به گزارش مشرق، سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه روز سه شنبه با اشاره بر تلاش تهران و مسکو در توسعه همکاریها در زمینههای مختلف اظهار داشت: «مقامات روسیه و ایران به زودی نشستی در زمینه همکاریهای بانکی و مالی خواهند داشت».
به گزارش خبرگزاری «ترند» «کاظم جلالی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه در مصاحبه با خبرگزاری «تاس» گفت: «در زمینه همکاریهای بانکی و مالی، مسئولان حوزه بانکی دو کشور به طور مستمر با یکدیگر در تماس هستند و قرار است در آینده نزدیک دیداری بین مسئولان دو کشور برای حل مشکلات احتمالی برگزار شود.»
جلالی گفت: «طرفین در حال تلاش برای توافق بر سر نشست کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی هستند که در آن تصمیمات جدیدی اتخاذ خواهد شد. روسیه و ایران برای گفتوگو در مورد همکاریها در موضوعات مختلف، سفرهایی را برنامهریزی میکنند.»
وی افزود: «پس از تفاهم متقابل روسای جمهور دو کشور، باید شاهد تبادلات هیاتهای مختلف در همه سطوح باشیم، بنابراین، طرفین به طور متقابل برنامهریزی میکنند تا مقامات دو کشور در همه زمینهها از جمله سیاسی، اقتصادی و فرهنگی دیدار کنند.»
پیشتر، «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه در فصل نوین مناسبات ایران و روسیه همکاریهای ممتاز رقم خواهد خورد، افزود رؤسایجمهور ایران و روسیه، او و همتایش را مکلف کردهاند تا نقشه راه بیست ساله همکاری دو کشور را تهیه کنند.
آیتالله «سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور ایران چندی قبل در پاسخ به دعوت «ولادیمیر پوتین» همتای روس به منظور انجام سفری دو روزه، راهی مسکو شد. وی در این سفر ضمن دیدار با پوتین که بیش از سه ساعت به طول انجامید، در نشستی با فعالان اقتصادی روسیه شرکت و در دومای روسیه نیز حضور یافت و سخنرانی کرد.
رئیسی در دیدار با پوتین گفت که ایران هیچ محدودیتی برای گسترش روابط با روسیه ندارد و پوتین هم از آیتالله رئیسی خواست که سلام و آرزوی سلامتی برای رهبر معظم انقلاب را از طرف وی به ایشان منتقل کند و افزود که دستورکار وسیعی پیش روی دو کشور قرار دارد.
«الینا پانینا» مدیر موسسه راهبردهای سیاسی و اقتصادی بین المللی و نماینده سابق پارلمان روسیه، سفر سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران به مسکو و دیدار وی با ولادیمیر پوتین را مهمترین رویداد سال جدید میلادی برای این کشور عنوان کرد.
نماینده سابق پارلمان روسیه معتقد است که سفر رئیس جمهور ایران به مسکو موجب تقویت ساختار جدید ژئوپلیتیک در اوراسیا در قالب «روسیه-ایران-چین» میشود.