کد خبر 1338461
تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۴:۰۳

محققان ترکیب قدرتمندی از ضد ویروس‌ها را برای درمان کووید-۱۹ شناسایی کرده‌اند.

به گزارش مشرق، براساس مطالعه جدیدی که توسط محققان دانشکده پزشکی "پرلمن" در دانشگاه پنسیلوانیا و دانشکده پزشکی دانشگاه مریلند انجام شده است، ترکیب داروی "برکنیار"(Brequinar) با رمدسیور یا مولنوپیراویر که هر دو مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکا هستند می‌تواند باعث مهار ویروس سارس-کوو-۲ در سلول‌های تنفسی انسان و موش شود.

این یافته‌ها این هفته در مجله‌ی "نیچر" منتشر شده است و نشان می‌دهد؛ زمانی که این داروها به صورت ترکیبی عملکرد قوی‌تری نسبت به زمانی که به طور مجزا استفاده می‌شوند، دارند.

بیشتر بخوانید:

امیکرون سرماخوردگی نیست

به گفته‌ی "سارا چری"(Sara Cherry) استاد پاتولوژی و پزشکی آزمایشگاهی که این تحقیقات را به همراه "دیوید شولتز"(David Schultz) رهبری کرده است؛  اگرچه هنوز این موضوع در کارآزمایی‌های بالینی آزمایش نشده است اما ترکیب داروهای شناخته شده در مطالعه آن‌ها می‌تواند به طور بالقوه برای درمان کووید-۱۹ بسیار امیدوار کننده باشد.

بروکینار در حال حاضر به عنوان درمانی برای کووید-۱۹ و بخشی از یک درمان ترکیبی بالقوه برای برخی سرطان ها تحت آزمایش‌های بالینی قرار دارد.

چری و همکارانش این فرضیه را مطرح کردند که ترکیب بروکینار با یک آنالوگ نوکلئوزیدی مانند رمدسیویر یا مولنوپیراویر با ایجاد اثر "هم‌افزایی" می‌تواند بر قدرت مقابله با ویروس بیفزاید، هم‌افزایی زمانی رخ می‌دهد که اثر دو یا چند دارو در کنار هم بیشتر از اثربخشی هر یک به صورت مجزا باشد.

محققان این داروها را روی سلول‌های ریه انسان و همچنین روی موش‌ها آزمایش کردند و دریافتند که این ترکیب در برابر سویه‌های گوناگون کووید-۱۹ از جمله دلتا بسیار موثر است. این تیم اکنون در حال بررسی این دارو در برابر سویه امیکرون هستند.

علاوه بر آن آنها دریافتند که داروی خوراکی موسوم به Paxlovid که به تازگی از سازمان غذا و دارو تاییدیه دریافت کرده می‌تواند برای افزایش اثربخشی با رمدسیویر یا مولنوپیراویر ترکیب شود، گام بعدی آزمایش این ترکیبات دارویی به صورت بالینی است.

سارس-کوو-۲ عامل بیماری کووید-۱۹ است که تاکنون ۳۸۲ میلیون نفر در سراسر جهان را آلوده کرده و باعث فوت پنج میلیون نفر شده است به همین دلیل نیاز فوری به یافتن درمانی برای کووید-۱۹ وجود دارد که با ظهور گونه‌های جدید واکسن گریز نیاز به آن بیشتر نیز می‌شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران