به گزارش مشرق به نقل از نیویورک تایمز، تورم زندگی مردم انگلیس را تحت تأثیر قرار داده است. مورن هارت، بازنشستهای که در حومه شرقی لندن زندگی میکند یکی از این افراد است. رقم قبض برق او در ماه آوریل سه برابر شده است. این پیرزن ۷۷ ساله برای صرفهجویی در هزینههایش مجبور شده است رفت و آمد خود به خانه فرزندش که در شهر دیگری قرار دارد کمتر کند، و کمتر از وسایل گرمازا استفاده کند هرچند درد مفاصلش بیشتر میشود.
وی در این زمینه گفت: هیچ وقت فکر نمیکردم یک زمانی برسد که نتوانم خانهام را گرم نگه دارم. مسلماً هزاران نفر دیگر نیز مثل من فکر میکردند که اکنون به سرنوشت مشابهی گرفتار شدهاند.
بر اساس این گزارش تورم در انگلیس حتی پیش از جنگ اوکراین روندی صعودی داشت. افزایش قیمت گاز طبیعی و اختلال در زنجیره عرضه به دلیل شیوع کرونا، قیمتها را در این کشور بالا برده بود. جنگ اوکراین قیمت را بیش از پیش افزایش داد.
امروز قیمت کالاها در انگلیس با رکوردی که طی ۳۰ سال گذشته سابقه نداشته رو به افزایش است و دستمزدها از آن عقب ماندهاند. این مسئله خانوادهها را تحت فشاری قرار داده است که از سال ۱۹۵۶ به این طرف تجربه نکردهاند.
جهش قیمتها بهویژه افراد سالخورده و گروههای با درآمد پایین مثل مستمریبگیران و بازنشستهها را تحت تأثیر قرار داده است. با وجود تورم بالا مستمری این افراد افزایشی نداشته است.
آوریل بهویژه ماه سختی برای انگلیسیها بوده است. قیمت حاملهای انرژی در این ماه ۵۴ درصد افزایش یافت و ۲۲ میلیون خانوار انگلیسی فشار آن را حس کردند. با توجه به جنگ اوکراین نه تنها باید انتظار رشد بیشتر قیمت انرژی را داشت بلکه قیمت مواد غذایی نیز رو به افزایش خواهند گذاشت چراکه اوکراین و روسیه از جمله تأمینکنندگان مهم گندم، ذرت، جو و روغن گیاهی جهان هستند.
پیشبینی میشود نرخ تورم در انگلیس طی سال جاری به ۹ درصد هم برسد. بر اساس آمارهای رسمی بیش از ۹۰ درصد بزرگسالان در این کشور گفتهاند که طی دو هفته گذشته فشار افزایش هزینههای زندگی خود در بخش غذا و انرژی را احساس کردهاند.
بسیاری از مردم که زمانی به اصطلاح دخلشان به خرجشان میرسید اکنون مجبور شدهاند تغییراتی در عادات غذایی خود بدهند مثلاً خرید گوشت را فراموش کنند و یا حتی خود را از مصرف برق و گاز محروم نمایند.
حتی پیش از گرانیهای اخیر، آمارهای سال ۲۰۲۰ نشان میداد که بیش از سه میلیون نفر در انگلیس با فقر سوخت مواجه هستند یعنی نمیتوانستند هزینه گرم کردن خانه خود را تأمین کنند.
در ماه آوریل تقریباً نصف انگلیسیها گفتهاند نمیتوانند صورتحساب انرژی خود را پرداخت کنند و یک نفر از هر پنج نفر گفته است در بعضی مقاطع نتوانسته سوخت بخرد. یکچهارم مردم انگلیس هم گفتهاند تأمین هزینههای زندگی برایشان بسیار سخت شده است.
جک لسلای، اقتصاددان ارشد انگلیس گفت: مردم انگلیس قبلاً هم شاهد افزایش قیمت انرژی بودهاند اما وضعیت کنونی شاید یک بار در طول یک نسل مشاهده شود. هیچ نشانهای وجود ندارد که از کاهش قیمتها در آینده نزدیک خبر دهد.
دولت برای کاهش فشار تورم بر اقشار ضعیف بودجهای ۵۰۰ میلیون پوندی را اختصاص داده است اما این بودجه با شدت فشاری که به مردم وارد میشود اصلاً قابل مقایسه نیست.
پیشتر گفته میشد با افزایش قیمتها میتوان هزینههای زندگی را کمتر کرد اما اکنون دیگر جایی برای کاهش هزینههای زندگی بهویژه برای افراد سالخورده باقی نمانده است. افراد سالخورده و همچنین ازکارافتاده که حقوق ثابتی میگیرند و نمیتوانند کار کنند قربانیان اصلی تورم هستند.
ماکسین ویلیام با ۵۲ سال سن از جمله افراد معلول است که مقرری ثابتی را دریافت میکند. او میگوید به دلیل بیماری خاصی که دارد باید همیشه خانهاش را گرم نگه دارد اما به دلیل افزایش قیمت انرژی مجبور شده است کمتر به مغازه برود، بیشتر غذای سرد بخورد و کمتر تلویزیونهای کارتی را تماشا کند تا بتواند هزینه گرم کردن خانهاش را تأمین کند.
وی گفت: من مجبور شدهام کمتر به بدنم گرما برسانم و این مسئله بیماری من را شدیدتر و دردم را بیشتر کرده است. خیلی سخت است.
جنیفر بلچر با ۶۷ سال سن برای تأمین هزینههای زندگی به مواد غذایی تخفیفدار متکی است. او میگوید غذاهایی را که تاریخمصرفشان رو به اتمام است را با تخفیف میخرد و اینگونه هزینههای سوپرمارکتی خود را ۴۰ پوند در ماه کاهش داده است.
او میگوید به تعطیلات رفتن را دیگر فراموش کردهایم همچنین خریدن کفشها و لباسهای جدید. مستمری ما به موازات رشد قیمتها افزایش نیافته است.
در کشوری که هزاران نفر در زمستان از سرما جان خود را از دست میدهند تابستان نعمتی است. اما مشکلاتی که ماههای سرد سال برای بسیاری از انگلیسیها به ارمغان میآورد نمیگذارد که آنها از شیرینی تابستان گرم لذت ببرند.
بلچر گفت: زمستان آینده چه باید بکنیم؟. برویم و در باغ آتش روشن کنیم؟