کد خبر 1311045
تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۴۰۰ - ۱۹:۲۵

یک منبع نزدیک به هیأت مذاکره کننده جمهوری اسلامی ایران به المیادین گفت که تهران از مطالبات خود به ویژه لغو کامل تحریمها عقب نخواهد نشست.

به گزارش مشرق، یک منبع نزدیک به هیأت مذاکره کننده جمهوری اسلامی ایران در گفت‌وگو با المیادین تأکید کرد که تهران در طی مذاکرات رفع تحریمهای خود در وین، پنج خواسته دارد.

این منبع به شبکه خبری المیادین گفت که هیأت ایرانی، دو پیش‌نویس به طرف مقابل ارائه کرده‌ است که پیش‌نویس نخست متعلق به لغو تحریمها و پیش‌نویس دوم درباره مسائل هسته‌ای است.

وی تأکید کرد، این پیش‌نویسها قابل بحث و بررسی با طرفهای دیگر هستند، ولی ایران منتظر پاسخ طرف مقابل به این پیش‌نویسها است. یه دو

این منبع با بیان اینکه نخستین هدف ایران، لغو تحریمهاست، خاطر نشان کرد، ایران از مطالبات خود به ویژه لغو کامل تحریمها عقب نخواهد نشست.

وی با اشاره به اینکه پیش‌نویس سوم درباره اطمینان از لغو تحریمها، تصریح کرد،  پیش‌نویس چهارم ایران درباره تضمینهاست و این پیش‌نویس هنوز به طرف مقابل تحویل داده نشده است.

این منبع در پایان گفت که اگر ایران پاسخ مثبتی نسبت به دو پیش‌نویس نخست، هیچ‌ک دریافت کند،  پیش‌نویس سوم را ارائه خواهد کرد.

این در حالی است که هیأت ایرانی به ریاست علی باقری معاون وزیر خارجه،  طی هفته گذشته دو سند پیشنهادی شامل رفع تحریم‌ها و موضوع هسته‌ای به طرف مقابل ارائه کرد.  

گفتنی است علی باقری سه‌شنبه ۱۶ آذر ماه به مسکو سفر و با سرگئی ریابکوف دیدار کرد و امروز (چهارشنبه) نیز با همتای چینی تلفنی به رایزنی پرداخت.

علی باقری درباره سفرش به مسکو با بیان این‌که دو پیشنهاد مفید و سازنده ایران می‌تواند روند گفت‌وگوها را به سمت جلو هدایت کند، گفت: لازم دیدم در این مقطع با مقامات روسیه رایزنی کنیم تا بتوانیم روز پنجشنبه با فضای سازنده و رو به جلو گفت‌وگوها را ادامه دهیم.

معاون وزیر خارجه ایران همچنین در تماس تلفنی امروزش با همتای چینی با بیان اینکه پیشنهادهای ایران مستند و مستدل تدوین شده، گفت: بدیهی‌ترین اقدام طرف‌های مقابل در برابر این اقدام سازنده، اعلام نظر مستند و مستدل در مورد آن است.

رئیس هیأت مذاکره کننده ایران در مذاکرات وین پیش از این درباره این‌که آیا در دو پیش نویس ایران موضوعاتی خارج و فراتر از برجام طرح شده است؟ خاطرنشان کرد: دو پیش نویس طرح و سند جدید نبود. در شش دور گفت‌وگوهای وین، طرفین به چند متن رسیدند که ما درباره دو متن، آخرین دیدگاه‌ها و اصلاحات و یا جاهایی که احساس می‌کردیم نسبت به توافق سال ۱۳۹۴ کاستی دارد، ما آن کاستی‌ها را جبران کردیم و آن‌جایی که نیاز به اصلاح و تکمیل و ترمیم داشت، آنها را در متن وارد کردیم.

منبع: فارس