به گزارش مشرق، پس از انجام تحقیقات در باره حادثه تیراندازی آذرماه ۱۳۹۱ در مدرسه ابتدایی «سندی هوک» در ایالت «کنتیکت» آمریکا که ۲۷ نفر از جمله ۱۸ کودک در آن کشته شدند، گزارشها حاکی از آن بود که بیش از ۱۰۰ گلوله به کودکان شلیک شده است.
در حالی که برخی گزارشها فرد قاتل را جوانی ۲۰ ساله به نام «رایان لانزا» معرفی میکردند که دو اسلحه به همراه داشته، گزارشهای دیگر وی را فردی ۲۴ ساله که مادر وی در این مدرسه معلم بوده است، معرفی میکردند.
هفتهای نیست که رسانهها از تیراندازیهای دسته جمعی در آمریکا خبر مخابره نکنند. هنوز خاطره تیراندازی در متروی نیویورک از اذهان پاک نشده که تیراندازی در ایندیانا نیز چند کشته و زخمی بر جای میگذارد.
اما در حادثه سه شنبه دستکم ۱۹ کودک در دبستان «راب» در ایالت تگزاس کشته شدند و باعث شد خاطره تلخ دبستان سندی هوک که حدود یک دهه قبل رخ داد، دوباره زنده شود.
آمارهای جدید اداره تحقیقات فدرال آمریکا نشان میدهد که حوادث تیراندازی در سال ۲۰۲۱ بیش از ۵۰ درصد افزایش یافته است.
فعالان و حامیان کنترل سلاح در آمریکا امیدوار بودند که ریاستجمهوری جو بایدن بتواند موجب پیشرفت در زمینه جلوگیری از خشونت با اسلحه در این کشور شود ولی با گذشت حدود دو سال از ریاستجمهوری بایدن این امیدها به یأس و سرخوردگی تبدیل شده است.
فعالان کنترل سلاح در آمریکا بر این باورند که عملکرد دولت وی برای مقابله با خشونت اسلحه و کنترل تسلیحات واقعاً ناامیدکننده بوده است.
آمارهای جدید افبیآی نشان می دهد که حوادث تیراندازی در سال ۲۰۲۱ بیش از ۵۰ درصد افزایش یافته است.
براساس این آمار که در نشریه هیل منتشر شده، در سال ۲۰۲۱، ۶۱ مورد تیراندازی مرگبار ثبت شده است و این رقم ۵۳ درصد بیشتر از تیراندازی های سال ۲۰۲۰ است. میزان تلفات و کشته شدگان حوادث تیراندازی نیز نسبت به سال ۲۰۲۰، به همین میزان افزایش یافته است.
افبیآی تصریح کرد ۶۰ مورد از تیراندازی ها توسط مردان و تنها یک مورد توسط یک زن انجام شده است. تیراندازها همچنین مکان های مختلفی را برای تیراندازی انتخاب کردهاند.
همچنین براساس این آمار، حوادث تیراندازی طی سال های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۰، سی درصد افزایش یافته است.
این آمار در حالی منتشر شد که تنها یک هفته از حادثه تیراندازی در سوپرمارکتی در نیویورک که منجر به کشته شدن ۱۰ نفر گردید، می گذرد. مرگبارترین تیراندازی سال ۲۰۲۱ نیز در یک سوپر مارکت اتفاق افتاد و در آن حادثه نیز ۱۰ نفر کشته شدند.
این در حالی است که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در اوایل دوران ریاست جمهوری اش گفت: من از کنگره میخواهم قوانینی را تصویب کند که خرید و فروش سلاح در آمریکا را مشروط به بررسی سابقه متقاضیان خرید سلاح کند و خرید و فروش سلاحهای تهاجمی را ممنوع کند.
بایدن سه شنبه پس از فرود هواپیمایش بر زمین هنگام بازگشت از سفر آسیایی خود، ضمن ابراز همدردی با خانواده قربانیان حادثه اظهار کرد: اگر قانونگذاران قوانینی سختگیرانهتر را درباره حمل سلاح تصویب میکردند، شاید اتفاقی که روز گذشته در مدرسه ابتدایی افتاد، رخ نمیداد.
فعالان و حامیان کنترل سلاح در آمریکا امیدوار بودند که ریاست جمهوری جو بایدن بتواند موجب پیشرفت در زمینه جلوگیری از خشونت با اسلحه در این کشور شود ولی با گذشت حدود دو سال از ریاست جمهوری بایدن این امیدها به یاس و سرخوردگی تبدیل شده است.
فعالان کنترل سلاح در آمریکا بر این باورند که عملکرد دولت وی برای مقابله با خشونت اسلحه و کنترل تسلیحات واقعا ناامید کننده بوده است.
بایدن نیز مانند روسای جمهور قبلی آمریکا دستورات اجرایی متعددی را برای جلوگیری از خشونت با اسلحه صادر کرد ولی قانون مربوط به بررسی سوابق خریداران سلاح در سنای آمریکا رد شد.
فعالان و حامیان مقابله با خشونت اسلحه در آمریکا از بایدن خواستهاند تا فشار بیشتری را بر کنگره وارد کند تا نمایندگان اقدامات قاطعتری را اتخاذ و اجرا کنند.
این فعالان همچنین از دولت بایدن خواستهاند تا راهبرد جامع تری را برای مقابله با خشونت با اسلحه در آمریکا طراحی کرده و پیشنهاد دهد. این در شرایطی است که تقاضا برای سلاح در جامعه آمریکا به سرعت رو به افزایش است و آمارهای جرم و جنایت، تیراندازی های دسته جمعی و خشونت روند به رشدی داشته است.