باقری در گفت‌وگو با المیادین؛ صهیونیستها در پی تخریب مذاکرات هستند/طرف مقابل با ارائه ابتکارهای خلاقانه، جدیت خود را نشان دهد

مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات با گروه ۱+۴، با اشاره به حصول پیشرفت در روند مذاکرات، گفت که رژیم صهیونیستی در تلاش است فضای مذاکرات را تخریب کند.

به گزارش مشرق، «علی باقری» مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات با گروه ۱+۴ امروز یکشنبه از موفقیت آمیز بودن مسیر مذاکرات خبر داد.

باقری به شبکه خبری المیادین گفت: «شش دور مذاکره در وین برگزار شد که در طول این شش دور، ما به چند سند به صورت پیش‌نویس رسیدیم. در این پیش‌نویسها که یکی مربوط به لغو تحریمها و دیگری مربوط به اقدامات هسته‌ای است، اختلافات زیادی بین طرفین وجود داشته که این اختلافات در متن پیش‌نویسها مشخص شده است».

وی ادامه داد: «وقتی که انتخابات در ایران برگزار شد و دولت جدید بر سر کار آمد، طبیعی بود که دولت جدید در عرصه سیاست خارجی، مؤلفه‌ها و اولویتهای خاصی داشته باشد. لذا ممکن است نسبت به برخی از موضوعاتی که در دور قبلی گفت‌وگوهای وین بوده است، نگاه جدیدی داشته باشد».

این دیپلمات ایرانی خاطر نشان کرد، به خاطر این مسئله، طرف ایرانی، نگاه خود را نسبت به  موضوعاتی که در پیش‌نویسهای وین-۶ بود، بیان کرد و این مسائل به سایر اختلافات طرفین اضافه شد.

باقری با اشاره به گفت‌وگوهایی که طی چند روز گذشته در سطوح کارشناسی و مقامات ارشد در وین برگزار شده است، گفت: «محور این گفت‌وگوها این بود که ما بتوانیم محورهای اختلافی را در یک چارچوب مشخص تدوین کنیم تا زودتر بتوانیم مسیر مذاکرات جدی برای رسیدن به توافق را فراهم کنیم».

وی در پاسخ به تضادی که بین مواضع روسیه و کشورهای اروپایی درباره توصیف فضای مذاکرات وجود دارد، تأکید کرد: «مسیری که ما در چند روز گذشته حرکت کردیم، برای مشخص کردن محورها، موضوعات و دامنه موضوعات قابل گفت‌وگو موفق بوده است... به پیشرفت خوبی دست پیدا کرده‌ایم. این می تواند زمینه را برای مذاکرات جدی فراهم کند».

معاون وزیر خارجه جمهوری اسلامی ادامه داد: «همسویی مواضع چین روسیه با جمهوری اسلامی ایران و اختلاف مواضع چین روسیه با طرف غربی، کاملا مشهود است... در داخل کشورهای اروپایی نیز اختلافات جدی وجود دارد... در داخل اتحادیه اروپا نیز کشورهای مختلف، اختلافاتی دارند که در موضوعات مورد گفت‌وگو، خود را نشان می‌دهد».

باقری درباره مواضع اروپا و آمریکا گفت: «هویتهای نامشروعی که در خارج از اتاق مذاکرات حضور دارند، تلاش می‌کنند که فضای بیرون اتاق مذاکرات را غبارآلود و تخریب کنند و تلاش می کنند که این اثر تخریبی را در داخل اتاق مذاکرات نیز ببینند. بر همین اساس، مشاهده می‌کنیم که برخی از اطراف ۴+۱، مقاله مشترک با وزیر خارجه رژیم صهیونیستی می‌نویسند یا ملاقاتهای طولانی بین مقامات رژیم صهیونیستی و برخی از این کشورها انجام می‌شود».

وی با بیان اینکه صهیونیستها تلاش دارند که فضای خارج از اتاق مذاکره را تخریب بکنند و بر فضای داخل مذاکرات تأثیر بگذارد، درباره احتمال عدم حصول توافق و اقدامات احتمالی تهران تصریح کرد: «جمهوری اسلامی ایران با اراده پای میز مذاکره آمده و مجبور نشده است که پای میز مذاکره بیاید. بدیهی است که جمهوری اسلامی بر اساس ایده‌های منطقی و ابتکارهای خلاقانه وارد عرصه مذاکرات شده است».

 مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی خاطر نشان کرد، از طرف مقابل انتظار می‌رود که منطقی برخورد کند و همراه خودش ابتکارهای خلاقانه داشته باشد تا بتواند موانع و مشکلاتی که پیش روی پیشرفت مذاکرات وجود دارد را بردارد.

باقری در پاسخ به اینکه آیا احتمال حمله رژیم صهیونیستی به ایران وجود دارد یا خیر گفت: «ممکن است اسرائیلیها شیطنتهای تخریبی-تروریستی انجام دهند که قبلا هم سابقه داشته است... کشورهایی که متحد رژیم صهیونیستی هستند باید پاسخ دهند که آیا رویکرد آنان در عرصه مذاکرات، منطقی است؟».

وی ادامه داد: [این کشورها] در حالی که ادعا می‌کنند که قصد دارند با مذاکره با ایران، به توافق برسند، ولی در عین حال، با طرفی که صرفا نقش تخریبی به ویژه در عرصه مذاکرات دارد، اتحاد راهبردی داشته باشند. این یک تناقض رفتاری است که برخی از اعضای ۴+۱  و آمریکاییها دارند. از یک طرف می‌گویند که میخواهند برجام را احیا کنند و از طرف دیگر با هویت نامشروعی که تمام تلاش خود را به کار بسته است تا این توافق را از بین ببرد، باید به افکار عمومی پاسخ دهند که چگونه می‌توانند این تناقض رفتاری را حل کنند».

این دیپلمات ایرانی در پایان درباره آینده مذاکرات تأکید کرد: «ما در مسیر مذاکرات، بسیار بسیار جدی هستیم. من در طول این هفته چندین برنامه داشتم... ولی همه آن برنامه ها را تعطیل کردم و در وین باقی ماندم تا به طرف مقابل نشان دهم که جمهوری اسلامی ایران، در پای میز مذاکره، از نظر محتوایی، ابتکار و پایبندی به مسیر مذاکره بسیاری جدی است. ما جدیتمان را ابراز کردیم و انتظار داریم طرف مقابل هم در عمل و ارائه ابتکارهای خلاقانه آمادگی و جدیت خودش را نشان دهد».

دور هفتم مذاکرات در دولت جدید ایران (دولت سیزدهم) دوشنبه هشتم آذر ماه آغاز و پس از وقفه، دوباره روز (پنجشنبه) ۱۸ آذر ماه با برگزاری نشست افتتاحیه کمیسیون مشترک برجام این مذاکرات از سر گرفته شد که هنوز هم در وین در جریان است.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 9
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 4
  • IR ۲۲:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۱
    5 1
    ظریفم که همینو میگفت
    • IR ۲۳:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۱
      2 4
      ظریف حرف های کذب زیاد می زد
    • IR ۰۷:۵۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۲
      1 1
      ظریف؟؟!! خخخخخخخخ
  • IR ۲۲:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۱
    1 4
    تهدید . تطمیع و ارعاب . روش نخ نما شده مستکبرین. . اینجا جواب نمیده . ملت ایران مصمم هست . حق خودش را بگیره . فرصت و دریچه مذاکرات . یکی از منظقی ترین و عقلائی . راه هاست . اگر غربی ها حاضر و قادر به انجام آن باشند . و از حواشی بمنظور تاثیر گذاری اجتناب ورزند . زودتر و بهتر به نتیجه خواهند رسید .
    • IR ۰۸:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۲
      0 0
      حالا چرا اینقدر نقطه گذاشتی ؟!
  • mojtaba SE ۰۱:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۲
    1 1
    البته این مذاکرات تنها حسنی که داره این است که مثل دادگاه داره خلافکار و مجرم رو مشخص میکنه با سند و مدرک..بعد از این مذاکرات دیگه امریکا و انگلیس و فرانسه مجرم هستند و قدرت حقوقی و سیاسیشون رو از دست میدن و نمیتونن به 2231 استناد کنند(یعنی دیگه حقی ندارند) و ایران رو متهم کنند به نقض آن..حالا یا ما کلاهک میسازیم و خلیج فارس رو نظامی اعلام میکنیم(بستن تنگه هرمز) و هر روز جلوی 18 میلیون بشکه نفتی رو که امریکا میدزده رو میگیریم که فلج شه(جلوی ضرر رو هر وقت بگیری منفعت است).یا روسیه و چین 300 میلیارد خسارت ما رو میدن نقد تو بانک مرکزی ,اگر پیشنهاد دیگری دارن....ما امروز باید مثل ابر قدرت سیاست گذاری کنیم نه مثل یک بازیگر سیاست باز باشیم(جواب های هو است)..زبان یک ابر قدرت باید و باید تهدید و جنگ باشه با دشمنانش(شتر سواری دلا دلا نمیشه)..پاینده ابر قدرت ایران پاینده رهبر عزیزم که تاریخ ایران به بزرگی ایشان باید تعظیم و افتخار کند. کورش دوم
    • IR ۱۵:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۲
      0 0
      باز قرصات رو پشت رو خوردی؟! یه جوری میگی تنگه رو می بندیم انگار در حیاط خونشونه. عرض تنگه هرمز در کمترین نقطه ،۶۰ کیلومتره و فقط ۲۲ کیلومتری مال ایرانه. از طرفی امارات خط لوله فجیره که بعد از تنگه هست را داره و نیازی به تنگه هرمز نداره. عربستان هم از طریق دریای سرخ می تونه نفتش را صادر کنه.فقط موند عراق و قطر و کویت که دوست خودمونن . آخر کار اینکه باید از دیگران عبرت گرفت.اگر با شاخ و شونه کشیدن مشکلی حل می شد الان کره شمالی وضعش این نبود
  • IR ۱۲:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۲
    0 0
    روحانی و ظریف هم اون موقع همینو میگفتند ولی نه تنها بعضی‌ها سخنانشون را باور میکردند بلکه با نتانیاهو و اسرائیل همکاری میکردند هرچند ناخواسته. گذشت زمان حق را معلوم میکنه
  • IR ۱۳:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۲
    2 1
    درخواست ما از دولت و مجلس، مقاومت مقتدرانه در برابر فشار غرب، و مقابله به مثل زیر است: 1- سیاست قطعی اعلام شده از طرف امام خامنه ای در تمام ابعاد ذکر شده که ظرافت های بسیار دقیقی دارد و خط قرمز ماست، کلمه به کلمه و مو به مو به طور شجاعانه اجرا گردد. 2- آمریکا باید تمام تحریم‌ها را با هر بر چسب و به هر بهانه و در هر زمانی که وضع کرده است، برای همیشه و به طور یک جا و در عمل لغو کند. 3- آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان باید هزینه‌ ی تمام خسارت‌هایی را که در این شش سال به دلیل عمل نکردن به تعهداتشان در برجام وارد کرده اند، بپردازند. 4- کل مطالبات منابع ما که به دلیل تحریم مسدود شده یا به هر دلیل دیگر توسط غربی‌ها پرداخت نشده است، در هر کشوری که باشد باید وصول گردد. 5- هیچ تضمینی به جز اجرای عملی موارد فوق حتی اگر در سطح کنگره و سنا باشد، هر چند لازم است، اما کافی و پذیرفته نیست. 6- انجام این موارد باید دقیقاً مورد راستی‌آزمایی طولانی مدت قرار گیرد. 7- تا زمانی که راستی آزمایی کامل صورت نگرفته است، نباید هیچ محدودیتی پذیرفته گردد و صنعت هسته‌ای با سرعت تمام در هر سطح و میزان مورد نیاز ممکن توسعه یابد. دوربین‌های نظارتی آژانس بین المللی انرژی اتمی که در واقع آژانس جاسوسی صهیونیست‌ها از تأسیسات هسته‌ای است، جمع آوری گردد و اجازه حضور به این جاسوسان صهیونیست ها در کشور داده نشود، تا مجدداً شاهد ترور دانشمندان هسته‌ای یا خرابکاری در تأسیسات هسته‌ای نباشیم. 8- شرط‌هایی فراتر از لغو تحریم ها در تقابل با سیاست‌های استکباری ظالمانه غرب از جمله خروج آن ها از منطقه و عدم حمایت آن ها از رژیم صهیونیستی گذاشته شود، همان گونه که آن‌ها بعد از شش سال عمل نکردن به تعهدات خود در لغو تحریم‌ها شروط جدید هم اضافه می‌کنند. 9- مکانیسم ماشه باید از برجام حذف گردد تا آمریکا نتواند با بازگشت صوری به برجام، از این امتیاز یک طرفه به ضرر ما سوء استفاده کند. 10- مذاکرات نباید فرسایشی و بی ثمر باشد، لذا باید برای انجام موارد فوق ضرب الاجل قرار داد و مذاکرات را تا زمان انجام موارد اشاره شده در عمل، هر یک سال یک بار در روز امضای برجام، به حال تعلیق در آورد. 11- همت اصلی تمام مسئولان کشور در راستای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی، خنثی سازی و بی اثرسازی تحریم ها، و حذف دلار از چرخه ی اقتصاد کشور باشد.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس