شیوع ویروس کرونا پس از ماه‌ها بسیج امکانات، اتخاذ تدابیر لازم و تلاش ملی در سراشیبی قرار گرفته و چشم‌انداز کنترل آن پررنگ‌تر از قبل شده است.

به گزارش مشرق، مسوولان حوزه بهداشت و درمان و پژوهشگران طی ماه های گذشته و همزمان با اجرای محدودیت های مختلف، تمام تلاش خود را برای تامین واکسن از خارج از کشور  و یا تولید داخلی آن به کار گرفتند به طوری که در کنار تاکید بر رعایت جدی پروتکل های بهداشتی از سوی تمامی مردم، این تمهیدات جواب داده و تازه ترین آمار روزانه مرگ و میر ناشی از  گووید ۱۹ را به  به ۹۶ مورد رسانده است. 

در تازه‌ترین دستاورد مربوط به حوزه واکسن برای مقابله با کرونا، امروز  پنج میلیون دز واکسن "رازی کوو پارس" تولیدی موسسه رازی کرج گه در سه دز شامل ۲ دز تزریقی و یک دز استنشاقی تهیه شده است. تحویل وزارت بهداشت شد و قرار است تا پایان سال ۴۰ میلیون دز واکسن تولیدی موسسه رازی تحویل داده شود.

بنا بر اعلام وزارت بهداشت، تاکنون  ۵۷ میلیون و ۶۱ هزار و ۶۰۶ نفر دُز اول، ۴۵ میلیون و ۶۵۵ هزار و ۷۷۱ نفر دُز دوم و ۸۶۴ هزار و ۹۹۲ نفر دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به ۱۰۳ میلیون و ۵۸۲ هزار و ۳۶۹ دُز رسید.

این آمار در حالی است که مبارزه با کرونا هنوز ادامه دارد و تا رسیدن به ایمنی عمومی باید پیش رفت؛ علاوه بر این، با توجه به اینکه در کشورهای اروپایی موج بیماری در حال شکل گیری است، هوشیاری بیشتری برای جلوگیری از پیک ششم لازم است.  به واقع، تاکید کارشناسان بر این است که رعایت پروتکل های بهداشتی، اعم از استفاده از ماسک، حفظ فاصله فیزیکی و سایر توصیه ها هنوز ضروری است. 

دو سال با کش و قوس‌های فراوان از شیوع پاندمی کرونا گذشت‌ و کشورمان پنج پیک سنگین را پشت سر گذاشت که پیک پنجم سنگین‌ترین پیک بود به طوری که مرگ و میرهای روزانه بعضاً به ۷۰۰ نفر هم رسید و علی‌رغم تلاش‌های بسیار مدافعان سلامت هموطنان بسیاری در این پیک جان خود را از دست دادند و به اذعان بسیاری از کارشناسان علت عمده طولانی شدن این پیک بی‌توجهی به پروتکل‌های بهداشتی و کوتاهی در واکسیناسیون بود.

اگر دولت دوازدهم برای واردات واکسن اهتمام بیشتری به خرج می‌داد و تزریق واکسن سرعت می‌گرفت قطعاً پیک پنجم را با پایین‌ترین میزان مرگ و میر پشت سر می‌گذاشتیم، اما با پیگیری آیت‌الله رئیسی ورود واکسن به کشور سرعت گرفت و تا به امروز بیش از ۱۰۰ میلیون دوز واکسن در کشور تزریق شده است که نویدبخش پایانی بر پیک‌های سنگین خواهد بود چرا که در کشورهایی که واکسیناسیون پایان یافته است، شاهد پایین‌ترین حجم میرگ و میر هستیم، اما چرا با وجود تزریق ۱۰۰ میلیون دوز واکسن در کشور باز هم شاهد روزانه بالای ۱۰۰ نفر مرگ و میر کرونایی در کشور هستیم؟

با این همه توصیفات باید واکسیناسیون را جدی بگیریم تا بتوانیم بر کرونا قالب شویم و کشور را از ورود به پیک ششم در امان نگه داریم چرا که اگر وارد پیک ششم شویم مشخص نیست همچون پیک پنچم آمار مرگ و میر به یک بار صعودی نشود و باز هم مدافعان سلامت در این بین بیشترین آسیب و ضربه روحی را خواهند خورد.

طبق آخرین تغییرات در نقشه رنگ‌بندی کرونایی شهرستان‌های کشور نشان می‌دهد با عبور از خیز پنجم کرونا و واکسیناسیون گسترده، تمامی شهرستان‌ها از وضعیت قرمز خارج شدند.

آخرین وضعیت رنگ‌بندی:
صفر شهرستان قرمز
۲۲ شهرستان نارنجی
۲۰۷ شهرستان زرد
۲۱۹ شهرستان آبی

گزارش‌های خبرنگاران از استان‌ها هم نشان می‌دهد که برخی استان‌ها با توسل به واکسیناسیون و رعایت توصیه‌ها، موفقیت‌های خوبی در زمینه مقابله با شیوع کرونا کسب کرده‌اند، اما در برخی دیگر از مناطق کشورمان هنوز جمع قابل توجهی از هم‌میهنان قربانی این ویروس می‌شوند. 

استان کردستان/ شناسایی ۶۵ مورد و مرگ ۲ بیمار دیگر کرونایی

آخرین وضعیت کرونا در کردستان حاکی از شناسایی ۶۵ مورد جدید مبتلا به کرونا ویروس و مرگ ۲ بیمار دیگر در ۲۴ ساعت گذشته تاکنون در استان خبر داد.در حال حاضر ۳۰۳ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان بستری هستند که  ۶۷ نفر از آنان در بخش مراقبت‌های ویژه (آی سی یو) تحت مداوا و حالشان خوب نیست.

شمار بستری‌شدگان به تفکیک شهرستان‌های استان کردستان در سنندج: ۱۶۰ نفر، سقز: ۱۵ نفر، مریوان: ۲۸ نفر، قروه: ۱۱ نفر، بیجار: ۱۵ نفر، کامیاران: ۱۶ نفر، دیواندره: ۷ نفر، بانه: ۴۰ نفر، دهگلان: ۳ نفر و سروآباد: ۸ نفر گزارش شده است.براساس این گزارش؛ آمار فوت‌شدگان بر اثر بیماری کرونا در کردستان از ابتدا تا کنون به ۱۸۸۷ نفر رسیده که از این تعداد ۸۲۳ نفر در سنندج، ۲۹۶ نفر در سقز، ۱۵۰ نفر در قروه، ۱۰۰ نفر در کامیاران، ۱۴۳ نفر در بانه، ۹۰ نفر در دیواندره، ۷۲ نفر در بیجار، ۱۸۴ نفر در مریوان، ۲۴ نفر در دهگلان و ۵ نفر در سروآباد جان ‌باخته‌اند.

استان یزد/ فوت ۴ بیمار دیگر در شبانه روز گذشته

ابراهیم سلمانی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی یزد در ارتباط با وضعیت کرونایی استان اظهار داشت: از ۷۷۸ نمونه گرفته شده از بیماران مشکوک به کرونا ویروس در شبانه روز ، بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۱۷۱ بیمار مبتلای قطعی به کرونا در استان شناسایی شده‌اند.

 وی با اشاره به ضرورت رعایت پروتکل‌های بهداشتی ادامه داد: از این تعداد، ۲۳ نفر در بیمارستان‌های استان بستری و ۱۴۸ نفر در منزل دوران نقاهت را طی می‌کنند.

سلمانی با اشاره به شناسایی موارد جدید بستری در بیمارستان‌های استان افزود: ۲ بیمار در ابرکوه، ۱ بیمار در اردکان، ۲ بیمار در اشکذر، ۱ بیمار در بافق، ۱بیمار در بهاباد،  ۲ بیمار در تفت،  ۱ بیمار در خاتم،  ۱ بیمار در مهریز، ۲ بیمار در میبد و ۱۰ بیمار در شهر یزد شناسایی شده‌اند.

وی با اشاره به فوت ۴ بیمار  گفت: متاسفانه در شبانه روز گذشته، ۱ بیمار در شهر مروست، ۱ بیمار در مهریز و ۲ بیمار در شهر یزد قربانی کرونا شدند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی(ره) یزد تصریح کرد: در حال حاضر   ۳۸۹ بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستان‌های استان بستری هستند که از این تعداد،   ۱۱۰ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه یزد خدمات درمانی دریافت می‌کنند.

استان گیلان/ ۶۵ بیمار جدید شناسایی شد

به گفته سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان ۲۴۴ نفر از بیماران مبتلا به کرونا هم‌اکنون در بیمارستان‌های سراسر استان گیلان بستری هستند و این میزان بستری روند ثابت را طی می‌کند.

همچنین شمار بستری‌شدگان کرونایی در یک شبانه‌روز در بیمارستان‌های استان گیلان که در تابستان امسال و ماه‌های پیش از آن ۳ رقمی بود و شاهد افزایش فزاینده آن بودیم از مدت‌ها پیش ۲ رقمی شده و اکنون تعداد آن ۶۵ نفر است.

 بر اساس اعلام سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان در حال حاضر ۵۳ نفر از بیماران مبتلا به کرونا به دلیل وخامت حالشان در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های استان گیلان بستری هستند و شرایط مساعدی ندارند.

شایان ذکر است که ۸ نفر از بیماران بستری شده در بخش مراقبت‌های ویژه به تازگی به این بخش افزوده شده‌اند و همچنین ۵۱ بیمار کرونایی بستری شده در بیمارستان‌های استان بدحال هستند و شرایط جسمی مساعدی ندارند.

 واکسیناسیون کرونایی با شتاب خوبی در گیلان در حال انجام است و هر روز شاهد افزایش پایگاه‌های واکسیناسیون در استان گیلان هستیم به طوری که تا روز گذشته ۴۲۵ پایگاه واکسیناسیون در سراسر گیلان فعال بودند.

استان سمنان/بستری شدن ۱۱ بیمار جدید

کامران قدس سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان درباره آخرین آمار شیوع بیماری کرونا ویروس اظهار داشت: از ابتدای بروز و شیوع بیماری کرونا تاکنون ۴۹ هزار و ۱۵۵ مورد مثبت بیماری کرونا بر اساس معیارهای تشخیصی آزمایشگاهی PCR در مجموعه تحت دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان شناسایی شده اند.

وی تصریح کرد: در ۲۴ ساعت گذشته (از چهارم الی پنجم آذر ماه سال جاری) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۱ بیمار مثبت جدید مبتلا به کووید-۱۹ در شهرستان تابعه دانشگاه و در مراکز درمانی بستری شدند.

 سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان افزود: مجموع بیماران بستری شده در بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه از ابتدای بروز و شیوع بیماری کرونا ویروس تاکنون به ده هزار و ۵۷۹ نفر رسیده است و سی و هشت هزار و ۵۷۶ بیمار نیز به صورت سرپایی شناسایی شدند.

قدس ادامه داد: خوشبختانه کل موارد بهبودی و ترخیص بیماران مبتلا به کووید۱۹ از ابتدای بروز و شیوع بیماری در بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه به ۹ هزار و ۴۵۹ نفر رسید.

استان قزوین/ آمار بیماران بدحال ‌۱۵ درصد افزایش یافت ‌

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین از کاهش ۲۵ درصدی موارد قطعی ابتلای به کرونا در استان خبر داد و اظهار داشت: در ۲۴ ساعت اخیر ۹۰ مورد ابتلای جدید به کرونا در آزمایشگاه‌های کووید استان قزوین شناسایی شد که این آمار نسبت به روز قبل ۳۰ نفر کاهش یافته است.

جلال رحمانی با اشاره به کاهش ۱۴ درصدی نرخ روزانه بستری‌های کرونایی گفت: در شبانه‌روز گذشته ۴۳ بیمار کرونایی جدید به دلیل علائم تنفسی حاد در بیمارستان‌های قزوین بستری شدند که این آمار از روز گذشته ۷ نفر کمتر شده است.

وی همچنین از افزایش ۱۵ درصدی آمار بیماران بدحال خبر داد و افزود: در حال حاضر ۱۵ بیمار کرونایی با حال وخیم در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های استان قزوین زیر دستگاه ونتیلاتور بستری شدند که این آمار در قیاس با روز پیش ۲ نفر افزایش یافته است.

رحمانی به کاهش ۵۰ درصدی موارد مرگ‌ومیر روزانه کرونایی هم اشاره کرد و گفت: در ۲۴ ساعت اخیر فقط یک بیمار بدحال کرونایی به علت علائم شدید تنفسی و ضعف جسمانی جان خود را از دست داد که این آمار در مقایسه با روز قبل نصف شده و یک نفر کاهش داشته است.

معاون دانشگاه علوم پزشکی قزوین در ادامه با اشاره به افزایش ۶ درصدی نرخ روزانه بهبودیافتگان کرونایی اضافه کرد: در شبانه‌روز اخیر ۵۱ بیمار کرونایی با علائم قطعی بهبود و نقاهت از بیمارستان‌های استان قزوین مرخص شدند که این آمار در قیاس با روز گذشته ۳ نفر کمتر شده است.

رحمانی ادامه داد: در نهایت آمار مجموع بستری‌های فعلی کرونایی استان قزوین با ۴.۴ درصد کاهش به ۲۳۹ نفر رسید که در قیاس با روز قبل‌ ۱۱ نفر کاهش پیدا کرده است.

خراسان رضوی/ ۵۷۰ بیمار ‌در بیمارستان‌ها بستری هستند

محمد پهلوان مسئول کمیته رسانه و اطلاع‌رسانی کووید ۱۹ دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهارداشت: در حال حاضر ۵۷۰ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در بیمارستان‌های خراسان رضوی بستری هستند که ۴۰۰ نفر از این تعداد در بیمارستان‌های زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ۱۶ شهرستان خراسان رضوی تحت درمان هستند.

وی ادامه داد: از بیماران بستری شده در بیمارستان‌های خراسان رضوی ۱۵۴ نفر در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های استان بستری هستند.

مسئول کمیته رسانه و اطلاع‌رسانی کووید ۱۹ دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه تعداد بستری‌شدگان روزانه در خراسان رضوی نوسان دارد گفت: دیروز ۱۷۳ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان بستری شدند و بیشترین تعداد بستری شدگان روزانه طی ۱۰ روز گذشته ۲۱۸ نفر بوده است. 

۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری خراسان رضوی زیر پوشش خدمات دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند و دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربت‌حیدریه و دانشکده‌های پزشکی نیشابور و تربت‌جام نیز بقیه جمعیت این استان را زیرپوشش خدمات‌ بهداشتی و درمانی دارند.

استان اردبیل/ فوت سه کرونایی در ۲۴ ساعت گذشته

شهرام حبیب‌زاده رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل اظهار داشت: هم‌اکنون ۵۳ بیمار کووید- ۱۹ نیز با دریافت خدمات درمانی در منازل مسکونی خود تحت نظر و مراقبت قرار دارند.

وی بیان کرد: طی شبانه‌روز گذشته سه نفر درگیر از مبتلایان بیماری کووید-۱۹ بستری در مراکز درمانی استان اردبیل جان باختند که با فوت آنها  مجموع جان باختگان کرونا در این استان در ۲۱ ماه گذشته و در خلال پنج موج، به ۲ هزار و ۵۷۲ نفر رسید.

حبیب‌زاده تصریح کرد: هم اکنون شیوع بیماری کووید.۱۹ در این استان در وضعیت زرد قرار دارد و شاخص شمار ابتلای جدید، آمار بستری همزمان و تعداد جان‌باختگان روند آرام کاهشی را طی می‌کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل وضعیت کنونی شیوع کرونا در این استان را همچنان شکننده خواند و با اشاره به احتمال صعودی شدن شیوع کرونا در این استان گفت: کنترل شیوع کرونا بدون همراهی مردم میسر نیست.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل گفت: از ۲۲ بهمن سال گذشته تاکنون یک میلیون و ۶۱۵ هزار و ۸۹۹ دُز واکسن کرونا برای گروه‌های هدف در این استان تزریق شده است.

کاشان/‌شناسایی ۳۰ بیمار جدید کرونایی‌

کاشان همچنان در وضعیت نارنجی قرار دارد و این موضوع نشان از آن دارد که ویروس کرونا در منطقه کاشان همچنان جولان می‌دهد و خوشبختانه طی چند روز گذشته این ویروس منحوس در کاشان افت نسبی اما شکننده داشته است.

مهدی دلاوری با بیان اینکه طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۰ بیمار جدید حاد تنفسی در شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل بستری شدند، اظهار داشت: از این تعداد ۹ بیمار در بیمارستان شهید بهشتی کاشان بستری شده و یک بیمار نیز در بیمارستان ثامن و بیماری نیز در بیمارستان سیدالشهداء شهرستان آران و بیدگل بستری نشده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه بیماران بستری شده در کاشان حداقل ۳۲ و حداکثر ۸۹ سال سن دارند، افزود: در شهرستان آران و بیدگل نیز بیمار ۵۳ ساله به عنوان بیمار حاد تنفسی بستری شدند.

دلاوری با بیان اینکه تاکنون ۹۰ بیمار حاد تنفسی در دو مرکز درمانی شهید بهشتی کاشان و سیدالشهداء آران و بیدگل بستری هستند، ابراز داشت: از این تعداد ۶۴ بیمار در شهرستان کاشان و ۲۶ بیمار نیز در شهرستان آران و بیدگل بستری شدند و از تعداد کل بیماران هشت بیمار به صورت موقت بستری هستند.

وی از بستری ۹ بیمار حاد تنفسی در بخش مراقبت‌های ویژه در دو مرکز درمانی شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: طی ۲۴ ساعت گذشته هیچ بیماری در دو شهرستان کاشان و آران و بیدگل ناشی از ابتلا به ویروس کرونا فوت نکرده است.

دلاوری با بیان اینکه تعداد موارد مثبت جدید کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در دو شهرستان کاشان و آران و بیدگل به ۳۰ مورد می‌رسد، تصریح کرد: تعداد مراجعان به کلینیک‌های حاد تنفسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان طی ۲۴ ساعت گذشته تعداد هشت بیمار به کلینیک حاد تنفسی مراجعه کرده و تاکنون شش هزار ۵۵۷ نفر نیز در بخش بستری موقت پذیرش شدند.

وی ضمن تأکید بر رعایت بیش از پیش پروتکل‌های بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک و فاصله‌گذاری اجتماعی تأکید کرد: از تمامی شهروندان درخواست داریم پروتکل‌های بهداشتی را بیش از پیش رعایت کنند.

استان مرکزی/ ۵۳ بیمار جدید شناسایی شد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به آخرین وضعیت آمار مبتلایان به کرونا در استان مرکزی اظهار داشت: ۵۳ مورد جدید کرونا ویروس بر اساس آخرین یافته‌های آزمایشگاهی شبانه روز اخیر به ثبت رسید.

سیدمحمد جمالیان افزود: ۱۰ نفر از بیماران جدید شناسایی شده در این استان برای پیگیری امور تخصصی درمانی در بیمارستان‌ها بستری شدند که ۴۳ نفر از این افراد نیز خدمات درمانی سرپایی دریافت کرده و باید تا زمان منفی شدن جواب آزمایش و درمان نهایی در منزل قرنطینه باشند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک تصریح کرد: شمار مبتلایان به کرونا ویروس از زمان شیوع این ویروس تاکنون در استان به ۱۰۵  هزار و ۳۰ نفر رسید و متاسفانه یک بیمار کرونایی نیز در این بازه زمانی در استان به‌دلیل کرونا جان باختند و شمار فوتی‌های این بیماری به ۲ هزار و ۹۵۹ نفر رسید.

جمالیان در ادامه با اشاره به بازگشایی مدارس در استان نیز گفت: دربازگشایی مدارس رعایت پروتکل‌های بهداشتی الزامی و یک تکلیف است و براین اساس حوزه بهداشت محیط نظارت کامل بر روند بازگشایی مدارس دارند.

وی بیان کرد: رعایت بهداشت فردی و اجتماعی در هنگام حضور دانش آموزان در محیط‌های آموزشی  الزامی است و به مدارس تاکید شده تا حتما در سرویس‌های بهداشتی صابون و مایع دستشویی قرار داده شود تا بهداشت دست‌ها رعایت شود. دانش آموزان متناسب با سن خود حتما از ماسک استفاده کنند چراکه گاها دیده شده که دانش‌آموزان از ماسک بزرگسالان استفاده می‌کنند که حفاظت لازم را ایجاد نمی‌کند.

رئیس علوم پزشکی اراک افزود: والدین و کادر آموزشی مدارس آموزش‌های لازم را به دانش آموزان ارائه دهند. رعایت فاصله‌گذاری، بازبودن پنجره کلاس و تهویه مناسب، اجتناب از انجام بازی‌هایی که کودکان در نزدیکی هم قرار می‌گیرند، استفاده از ماژیک‌های وایت برد شخصی و اجتناب از استفاده از وسایل شخصی یکدیگر و پرهیز از تجمع در زنگ‌های تفریح الزامی است و باید از ورود دانش آموزان علامت دار به مدرسه جلوگیری بعمل آید.

استان بوشهر/فوتی‌های کرونایی به ۲۰۲۲ نفر رسید

سعید کشمیری رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، با اشاره به بستری بیماران کرونایی در بیمارستان‌های استان بوشهر اظهار داشت: از افراد شناسایی مشکوک به بیماری کرونا روز گذشته ۱۴ نفر از آنان در بخش کرونایی بیمارستان‌های استان بستری شده‌اند که از این تعداد ۵ مورد به کرونا مثبت، قطعی است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به اینکه اکنون ۵ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های استان بوشهر تحت مراقبت درمانی قرار دارند افزود: از این مجموع موارد بستری در بخش‌های ویژه کرونایی، ۳ نفر در وضعیت حاد این بیماری قرار دارند.

دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر از فوت ۲ بوشهری دیگر در شبانه‌روز گذشته خبر داد و بیان کرد: روز گذشته ۲ مورد فوتی ناشی از ابتلا به کرونا در استان بوشهر به ثبت رسید که هر ۲ خانم ۸۳ و ۷۰ ساله با سابقه بیماری زمینه‌ای بیماری قلبی و فشار خون بوده‌اند.

وی اضافه کرد: در ۲۱ ماه گذشته ۲ هزار و ۲۲ نفر به سبب ابتلا به بیماری کرونا در استان بوشهر جان خود را از دست داده‌اند.رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: خوشبختانه در شبانه‌روز گذشته ۲۶ بیمار بخش کرونایی با حال عمومی خوب از بیمارستان‌های استان بوشهر ترخیص شده‌اند، که از این تعداد ۱۱ نفر از آنها مثبت قطعی بوده‌اند.

دبیر ستاد مبارزه با کرونا در استان بوشهر خاطرنشان کرد: از آغاز شیوع کرونا تاکنون حدود ۸۹ هزار نفر در استان بوشهر به این ویروس مبتلا شده‌اند.کشمیری با اشاره به وضعیت رنگ‌بندی کرونایی تصریح کرد: تمام شهرستان‌های ۱۰ گانه استان بوشهر در شرایط کم خطر یا آبی قرار دارند که برای مراقبت از این شرایط باید دستورالعمل‌های بهداشتی در همه سطوح رعایت شود.

استان اصفهان/ ۲۱۳ ابتلای جدید و ۱۱ فوتی آمار کرونایی

پژمان عقدک سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ‌در جمع اصحاب رسانه با اشاره به تعداد کل موارد ابتلای قطعی و مشکوک به کرونا از ابتدا تاکنون، اظهار کرد: از ابتدای همه‌گیری ویروس کرونا تعداد یک میلیون و ۲۳۶  هزار و ۹۴۸  نفر موارد ابتلای قطعی و مشکوک به کرونا در استان اصفهان به جز شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل شناسایی شدند.

وی افزود: در این بازه زمانی تعداد کل موارد ابتلای قطعی به کرونا در استان ۴۲۵ هزار و ۲۹ نفر و موارد مثبت ابتلای قطعی در ۲۴ ساعت گذشته را ۲۱۳ نفر گزارش شده است.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، تصریح کرد: همچنین تعداد ۱۶ هزار و  ۹۶۲ نفر آمار کل فوت شدگان قطعی و مشکوک به علت کرونا از ابتدای همه‌گیری این ویروس در استان اصفهان به جز شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل بوده است.

وی ادامه داد: تعداد ۱۸۲ هزار و۷۰۷ نفر نیز تعداد کل بستری شدگان کرونا از از ابتدا تاکنون بوده و تعداد بهبود یافتگان نیز ۱۲۲ هزار و ۸۳۳ نفر اعلام شده است.

عقدک با بیان اینکه در حال حاضر  ۶۷۷ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اصفهان به جز کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، افزود: از این تعداد ۱۴۱ بیمار در بخش مراقبت‌های ویژه نگهداری می‌شوند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در مورد آمار تعداد کل بهبود یافتگان از ابتدا تاکنون گفت: در این بازه زمانی ۱۲۳ هزار و ۵ نفر بهبودیافتگان کرونا هستند و تعداد بیماران ترخیص شده جدید در ۲۴ ساعت گذشته نیز  ۸۶ نفر بوده است.

وی تاکید کرد: همچنین ۱۲۴ بیمار جدید در ۲۴ ساعت گذشته در بیمارستان‌های اصفهان بستری و ۱۱ نفر هم در اثر بیماری کرونا جان خود را از دست دادند.

مدیر آموزش و ارتقای سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به راه افتادن کمپینی برای ترغیب افراد به تزریق واکسن کرونا، گفت: عمده دلیلی که برخی افراد واکسن نمی‌زنند ترس از واکسن و عوارض آن است، همچنین تمایل به پیشگیری و درمان از طریق طب سنتی و تناقض اطلاعاتی دریافتی از دیگر دلایل عدم تزریق واکسن است.

منصور شیری از رسانه‌ها خواست منابعی را برای انتقال پیام به مخاطبان خود انتخاب کنند که مطمئن باشند و افزود: افرادی که با واکسن مقابله می‌کنند اطلاعات علمی ندارند، بنابراین به نظر نمی‌رسد ارائه اطلاعات علمی آنها را قانع ‌کند، ضمن اینکه در صدد هستند افراد دیگر را نیز به عدم تزریق واکسن ترغیب کنند، بنابراین مطرح کردن آنها نوعی افتادن به دام آنها است، تعداد این افراد زیاد نیست اما باید مراقبت بود این افراد، جامعه مردد را به سمت واکسن نزدن سوق ندهند.

استان آذربایجان‌غربی/۷۱ هزار بستری کرونایی بهبود یافتند

محمدامین ولی‌زاده رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی و خدمات درمانی آذربایجان‌غربی، با اشاره به آخرین وضعیت بیماری کرونا در آذربایجان‌غربی و با اشاره به ابتلای ۳۵۳ نفر دیگر به کرونا در استان اظهار داشت: تاکنون ۳۱۷ هزار و ۹۵۲ نفر به کروناویروس مبتلا شده و ۷۱ هزار و ۶۹۶ بیمار بستری نیز بهبود یافته‌اند.

وی از فوت هشت نفر دیگر بر اثر کرونا خبر داد و تصریح کرد: متاسفانه تاکنون هفت هزار و ۹۹ نفر قربانی کرونا شده‌اند. رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی و خدمات درمانی آذربایجان‌غربی با اشاره به بستری ۶۹۵ نفر بستری حاد تنفسی در بیمارستان‌های استان افزود: هم اکنون ۳۴ نفر نیز وصل به دستگاه ونتیلاتور هستند.

وی با بیان اینکه هم اکنون ۴۰۱ بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستان بستری هستند بیان کرد: ۱۸۷ نفر نیز بیمار بدحال در بخش آی‌سی‌یو و مراقبت‌های ویژه قرار دارند. ولی‌زاده با اشاره به واکسیناسیون ۱۸ هزار و ۷۱۵ نفر دیگر در شبانه روز گذشته در استان گفت: تاکنون بیش از چهار میلیون دوز واکسن توسط مردم استان دریافت شده که ۲۸ هزار و ۹۶۶ دوز آن مربوط به دوز سوم بوده است.

استان ایلام/۳ فوتی و ۵۷ ابتلای جدید در ۲۴ ساعت گذشته

محمد کریمیان رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استان ایلام، اظهار کرد: تاکنون تعداد ۶۶ هزار و ۲۹ هفت نفر بیمار مبتلا به کرونا در کل استان بستری شده‌اند.

وی با بیان آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته، افزود: در این بازه زمانی ۵۷ مورد مثبت جدید بیماری کرونا در استان شناسایی شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با تاکید بر اینکه در حال حاضر ۹۵ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان ایلام بستری هستند، تصریح کرد: در ۲۴ ساعت اخیر ۱۷ بیمار جدید در بیمارستان‌ها بستری شدند و تاکنون کل آمار بهبود یافته‌ها ۶۴ هزار و ۹۹۸ نفر بوده است.

کریمیان گفت: در ۲۴ ساعت گذشته سه مورد فوتی ناشی از بیماری کرونا در استان گزارش شده است و مجموع فوت شدگان ناشی از کرونا تا کنون یک هزار و ۱۵۹ نفر بوده است.

منبع: تسنیم

برچسب‌ها