کد خبر 1383666
تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۴۰۱ - ۲۰:۱۲

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی طی یادداشتی به موضوع ارتجاع فرهنگی اشاره کرد.

به گزارش مشرق، حجت الاسلام محمدمهدی ایمانی‌پور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی طی یادداشتی نوشت:

"رهبر معظم انقلاب اسلامی در سالروز ارتحال حضرت امام خمینی(ره) به نکات مهم و ارزنده ای در مواجهه با جنگ روانی غرب اشاره فرمودند.

در بخشی از بیانات ایشان آمده است :  " نگذارید رده‌های ارتجاع در کشور نفوذ کنند و جاگیر شوند.مرتجع کسی است که در سیاست و سبک زندگی، تابع سیاست و سبک زندگی غربی است. دروغ و فریب و جنگ روانی دشمن را افشا کنید؛ امروز فضای مجازی و ماهواره‌ها مطرح است و جنگ روانی همه‌گیر وجود دارد؛ نگذارید این جنگ روانی در کشور اثرگذار شود." 

واقعیت امر این است که دشمنان در طول سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی سرمایه گذاری زیادی در حوزه " خلق  و تثبیت مفاهیم بازدارنده" و "مصداق سازی کاذب "آنها بر آمده اند. یکی از این مفاهیم، "ارتجاع" می باشد.  دشمنان همواره استناد به اصول دینی ، حرکت در مدار گفتمان اسلامی-ایرانی و تکیه بر فرهنگ اصیل مرز و بوم کشورمان را مصداق ارتجاع و عقب ماندگی و تاثیرپذیری از سبک زندگی غربی را مصداق روشنفکری و واقع بینی قلمداد کرده اند.

در مرحله بعدی، مقامات غربی میان "ارتجاع" و " تحجر" نوعی همسان سازی مفهومی صورت داده و هر گونه دفاع ارزشمدارانه و گفتمان محور از انقلاب اسلامی ایران و سبک زندگی ایرانی –اسلامی را مترادف با "تحجر" قلمداد کرده اند. 

  جنگ روانی دشمن اکنون از مرحله " انتزاعی" و " نهان" عبور کرده و ماهیتی " آشکار" و " عینی" پیدا کرده است. در یک جنگ تمام عیار، ما با تجمیع داده ها مولفه های دخیل در نبرد  ، کمی سازی و کیفی سازی آنها و در نهایت، ترسیم راهبرد و تاکتیک مناسب در مواجهه با دشمنان مواجه هستیم.در چنین شرایطی دشمنان بر روی " انکار واقعیات" و " تحریف ماهیت نبرد ضد دینی-ایرانی " خود سرمایه گذاری کرده اند.  

اکنون، ما در " جنگ روایتها" به سر می بریم.زمانی که ما منظومه روانی و تبلیغاتی دشمن را با استناد به ظرفیتهای غنی و لایتناهی دینی و گفتمانی خود منهدم سازیم، قدرت مدیریت مراحل بعدی نبرد و پیروزی نهایی در این میدان را پیدا خواهیم کرد.این همان نقطه ای است که در رسیدن به آن ایمان داریم و در عین حال، از هیچ گونه تلاشی در راستای تسریع این مواجهه فروگذار نخواهیم کرد. در این برهه حساس و سرنوشت ساز، " هدفگذاری " و " حرکت" باید توامان با یکدیگر صورت گیرد . 

به عبارت بهتر، در این مسیر مقدس نمی توان عملیات آفندی یا پدافندی در عرصه فرهنگی –گفتمانی را مشروط به چینش دقیق و همه جانبه مقدمات فکری و ساختاری کرد. اساسا یکی از خروجی ها و نتایج "جهاد تبیین"،تقویت همزمان " باورها" و " عملکردها" در مواجهه با دشمنان می باشد. 

  ما از نبردی  همه جانبه سخن می گوییم که دشمن در قالب آن تلاش می کند باورها و ثوابت گفتمانی و فرهنگی ما را هدف قرار دهد. زمانی که این "ثوابت" به مثابه "متغیرات" جلوه داده شود یا از بین برود، شاهد از خودبیگانگی و تحقق  ارتجاع واقعی( غرب زدگی) خواهیم بود. گذار از این ارتجاع و غرب زدگی، رسالت فرهنگی ما در عرصه جهاد تبیین محسوب می شود."

منبع: تسنیم