کد خبر 1381652
تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۷:۳۵

طبیعتاً ایران است. تشدید محدودیت‌ها در اجرای تحریم‌ها علیه فروش نفت، پیامی جهت وادارسازی کشورمان به عقب‌نشینی در مذاکرات هسته‌ای است.

به گزارش مشرق، کانال تلگرامی اندیشکده راهبردی تبیین نوشت: وزارت خزانه‌داری آمریکا روز 4 خردادماه، تعداد ۱۰ نفر از اتباع ایران، ترکیه و افغانستان و ۹ شرکت مستقر در ایران، لبنان، امارات، هنک‌کنگ، کره جنوبی، چین و روسیه را به اتهام همکاری با نیروی قدس سپاه در فروش نفت ایران تحت تحریم قرار داد. این اقدام آمریکا می‌تواند مخاطبان متفاوتی داشته باشد:

 مخاطب اول، طبیعتاً ایران است. تشدید محدودیت‌ها در اجرای تحریم‌ها علیه فروش نفت، پیامی جهت وادارسازی کشورمان به عقب‌نشینی در مذاکرات هسته‌ای است. بر این اساس آمریکا با تداوم اتهام تروریسم به سپاه، اعلام کرده که تصمیمی درباره حذف این نهاد از فهرست سازمان‌های به‌اصطلاح تروریستی نخواهد گرفت و اکنون زمان تصمیم‌گیری ایران است.

 مخاطب دوم، متحدان منطقه‌ای آمریکا در غرب آسیا و همچنین جمهوری‌خواهان در کنگره هستند. ادعای این بیانیه در هدف‌گذاری تأمین مالی نیروی قدس سپاه و حزب‌الله لبنان، در راستای اقناع آنان است. مبنی بر اینکه آمریکا نه‌تنها با ایران مماشات نمی‌کند بلکه سخت‌گیری‌ها علیه سیاست منطقه‌ای تهران تداوم دارد.

 مخاطب دیگر، می‌تواند چین، روسیه باشند که در شرایط پس از نبرد اوکراین احتمال همکاری آنان برای مقابله با تحریم‌های آمریکا افزایش یافته است. آمریکا با نمایش رصد خطوط نقل‌وانتقال نفت به آنها هشدار می‌دهد که توان اجرای دقیق تحریم‌ها علیه آنان را نیز در آینده خواهد داشت.

 ایالات متحده در شرایطی به تداوم تحریم‌های نفتی با برچسب‌های غیرهسته‌ای ادامه می‌دهد که این مسأله عملاً انتفاع ایران از توافق هسته‌ای را نقض خواهد کرد. هم‌زمانی این تحریم با توطئه‌های رژیم صهیونیستی در ترور سرهنگ خدایی و حمله به پارچین، نشان‌گر آن است که اگر هم واشنگتن پیش از اقدام از این رخدادها مطلع نبوده باشد، دستکم از اجرای آن‌ها رضایت دارد و به طور مشترک به فشار بر ایران ادامه می‌دهند.

*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.