مدیر اجرایی موزه و تاریخ‌نگاری نیروی پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی گفت: ایران امن‌ترین آسمان منطقه و غرب آسیا را دارد.

به گزارش مشرق، نیروی پدافند هوایی ارتش یکی از اضلاع مهم در ترسیم امنیت پایدار بر آسمان ولایت کشور است و در اجرای این مأموریت به محصولات دفاعی کاملاً ایرانی مجهزشده است، به بهانه افتخارات بی‌شمار نیروی پدافند هوایی ارتش در سال ۱۴۰۰، با سرتیپ دوم ستاد اباذر جوکار مدیر اجرایی موزه و تاریخ‌نگاری نیروی پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی به گفت‌وگو نشستیم.
* برای شروع بحث، مایلم مقداری درباره شرح کارنامه نیروی پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی و وضعیت پدافند هوایی کشور در دوران دفاع مقدس بفرمایید؟
جوکار:با پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران و قطع منافع امپریالیسم از منابع خدادادی در ایران و در پی آن ترس از صدور حکومت اسلامی و انقلابی ایران به سایر کشورها و بیداری ملت‌ها، دشمنان قسم‌خورده انقلاب ایران اسلامی این پیروزی را تحمل نکردند و  و بلافاصله اقدام به توطئه و دشمنی علیه نظام نوپای ایران کردند.

رژیم بعث عراق در جنگ تحمیلی مجهز به ۱۲ لشکر کاملاً مجهز مکانیزه زرهی و پیاده 
دشمنان ایران با توجه به شرایط و وضعیت نامناسب ارتش به‌ واسطه تغییرات ناشی از انقلاب، برای دست‌یابی به مطامع قبلی خود و مقابله با انقلاب ایران، حاکم کینه‌توز عراق را با ۱۲ لشکر کاملاً مجهز مکانیزه زرهی و پیاده در تاریخ ۳۱ شهریور سال ۱۳۵۹ به‌سوی ایران گسیل و جنگی تمام‌عیار در زمین، دریا و هوابر کشور ما تحمیل کردند و با خیال واهی قصد تصرف یک هفته‌ای خوزستان و حضور در تهران را داشتند که برخلاف رویاهای خود با مقاومت یکپارچه ارتش و نیروهای مردمی ایران مواجه شدند و یکی از طولانی‌ترین جنگ‌های قرن رقم خورد.

علی‌رغم تمامی پشتیبانی‌های ابر جنایتکاران شرق، غرب و حمایت بیش از ۳۵ کشور، در نهایت پس از هشت سال مقاومت و ایثار و جان‌فشانی ملت غیور ایران رزمندگان اسلام بر دشمنان خود چیره گشته و بانگ آزادی و آزادی‌خواهی با محوریت استقلال و مقاومت در جهان طنین‌انداز شد.

شناخت عنصر پدافند هوایی و چگونگی عملکرد آن در طول هشت سال دفاع مقدس، نیازمند نگرشی عمیق بر زوایای مختلف مقاومت جانانه و بی‌دریغ پدافند هوایی، در حفظ و حراست از آسمان نیلگون و مراکز سیاسی و اقتصادی کشور دارد.

مأموریت پدافند هوایی، تأمین پوشش مراکز حیاتی، حساس در دفاع مقدس
لیکن در پی این تهاجم وحشیانه، پدافند هوایی نیز در راستای اجرای مأموریت خود در حفظ و صیانت از منابع و منافع کشور در قالب تأمین پوشش مراکز حیاتی، حساس و مهم شامل مراکز سیاسی و اقتصادی کشور علی‌رغم محدودیت‌های موجود وارد کارزار شد و با توجه به حصر اقتصادی در تأمین جنگ‌افزار و تجهیزات موردنیاز، نبردی بی‌بدیل را در مقابله با توان هوایی دشمن بعثی که از پشتیبانی بی‌دریغ ابر جنایتکاران و همپالگی هایش برخوردار بود به نمایش گذاشت و حیرت جهانیان را برانگیخت.

دکترین دفاعی کشور بر مبنای هوا پایه
 دکترین دفاعی کشور برچه پایه‌ای استوار است و وضعیت پوشش دفاع هوایی کشور در دوران دفاع مقدس چگونه بود؟
جوکار: با توجه به دکترین دفاعی کشور بر مبنای هوا پایه، ساختار جنگ‌افزار و تجهیزات پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به‌منظور تأمین پوشش پدافند هوایی پایگاه‌های هوایی و ایستگاه‌های رادار و ارتباطی و شهرهای بزرگ و صنعتی سازماندهی‌شده بود که با شروع جنگ تحمیلی و تهاجم هوایی بی‌امان دشمن بعثی به مراکز حیاتی، حساس و مهم کشور، سازمان تجهیزات و جنگ‌افزار موجود جوابگوی تأمین پوشش دفاع هوایی مراکز پیش‌گفته نبود که با مدیریت مسئولین وقت و تأمین به‌تدریج نیازمندی‌ها تا حدودی این چالش مرتفع شد.

حضور نیروی پدافند هوایی ارتش در خط عملیاتی دفاع مقدس

پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به‌واسطه تهاجمات هوایی و شیطنت‌های دشمن بعثی که از سال ۱۳۵۸ آغاز کرده بود در آمادگی عملیاتی بود، لیکن با شروع جنگ تحمیلی که با ۱۹۲ فروند هواپیما و به ۱۹ فرودگاه و شهرهای کشور تهاجم وحشیانه خود را آغاز کرد.

از همان آغازین ساعات جنگ به‌طور کامل در خط عملیاتی قرار گرفت و ضمن سرنگونی و انهدام هواپیماهای دشمن در ساعات اولیه جنگ، در همان هفته‌های اول این نبرد تحمیلی، با گسترش جنگ‌افزارهای پدافند هوایی در تمامی فرودگاه‌های کشور از مورد تهدید قرار گرفتن مراکز فوق به‌طور جدی دفاع کرد و به‌تدریج با تعیین اولویت نسبت به تأمین پوشش هوایی مراکز حساس و حیاتی اقدام شد.

این سؤال برای بسیاری از منتقدین نیروهای مسلح در حوزه نبرد هوایی در ابتدای جنگ تحمیلی مطرح است که چرا با تهاجم انجام‌شده در روز ۳۱ شهریورماه پدافند هوایی اقدامی نداشته است؟، در پاسخ باید به این عزیزان گفت، در بالا اشاره شد از تعداد سامانه‌های راداری و پدافند زمین به هوای توپخانه‌ای و موشکی فقط تعداد محدودی در برابر تهدید پیش‌بینی‌شده در پایگاه‌های شکاری بر اساس رهنامه نیروهای مسلح گسترش و مستقرشده بود.

اطلاعات مناطق کور راداری نیز از طریق آمریکا در اختیار رژیم بعثی
تمامی ظرفیت‌های پیش‌بینی‌شده به‌ویژه رادارهای موردنظر نیز برابر طرح‌های مربوطه یا گسترش نیافته بود و یا در دست اقدام بود و اطلاعات مناطق کور راداری نیز از طریق آمریکا در اختیار دشمن قرارگرفته بود که این اقدام با توجه به هجوم همه‌جانبه دشمن با بیش از ۱۹۲ فروند هواپیماهای جنگی علی‌رغم عدم وجود سامانه‌های کافی در مقابله با این تهاجم، اقدامات تاکتیکی به موقع موجب کاهش قابل‌توجه خسارات وعدم اجرای مأموریت کامل دشمن و انهدام تعداد ۲ فروند هواپیمای دشمن و اسارت خلبانان آن‌ها در تبریز و همدان در همان ساعات ابتدایی جنگ و تعداد ۳۰ فروند در هفته اول و همچنین با انسجام و تقویت شبکه پدافند هوایی در ۴۵ روز اول جنگ تعداد ۱۰۵ هواپیمای دشمن توسط سامانه‌های زمین پایه و هوا پایه منهدم شد.

پوشش بیش از ۵۰۰ مرکز حساس و حیاتی توسط نیروی پدافند هوایی 
 نیروی پدافند هوایی در راستای اجرای موفق مأموریت‌های محوله خود در دوران دفاع مقدس از چه نوع تجهیزاتی بهره‌مند بود؟
جوکار: پدافند هوایی ارتش در طول هشت سال دفاع مقدس با بهره‌گیری از سامانه‌های هوا پایه و زمین پایه پدافند هوایی شامل مراکز فرماندهی و کنترل (ADOC, SOC)، ایستگاه‌های رادار و اطلاعات و شناسایی و هواپیمای شنود الکترونیکی، هواپیماهای شکاری رهگیر طرح پدافندی F-۱۴، F-۴، F-۵ و هواپیماهای سوخت‌رسان با سرنگونی بیش از ۱۵۰ فروند از هواپیماهای دشمن، جنگ‌افزارهای موشکی هاک، HQ-۲، راپیرو تایگر کت و موشک‌های دوش پرتابی سهند -۳ با سرنگونی بیش از ۳۰۰ فروند از هواپیماهای دشمن با ۵۰۰ جابه‌جایی و گسترش تاکتیکی و جنگ افزارهای توپخانه‌ای توپ ۳۵ میلی‌متری اورلیکن، اسکای گارد، شیلکا، ۲۳ میلیمتری، ۵/۱۴ میلیمتری و ۵۷ میلیمتری با سرنگونی و انهدام بیش از ۲۰۰ فروند از هواپیماها و بالگردهای دشمن با بیش از هزاران جا به جایی و گسترش تاکتیکی نسبت به تأمین پوشش پدافند هوایی، جهت برقراری امنیت پرواز بر فراز آسمان کشور و تأمین پوشش پدافند هوایی بیش از ۵۰۰ مرکز حساس و حیاتی و اقتصادی، سیاسی و نظامی کشور و مناطق عملیاتی اقدام کرد.

تأمین پدافند هوایی شهرها و پدافند هوایی راه‌های نفوذی

نیروی پدافند هوایی ارتش در تأمین پوشش پدافند هوایی بیش از ۵۰۰ مرکز حساس و حیاتی و اقتصادی، سیاسی و نظامی کشور و مناطق عملیاتی، در حوزه‌های (پایگاه‌های هوایی و ایستگاه‌های رادار و ارتباطی و سایت‌های شنود الکترونیکی و پادگان‌های نظامی، صنایع نظامی و غیرنظامی، پالایشگاه‌های نفت، پتروشیمی، گاز، مناطق و مراکز تقویت فشار و بهره‌برداری نفتی، نیروگاه‌های برق و پست‌های اصلی برق و سدهای آب، ایستگاه‌های رادیو و تلویزیون و ارتباطات و ماهواره‌ها، بنادر، پل‌های ارتباطی و استراتژیکی، صنایع و کارخانجات مادر و راهبردی، جزیره راهبردی خارک و جزیره سیری و لاوان و سکوها و چاه‌های نفت در خلیج‌فارس، تأمین پدافند هوایی شهرها و راه‌های نفوذی) اقدام کرد.

مقابله نیروی پدافند هوایی با بیش از دو هزار و ۸۰۰ حملات هوایی به جزیره خارک

 با توجه به اینکه یکی از مأموریت‌های نیروی پدافند هوایی ارتش تأمین پوشش پدافند هوایی پالایشگاه‌های نفت، پتروشیمی، گاز، در قالب مراکز حساس بود، در مورد ایجاد این امنیت برای کشتی‌های تجاری در بحث انتقال نفت توضیحاتی می‌فرمایید؟

جوکار: از عمده فعالیت‌های پدافند هوایی در هشت سال دفاع مقدس تأمین پوشش پدافند هوایی جزیره راهبردی خارک بود که صادرات نفت از این جزیره با بارگیری کشتی‌های نفت کش از ۲ اسکله تی و آذر پاد صورت می‌گرفت و اهمیت آن در این امر بود که صادرات نفت از این منطقه تأمین کننده اصلی ۹۰ ٪ بودجه اقتصاد کشور و جنگ بود و هرگونه تعللی در امر صادرات نفت از این جزیره راهبردی امکان ادامه جنگ و تامین نیازمندی‌های کشور در تمامی زمینه‌ها را غیر ممکن می‌کرد.

دشمن بعثی با انجام بیش از دو هزار و ۸۰۰ حملات هوایی و موشکی به جزیره مذکور خواهان توقف صادرات نفت از خارک بود

دشمن با آگاهی از این موضوع با انجام بیش از دو هزار و ۸۰۰ حملات هوایی و موشکی به جزیره مذکور خواهان توقف صادرات نفت از این جزیره بود که با پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با تلاشی بی وقفه و شبانه روزی با بهره گیری از هواپیماهای گشت رزم هوایی طرح پدافندی و گسترش جنگ افزارهای موشکی و توپخانه‌ای پدافند هوایی به صورت گسترده با همکاری نیروی هوایی الهی و نیروی دریایی راهبردی مانع دست یابی دشمن به اهداف شومش در بمباران جزیره خارک برای صادرات نفت شد.

عملیات والفجر ۸ ، از بارزترین عملیات‌های پدافند با اجرای تاکتیک‌های نامتقارن

 تأمین پوشش پدافند هوایی مناطق عملیاتی یکی از مهمترین نقش‌های این نیرو در دوران دفاع مقدس بود، کمی از این بُعد تبلور مجاهدت و شخصیت ولایی و انقلابی این نیرو در دفاع از کشور می‌فرمائید؟

جوکار: یکی دیگر از راهبردی‌ترین نقش پدافند هوایی در هشت سال دفاع مقدس، تأمین پوشش پدافند هوایی مناطق عملیاتی بود که این امر از عملیات بیت‌المقدس به شکل جدی و خاص با گسترش سایت‌های هاگ در منطقه عملیاتی مذکور آغاز و تاکتیکی نوین در نقش پدافند هوایی در جنگ تحمیلی به وقوع پیوست و با سرنگونی بیش از ۵۰ فروند از هواپیماهای دشمن و ایجاد آسمان امن برای نیروهای سطحی عمل‌کننده موجب آزادسازی خرمشهر شد.
پدافند هوایی در عملیات‌هایی  ازجمله عملیات کربلای ۵، عملیات مرصاد با تهاجمات هوایی دشمن بعثی مقابله کرد

این روال در عملیات‌های کلان ازجمله عملیات (رمضان، محرم، والفجر مقدماتی و یک، خیبر، بدر و کربلای ۵) و ده‌ها عملیات گسترده و محدود که توسط نیروهای سطحی ارتش و سپاه انجام شد، حضوری بی‌بدیل داشت و در عملیات والفجر ۸ که از بارزترین عملیات‌های پدافند با اجرای تاکتیک‌های نامتقارن و غیر هم‌طراز با سرنگونی بیش از ۷۰ فروند از هواپیماهای دشمن برگ زرینی در تاریخ پدافند هوایی ورق خورد و موجب حیرت جهانیان قرار گرفت و پدافند هوایی در عملیات‌های دیگر ازجمله عملیات کربلای ۵ با سرنگونی بیش از ۵۰ فروند و عملیات مرصاد با سرنگونی ۱۸ فروند هواپیما و بالگرد دشمن با حضوری جانانه در مقابله با تهاجمات هوایی دشمن بعثی مقابله کرد.

حمله دشمن بعثی  با موشک‌های  کرم ابریشم چینی به خطوط کشتیرانی نفت‌کش‌های کشور 

نیروی پدافند هوایی ارتش در دوران دفاع مقدس چه نقشی هم در پوشش خط کشتیرانی کشور داشت؟ چه اقدامات دیگری در کارنامه این نیروی ولایی قرار دارد؟

جوکار: از دیگر فعالیت‌های پدافند هوایی در جنگ تحمیلی تأمین پوشش پدافند هوایی خطوط کشتیرانی نفت‌کش‌ها و کشتی‌های تجاری که تأمین کننده بیش از ۸۰ ٪ مایحتاج کالاهای اساسی کشور از این طریق صورت می‌گرفت بود.

وقتی دشمن بعثی از بمباران جزیره خارک به‌واسطه پدافند هوایی جانانه مأیوس گردید با پشتیبانی ابر جنایتکاران شرق و غرب و ۳۵ کشور حامی و واگذاری هواپیماهای سوپر اتاندارد و هلیکوپترهای سوپر فرلون با تجهیز موشک‌های اگزوست از فرانسه و واگذاری موشک‌های ساحل به دریا کرم ابریشم از چین، اقدام به تهاجم به نفت‌کش‌ها و کشتی‌های تجاری کرد و پدافند هوایی در این کارزار نیز با حضوری جانانه با این ترفند دشمن با طرح‌های اسکورت کاروان‌ها با شرکت هواپیماهای طرح پدافندی و نصب توپ‌های پدافند هوایی بر روی ناوها و کشتی‌های تجاری به خوبی با حملات هوایی و موشکی دشمن بعثی عراق مقابله کرد.
تشکیل ستاد کل پدافند هوایی کشور

پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران اقدامات مؤثردیگری ازجمله تشکیل ستاد کل پدافند هوایی کشور به‌منظور ایجاد وحدت فرماندهی و هماهنگی با سازمان‌های پدافند شونده مراکز حساس و حیاتی، خرید تجهیزات و جنگ‌افزارهای موردنیاز، تعمیر و بازسازی جنگ‌افزارهای و ساخت، تولید قطعات بحرانی جنگ‌افزارها، که زمینه انتزاع پدافند از آفند شد.

تشکیل گردان‌های مختلف ارتفاع کم

با توجه به عدم گسترش کلیه ایستگاه‌های رادار پیش‌بینی‌شده برای تأمین پوشش راداری کشور که منجر به وجود نقاط کور راداری می‌شد، لذا برای تأمین پوشش نسبی مناطق و دالان‌های نفوذی و نقاط کور راداری تشکیل گردان‌های دیده‌بانی بصری برای تأمین پوشش نقاط کور راداری و تشکیل گردان‌های مختلف ارتفاع کم از دیگر اقدامات پدافند هوایی بود.

درنهایت با تشکیل شبکه یکپارچه پدافند هوایی و تحت کنترل عملیاتی گرفتن کلیه جنگ‌افزارهای پدافند هوایی نیروهای مسلح اعم از ارتش و سپاه و بهره‌گیری از جنگ‌افزارهای پدافند هوایی موجود در نیروهای مسلح همراه با هواپیماهای طرح پدافندی و سایت‌های شنود الکترونیکی و هواپیماهای شنود الکترونیکی و سوخت‌رسان در تأمین پوشش پدافند هوایی آسمان کشور و مراکز حساس و حیاتی در طول هشت سال دفاع مقدس و سرنگونی ۶۶۸ فروند از هواپیماها و هلی‌کوپترهای دشمن بعثی یکی از بی‌نظیرترین نبردهای هوایی در تاریخ جهان را رقم خورد و مدال افتخار مقاومت، ایثار و جان‌فشانی را بر گردن خود آویخت.

نقش و عملکرد پدافند هوایی در دفاع مقدس ماندگار شد

نقش و عملکرد پدافند هوایی در این برهه تاریخی در هشت سال دفاع مقدس ماندگار شد، یاد و خاطره فرماندهان، مسئولین، مدیران و کلیه کارکنان پدافند هوایی نیروهای مسلح که در طول هشت سال دفاع مقدس با تلاشی شبانه‌روزی و بی‌وقفه و با چشمانی همیشه بیدار لحظه‌ای فرصت عرض‌اندام به دشمن بعثی تا بن دندان مسلح در تعرض به آسمان کشور را ندادند، اعم از افسران درجه‌داران و سربازان فداکار پدافند هوایی نیروهای مسلح به‌ویژه پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی جاوید و ماندگار باد.

استقرار جنگ افزارهای پدافند هوایی در جزایر ابوموسی، سیری و لاوان و تنب بزرگ

پدافند هوایی پس از پایان جنگ تحمیلی با تلاشی مضاعف در مقابله با تحرکات و توطئه‌های ابر جنایتکار ان غرب به سرکردگی آمریکای جهانخوار در خلیج فارس و بحث ادعای مالکیت جزایر سه گانه ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک، با استقرار جنگ افزارهای پدافند هوایی در جزایر ابوموسی، سیری و لاوان و تنب بزرگ آماده رزم شد.

وقتی تحرکات منطقه‌ای و توطئه‌های دشمنان ایران و انقلاب اسلامی در خلیج‌فارس با مقاومت جانانه نیروهای مسلح ایران به‌ویژه پدافند هوایی به نتیجه‌ای نرسید، بحث فعالیت‌های هسته‌ای ایران در سطح جهان باهدف ایران هراسی و تبلیغ هدف ایران به‌دست یابی به سلاح اتمی مطرح شد.

استقرار جنگ افزارهای پدافند هوایی در نیروگاه اتمی بوشهر، نطنز و فردو 

*پدافند هوایی در راستای دفاع از مراکز هسته‌ای با وجود تهدیدات دشمنان و استکبار جهانی به سرکردگی آمریکای جنایت‌کار ، چه اقداماتی انجام داد و از چه تجهیزاتی استفاده کرد؟

جوکار: پدافند هوایی نیروهای مسلح با فرماندهی و محوریت قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء (ص) (در حال حاضر نیروی پدافند هوایی)، پدافند هوایی ارتش تحت فرماندهی و کنترل عملیاتی شبکه یکپارچه پدافند هوایی از بدو این ادعا و مورد تهدید قرار گرفتن مراکز هسته‌ای کشور، با گسترش و استقرار جنگ افزارهای پدافند هوایی اعم از موشکی و توپخانه‌ای در تمامی این مراکز به‌ویژه نیروگاه اتمی بوشهر، مرکز هسته‌ای نطنز، نیروگاه UCF اصفهان و فردو و سایر مراکز هسته‌ای در سراسر کشور، آماده مقابله با هرگونه تهاجمات هوایی و موشکی در دفاع از این مراکز شدو کماکان این حضور جانانه استمرار دارد.
نیروی پدافند هوایی در اولویت یکم استمرار امنیت پایدار حاکم بر کشور قرار دارد

 نیروی پدافندهوایی کشور در ایجاد و استمرار امنیت پایدار حاکم بر کشور چه جایگاهی دارد؟

جوکار: با تغییر دکترین دفاعی کشور، پدافند هوایی در ایجاد امنیت و حاکمیت پایدار کشور از جایگاه خاصی برخوردار گردید و در دفاع از حیثیت و آبروی کشور در مقابله با تهاجمات بالقوه دشمنان منطقه و فرا منطقه‌ای بنابر بر تدابیر داهیانه فرمانده معظم کل قوا حضرت امام خامنه‌ای عزیز در اولویت یکم قرار گرفت.
ایجاد امنیت پرواز در فضای کشور از مأموریت‌های پدافند هوایی

پدافند هوایی با سیاست گذاری جدید در دفاع از کشور و بر اساس وظایف محوله در مقابله با دشمنان در پیشانی نبرد بوده و شبکه یکپارچه پدافند هوایی نیروهای مسلح با محوریت قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتم الانبیاء (ص) امروزه با حضور در بیش از سه هزار و ۷۰۰ نقطه پدافندی با بهره‌گیری از مدرن‌ترین و به‌روزترین سامانه‌های راداری فرکانس‌ها و برد و ارتفاعات مختلف، قادر به فرماندهی، کنترل و ایجاد امنیت پرواز در فضای کشور و کشف کلیه اهداف هوایی و موشکی در تمامی ابعاد می‌باشد.
ایران امن‌ترین آسمان منطقه و غرب آسیا را دارد

به‌واسطه ایجاد امنیت پروازی بنابر بر اطلاعیه‌های صادره از سازمان هوایی بین‌المللی با فرماندهی و کنترل شبکه یکپارچه پدافند هوایی، کشور ایران به‌افتخار امن‌ترین آسمان منطقه در عبور مرور هوایی نائل شده است.
ساخت انواع رادار کاملاً ایرانی در صنعت دفاعی کشور

لازم به ذکر است در ساخت و تولید انواع رادارها با تلاش نخبگان و دانشمندان ایرانی با همکاری صنایع دفاع و دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان در داخل کشور و به‌صورت صد در صد بومی‌سازی شده، به شکرانه خداوند سبحان پدافند هوایی به خودکفایی رسیده و روزی که در بحث رادار نیاز به واردکردن یک لامپ فرکانس ساز و ترانزیستور از خارج بود، امروزه به‌قدرت ششم ساخت و تولید رادار در دنیا دست‌یافته و قادر به صادرات آن هستیم. در بحث تولید انواع سامانه‌های موشکی پدافند هوایی و کاربردهای مختلف دربرد و ارتفاع و جنگ‌افزار توپخانه‌ای نیز فرماندهی پدافند هوایی ارتش و سپاه به موفقیت‌های چشمگیری دست‌یافته و به خودکفایی رسیده‌اند که موجب اعجاب جهانیان شده است.
شبکه یکپارچه پدافند هوایی یکی از قدرت های بلامنازعه در دنیا در بحث پدافند هوایی
علی رغم تهدیدات، شبکه یکپارچه پدافند هوایی امروز در تأمین نیازهای خود در سامانه های راداری، موشکی و جنگ افزارهای توپخانه ای و همچنین سایر تجهیزات مورد نیاز اطلاعات و شناسایی، ارتباط و مخابرات،هواشناسی و ...با پیشرفته ترین فن‌آوری‌های روز دنیا، یکی از قدرت های بلامنازعه در دنیا در بحث پدافند هوایی محسوب می‌شود.

طی سالیان متمادی که تهدیدات بالقوه از سوی کشورهای منطقه و فرامنطقه ای کماکان به طور مستمر وجود دارد ،بواسطه حضور بی بدیل و قدرتمند شبکه پدافند هوایی هیچ‌گونه تعرضی به تأسیسات حیاتی کشور بویژه مراکز هسته‌ای صورت نگرفته و پدافند هوایی مقتدرانه درایجاد امنیت بر اصول حاکمیت قادر به مقابله با هرگونه تعرض و تهاجم به آسمان میهن اسلامی می باشد.

منبع: میزان

برچسب‌ها