به گزارش مشرق، اگرچه روند نزولی نرخ ابتلای روزانه در سه روز اخیر حکایت از بهبود شرایط میداد اما تغییر مسیر نمودارها و صعودی شدن تمامی شاخصها در ۲۴ ساعت گذشته نشان داد که نباید آتش زیر خاکستر امیکرون را در ایران نادیده گرفت.
کارشناسان بهداشت و درمان در این زمینه میگویند تغییر مسیر نمودارها در ۲۴ ساعت گذشته نشان داده است که ویروس منحوس همواره فعال است و درصورت بیتوجهی به قابلیت بحرانآفرینی آن احتمال غافلگیر شدن سیستم بهداشت و درمان کشور وجود دارد و شاهد مثال آن را هم میتوان در تمایل رنگها در نقشه کرونایی کشور بهسمت قرمز یعنی بسیار پرخطر شدن دانست.
بهگفته این گروه اگر نگاه آماری دقیقی به نقشه کرونایی و رنگبندی تعیینشده آن توسط مقامات مسئول وزارت بهداشت داشته باشیم میبینیم از مجموع ۴۴۸ شهر مورد بررسی و تعیینشده در این نقشه تنها یک شهر بهرنگ آبی تعیین شده و سهم رنگ زرد در آن فقط ۷۶ مورد است، درحالی که تقریباً سهم رنگ نارنجی و قرمز برابر و با اختلافی بسیار ناچیز بیانگر تمایل تغییر رنگ بهسمت رنگ بسیار پرخطر یعنی همان قرمز خودمان است.
این گروه همچنین اصلیترین نشانه احتمال تغییر رنگبندی نقشه کرونایی در چند روز آینده بهسمت سهم بیشتر شهرستانهای قرمزرنگ در شکلگیری زنجیره تحولات آماری با افزایشی شدن نرخ ابتلای روزانه بهمیزان ۳۵.۳۰ درصد میدانند و معتقدند این اتفاق در واقع آغاز حرکتی صعودی در تمامی شاخصهای کرونایی کشور است که نهایتاً با افزایش قابل توجه نرخ فوتیها و تغییر آمار شهرستانیهای بسیار پرخطر در نقشه است دقیقاً همانطور که زمان ثبت هر مورد فوتی ناشی از کرونا تنها در ۲۴ ساعت گذشته از هر ۶.۴ دقیقه به ۵.۹ دقیقه کاهش یافته است یعنی ۳۰ ثانیه کمتر شده است.
متخصصان بهداشت و درمان دلیل این نکته را هم در کاهش قابل توجه سطح رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی مردم و البته نزولی شدن استقبال هموطنان از تکمیل دوره واکسیناسیون با دز سوم ذکر میکنند، چون فرا رسیدن ایام پایانی سال و افزایش ترددهای سطح شهرها و بیرونشهری در این دوره بهنوعی ویروس امیکرون را میان مردم دست به دست کرده و خوشههای بیماری تازهای در گوشه و کنار ایران به وجود آورده است.
یک فوقتخصص بیماریهای عفونی در این زمینه میگوید: در چند روز آینده تعداد زیادی از مراسم ازدواج بهواسطه ماههای رجب و شعبان خواهیم داشت و در عین حال ایام پایانی سال، چهارشنبه آخر سال و خریدها و دید و بازدیدهای نوروزی آغاز میشود که همه اینها از عواملی هستند که میتوانند مستقیم در افزایش نرخ ابتلا و شکلگیری بحرانهای تازه اثرگذاری داشته باشند.
رضا هاشمیان همچنین تأکید کرد: بنابراین خانوادهها از امروز باید برنامههای خود را مدیریت کنند تا گرفتار نشوند و افرادی که دُز سوم را تزریق نکردند نیز باید هرچه سریعتر واکسن دُز سوم را تزریق کنند.
در همین حال کارشناسان بهداشت و درمان معتقدند اهمیت تزریق دز سوم در شرایط فعلی بر هیچکس پوشیده نیست اما آمار ۶۹۸۸۴ مورد تزریق دز سوم در هشتمین روز از اسفند بهنوعی شاهد مثالی غیرقابل انکار از عدم مشارکت مناسب هموطنان در این زمینه است و میتواند زنگ خطری برای ایجاد بحران همهگیری در نوروز ۱۴۰۱ شناخته شود.
وی همچنین درباره زمان قرنطینه بیماران نیز گفت: مدت ۵ روز قرنطینه برای آن دسته از بیمارانی است که علایم خفیف دارند و نیازی به مراجعه و بستری در بیمارستان ندارند اما آن دسته از بیمارانی که علایم شدیدتری دارند، باید حتماً ۱۴ روز در قرنطینه باشند و پس از آن برای حضور در اجتماع نیز پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند.
این گروه همچنین بااشاره به چهار رکن اصلی مدیریت پیک ششم کرونا با فعالیت گسترده ویروس جهشیافته آفریقا یا همان امیکرون میگویند: در شرایط فعلی برای مدیریت بهینه و البته کمهزینه این موارد باید بهصورت زنجیرهای مدنظر قرار داشته باشد که عبارتند از:
۱) شناسایی زودرس بیماری که برای رسیدن به این نکته بهترین راهکار ردیابی افرادی که با یک فرد بیمار درارتباط بودهاند و احتمال آلوده شدن آنها بالاست عنوان شده است.
۲) بیماریابی فعال یا همان غربالگری هوشمند است که بهنوعی تکمیلکننده مورد قبلی است که لازمه آن انجام تستهای گسترده و هدفمند است خصوصاً در کانونهای احتمالی انتقال.
۳) مدیریت رعایت دقیق پروتکلها که میتواند با استفاده از ظرفیتهای بسیج و نیروهای مردمی باشد و در راستای رعایت پروتکلها از سوی هموطنان بهصورت ارشادی و اثرگذاری در افکار عمومی باشد.
۴) شناسایی دقیق کانونهای آلودگی که برای این مورد بهترین راهکار شناسایی مراکز تجمعی و سربسته با تهویه نامناسب هواست.
از سوی دیگر کارشناسان تأکید میکنند البته که کنار این موارد بهخصوص با فعالیت سویه امیکرون در شرایط فعلی یکی از تعیینکنندهترین موارد بعد از هر ۴ پارامتر قبل ردیابی و شناسایی افراد بدون علائم است که این گروه را ناقلان خاموش میشناسند، چون درعینحال این افراد میتوانند تعداد زیادی از هموطنان خود را آلوده کنند که خودشان هیچ اطلاعی از بیماری نداشته و نمیدانند که بیتوجهی به پروتکلهای بهداشتی در این دوره چه عواقب نگران کنندهای در سطح جامعه ایجاد میکنند و خوشههای جدیدی از بیماری تشکیل میدهد.
اما واقعیت آماری نشان میدهد در ۲۴ ساعت گذشته نهتنها شاهد رشد ۳۵.۳۰درصدی نرخ ابتلای روزانه بودهایم بلکه موارد بستری هم با صعود ۳.۷درصدی نشان داد که احتمالاً باز دوباره باید منتظر آمارهای صعودی در روزهای آینده باشیم هرچند شاخص موارد بستری در بخش مراقبتهای ویژه نیز ۲.۰۹ درصد و موارد فوتی روزانه هم ۷.۵۸ درصد رشد نسبت به روز قبل را نشان میدهد.
استان مرکزی/ ۱۰۴ مورد ابتلای جدید در ۲۴ ساعت
سیدمحمد جمالیان، با اشاره به وضعیت کرونایی استان اظهار داشت: بر اساس آخرین نتایج آزمایشگاهی در مورد بیماری کرونا ویروس ۱۰۴ مورد جدید مبتلا به ویروس در ۲۴ ساعت گذشته شناسایی شدهاند که به این ترتیب تعداد موارد مبتلا به کروناویروس از زمان شیوع این ویروس تاکنون به ۱۲۱ هزار و ۲۷۶ نفر رسیده است.
وی افزود: در ۲۴ گذشته ۱۳ مورد جدید بستری از مبتلایان به کرونا در بیمارستانهای استان مرکزی گزارش شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک تصریح کرد: ۹۱ مورد از بیماران جدیدی که شناسایی شدهاند هم به صورت سرپایی بوده، که تا زمان منفی شدن جواب آزمایش و درمان نهایی در منزل قرنطینه میشوند.
جمالیان بیان کرد: متاسفانه در ۲۴ ساعت گذشته ۳ مورد فوتی در اثر ابتلا به ویروس کرونا در استان مرکزی گزارش شده است که با این حساب تعداد فوتیها در اثر این بیماری در استان به ۳ هزار و ۱۲۰ نفر میرسد.
استان ایلام/ ۲ فوتی در ۲۴ ساعت گذشته ثبت شد
جاسم محمدی با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استان ایلام، اظهار کرد: تاکنون تعداد ۷۷ هزار و ۱۹۴ نفر بیمار مبتلا به کرونا در کل استان بستری شدهاند.
وی با بیان آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، افزود: در این بازه زمانی ۱۳۱ مورد مثبت جدید بیماری کرونا در استان شناسایی شده است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با تاکید بر اینکه درحالحاضر ۱۰۴ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان ایلام بستری هستند، تصریح کرد: در ۲۴ ساعت اخیر ۳۲ بیمار جدید در بیمارستانها بستری شدند و تاکنون کل آمار بهبودیافتهها ۷۲ هزار و ۸۳۹ نفر بوده است.
محمدی گفت: در ۲۴ ساعت گذشته دو مورد فوتی ناشی از بیماری کرونا در استان مربوط به شهرستانهای دهلران و درهشهر گزارش شده و مجموع فوتشدگان ناشی از کرونا تا کنون یک هزار و ۲۰۶ نفر بوده است.
استان بوشهر/ تعداد بیماران بستری بخش کرونایی شیب نزولی دارد
احمد یزدانپناه با اشاره به روند نزولی ابتلا به بیماری کرونا در استان اظهار داشت: تعداد بیماران بستری بخش کرونا بیمارستانهای استان از ۲۴۲ نفر در هفته گذشته اکنون به ۱۷۹ بیمار رسیده که این روند نزولی ادامه دارد.
مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به شناسایی و بستری ۴۹ بیمار کرونایی در ۲۴ ساعت گذشته در استان تصریح کرد: از نظر وضعیت رنگبندی اکنون ۳۰ درصد شهرستانها در وضعیت قرمز و ۷۰ درصد در شرایط نارنجی و زرد قرار دارند.
وی با اشاره به اینکه اکنون ۲۷ نفر در بخش مراقبتهای ویژه مراکز درمانی استان بستری هستند افزود: روز گذشته ۴ مورد فوتی دیگر ناشی از بیماری کرونا شامل ۴ آقا با ۹۳، ۸۸، ۸۳ و ۸۴ سال سن به ثبت رسید و از مجموع موارد فوتی ۲ نفر از آنها بدون سابقه واکسیناسیون بودهاند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تعداد فوتیهای کرونایی استان در ۲ سال گذشته را ۲ هزار و ۴۹ بیمار دانست و افزود: خوشبختانه در شبانهروز گذشته ۶۱ بیمار بخش کرونایی از بیمارستانهای استان بوشهر ترخیص شدهاند که از این تعداد، ابتلای ۲۷ مورد به کرونا مثبت، قطعی بوده است.
یزدانپناه اظهار کرد: از آحاد مردم خواست هر چه سریعتر نسبت به واکسیناسیون کرونا خود اقدام کنند تا در مهار موج ششم تسریع شود.
استان کرمان/ فوتیهای کرونا در استان همچنان ۲رقمی است
بر اساس آخرین نقشه رنگبندی رسمی کشور که هفتم اسفندماه توسط وزارت بهداشت منتشر شد، در حال حاضر ۱۵ شهر استان کرمان در وضعیت قرمز، ۶ شهر در وضعیت نارنجی و ۲ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
سعید صحبتی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از بیماری کووید ۱۹ تا ظهر روز قبل اظهار داشت: در حال حاضر تعداد کل موارد بستری مثبت قطعی کرونا در بیمارستانهای استان کرمان ۴۳۴ مورد است.
وی ادامه داد: از این تعداد ۲۶۴ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، ۲۷ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، ۶۴ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، ۱۳ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و ۶۶ مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری ۱۲۵ بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستانهای استان کرمان گفت: با فوت ۱۴ بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان، مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به ۵ هزار و ۴۱۵ مورد رسیده است.
صحبتی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان دو میلیون و ۲۷۶ هزار و ۳۵۹ مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را یک میلیون و ۹۸۵ هزار و ۲۲۵ مورد و در نوبت سوم ۷۵۳ هزار و ۱۳۳ دوز تزریق شده است.
مطابق آخرین رنگبندی اعلام شده وضعیت کرونا، در حال حاضر شهرستانهای کرمان، زرند، کوهبنان، راور، رفسنجان، بردسیر، رابر، شهربابک، سیرجان، بافت، ارزوئیه، بم، نرماشیر، قلعهگنج و منوجان در وضعیت قرمز قرار دارند.
وضعیت کرونا در انار و فاریاب زرد است و سایر شهرستانهای استان در وضعیت نارنجی قرار دارند و این در حالی است که نسبت به هفته گذشته که ۲۱ شهرستان استان در وضعیت قرمز قرار داشتند، تعداد مناطق و شهرستانهای نارنجی و زرد افزایش یافته است.
استان خراسان جنوبی/ بستری ۲۳ بیمار کرونایی در بخش مراقبتهای ویژه
دبیر ستاد پیشگیری و کنترل کرونا در استان گفت: روز گذشته ۹۴ آزمایش جدید کرونا در استان انجام شد که ۴۰ مورد مثبت جدید شناسایی شد.
غلامرضا شریف زاده افزود: از این تعداد ۲۱ مورد از بیرجند، ۷ مورد از درمیان، ۴ مورد از نهبندان، قاین، بشرویه و فردوس هر کدام ۲ مورد و زیرکوه و سرایان هر کدام یک مورد شناسایی شد.
به گفته دبیر ستاد پیشگیری و کنترل کرونا در استان در حال حاضر ۱۱۲ بیمار با علائم حاد تنفسی در بیمارستانهای خراسان جنوبی بستری هستند که ۱۰۰ نفر کرونا مثبتند و از این تعداد ۲۳ نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند که حال ۷ نفر نامساعد است.
وی گفت: در شبانه روز گذشته ۳ نفر دیگر در استان براثر این بیماری جان خود را از دست دادند و مجموع موارد فوت به یک هزار و ۳۶۳ نفر افزایش یافت.
شریف زاده افزود: در ادامه عملیات واکسیناسیون کرونا در استان ۵۷۵ هزار و ۳۵۱ نفر واکسن نوبت اول، ۵۱۵ هزار و ۹۶۱ نفر واکسن نوبت دوم و ۱۹۷ هزار و ۱۲۹ نفر واکسن نوبت سوم را دریافت کردند.
استان فارس/ ۱۸۳ بیمار در وضعیت وخیم
بنا بر آخرین تغییرات اعلام شده از سوی وزارت بهداشت ۷ شهرستان استان فارس در وضعیت پرخطر یا قرمز قرار گرفتند، ۲۰ شهرستان نیز در وضعیت نارنجی هستند و ۹شهرستان نیز در وضعیت زرد قرار دارند.
بر این اساس شهرستانهای ممسنی، کازرون، زریندشت، اوز، خنج، نیریز و سرچهان در وضعیت قرمز قرار دارند و شهرستانهای بوانات، فراشبند، بختگان، مرودشت، بیضا، سپیدان، کوار، فراشبند، مهر و لامرد در وضعیت زرد و مابقی شهرستانها در وضعیت نارنجی هستند.
این وضعیت نشاندهنده بهبود نسبی در شیوع بیماری است اما نباید منجر به سادهانگاری یا تمام شدن هشدارها شود موضوعی که مورد تاکید متولیان بهداشت و درمان استان نیز هست.
براساس آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون دو میلیون و ۵۷ هزار و ۲۳ تست تشخیصی مولکولی و تست سریع در آزمایشگاههای استان تهیه شده که با بررسی نمونههای انجام شده ۶۰۵ هزار و ۱۹۰ بیمار مثبت شناسایی شده است.
از مجموع تستهای انجام شده از ابتدای شیوع تاکنون یک میلیون و ۷۰۳ هزار و ۸۷۱ تست تشخیصی مولکولی بوده که ۵۰۶ هزار و ۷۳۱ مورد بیمار مثبت قطعی شناسایی شده، همچنین از ابتدای آغاز طرح شهید حاج «قاسم سلیمانی» تاکنون ۳۵۳ هزار و ۱۵۲ مورد تست سریع انجام شده و ۹۸ هزار و ۴۵۹ بیمار مثبت شناسایی شده است.
با بستری ۱۴۲ بیمار جدید در ۲۴ ساعت گذشته، هم اکنون هزار و ۴۶ بیمار مثبت و مشکوک دارای علائم در بیمارستانهای استان بستری هستند که از این تعداد ۱۸۳ بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخشهای ICU مراقبتهای ویژه درمانی دریافت میکنند.
در ۲۴ ساعت گذشته ۲۱ مورد جدید فوتی کووید۱۹ در فارس ثبت شده و مجموع جان باختگان ناشی از کووید۱۹ از ابتدای شیوع بیماری تاکنون به هفت هزار و ۷۸۹ نفر رسید.
در حال حاضر مجموع تعداد دُز تزریق شده واکسن کرونا در شهرستانهای زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز با احتساب سه دُز، به هفت میلیون و ۷۸۹ هزار و ۳۳۲ دُز رسیده که از این تعداد سه میلیون و ۳۵۶ هزار و ۸۳۶ دُز نوبت اول، سه میلیون و ۴۵ هزار و ۳۲۸ دُز نوبت دوم و یک میلیون و ۳۸۷ هزار و ۱۶۸ دُز نوبت سوم واکسن بوده است.
استان هرمزگان/ ثبت ۳ مورد فوتی در ۲۴ ساعت گذشته
فاطمه نوروزیان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان صبح امروز در خصوص آخرین وضعیت بیماری کرونا در هرمزگان اظهار داشت: در حال حاضر برخی از آمارهای متاسفانه طی ۲۴ ساعت گذشته نیز ۳ نفر بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادهاند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: جانباختگان ۲ آقا و ۱ خانم در محدوده سنی ۶۴ تا ۸۹ ساله از شهرستانهای بستک، پارسیان و رودان بودند.
وی تصریح کرد: بدین ترتیب در هشتمین روز اسفند ماه جمع جانباختگان این بیماری در استان به ۲ هزار ۵۵۰ نفر افزایش یافت.
نوروزیان گفت: با بستری شدن ۸۵ بیمار جدید شمار کل بستریهای کرونا در استان به ۲۹۳ نفر رسید اکنون ۶۴ بیمار در بخش آی سی یو بستری هستند و حال ۱۹ نفر از آنها وخیم است.
وی افزود: در حال حاضر واکسیناسیون کودکان ۵ تا ۱۲ سال در حال انجام هست، تاکنون بیش از ۸۰ هزار کودک در این سن واکسن را تزریق کردهاند و هیچ عارضه خاصی نداشته اند جز عوارض طبیعی بعد از واکسن که در برخی از کودکان مشاهده میشود از جمله تب خفیف، درد خیلی خفیف در محل تزریق در قید این صورت عوارض خاصی دیده نشده است.
نوروزیان گفت: مردم عزیز توجه داشته باشند با توجه به شرایط ناپایدار بیماری، نسبت به رعایت پروتکلها و استفاده از ماسک اهتمام ورزند.
استان خوزستان/ ثبت فوت ۷ بیمار کرونایی در ۲۴ ساعت گذشته
سیدمحمد علوی امروز در جمع خبرنگاران پیرامون آخرین وضعیت بیماری کرونا در خوزستان اظهار داشت : در ۲۴ ساعت گذشته هفت هزار و ۵۳۲ بیمار کرونایی به مراکز بهداشتی، درمانی و بیمارستان های خوزستان مراجعه کردند که این میزان نسبت به روز گذشته کمتر شده است.
سخنگوی ستاد مدیریت کرونا خوزستان عنوان داشت: در همین بازه زمانی ۶۳ بیمار در بیمارستان های استان بستری شدند همچنین در حال حاضر ۵۰۷ بیمار کرونایی در بیمارستان های استان بستری هستند که از این تعداد ۲۱۰ نفر در بخش های ویژه تحت مراقبت می باشند.
علوی گفت: در ۲۴ ساعت گذشته، هفت نفر در خوزستان به دلیل ابتلا به کرونا جان باختند که این میزان نسبت به روز قبل ۶ نفر کمتر شده است.
در حال حاضر چهار شهرستان خوزستان در وضعیت قرمز، ۱۴ شهرستان نارنجی و ۹ شهرستان زرد کرونایی هستند.
استان گیلان/ ۹۰درصد نوجوانان در استان دُز نخست واکسن کرونا را دریافت کردند
براساس آخرین اعلام سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در حال حاضر ۶۲۳ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان گیلان بستری هستند و روند صعودی آمار بستریشدگان کرونایی همچنان در استان گیلان تداوم دارد.
طبق اعلام سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان ۱۲۴ بیمار کرونایی جدید در شبانهروز گذشته به آمار بستریشدگان کرونایی در بیمارستانهای استان گیلان افزوده شدهاند که ۱۲۶ نفر از این تعداد بیماران کرونایی حال مساعدی نداشته و بدحال هستند.
همچنین ۱۲۸ نفر از بیماران کرونایی در استان گیلان به دلیل وخامت حالشان در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای استان بستری هستند که ۲۲ نفر از این تعداد در شبانهروز گذشته در پی نامساعد شدن حالشان به این بخش منتقل شدند.
با ابلاغ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از هفتههای گذشته واکسیناسیون کودکان ۵ سال به بالا در سطح کشور و استان گیلان آغاز شد و تاکنون ۸.۷ درصد کودکان ۵ سال به بالا در استان گیلان نوبت نخست واکسن کرونا را دریافت کردند.
همچنین واکسیناسیون افراد ۱۲ تا ۱۸ سال نیز در استان گیلان در حال انجام است که به گفته سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان ۹۰ درصد این جمعیت هدف نوبت نخست واکسن کرونا و ۸۲ درصد آنان نوبت دوم واکسن را دریافت کردند.
استان خراسان رضوی/ ۷۱۲ مورد بستری در مراکز درمانی
محمد پهلوان با بیان اینکه در حال حاضر ۹۶۵ بیمار مبتلا و یا مشکوک به کرونا در مراکز درمانی خراسان رضوی بستری هستند اظهارداشت: دانشگاه علوم پزشکی مشهد در تعداد بیماران بستری مبتلا به کرونا بیشترین سهم را در میان دانشگاهها و دانشکدههای استان داراست و در حال حاضر ۷۱۲ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی زیر پوشش این دانشگاه بستری هستند.
وی با بیان اینکه حدود ۲۵ درصد از بیماران بستری مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان در شرایط بدحال قرار دارند تصریح کرد: در حال حاضر ۲۳۷ بیمار مبتلا به کرونا در بخشهای مراقبت ویژه مراکز درمانی استان بستری هستند که ۱۷۳ بیمار در مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد تحت مراقبت قرار دارند.
رئیس کمیته رسانه و اطلاع رسانی کووید-۱۹ دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه روند تعداد بیماران بستری و سرپایی مبتلا به کرونا در استان خراسان رضوی هنوز به ثبات نسبی نرسیده است خاطرنشان کرد: طی یک روز گذشته یک هزار و ۴۴۲ بیمار سرپایی مبتلا و یا مشکوک به کرونا به مراکز منتخب جامع سلامت و یا اورژانس بیمارستانها مراجعه کردند.
پهلوان با بیان اینکه تکمیل واکسیناسیون به ویژه دریافت دز سوم واکسن، توجه به واکسیناسیون کودکان، رعایت دستورالعملهای بهداشتی، استفاده از ماسک، اجتناب از حضور در دورهمیها و حفظ فاصله اجتماعی مهم ترین راهکار در پیشگیری از ابتلا به کرونا و یا نوع شدید این بیماری محسوب میشود تصریح کرد: با توجه به نزدیک شدن به روزهای پایانی سال و تعطیلات نوروزی، همکاری عموم مردم با مدافعان سلامت میتواند از بروز ایجاد موج های بعدی و خطرات ناشی از آن جلوگیری کنند.
استان قزوین/ نرخ مرگ و میر ۴۰ درصد کاهش یافت
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین از افزایش ۷.۵ درصدی موارد روزانه ابتلای قطعی به کرونا در استان خبر داد و اظهار داشت: در ۲۴ ساعت اخیر ۱۰۲ بیمار کرونایی جدید در آزمایشگاههای منتخب کووید-۱۹ استان قزوین شناسایی شدند که این آمار در مقایسه با روز قبل ۷ نفر افزایش یافته است.
جلال رحمانی با اشاره به افزایش ۱۲ درصدی نرخ روزانه بستریهای کرونایی اضافه کرد: در شبانهروز گذشته ۶۹ بیمار کرونایی به دلیل علائم حاد تنفسی در بیمارستانهای استان قزوین بستری شدند که این آمار در قیاس با روز گذشته ۷ نفر بیشتر شده است.
وی همچنین به تثبیت آمار بیماران بدحال کرونایی استان اشاره کرد و افزود: در حال حاضر ۱۵ بیمار کرونایی با حال وخیم در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای قزوین با اتصال به دستگاه ونتیلاتور ادامه حیات میدهند که این آمار درست به اندازه روز پیش است.
رحمانی از کاهش ۴۰ درصدی نرخ مرگومیر کرونایی روزانه هم خبر داد و گفت: در ۲۴ ساعت اخیر ۳ بیمار کرونایی بدحال به خاطر شدت علائم بیماری و ضعف مفرط جسمانی جانشان را از دست دادند که این آمار از روز قبل ۲ نفر کمتر است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین در ادامه از افزایش ۳۵ درصدی موارد بهبودیافتگان کرونایی خبر داد و اضافه کرد: در شبانهروز گذشته ۷۷ بیمار کرونایی با علائم قطعی بهبود و نقاهت از بیمارستانهای استان قزوین مرخص شدند که این آمار ۲۰ نفر از روز قبل بیشتر شده است.
رحمانی ادامه داد: در نهایت آمار کل بستریهای فعلی کرونایی استان قزوین با ۴.۷ درصد کاهش به ۳۰۴ نفر رسید که در مقایسه با روز گذشته ۱۵ نفر کاهش داشته است.
وی یادآور شد: تاکنون ۱۰.۴۷ درصد از جمعیت ۵ تا ۱۲ ساله استان قزوین دوز اول ۰.۰۸ درصد دوز دوم واکسن کرونا را تزریق کردند. همچنین ۳۷.۳۷ درصد از جمعیت بالای ۱۸ سال استان قزوین دوز سوم را دریافت کردند.
استان اردبیل/ ۵۳ بیمار در شرایط وخیم
علی محمدیاناردی رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل با اشاره به آمار کرونا در استان اردبیل اظهار داشت: با بستری ۴۲ بیمار جدید کرونایی در ۲۴ ساعت اخیر، تعداد بیماران کرونایی بستری در مراکز درمانی استان اردبیل به ۲۴۶ بیمار رسید و متاسفانه طی این مدت ۳ مورد فوتی ناشی از کرونا ثبت شده است.
وی افزود: در حال حاضر ۵۳ بیمار بدحال نیز در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند و خوشبختانه ۴۷ بیمار در ۲۴ ساعت گذشته با بهبودی نسبی از مراکز درمانی استان ترخیص شدند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل با اشاره به تزریق ۲ میلیون و ۱۰۲ هزار و ۸۲۸ دُز واکسن کرونا در استان اردبیل، بیان کرد: از این تعداد، ۹۴۵ هزار و ۲۱۴ دُز مربوط به مرحله اول، ۸۲۱ هزار و ۷۸۹ دُز مربوط به مرحله دوم و ۳۳۵ هزار و ۸۲۵ دُز مربوط به مرحله سوم واکسیناسیون است.
وی گفت: براساس آخرین وضعیت اعلام شده توسط وزارت بهداشت، همچنان شهرستانهای پارسآباد، مشگینشهر، گرمی و سرعین در وضعیت قرمز، شهرستان هایاردبیل و بیلهسوار در وضعیت نارنجی، شهرستانهای خلخال، اصلاندوز، کوثر، نیر و نمین در وضعیت زرد قرار دارند.
کاشان / ۶۴ مورد ابتلای جدید ثبت شد
خوشبختانه با بهبود شرایط کاشان در وضعیت نارنجی کرونایی قرار دارد اما این موضوع نشان از آن دارد که ویروس کرونا در منطقه کاشان همچنان جولان میدهد و تا حدودی از پیک ششم کرونا عبور کردیم.
مهدی دلاوری، با بیان اینکه طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۱ بیمار جدید حاد تنفسی در شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل بستری شدند، اظهار داشت: از این تعداد هشت بیمار در بیمارستان شهید بهشتی کاشان بستری شده و دو بیمار نیز در بیمارستان سیدالشهداء بستری شده و یک بیمار نیز در بیمارستان ثامن شهرستان آران و بیدگل بستری شده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه بیماران بستری شده در کاشان حداقل یک و حداکثر ۹۱ سال سن دارند، افزود: در شهرستان آران و بیدگل نیز بیمار حداقل ۳۰ و حداکثر ۸۹ سال به عنوان بیمار حاد تنفسی بستری شدند.
دلاوری با بیان اینکه تاکنون ۱۳۸ بیمار حاد تنفسی در دو مرکز درمانی شهید بهشتی کاشان و سیدالشهداء آران و بیدگل بستری هستند، ابراز داشت: از این تعداد ۱۰۳ بیمار در شهرستان کاشان و ۳۵ بیمار نیز در شهرستان آران و بیدگل بستری شدند و از تعداد کل بیماران ۱۹ بیمار به صورت موقت بستری شدند.
وی از بستری ۲۸ بیمار حاد تنفسی در بخش مراقبتهای ویژه در دو مرکز درمانی شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: طی ۲۴ ساعت گذشته متاسفانه یک بیمار خانوم ۵۷ سال و یک بیمار آقا ۵۴ سال در شهرستان کاشان بر اثر کرونا جان خود را از دست داده است.
دلاوری با بیان اینکه تعداد موارد مثبت جدید کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در دو شهرستان کاشان و آران و بیدگل به ۶۴ مورد میرسد، تصریح کرد: تعداد مراجعان به کلینیکهای حاد تنفسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان طی ۲۴ ساعت گذشته تعداد ۲۶۰ بیمار به کلینیک حاد تنفسی مراجعه کرده و تاکنون شش هزار ۹۲۹ نفر نیز در بخش بستری موقت پذیرش شدند.
وی ضمن تأکید بر رعایت بیش از پیش پروتکلهای بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک و فاصلهگذاری اجتماعی تأکید کرد: از تمامی شهروندان درخواست داریم پروتکلهای بهداشتی را بیش از پیش رعایت کنند.
استان اصفهان/ ۷۸۱ بیمار مبتلا به کرونا شناسایی شدند
پژمان عقدک در جمع خبرنگاران با اشاره به وضعیت کرونا در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اظهار داشت: در ۲۴ ساعت گذشته ۷۸۱ مورد مثبت ابتلای قطعی گزارش شده است.
وی افزود: در همین بازه زمانی ۱۹۲۹ تست کرونا در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گرفته شده که از این میزان ۷۸۱ مورد مثبت اعلام شدند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر ۱۱۰۲ بیمار کرونایی بستری هستند گفت: در شبانهروز گذشته ۱۶۴ بیمار به بیماران بستری اضافه شدند و ۱۹۶ بیمار هم ترخیص شدند.
عقدک تصریح کرد: ۱۷۱ نفر هم در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند و حال وخیمتری نسبت به بقیه بستریها دارند.
وی ادامه داد: ۱۳ مورد فوتی کرونا در ۲۴ ساعت گذشته گزارش شده که ۱۱ مورد آن قطعی و ۲ مورد مشکوک به کرونا بودند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به مجموع بیماران کرونایی بستری شده از ابتدا تا کنون، اظهار داشت: ۱۹۸ هزار و ۶۳۹ بیمار در اثر ابتلا به ویروس منحوس کرونا بستری شدند که از این تعداد ۱۳۳ هزار و ۶۴۰ نفر بهبود و ۶ هزار و ۴۹۵ نفر فوت کردند.
استان همدان/ ۵ بیمار جدید کرونایی ثبت شد
علیرضا توقیری، اظهار داشت: با مرگ ۵ بیمار کرونایی در روز گذشته، تاکنون آمار فوتیهای این بیماری ۳ هزار و ۲۳۲ نفر رسیده است.
وی با بیان اینکه روند ابتلا به کرونا و بستری بیماران نزولی شده است، تصریح کرد: در روز گذشته ۶۳ بیمار جدید مبتلا به کرونا در بخش بستری و سرپایی شناسایی شده است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه آمار مراجعه بیماران تنفسی و مشکوک به کرونا به مراکز درمانی و اورژانس بیمارستانها کاهش یافته است، اظهار داشت: در روز گذشته ۳ هزار و ۶۱۴ بیمار تنفسی به مراکز درمانی استان مراجعه کردند که این آمار نسبت به هفته گذشته کاهش یافته است.
توقیری با اشاره به اینکه اکنون ۱۴ بیمار مبتلا به کرونا در بخش مراقبت های ویژه بیمارستانهای استان بستری هستند، گفت: متاسفانه در این پیک پای کودکان هم به آی سی یو گشوده شده است.
وی افزود: از ابتدای اپیدمی کرونا تاکنون ۱۴۲ هزار و ۱۵۲ بیمار مثبت کرونا در بیمارستانها بستری شدهاند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه از مردم تقاضا داریم هرچه سریعتر برای تزریق دز سوم واکسن خود به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند، اظهار داشت: تاکنون ۳ میلیون و ۵۶ هزار و ۸۵۶ دز واکسن کرونا در استان تزریق شده است.
توقیری در بخش دیگری از گفتوگو به وضعیت رنگبندی کرونا در نقاط مختلف استان اشاره کرد و افزود: وضعیت شهرستانهای فامنین، رزن و درگزین قرمز و مابقی در وضعیت نارنجی به سر میبرند.