رئیس جمهوری لبنان تفاهم و توافق با حزب‌الله را یک ضرورت ملی دانسته و بر گسترش آن تاکید کرد.

به گزارش مشرق، «میشل عون» رئیس جمهوری لبنان در آستانه سالگرد امضای توافق با سید «حسن نصرالله» دبیرکل حزب الله در ۶ فوریه ۲۰۰۶ تاکید کرد که تفاهم و توافق میان ما همچنان ادامه دارد و هرگز جدایی بین ما و حزب‌الله اتفاق نیفتاده است.

به نوشته العهد، وی افزود: مسائلی درباره پرونده‌های داخلی وجود دارد اما آنچه لازم است این است که این توافق‌ها را گسترش دهیم. به همین دلیل هرگز جدایی بین ما اتفاق نمی‌افتد. توافق ما با حزب‌الله همچون سد محکمی در برابر فتنه‌ها و جنگ داخلی در لبنان است و به لطف همین تفاهم آزمون‌های دشواری را پشت سر گذاشتیم.

میشل عون در ادامه اشاره کرد که «جبران باسیل» رئیس جریان آزاد ملی در لیست تحریم‌های آمریکا قرار گرفت؛ چرا که خواسته واشنگتن را در خصوص تغییر رویکرد خود مقابل حزب الله رد کرد. باسیل تحریم‌های ایالات متحده را به جان خرید تا کشور وارد فتنه نشود. همچنین توافق ما با حزب الله یک ضرورت ملی است.

در روز ششم فوریه ۲۰۰۶ ((۱۷ بهمن ۸۴) سید حسن نصرالله و میشل عون در کلیسای مارمیخائیل دیدار کرده و باب آغاز تقویت مناسبات دوجانبه در چارچوب ائتلاف جدید بین خود را گشودند. به این ترتیب دور تازه ای از هم‌گرایی بین گروه‌های لبنانی ایجاد شد. حدود چهار ماه بعد از آغاز این ائتلاف، جنگ ۳۳ روزه آغاز شد تا نشان دهنده درست بودن اقدام حزب الله و جریان آزاد ملی در انجام این ائتلاف باشد، تفاهم مذکور همگرایی گسترده‌ای در میان رویکردهای مسیحی و داخلی لبنان به سمت محور مقاومت ایجاد کرد.

رئیس‌جمهور لبنان در پاسخ به هجمه‌های «سمیر جعجع» رئیس حزب نیروهای علیه وی اظهار داشت: آیا من به کسی آسیب رسانده‌ام؟ آیا من برای خودم کاخ ساخته‌ام؟ آیا من به متحدانم خیانت کرده‌ام؟ آیا من اقدامات تحریک آمیز در کشور انجام داده‌ام؟

وی ادامه داد: اجازه بدهید سمیر جعجع از دستاوردهای خودش بگوید، جسارت داشته باشد و بگوید چه کارهایی را برای کشور انجام داده و چه پروژه‌های مثبتی را اجرا کرده است؟ همه می‌دانند که مشغله اصلی سمیر جعجع تحریک‌آفرینی در کشور است.

عون تصریح کرد، بعد از استعفای «سعد حریری» نخست وزیر پیشین لبنان، سمیر جعجع تصور می‌کند که می‌تواند پایگاه سنی‌های لبنان را به ارث ببرد. اما من فکر نمی‌کنم که سنی‌های بیروت بعد از کاری که سمیر جعجع با رهبرشان (سعد حریری) کرد از او حمایت کنند. این شرایط درباره سنی‌های طرابلس نیز صدق می‌کند.

رئیس جمهور لبنان همچنین در پاسخ به اتهامات «ولید جنبلاط» رئیس حزب سوسیالیست ترقی خواه مبنی بر اینکه سیاست‌های میشل عون کشور را به عرصه سقوط کشانده است گفت: آیا من کسی هستم که دست روی دست گذاشته باشم؟ آیا من شریک سیاست‌های اقتصادی و مالی غلطِ اتخاذ شده از سال ۱۹۹۲ تاکنون بوده‌ام؟ آیا من کسی هستم که از معمار ورشکستگی و فروپاشی لبنان محافظت می‌کند؟ آیا من کسی هستم که پرونده فساد دارم یا تلاش می‌کنم تحقیقات جنایی مالی به نتیجه نرسد؟

وی در ادامه به مسئله برگزاری انتخابات پارلمانی لبنان در مه آینده اشاره و تاکید کرد که همه اقدامات تدارکاتی و فنی مورد نیاز برای برگزاری انتخابات آماده و یا در حال تکمیل است. تاکید می‌کنیم که آمادگی برگزاری این انتخابات دموکراتیک در موعد مقرر آن هستیم و من به عنوان رئیس جمهور وظیفه ملی خود را در این زمینه انجام می‌دهم.

میشل عون در پایان درباره احتمال سفر خود به سوریه قبل از پایان دوره ریاست جمهوری‌اش اعلام کرد که من آماده سفر به سوریه هستم و هیچ مانعی در این زمینه وجود ندارد و زمانی که مقدمات چنین سفری فراهم شود، آن را انجام خواهم داد.

منبع: تسنیم