به گزارش مشرق، با وجود نگرانیها از برگزار نشدن انتخابات پارلمانی لبنان، در نهایت این رویداد با مشارکت 41 درصدی مردم برای انتخاب 128 کرسی پایان یافت، اما از نکات قابل توجه این دوره، ناکامی چهرههای سرشناس سیاسی زیادی همچون «وئام وهاب، طلال ارسلان، ایلی فرزلی و فیصل کرامی» است.
از سوی دیگر، عدم مشارکت جریان المستقبل در انتخابات، فضا را برای پیروزی نسبی نمایندگان مستقل و جریانهایی که اعتراضات 17 اکتبر را نمایندگی میکردند، فراهم کرد. با اعلام نتایج اولیه انتخابات، حزب القوات به ریاست سمیر جعجع اعلام کرد بزرگترین فراکسیون پارلمان را تشکیل میدهد؛ اما با اعلام نتایج نهایی، جریان آزاد ملی به ریاست جبران باسیل اعلام کرد بزرگترین فراکسیون را با 21 کرسی در نتیجه ائتلاف با حزب انقلایبون ارمنی تشکیل میدهد. همچنین جنبشهای حزب الله و امل علاوه بر دستیابی به کل کرسیهای شیعیان لبنان یعنی 27 کرسی موفق شدند دست کم دو کرسی از طوایف دیگر را نیز به فراکسیون خود اضافه کنند.
از سوی دیگر، جناح موسوم به «جامعه مدنی» که موضع انتقادی در قبال احزاب سنتی لبنان دارد، با 15 نماینده برای اولین بار در تاریخ لبنان پیروز شد؛ در حالی که در دوره گذشته فقط یک نماینده از این طیف وارد پارلمان شده بود.
جامعه لبنان با مشارکت در انتخابات، امید خود به فردا را نشان داد؛ اما ترس بزرگ این است که با پایان انتخابات، بحرانها دوباره لبنان را در بربگیرد و دوران سخت جدیدی آغاز شود.
یک شهروند لبنانی که از شرایط فعلی کشورش رضایت ندارد، در این زمینه گفت: پس از انتخابات، حداقل یک هفته به ما استراحت میدادند، نه اینکه سریعا بعد از پایان انتخابات بحرانها دوباره به کشور هجوم بیاورد. یکشنبه انتخاب کردیم و از دوشنبه بحرانها شروع شد، بنزین نیست، نان نیست،گاز نیست چیزی نیست! حداقل یک هفته به ما استراحت میدادند تا دوباره شروع شود .
شهروند دیگری هم خاطر نشان کرد: فعلا درباره وضعیت کشور باید کمی صبر کنیم و ببینیم کسانی که حامل شعار ترقیخواهی هستند، میخواهند در پارلمان چه کاری انجام دهند، آنها میگفتند که وقتی میگفتیم به ما اجازه ندادند، دیگران این گفته را به تمسخر گرفتند.حالا دیگر 15 نماینده ترقیخواه(اشاره به نمایندگان موسوم به جامعه مدنی) هستند.
در ادامه این گزارش، نظر یکی دیگر از شهروندان را جویا شدیم که وی پاسخ داد: این نمایندگان که مردم آنها را انتخاب کردند، باید برای تغییر شرایط موجود تلاش کنند، امیدواریم که اوضاع کشور بهبود پیدا کند و این اشخاص مسئولیت رو به خوبی انجام دهند.
شهروند دیگری تاکید کرد: ما در منطقه بقاع در انتخابات شرکت کردیم، در استان ما هیچ تحریمی علیه انتخابات نبود و تقریبا همه ما شیعیان در انتخابات شرکت کردیم.
وی در پاسخ به این سئوال که آیا انتخابات اخیر منجر به بروز تغییراتی که به نفع لبنان باشد، خواهد شد؟ اظهار داشت:سید(حسن نصرالله دبیرکل حزب الله) گفت که به نفع لبنان است، ان شاءالله به نفع لبنان خواهد بود.
صدها تصویر تبلیغاتی از نامزدهایی که نتوانستند وارد پارلمان شوند، درخیابان های لبنان باقی ماند.ولی ضمن پیروزی مدعیان تغییر و نمایندگان مستقل، احزاب سنتی نیز تقریبا کرسیهای خود را تثبیت کردند. ملت لبنان انتظار دارند این انتخابات منشأ گشایش و حل مشکلات باشد؛ اما برخی از ناظران میگویند لبنان وارد یک دوره خلأ سیاسی و عدم توافق بر سر انتخاب رئیس جمهور و نخستوزیر خواهد شد!