به گزارش مشرق به نقل از رویترز، قیمت نفت روز دوشنبه در بازارهای مختلف با افزایشی محسوسی روبرو بوده است که این امر عمدتاً ناشی از تنشهای ژئو پلتیکی در اروپای شرقی و خاورمیانه است.
همین امر باعث شده که نگرانیهای در خصوص افزایش عرضه نفت در بازارهای جهانی ایجاد شود، این در حالی است که به نظر میرسد اوپک و متحدانش همچنان به تلاش برای افزایش تولید خود ادامه دهند.
بهای معاملات آتی نفت برنت دریایی شمال تا ساعت با ۸۷ سنت یا ۱.۰ درصد افزایش به ۸۸.۷۶ دلار در هر بشکه رسید و کاهش ۰.۶ درصدی روز جمعه را جبران کرد.
بیشتر بخوانید:
رشد ۲۹ دلاری قیمت نفت ایران در سال ۲۰۲۱
قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا (WTI) با ۸۶ سنت یا ۱.۰ درصد افزایش به ۸۶.۰۰ دلار در هر بشکه رسید این در حالی بود که بهای این نفت در روز جمعه ۰.۵ درصد کاهش یافته بود.
هر دو شاخص نفت خام طی هفته گذشته برای پنجمین هفته متوالی افزایش یافتند و حدود ۲ درصد افزایش قیمت داشتند و به بالاترین حد خود از اکتبر ۲۰۱۴ رسیدند. قیمت نفت در سال جاری تا کنون بیش از ۱۰ درصد به دلیل نگرانیها در مورد کاهش عرضه نفت افزایش یافته است.
در این خصوص کازو هیکو سایتو، تحلیلگر ارشد بازار نفت گفت: سرمایه گذاران به دلیل ریسک ژئوپلیتیکی بین روسیه و اوکراین و همچنین در خاورمیانه با افزایش قیمتها مواجهند، در حالی که اوپک پلاس همچنان در رسیدن به هدف افزایش تولید خود ناکام ماند.
وی گفت: «انتظار برای افزایش تقاضای نفت جهت در ایالات متحده برای سپری کردن فصول سرد بر این امر افزوده است.
ایالات متحده با تشدید نگرانی از اختلال در عرضه در شرق اروپا، روز یکشنبه اعلام کرد که دستور خروج اعضای خانواده کارکنان واجد شرایط از سفارت خود در اوکراین را صادر کرده است و اعلام کرد که همه شهروندان باید به دلیل تهدید اقدام نظامی از سوی روسیه، ترک اوکراین را در دستور کار خود قرار دهند.
یکی از وزیران ارشد دولت بریتانیا روز یکشنبه پس از اینکه کرملین را متهم کرد که به دنبال به قدرت رساندن یک رهبر طرفدار روسیه در اوکراین است، گفت که این کشور در صورت استقرار یک رژیم دست نشانده در اوکراین با تحریمهای اقتصادی شدیدی روبرو خواهد شد.
پس از حمله مرگبار پهپاد توسط حوثیهای یمن به امارات، وزارت کشور امارات متحده عربی اعلام کرد که هر گونه پرواز پهبادی را در این کشور و سراسر خاورمیانه رصد خواهد کرد چه این پهبادها برای مراکز خصوصی چه برای اهداف تفریحی طراحی شده باشند.
در همین حال، اوپک پلاس، که سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) را با روسیه و سایر تولیدکنندگان تقسیم بندی میکند، برای رسیدن به هدف افزایش تولید ماهانه ۴۰۰۰۰۰ بشکه در روز (بشکه در روز) تلاش میکند.
در ایالات متحده، ذخایر نفت در ماه گذشته به کاهش خود ادامه داده است، در حالی که شرکتهای انرژی این هفته برای اولین بار در ۱۳ هفته گذشته سکوهای نفتی را کاهش دادند. تحلیلگران انتظار دارند که هوای سرد تقاضای گرمایش را در چند هفته آینده افزایش دهد.