاره به سياست دشمنان اسلام براي ترساندن شيعه و سني از يكديگر وحدت را نياز مبرم دنياي اسلام برشمردند و با انتقاد شديد از تفرقه انگيزي برخي عناصر افزودند: كساني كه اصلاً اسلام را قبول ندارند و تشيع و تسنن را اصولاً نمي شناسند براساس خواست سرويسهاي جاسوسي سلطه گران، از توسعه تشيع ابراز نگراني مي كنند و آتش تفرقه مي افروزند.



حضرت آيت الله خامنه اي در پايان سخنانشان، ملتهاي مسلمان را به خردورزي و اتحاد و ايستادگي توصيه و ابراز اميدواري كردند در پرتو عنايات پروردگار، امت اسلام بر دشمنان پيروز و اهداف بعثت كاملاً محقق شود.

در آغاز اين ديدار كه رئيس جمهور، رئيس مجلس، رئيس قوه قضاييه و رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در آن حضور داشتند آقاي احمدي نژاد با اشاره به اثبات ناتواني قدرتهاي مادي در تأمين نيازهاي جامعه بشري گفت: براساس وعده هاي مبارك الهي، و در پرتو آگاهي و مجاهدت ملتها، بساط مستكبران و صهيونيستها حتماً برچيده و راه براي صلح و آرامش و سعادت و پيشرفت بشر گشوده خواهد شد.


برگزاری مذاکرات ایران و 1+5 / ناکامی جبهه آمریکا و رژیم صهیونیستی در مسکو
 
نشست ایران و 1+5 ساعت 11:30 به وقت تهران در هتل حلقه طلایی برگزار شد. سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران روز دوشنبه  29 خردادماه پیش از ورود به سالن مذاکرات تاکید کرده بود مذاکرات پیش رو یک آزمون بزرگ برای غرب است.

این مذاکرات که با حضور هئیت‌هایی از ایران ، آلمان ، انگلیس ، آمریکا ، فرانسه ، روسیه و چین در هتل "حلقه طلایی" مسکو برگزار شد که قرار بود درمورد پیشنهادات پنج گتنه ایران به بحث و گفت و گو بپردازند.



باقری معاون جلیلی در پایان مذاکرات روز اول با گروه 5+1 درباره بخش گام های متقابل از پیشنهاد 5 گام به 5+1 اشاره کرد و گفت: درباره گام های متقابل بطور مشخص 5 گام اساسی پیشنهاد شد و نتیجه هر گام و همینطور اقداماتی که هر طرف باید انجام دهند ارائه شد. ایران معتقد است این 5 گام به هم پیوسته و به صورت یک بسته کامل و به هم تنیده باید دنبال شود.
 
پیشنهادات ایران به این شرح بود :  *- پیشنهاد اول ایران این است که گفتگوها باید هدفمند باشد.باید نقطه هدف و ابتدائی و انتهایی در این گفت وگو ها مشخص باشد. به این ترتیب طراحی یک چارچوب برای گفتگوها و اصول و اهداف آن ضروری است.  *- پیشنهاد دوم این است که این گفتگوها اگر بخواهد موثر باشد باید مبتنی بر گام‌های متقابل باشد. *- بحث سوم ایران این است که باید چارچوب گفتگوها مشخص و روشن شود که انتهای این گفتگوها چه وقت است  و چگونه باید باشد و این مسیر چگونه قرار است طی شود. *- بحث چهارم و پنجم ایران نیز مربوط به بحث حقوق و تکالیف جمهوری اسلامی ایران است و اینکه کشورهای طرف مقابل باید حق غنی سازی را برای ایران در چارچوب ان پی تی به رسمیت بشمارند و نباید از حقوق هسته ای ایران کاسته شود یا تکالیفی بیشتر از ان پی تی تحمیل بشود. روشن شدن این بحث تکلیف تحریم های شورای امنیت را نیز به لحاظ حقوقی روشن می کند.
 
کاترین اشتون روز سه شنبه در مصاحبه مطبوعاتی خود در پایان مذاکرات گفت: تاکید می کنم که ایران باید 3 گام برای اعتماد سازی جهانی انجام دهد. اول توقف غنی سازی 20 درصد و دوم تعطیلی تاسیسات فردو و سوم هم تحویل دادن ذخایر غنی سازی شده . 

اشتون همچنین گفت: بعد از 5 نوبت هنوز فاصله زیادی بین ما و ایران و جود دارد و من مطمئنم آقای جلیلی هم در این باره با من هم عقیده است. اما در نهایت به این توافق رسیدیم که سطحی برای کار کارشناسی تعریف کنیم تا به گروه 1+5 کمک کند حرفهای ایران را بفهمد و حرفهای ما را هم به آنها بزند. این نشست کارشناسی در 3 جولای در استانبول برگزار خواهد شد. در سطح معاونین هم قرار شد بین معاونین دیداری برگزار شود و در نهایت من با آقای جلیلی تماس می گیرم ببینم چشم انداز آینده چیست و می توان نشست چند جانبه برگزار کرد یا خیر؟



سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران نیز در نشست خبری خود با بیان اینکه دیگر هیچ منطق و بهانه ای برای تشکیک در فعالیت های صلح آمیز هسته ای ایران وجود ندارد گفت : ایران در مذاکرات مسکو بر حق مسلم ملت ایان در غنی سازی اورانیوم در همه سطوح تاکید کرد. دیگر هیچ منطق و بهانه ای برای تشکیک در فعالیت های صلح آمیز هسته ای ایران وجود ندارد. جمهوری اسلامی با شفاف سازی مشکلی ندارد با محروم سازی مشکل دارد. ایران آماده همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی در مقابل به رسمیت شناختن حقوق هسته ای ایران بر اساس مفاد ان.پی.تی است

سعید جلیلی همچنین با بیان اینکه فتواي مقام معظم رهبري درخصوص بمب هسته اي يك گام بزرگ درعالي ترين سطح ازسوي ايران بود اظهار داشت : درمقابل آنها هم بايد به رسميت شناختن حق ملت ايران درغني سازي اورانيوم را اعلام كنند.

دبیر شورای عالی امنیت با اشاره به سخنان اخیر نتانیاهو گفت : اظهارات نتانیاهو درباره موضوع هسته ای ایران، بیشتر مانند ناله های یک محتضر رو به موت است.

جلیلی در آخر با بیان اینکه بحث های کارشناسی استانبول اگر خلاف راهبرد گفت وگو و همکاری باشد حتما بر فرجام گفت وگوها تأثیر خواهد داشت گفت : ما در نشست دوم ارزيابي دقيق و جامعي از پيشنهادات ارايه شده در بغداد ارايه كرديم و اهميت اين اقدام اين بود كه جمهوري اسلامي نظرات خود را به صورت مشخص و دسته‌بندي شده ارايه كرد و اين مورد استقبال طرف مقابل نيز قرار گرفت و اين را موجب درك صحيح و بيش‌تر از نظرات جمهوري اسلامي ايران بيان كردند و آن‌ها نيز در اين گفت‌وگوها با توجه به اين‌كه ايران به صورت جامع مباحث و ديدگاه‌هاي خود را بيان كرده بود، بر اين موضوع تاكيد كردند كه بايد اين مباحث را مورد بررسي قرار دهند تا بتوانند نظرات خود را بيان كنند.


"رهروان ولایت"به اتحاد اصولگرایان تن داد

بعد از راه یابی نمایندگان به بهارستان نهم و شروع رایزنی ها برای انتخاب رئیس مجلس شاهد انشعاب دیگری در بین اصولگرایان بودیم که به نام "فراکسیون رهروان ولایت" و با محوریت علی لاریجانی شروع به فعالیت کردند. از سوي ديگر جبهه پايداري ، رهپویان و همچنین ایثارگران با محوريت حجت الاسلام مرتضي آقاتهراني و غلامحسين حدادعادل به تشکیل جبهه واحد اصولگرایان پرداختند.


در جریان انتخاب ریاست مجلس نهم هواداران علی لاریجانی رایزنی های گسترده ای را با منتخبین جدید مجلس نهم برای رای به ریاست لاریجانی آغاز کردند. این فراکسیون پس از مدتی اعلام کرد فقط کار کرد انتخاباتی نداشته و در مجلس نهم فعالیتی گسترده خواهد داشت.

فراکسیون اصولگرایان نیز در قالب طرفداران ریاست حدادعادل بر مجلس با حضور حدود 130 منتخب مجلس تشکیل جلسه داد و از همه منتخبان اصولگرای مجلس هشتم با گرایشات سیاسی مختلف دعوت کرد در این جلسه شرکت کنند اما هیئت موسس فراکسیون رهروان اعلام کردند در این جلسه شرکت نخواهند کرد.




پس از انتخاب علی لاریجانی به عنوان رئیس مجلس ، جلالی سخنگوی فراکسیون  رهروان گفت : فراکسیون واحدی برای اصولگرایی در مجلس نهم نخواهیم داشت اما هر سه فراکسیون اصولگرایی سه ضلع مثلث اصولگرایی را تشکیل می‌دهند.

پس از مصاحبه جلالی و اظهارات وی درمورد عدم تشکیل فراکسیون واحد اصولگرایان بهروز نعمتی عضو هیئت موسس فراکسیون رهروان مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه این فراکسیون از فراکسیون اصولگرایان منشعب نشده و کاملا مستقل است از همه نمایندگان مجلس دعوت کرد در این فراکسیون به عنوان بزرگترین تشکل اصولگرایی کشور عضو شوند.

عدم تمایل فراکسیون "رهروان" به تشکیل فراکسیون واحد اصولگرایی تا روزهای اخیر ادامه داشت تا اینکه در روز چهارشنبه از سوی این فراکسیون موضع متفاوتی اتخاد شد و از تشکیل فراکسیون فراگیر اصولگرایان سخن به میان آمد.



سید رمضان شجاعی کیاسری در خصوص احتمال تشکیل فراکسیون فراگیر اصولگرایان در مجلس نهم اظهار داشت: در مجلس هشتم شورای اسلامی فراکسیون فراگیر اصولگرایان وجود داشت و در مجلس نهم هم همان فراکسیون به فعالیت خود ادامه می دهد.

نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی افزود: با ادامه فعالیت فراکسیون اصولگرایان، فراکسیون رهروان ولایت،  انقلاب اسلامی و سایر فراکسیون های اصولگرای مجلس می توانند در زیر مجموعه این فراکسیون فراگیر فعالیت سیاسی داشته باشند.

در همین خصوص جلالی دبیر موقت هئیت موسس فراکسیون رهروان ولایت درباره اصولگرایانی که قصد دارند فراکسیون واحد اصولگرایان را شکل دهند گفت: پیشنهادمی‌کنیم فراکسیون رهروان، فراکسیون پایداری و رهپویان در مجلس تشکیل شود و بعد از تشکیل این سه فراکسیون، مجمع اصولگرایان برای بحث و بررسی مسائل کلان کشور با مبانی اصولگرایانه تشکیل شود.

اتفاقی عجیب در سفر صالحي به افغانستان

صالحی صبح روز پنج شنبه 25 خرداد ماه به منظور شرکت در اجلاس یکروزه امنیت و آینده افغانستان موسوم به کنفرانس «قلب آسیا» به افغانستان سفر کرد. وی در کابل علاوه بر سخنرانی در این کنفرانس، دیدارهای مختلفی هم با مقامات سایر کشورها داشت؛ مقاماتی که در کمال ناباوری، اسم " ویلیام هیگ"، وزیر امور خارجه انگلیس، هم در بین آنها بود!

صالحی در شرایطی تصمیم گرفت با هیگ دیدار کند که در نتیجه زورگویی، توطئه ها و خباثت های دولت انگلیس علیه کشورمان، رابطه دیپلماتیک جمهوری اسلامی با این کشور از سال گذشته تاکنون قطع شده است. چندین بار هم طرح قطع کامل روابط با انگلیس تا مرز تصویب نهایی در مجلس پیش رفت که البته تنها منجر به کاهش شدید روابط شد. با ترجیح وزارت خارجه خبر دیدار صالحی با هیگ در رسانه های داخلی پوشش چندانی پیدا نکرد و هیچ یک از مقامات این وزارتخانه هم لازم ندیدند درباره این دیدار غیرمنتظره، توضیحی بدهند تا وزارت خارجه انگلیس خود روایت "تامل برانگیز" این گفت وگو را رسانه ای کند.

در گزارش وزارت خارجه انگلیس، اشاره ای به سخنان صالحی نشده اما ادعاهای وقیحانه وزیر خارجه انگلیس که تاکنون از هیچ توطئه ای علیه ایران چشم پوشی نکرده است، گویای فضای تامل برانگیز این دیدار است و این سوال را بار دیگر به اذهان ناظران سیاسی متبادر می کند که با چه هدف و استدلالی آقای صالحی از وزیر خارجه انگلیس آن هم پس از دهها توطئه و خیانت تمام عیار علیه کشورمان بویژه در جریان فتنه 88  تقاضای ملاقات کرده است.