به گزارش مشرق، کاخ سفید شامگاه چهارشنبه به وقت محلی در بیانیه ای اعلام کرد رهبران آمریکا و آلمان در مورد گفتوگوهای خود با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه و ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین در مورد تداوم استقرار نظامی روسیه در مرزهای اوکراین گفتوگو کردند.
در این بیانیه آمده است آنها بر تعهد خود به حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین و همچنین بر اهمیت ادامه هماهنگی فراآتلانتیک در زمینه دیپلماسی و اقدامات بازدارنده و تقویت جناح شرقی ناتو در صورت حمله بیشتر روسیه به اوکراین تاکید کردند.
لوید آستین وزیر دفاع آمریکا نیز امروز با کریستین لمبرشت همتای آلمانی خود در حاشیه نشست وزرای دفاع ناتو دیدار کردند.
پنتاگون در بیانیه ای اعلام کرد وزرای دفاع دو کشور در مورد نگرانی های شدید خود از استقرار نظامی روسیه در مرزهای اوکراین و اطراف آن گفتوگو کردند.
بر اساس این بیانیه آنها در خصوص واکنش ناتو به این وضعیت و اهمیت تداوم وحدت ناتو در نشست وزیران بحث کردند.
آستین از لمبرشت به خاطر استقرار سریع نیروهای آلمانی برای تقویت گروه نبرد پیشتاز در لیتوانی و از حمایت آلمان از استقرار نیروهای آمریکا در این کشور برای تقویت بازدارندگی و اطمینان به متحدان در جناح شرقی ناتو قدردانی کرد.
اعلام روسیه مبنی بر بازگرداندن بخشی از نیروهایش از مرز با اوکراین به عنوان گامی مثبت در راستای کاهش تنشها، خط بطلانی بر ادعاهای مطرح شده در روزها و هفته های اخیر از جانب آمریکا و متحدان غربی آن در قالب یک جنگ روانی تمام عیار علیه روسیه است.
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه، ادامه رفتار پرتنش، عصبی و مهیج غرب در مورد تهاجم روسیه به اوکراین را حیرت آور می داند.
آمریکا و هم پیمانانش در اروپا و ناتو در روزهای گذشته موج عظیمی از شایعات و ادعاهای بی اساس را مبنی بر اینکه روسیه قصد دارد روز ۱۵ یا ۱۶ فوریه(امروز) به اوکراین حمله کند، به راه انداخته بودند؛ موضوعی که هرگز اتفاق نیفتاد.
روسیه روز گذشته اعلام کرد که شماری از نیروهایش را همزمان با پایان یافتن رزمایش مدنظرش از مرز با اوکراین به پایگاههای خودشان بازمیگرداند. این موضوع از سوی برخی کشورهای مورد استقبال قرار گرفته اما واشنگتن باز هم در مسیرجنگافروزی، اعتقاد دارد که احتمال حمله روسیه به اوکراین وجود دارد.
مسکو بارها اعلام کرده است که قصدی برای حمله نظامی به اوکراین ندارد و درصدد دریافت تضمینهای امنیتی است که مانع از توسعه ائتلاف نظامی تحت رهبری آمریکا (ناتو) میشود.