کد خبر 1663371
تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۱
این کنسروهای رب و تن ماهی را مصرف نکنید | نکاتی که هنگام استفاده از کنسروها باید رعایت کنید

بیمار ۴۴ ساله مشهدی که در پی مصرف کنسرو ماهی نجوشیده، دچار مسمومیت با سم بوتولیسم پس از بستری در بخشICU بیمارستان قائم(عج) مشهد و تلاش ٢۶ روزه‌ کادر درمان، با حال مساعد از بیمارستان ترخیص شد.

به گزارش مشرق، بیمار ۴۴ ساله مشهدی که در پی مصرف کنسرو ماهی نجوشیده، دچار مسمومیت با سم بوتولیسم و علائمی همچون ضعف عضلانی شدید، تاری دید، دو بینی، پتوز پلک‌ها، دیسفاژی، گسترش ضعف عضلانی و نارسایی تنفسی شده بود، پس از بستری در بخشICU بیمارستان قائم(عج) مشهد و تلاش ٢۶ روزه‌ کادر درمان، با حال مساعد از بیمارستان ترخیص شد.

دکتر رضا بصیری، فوق تخصص بیماری های ریه، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و پزشک معالج این بیمار پیرامون پروسه درمانی این بیمار اظهار کرد: طبق علائم ظاهر شده در پی مصرف کنسرو ماهی، بررسی مسمومیت با بوتولیسم، با استفاده از آزمایش مدفوع برای بیمار انجام شد و نتایج حاصله مسمومیت با سم بوتولیسم را تأیید کرد.

وی افزود: خوشبختانه بیمار با قرار گرفتن تحت درمان های حمایتی، پس از چند روز از دستگاه مکانیکال ونتیلاسیون جدا و تنفس، ضعف عضلانی و توانایی حرکت چهار اندام و دو بینی و پتوز پلک (افتادگی پلک) او در روند بهبودی قرار گرفت، اما با توجه به اینکه، مدت ٢۶ روز در بیمارستان بستری بود، فیزیوتراپی تنفسی و اندام‌ها برای وی تجویز شد.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، بصیری با اشاره به سابقه بیماری عصبی این بیمار، گفت: پس از مشورت با متخصصین نولوروژیست، سی تی اسکن و ام آر آی برای وی انجام شد که ضایعه خاصی گزارش نشد. همچنین با توجه به عدم وجود تب و شواهدی مبنی بر عفونت واضح، بیماری عفونی مطرح نشد و با انجام آندوسکوپی مشکل خاصی در مری وی وجود نداشت.

فوق تخصص بیماری‌های ریه به رضایت بیمار از درمان‌های حمایتی انجام شده و بهبودی شرایط وی اشاره و تاکید کرد: با توجه به اینکه این بیمار متأسفانه به دلیل مصرف کنسرو ماهی نجوشیده، دچار علائم مسمومیت ناشی از سم بوتولیسم قوطی کنسرو شده بود، لذا به مردم توصیه می شود جهت پیشگیری از بروز این نوع از مسمومیت حتما غذاهای کنسرو را به مدت لازم جوشانده و سپس مصرف کنند.

منبع: ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 3
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۰۹:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۹
    5 3
    کنسرو شرط اولیه اش نداشتن بوتولیسم است . کاش با کارخانه برخورد میکردید . نه نسخه جوشاندن یا مقصر تراشی ...
    • IR ۱۱:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۹
      3 2
      بوتولیسم با جوشاندن از بین می رود یعنی با حرارت از بین می رود . هیچ تقصیری متوجه کارخانه نیست چون روی قوطی های کنسرو می نویسد قبل از مصرف باید بیست دقیقه بجوشانید . اگر جوشانده بود بوتولیسمش از بین می رفت
    • IR ۰۰:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
      1 0
      من فک کنم خود کارخانه وظیفه داره بجوشونه ولی بخاطر کاهش هزینه اینو به مردم محول میکنند و باعث تلفات میشن
    • IR ۱۴:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
      0 0
      کلا بوتولیسم در شرایط بی هوازی توسط یک نوع باکتری ایجاد می شود. ماده غذایی کنسرو شده برای اینکه فاسد نشود باید در شرایط بی هوازی (یعنی بدون هوا) قرار بگیرند که در این شرایط باز یکسری میکروب هایی هستند که در شرایط بی هوازی رشد می کنند و سم بوتولیسم را ترشح می کنند، پس چه کارخانه کنسرو را بجوشاند و چه نجوشاند، مردم باید قبل از مصرف کنسرو را بجوشانند و توجه کنید که به محض اینکه آب به جوش آمد اجاق گاز را خاموش نکنید، بلکه بگذارید تا کنسرو به مدت 20 دقیقه در آب در حال جوشیدن بماند و بعد آن را مصرف کنید.
  • IR ۱۳:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
    0 0
    من هیچوقت نمی جوشونم بجاش اول روغنشو خالی میکنم بعد تو ماهی تابه با یه کم پیاز تفت میدم. خیلی هم خوشمزه تر میشه.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس