به گزارش مشرق، بررسیهای علمی در دوسال اخیر که ویروس منحوس مهمان ناخوانده کشورمان شد نشان میدهد با شکلگیری هر پیک از بیماری در واقع سه فاز مختلف تا رسیدن به شرایط عادی تجربه شده است و به گفته کارشناسان بررسی رفتار ویروس در هر یک از این فازها بیانگر اتفاقهای چند روز آینده است.
کارشناسان بهداشت و درمان در این زمینه معتقند فازهای یاد شده به ترتیب با اوجگیری نرخ ابتلا در موارد بستری سرپایی خودنمایی میکند و به دنبال آن شاهد شکلگیری افزایش معناداری در موارد بستری در بخش مراقبتهای ویژه خواهیم بود و آخرین حلقه از این فاز در جهش ناگهانی موارد فوتی ناشی از بیماری دیده میشود.
به گفته این گروه آنطور که تحقیقات نشان میدهد هر یک از این فازها در پیکهای کرونایی معمولاً براساس عملکرد و سرعت سرایت نوع ویروس فعال در سطح کشور از حدود یک هفته تا ۱۴ روز با یکدیگر فاصله دارند به این صورت که درشرایطی که شاهد روند افزایشی فاز یک یعنی موارد بستری سرپایی میشویم تقریباً بعد از گذشت دوره یاد شده _ بین هفت تا ۱۴ روز _ فاز دوم فعال شده و روند افزایشی را تجربه میکند و درعین حال که فاز قبل با رسیدن به نقطه اوج خود یا همان قله سیر نزولی یا حداقل ثابتی به خود میبیند و این چرخه تا پایان پیک ادامه دارد.
کارشناسان بهداشت و درمان با اشاره به این روند و البته پیک ششم که اکنون در ابتدای آن قرار داریم معتقدند هنوز به قله فاز اول پیک ششم نرسیدهایم و با درنظر گرفتن روند فعالیت ویروس امیکرون که سرعت سرایت بسیار بالایی دارد احتمالاً در هفته جاری یا حداکثر اواسط هفته آینده قله فاز یک پیک ششم یعنی افزایش نرخ بستری سرپایی را تجربه میکنیم به دنبال آن روند صعودی در فازهای بعدی تا پایان پیک آغاز میشود که رفتارشناسی ویروس منحوس نشان میدهد پایان پیک احتمالاً نیمه فروردین ۱۴۰۱ خواهد بود.
در این زمینه وزیر بهداشت نیز روز گذشته رسماً این روند را تایید کرد و اظهار داشت: اکنون ۱۲ درصد تختهای بیمارستانی و ۲۳ درصد تختهای ویژه بیمارستانهای کشور در اختیار بیماران کرونایی است و برای فازهای بعدی پیک فعلی برنامهریزی شده است.
بهرام عیناللهی در ادامه گفت: هر موج جدید کرونا سه پیک ایجاد میکند. اولین پیک مربوط به مراجعات سرپایی، دومین پیک مربوط به بستریها و سومین پیک مربوط به فوتیهاست.
عیناللهی تصریح کرد: در سویه جدید امیکرون، هنوز به پیک اول یعنی اوج بستریهای سرپایی نرسیدهایم ولی به زودی این پیک فرا میرسد و براساس مدلهای مطرح شده برای آن برنامهریزی شده است.
از سوی دیگر کارشناسان با اشاره به آمارهای روزانه میگویند: با توجه به فازهایی که در هر پیک تعیین شده نباید به آمارهای کوتاه مدت بسنده کرد و براساس آنها سیاستگذاری کرد چون آتش زیر خاکستر ویروس منحوس آنهم با نوع جهش یافته آفریقایی میتواند غافلگیر کننده باشد. به این ترتیب اگرچه روند نزولی آمارهای کرونایی در ۲۴ ساعت گذشته دیده میشود اما واقعیت امر اینجاست که همواره امیکرون فعال و درحال گسترش قلمروی فعالیتش در سراسر ایران است.
به گفته این گروه در شرایط فعلی با درنظر گرفتن اینکه کودکان ظاهرا هدف اصلی ویروس منحوس قرار گرفتهاند بهترین راهکار برای مقابله با شکلگیری چرخه انتقال این است که والدین با رعایت اصول و پروتکلهای بهداشتی و البته با درنظر گرفتن نظر ستاد ملی مقابله با کرونا نسبت به واکسیناسیون فرزندان خود اقدام کنند تا با این کار علاوه بر حفظ سلامتی گروه سنی یاد شده بگونهای شرایط مهیا شود که خوشههای بیماری در خانوادهها ایجاد نشود.
استان اصفهان/ ۳۳۴ بیمار جدید در ۲۴ ساعت گذشته
پژمان عقدک در جمع خبرنگاران با اشاره به وضعیت کرونا در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اظهار داشت: در ۲۴ ساعت گذشته ۳۳۴ مورد مثبت ابتلای قطعی گزارش شده است.
وی افزود: در همین بازه زمانی ۸۳۵ تست کرونا در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گرفته شده که از این میزان ۳۳۴مورد مثبت اعلام شدند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر ۱۲۶۸ بیمار کرونایی بستری هستند، گفت: در شبانهروز گذشته ۱۵۲ بیمار به بیماران بستری اضافه شدند و ۱۰۳ بیمار هم ترخیص شدند.
عقدک تصریح کرد:۱۸۳ نفر هم در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند و حال وخیمتری نسبت به بقیه بستریها دارند.
وی ادامه داد: ۹ مورد فوتی کرونا در ۲۴ ساعت گذشته گزارش شده که ۷ مورد آن قطعی و۲ مورد مشکوک به کرونا بودند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به مجموع بیماران کرونایی بستری شده از ابتدا تا کنون، اظهار داشت: ۱۹۶ هزار و ۴۲۳ بیمار در اثر ابتلا به ویروس منحوس کرونا بستری شدند که از این تعداد ۱۳۱ هزار و ۹۰۱ نفر بهبود و ۶ هزار و ۴۵۷ نفر فوت کردند.
وی همچنین با اشاره به اینکه برای کنترل و مدیریت هوشمند، شرایط هر منطقه مد نظر قرار میگیرد، اظهار داشت: در این وضعیت تصمیم ستاد ملی کرونا و هم چنین ستاد استانی تصمیمی بر تعطیلی عمومی نیست.
پژمان عقدک ادامه داد: در شهرهای قرمز مهدهای کودک، پیشدبستانیها و دبستان، به صورت غیرحضوری و مجازی و متوسطه اول و دوم و دانشگاهها به صورت محدود و در زمانهای ضرورت، مجازی خواهد بود.
وی بیان کرد: بر صنوفی که دستورالعملهای بهداشتی را رعایت نمیکنند نیز نظارتهای بیشتری صورت می گیرد و تا حد تعطیلی پیگیری خواهد شد.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در خصوص استقبال شهروندان از واکسیناسیون به ویژه کودکان تصریح کرد: از دو ماه پیش که موضوع واکسیناسیون گروه سنی ۹ تا ۱۲ سال مطرح شد، تاکنون ۷.۵ درصد از این گروه سنی در استان واکسینه شدند.
وی گفت: همچنین گروه سنی ۵ تا ۸ سال که حدود یک هفته تا ده روز از فراخوان واکسیناسیون این گروه سنی میگذرد، ۱.۶درصد واکسن زدهاند. واقعیت این است که شیب مراجعه برای دریافت واکسن در استان در گروه بزرگسالان و کودکان کمتر از حد انتظار است.
عقدک خاطرنشان کرد: با تزریق واکسن ممکن است علائمی مانند تورم، قرمزی و درد در محل تزریق در افراد بروز کند. همچنین علائم عمومی مانند تب و لرز و بدن درد بروز کند؛ اما افراد با تزریق واکسن و بروز علائم، به هیچ عنوان ناقل بیماری نیستند.
استان ایلام/ تمام شهرستانها در وضعیت قرمز
محمد کریمیان، با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استان ایلام، اظهار کرد: تاکنون تعداد ۷۵ هزار و ۶۲۲ نفر بیمار مبتلا به کرونا در کل استان بستری شدهاند.
وی با بیان آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، افزود: در این بازه زمانی ۲۰۲ مورد مثبت جدید بیماری کرونا در استان شناسایی شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با تاکید بر اینکه در حال حاضر ۱۳۹ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان ایلام بستری هستند، تصریح کرد: در ۲۴ ساعت اخیر ۳۶ بیمار جدید در بیمارستانها بستری شدند و تاکنون کل آمار بهبود یافتهها ۷۰ هزار و ۳۵۸ نفر بوده است.
کریمیان گفت: در ۲۴ ساعت گذشته مورد فوتی ناشی از بیماری کرونا در استان گزارش نشده و مجموع فوت شدگان ناشی از کرونا تا کنون یک هزار و۱۸۹ نفر بوده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام در ادامه به آخرین وضعیت رنگ بندیهای شهرستانهای استان ایلام اشاره کرد و گفت: تمامی شهرستانهای استان در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند.
وی افزود:در جلسه ستاد کرونایمقرر شد غیر حضوری شدن مدارس در تمامی مقاطع تحصیلی به مدت یک هفته دیگر یعنی تا پایان شنبه هفته آینده تداوم پیدا کند.
بر اساس این گزارش در این بازه زمانی عوامل اجرایی در مدارس برای رفع مشکل حضور داشته باشند اما مدارس عشایر و روستا ها زیر ۵۰ دانش آموز بصورت حضوری فعالیت داشته باشند و وضعیت مهد کودک ها نیز با نظر شورای مدرسه تعیین می شود.
استان بوشهر/ ۲۳۳ مورد بستری در مراکز درمانی
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بر رعایت دستورالعملهای برای مقابله با کرونا تأکید کرد و اظهار داشت: با توجه به افزایش مسافرت به استان بوشهر ضرورت دارد شیوهنامههای بهداشتی بر اساس برنامه تدوین شده در همه ابعاد رعایت شود.
احمد یزدانپناه روند ابتلا به بیماری کرونا در استان بوشهر را صعودی دانست و بیان کرد: اکنون از ۱۰ شهرستان استان ۵۰ درصد آن در وضعیت قرمز ۲۰ درصد نارنجی و مابقی در شرایط زرد قرار دارند.
وی با بیان اینکه روزانه بیش از ۷۰ بیمار کرونایی جدید در بیمارستانهای استان بوشهر بستری میشود خاطر نشان کرد: ۸۱ بیمار جدید کرونایی روز گذشته شناسایی شدند و اکنون تعداد بیماری بستری در بخش کرونایی بیمارستانهای استان بوشهر به ۲۳۳ بیمار رسیده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به اینکه اکنون ۲۶ بیمار کرونایی در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند افزود: از مجموع موارد بستری در بخش مراقبتهای ویژه کرونایی، ۸ نفر در وضعیت حاد این بیماری قرار دارد.
یزدانپناه با اشاره به ثبت فوت ۷ بیمار کرونایی دیگر در استان بوشهر خاطر نشان کرد: در ۲ سال گذشته ۲ هزار و ۷۲ بیمار کرونایی در استان بوشهر فوت کردهاند که اکنون در پیک ششم کرونا فوت بیماران کرونایی افزایش یافته است.
وی با تأکید بر لزوم انجام واکسیناسیون و رعایت پروتکلهای بهداشتی خاطرنشان کرد: از آغاز شیوع کرونا تاکنون ۱۰۰ هزار و ۲۰۰ نفر در استان بوشهر به این ویروس مبتلا شدهاند.
استان خراسان جنوبی / ۲۴ بیمار کرونایی در بخش مراقبت ویژه
دبیر ستاد پیشگیری و کنترل کرونا در استان گفت: روز گذشته ۲۲۹ آزمایش تشخیص مولکولی کرونا در استان انجام شد که ۱۳۵ بیمار مثبت جدید شناسایی شد.
غلامرضا شریف زاده افزود: از این تعداد ۷۷ مورد در بیرجند، قاین و فردوس هر کدام ۹ مورد، طبس و نهبندان هر کدام ۸ مورد، بشرویه ۷ مورد، ۵ مورد درمیان، ۴ مورد سرایان، زیرکوه و سربیشه هر کدام ۳ مورد و ۲ مورد در خوسف شناسایی شده است.
وی بیان کرد: در حال حاضر ۱۸۷ بیمار با علائم حاد تنفسی در بیمارستانهای خراسان جنوبی بستری هستند که ۱۴۶ نفر کرونا مثبتند و از این تعداد ۲۴ نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند که حال ۲ نفر نامساعد است.
دبیر ستاد پیشگیری و کنترل کرونا در استان خراسان جنوبی افزود: در شبانه روز گذشته ۳ نفر از بیماران جان خود را از دست داده و تعداد فوتیها به یک هزار و ۳۳۲ نفر رسیده است.
شریف زاده یادآور شد: در ادامه عملیات واکسیناسیون کرونا در استان تا روز گذشته ۵۷۱ هزار و ۶۴۷ نفر واکسن نوبت اول، ۵۱۴ هزار و ۴۱۸ نفر واکسن نوبت دوم و ۱۸۹ هزار و ۹۰۸ نفر واکسن نوبت سوم را دریافت کردند.
استان خراسان رضوی / ۲۲ درصد موارد بستری مربوط به بخش مراقبتهای ویژه است
محمد پهلوان اظهارداشت:در حال حاضر ۲۲ درصد از بیماران بستری در مراکز درمانی خراسان رضوی در بخشهای مراقبت ویژه تحت مراقبت قرار دارند؛ مراجعه زودهنگام به مراکز درمانی سطح بندی شده، نقش موثری در پیشگیری از بروز بدحالی و خطرات ناشی از بیماری دارد.
وی افزود: در حال حاضر یک هزار و ۱۴۵ بیمار مبتلا و یا مشکوک به کرونا در مراکز درمانی استان بستری هستند که از این تعداد ۸۵۲ بیمار در مراکز درمانی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارند.
پهلوان با بیان اینکه در حال حاضر۲۵۳ بیمار بدحال در بخش های مراقبت ویژه استان بستری هستند که از این تعداد ۱۹۰ بیمار در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد تحت مراقبت قرار دارند تصریح کرد: واکسن گریزی و تکمیل نشدن واکسیناسیون، ابتلا به بیماری های مزمن و مراجعه دیر هنگام به مراکز درمانی از مهمترین علل ایجاد بدحالی بیماران محسوب می شود.
رئیس کمیته رسانه و اطلاع رسانی کووید ۱۹ دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه طی یک روز گذشته ۲۸۳ بیمار مبتلا و یا مشکوک به کرونا در مراکز درمانی استان بستری شدند که سهم دانشگاه علوم پزشکی مشهد از این تعداد، ۲۰۶ نفر است تاکید کرد: رعایت دستورالعمل های بهداشتی، استفاده از ماسک، اجتناب از حضور در دورهمی ها و تکمیل واکسیناسیون از مهمترین راهکارهای پیشگیری از کرونا به شمار می رود.
پهلوان با اشاره به اینکه طی یک روز گذشته یک هزار و ۱۳۹ بیمار مبتلا و یا مشکوک به کرونا به مراکز خدمات جامع سلامت منتخب و اورژانس بیمارستان ها در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد مراجعه داشتند تصریح کرد: در حال حاضر تمامی مراکز درمانی در سطح مختلف آماده خدمات رسانی به بیماران هستند و عموم مردم در صورت بروز علائم، ضمن تماس با سامانه ۱۹۱ و دریافت راهنمایی های مورد نیاز، به نزدیکترین مرکز درمانی مراجعه و از انجام خود درمانی و یا مراجعه دیر هنگام به پزشک اجتناب کنند.
رئیس کمیته رسانه و اطلاع رسانی کووید ۱۹ دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه تکمیل واکسیناسیون نقش موثری در کنترل همه گیری ویروس کرونا دارد اظهار کرد: تا کنون ۲۹.۴۸ درصد از گروه های هدف بالای ۱۸ سال نسبت به دریافت دز سوم واکسن خود اقدام کرده اند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۹۶.۴۴ درصد افراد بالای ۱۸ سال دز اول واکسن و ۸۴.۴ درصد دز دوم واکسن را دریافت کردند گفت: همچنین پوشش واکسیناسیون در افراد بالای ۱۲ سال در دز اول ۹۵.۶۲ درصد و در دز دوم ۸۳.۵۸ درصد است.
پهلوان با بیان اینکه تا کنون ۴۵ هزارو ۲۵۰ نفر از کودکان گروه سنی ۵ تا ۱۱ سال زیر پوشش واکسیناسیون قرار گرفته اند گفت: ویروس اومیکرون تمامی گروه های سنی از جمله کودکان را درگیر می کند و لا زم است والدین با توجه به این موضوع نسبت به انجام واکسیناسیون فرزندان خود اقدام کنند.
استان سمنان/ تست ۲۶۹ نفر مثبت شد
کامران قدس، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان در گفتوگو با خبرنگاران اظهار داشت: در شبانهروز گذشته تست کرونای ۲۶۹ نفر در استان سمنان مثبت اعلام شد.
وی افزود: بنا بر اعلام کمیته اطلاعرسانی ستاد مقابله با کرونای استان سمنان، از این تعداد ۲۳۱ نفر به قرنطینه خانگی رفتند و ۳۸ نفر در بیمارستان بستری شدند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان گفت: در شبانهروز گذشته، ۴ نفر بر اثر ابتلای قطعی به کرونا جان باختند و هم اکنون، ۵۹ نفر در بخش مراقبتهای ویژه، بستری هستند.
قدس بیان کرد: در حال حاضر از هشت شهرستان سمنان هفت شهرستان در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند یعنی شهرستانهای سمنان، مهدیشهر، دامغان، شاهرود، گرمسار، سرخه و آرادان در وضعیت قرمز و تنها شهر زردرنگ کرونایی استان شهرستان میامی است.
وی اظهار داشت: بر این اساس و بر اساس اعلام ستاد ملی و استانی مقابله با کرونا با توجه به قرار داشتن استان سمنان در وضعیت پرخطر کرونایی لازم است از سوی مردم نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی جدیت بیشتری اعمال شود و نظارتها نیز در این زمینه از سوی مسئولان دو برابر شود.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی سمنان درباره افزایش فوتیهای ناشی از کرونا و نیز افزایش بستری بیماران کرونایی در بخش مراقبتهای ویژه هشدار داد.
استان فارس/ ۱۵۴ مورد بیمار جدید شناسایی شد
بنا بر آخرین تغییرات اعلام شده از سوی وزارت بهداشت ۲۶ شهرستان استان فارس در وضعیت پرخطر یا قرمز قرار گرفتند، ۷ شهرستان نیز در وضعیت نارنجی هستند و ۳ شهرستان نیز در وضعیت زرد قرار دارند.
بر این اساس شهرستانهای مرودشت، بیضا، کوار، قیروکارزین، اوز، گراش و لامرد در وضعیت نارنجی و شهرستانهای بوانات، نخبگان و مهر در وضعیت زرد قرار گرفتهاند و مابقی در وضعیت قرمز یا پر خطر هستند.
براساس آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون دو میلیون و ۲۹ هزار و ۱۸۱ تست تشخیصی مولکولی و تست سریع در آزمایشگاههای استان تهیه شده که با بررسی نمونههای انجام شده ۵۹۳ هزار و ۱۰۹ بیمار مثبت شناسایی شده است.
از مجموع تستهای انجام شده از ابتدای شیوع تاکنون یک میلیون و ۶۸۹ هزار و ۱۲۴ تست تشخیصی مولکولی بوده که ۵۰۰ هزار و ۶۴۷ مورد بیمار مثبت قطعی شناسایی شده، همچنین از ابتدای آغاز طرح شهید حاج «قاسم سلیمانی» تاکنون ۳۴۰ هزار و ۵۷ مورد تست سریع انجام شده و ۹۲ هزار و ۴۶۲ بیمار مثبت شناسایی شده است.
با بستری ۱۵۴ بیمار جدید در ۲۴ ساعت گذشته، هم اکنون هزار و ۲۷۹ بیمار مثبت و مشکوک دارای علائم در بیمارستانهای استان بستری هستند که از این تعداد، ۱۶۸ بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخشهای ICU، مراقبتهای ویژه درمانی دریافت میکنند.
در ۲۴ ساعت گذشته ۸ مورد جدید فوتی کووید۱۹ در فارس ثبت شده و مجموع جان باختگان ناشی از کووید۱۹ از ابتدای شیوع بیماری تاکنون به هفت هزار و ۶۷۲ نفر رسید.
در حال حاضر مجموع تعداد دُز تزریق شده واکسن کرونا در شهرستانهای زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز با احتساب سه دُز، به هفت میلیون و ۷۲۹ هزار و ۹۵۱ دُز رسیده که از این تعداد سه میلیون و ۳۳۷ هزار و ۵۲۱ دُز نوبت اول، سه میلیون و ۳۹ هزار و ۶۹۹ دُز نوبت دوم و یک میلیون و ۳۵۲ هزار و ۷۳۱ دُز نوبت سوم واکسن بوده است.
استان کرمان/ تعداد بیماران قطعی از مرز ۵۰۰ نفر گذشت
روند افزایشی شیوع کرونا در استان کرمان در پیک ششم، همچنان ادامه داشته و در حال حاضر حدود ۸۴۰ بیمار کرونایی در بیمارستانهای استان کرمان بستری است که از این تعداد بیش از ۵۰۰ بیمار استان بستری قطعی کرونا بوده و تست مثبت دارند.
سعید صحبتی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از بیماری کووید ۱۹ تا ظهر روز قبل اظهار داشت: در حال حاضر تعداد کل موارد بستری مثبت قطعی کرونا در بیمارستانهای استان کرمان ۵۰۴ مورد است.
وی ادامه داد: از این تعداد ۳۲۶ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، ۴۰ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، ۵۶ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، ۲۰ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و ۶۲ مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری ۱۴۹ بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستانهای استان کرمان گفت: با فوت ۸ بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان، مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به ۵ هزار و ۳۱۲ مورد رسیده است.
صحبتی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان دو میلیون و ۲۴۶ هزار و ۹۹۶ مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را یک میلیون و ۹۷۳ هزار و ۸۷۳ مورد و در نوبت سوم ۷۱۲ هزار و ۷۷۴ دوز تزریق شده است.
استان گیلان/ ۱۶ شهرستان در وضعیت بسیار پرخطر
براساس آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان در حال حاضر ۶۷۵ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان گیلان بستری هستند و روند صعودی آمار بستریشدگان کرونایی همچنان در استان تداوم دارد.
به گفته سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان ۹۹ بیمار کرونایی جدید در شبانهروز گذشته به آمار بستریشدگان کرونایی در بیمارستانهای استان گیلان افزوده شدهاند که ۱۲۵ نفر از این تعداد بیماران کرونایی حال مساعدی نداشته و بدحال هستند.
همچنین ۱۱۴ نفر از بیماران کرونایی در استان گیلان به دلیل وخامت حالشان در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای استان بستری هستند که ۱۰ نفر از این بیماران در پی نامساعد شدن حالشان طی ۲۴ ساعت گذشته به بخش ICU بیمارستانها منتقل شدهاند.
طبق آخرین ارزیابیهای انجام شده توسط دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان تا هفته سوم بهمنماه ۶۹.۷ درصد از اماکن در استان زدن ماسک را رعایت کرده و ۳۰.۳ درصد توجهی به استفاده از ماسک نداشتند همچنین ۲۰.۵ درصد این اماکن فاقد تهویه مناسب بودند.
با شدت گرفتن شیوع بیماری کرونا در استان گیلان در حال حاضر تمام شهرستانهای استان گیلان به جز شهرستان رضوانشهر، به دلیل افزایش شمار بستریشدگان کرونایی و بیماران سرپایی مبتلا به کرونا در رنگبندی قرمز کرونایی قرار دارد.
این در حالی است که تا پیش از این تالش، ماسال، رودبار، آستانه اشرفیه، لاهیجان، لنگرود، بندرانزلی، رشت، خمام، صومعهسرا، فومن، املش، سیاهکل و رودسر در وضعیت قرمز و آستارا، رضوانشهر و شفت نیز در رنگبندی نارنجی بودند.
استان هرمزگان /۴ فوتی در یک روز اخیر
فاطمه نوروزیان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان صبح امروز در خصوص آخرین وضعیت بیماری کرونا در هرمزگان اظهار داشت: شیوع بیماری کرونا و سویه دلتا و امیکرون در استان هرمزگان زیاد شده و متاسفانه طی ۲۴ ساعت گذشته نیز ۴ نفر بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادهاند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: جانباختگان ۴ آقا ۷۶ تا ۸۱ ساله از شهرستانهای رودان، بندرخمیر و بندرعباس بودند.
وی تصریح کرد: بدین ترتیب در سیامین روز بهمن ماه جمع جانباختگان این بیماری در استان به ۲ هزار و ۵۲۶ نفر افزایش یافت.
نوروزیان گفت: با بستری شدن ۸۴ بیمار جدید شمار کل بستری های کرونا در استان به ۳۲۹ نفر رسید اکنون ۵۷ بیمار در بخش آی سی یو بستری هستند و حال ۱۱ نفر از آنها وخیم است.
علی رئوفی جانشین رئیس ستاد کرونای استان هرمزگان نیز در این رابطه گفت: براساس آخرین رنگ بندی کرونایی ۱۰ شهرستان هرمزگان در وضعیت قرمز قرار گرفته است و ۳ شهرستان سیریک، بوموسی و بشاگرد نارنجی شد.
وی افزود: بیشتر فوتیها به علت تزریق نکردن واکسن بوده است.