به گزارش مشرق، یکی از نمودهای ناامنی در سرزمینهای اشغالی حملات سایبری هستند؛ در گزارش اول از ناامنیها در تلآویو به آتشسوزیها و انفجارها اشاره شد و بعد از آن نیز، در گزارش دوم به عملیاتهای مقاومتی و وحشت شهرکنشینان بر اثر انجام آنها اشاره کردیم. حالا و در بخش سوم گزارش ناامنیهای رژیم صهیونیستی، به هکها و حملات سایبری اشاره خواهیم کرد.
رژیم صهیونیستی علیرغم تمام ادعاهای خود درخصوص توان سایبری و بهکارگیری متخصصان، از ناامنیِ محض در این حوزه رنج میبرد. گستره و تاثیرگذاری حملات سایبری اخیر علیه رژیم صهیونیستی به قدری بزرگ بوده که به چالش امنیتی و حتی موجودیتی تلآویو تبدیل شده است. چالش حملات سایبری علیه رژیم اشغالگر طی سه سال اخیر حادتر شده است؛ به گونهای که مقامات و کارشناسان آن، حمله از هر گروه و در هر کشوری را بعید نمیدانند و از ترسی نهادینهشده رنج میبرند.
حملاتی بیسابقه و شوکهای امنیتی
چهار ماه گذشته (اسفندماه) بود که رسانههای رژیم صهیونیستی اعلام کردند در بزرگترین حمله سایبری که تا کنون علیه این رژیم انجام شده، پایگاههای اینترنتی چند وزارتخانه و وبسایتهای برخی نهادهای دولتی هک شدهاند. روزنامه «هاآرتص» رژیم صهیونیستی گزارشی از جزئیات این حمله سایبری منتشر و به نقل از یک مقام امنیتی در وزارت دفاع اسرائیل گفت: ابعاد حمله نشاندهنده این است که یک دولت یا سازمان بزرگ، پشت این حمله است. با وجود آنکه این روزنامه اسرائیلی به کشور خاصی اشاره نکرد ولی کارشناسان در رسانههای مختلف این رویداد را به دشمنان تلآویو در منطقه و پایتختهای مقاومت نسب دادند.
آثار و نتایج این حمله سایبری به گونهای بود که مقامات رژیم صهیونیستی نتوانستند آن را پنهان کنند. پس از این حمله، گروههای رصدی محدودیتهای اینترنتی در جهان، ایجاد اختلال و کاهش شدید دسترسی به اینترنت در سرزمینهای اشغالی را تایید کرده و نوشتند که پس از وقوع آن، شبکه دولتی میزبان سایتهای تلآویو در سطح بینالمللی از دسترس خارج شده است. رسانههای رژیم صهیونیستی گزارش دادند که پس از این حمله، «یوعاز هندل» وزیر ارتباطات کابینه تلآویو به همراه با مسئولان ستاد ملی سایبری رژیم صهیونیستی، نشستی ویژه تشکیل داده و در اراضی اشغالی «وضعیت اضطراری» اعلام کرده است.
پایگاه خبری «صابرین نیوز» چند روز گذشته از آخرین حملات سایبری علیه رژیم صهیونیستی خبر داد و نوشت که حمله سایبری شدیدی از سوی یک تیم عراقی علیه زیرساختهای رژیم صهیونیستی انجام شده که موجب هک شدن سامانه معاملاتی بورس تلآویو شده و این سامانه را از دسترس خارج کرده است. این حمله اولین باری نبود که علیه وبگاهها و سرورهای حکومتی رژیم صهیونیستی از مبدأ عراق انجام میشد. پیش از این نیز گروهی هکری تحتعنوان «الطاهره» عراق با شعار «یالثارات ابومهدی المهندس» حمله گستردهای به زیرساختهای بخش حملونقل رژیم صهیونیستی داشت و بزرگترین شرکت ترابری آن را از کار انداخت.
تاسیسات و افراد؛ همه در معرض خطر
چند ماه گذشته و قبل از حمله سایبری به سایتهای دولتی تلآویو، گروه هکری لیک دِ انالیست «Leaktheanalyst» حملهای سایبری به سیستم هوانوردی رژیم صهیونیستی داشت و اعلام کرد که طی آن اطلاعات خلبانان ارتش تلآویو را به دست آورده است. هکرهای لیک دِ انالیست، قبل از هک سیستم هوانوردی سامانه گنبد آهنین را هم هک کرده بود. در جای دیگری رژیم صهیونیستی اعتراف کرده بود که هکرهای این گروه توانستند به یازده گیگابایت از اسناد حساس و مهم شرکت جاسوسی «ورینت» شامل رایانامهها و قراردادهای فروش تجاری در کشورهای مختلف دست پیدا کنند. شرکت ورینت، بزرگترین تولیدکننده نرمافزارهای جاسوسی در جهان است که سرنخش به تل آویو و واشنگتن میرسد. هکرهای این گروه بعد از هک سامانه گنبدآهنین، دادههای آن را در ازای دریافت صد بیت کوین در فضای مجازی به فروش گذاشتند.
خلاهای امنیتی ناشی از حملات گروههای هکری هیچگاه به سازمانها و تاسیسات دولتی رژیم اشغالگر محدود نبود و نخواهد بود. اخیراً و در جدیدترین حملات سایبری در صف مقامات تلآویو، میتوان به هک شدن رایانه شخصی رئیس سازمان موساد و انتشار محتویات تلفن همراه همسرش اشاره کرد؛ بعد از وبسایت وزارتخانههای رژیم صهیونیستی نوبت به «دیوید بارنع» رسید. رسانههای رژیم صهیونیستی با توصیف کردن این هک، به عنوان یک «اشتباه بزرگ» از سوی بارنع، اذعان کردند که در این حمله هکری تصاویر و جزئیاتی از اقدامات وی، خانواده و محل سکونت آنها منتشر شده است. در گزارش رسانههای عبری آمده بود که تصاویر منتشرشده از رئیس موساد در اینترنت بیسابقه و شامل تصاویری از آلبوم شخصی، بلیتهای سفر او و خانواده اش به کپنهاگ در سال ۲۰۱۴ و همچنین فیلمهایی شخصی در منزل او بودهاند. این رسانهها، علاوهبراین گزارش دادند که تلفن همراه همسر رئیس موساد نیز هک شده و محتویات آن در شبکههای اجتماعی منتشر شده است.
گروههای هکری؛ از موقعیت تا اهداف
گسترهی حملات سایبری به افراد و موسسات رژیم صهیونیستی به قدری وسیع است که تقریباً تل آویو انتظار آسیبپذیری از همه جا را دارد؛ با این حال گروههای هکری فعال در بغداد، تهران، بیروت و سایر پایتختهای مقاومت اسلامی اهتمام ویژهای در انجام این حملات علیه تلآویو و ایجاد اختلال در سیستمهای امنیتی آن دارند. گروه هکری «عصای موسی» اخیراً بیشترین ضربه سایبری را به شبکهها و زیرساختهای امنیتی-نظامی رژیم صهیونیستی وارد کرده است. گروهی که رسماً اعلام کرده بود هدفش مبارزه و مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی، افشای جنایت صهیونیستها در سرزمینهای اشغالی، ایجاد حداکثر اختلال در عملیات و آسیبرساندن به اهداف در اراضیاشغالی از طریق افشای اطلاعات حساس نهادهای آنهاست.
گروه عصای موسی سال گذشته نیز اعلام کرد به شبکه دوربینهای مدار بسته امنیتی در خیابانهای سرزمینهای اشغالی دسترسی پیدا کرده و تصاویر آنها را در اختیار دارد. رسانههای رژیم صهیونیستی سعی کردند تا با این خبر با تاکتیک بیتوجهی و عدم کمک به انتشار برخورد کنند؛ که احتمالاً این سکوت معنادار به دستور نهادهای امنیتی تلآویو اختیار شده بود. گروه هکری عصای موسی نیز در واکنش به این سیسات رسانهای رژیم صهیونیستی، تصاویر دوربینهای امنیتی فعال در داخل خیابانها و میادین شهری را در کانال تلگرامی خود منتشر کرده و خطاب به صهیونیستها هشدار دادند: «پیش از این هم گفته بودیم که ما به شما در جایی ضربه میزنیم که اصلا تصورش را نمیکنید.»
گروههای هکری «سایه سیاه» و «گربههای ملوس» نیز از مشهورترین گروههایی بودهاند که در سالهای اخیر حملاتی سایبری به رژیم صهیونیستی داشتهاند. این دو گروه در برنامهریزی برای اهداف خود، پروژههایی مانند سرقت اطلاعات شخصی افراد در شرکت دارویی «ماچون مور»، هک سایت دوستیابی همجنسگرایان صهیونیست، حمله به شرکت اینترنتی «سایبرسرو»، هک اطلاعات شرکت بزرگ بیمه «شیربیت» و حمله سایبری به شرکت امور مالی «کیالاس» را به انجام رساندهاند.
گروه هکری «الطاهره» عراق در سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس، فرماندهان مقاومت طی دو روز متوالی، وبسایت و سرورهای فرودگاه «بنگوریون» در تلآویو را هک و پایگاه اینترنتی بانک «اسرائیل» را از دسترس خارج کردند. گروه هکری الطاهره ضمن بر عهده گرفتن مسئولیت حمله سایبری به پایگاههای و سرورهای رژیم صهیونیستی اعلام کرد که پایگاه اطلاعرسانی شبکه ۹ تلویزیون رژیم صهیونیستی را نیز هدف حمله سایبری قرار داده است. این گروه عراقی، بعد از این حملات نسبت به هک سامانه معاملاتی بورس تلآویو و حمله به زیرساختهای بخش حملونقل رژیم صهیونیستی اقدام کرد.
سال گذشته گروهی هکری با نام «عدالت برای فلسطین» اطلاعات محرمانه و تازهای از مقامات ارشد اطلاعاتی-نظامی تلآویو به دست آورد و در فضای مجازی منتشر کرد. این گروه یکی از مهمترین اهداف و رسالتهای خود را «افشای هویت عوامل جنایتکار رژیم صهیونیستی علیه مردم بیگناه فلسطین» میداند. گروه عدالت برای فلسطین در حمله سایبری خود، اطلاعات دست اولی از مسائل شخصی و زندگی خصوصی، نشانی، تلفن و سبک زندگی مقامات ارشد نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی به دست آورد و آنها را در قالب متن، عکس و فیلم، در کانالی تلگرامی خود به زبان فارسی منتشر کرد.
تلآویو: ادعای تخصص و تکرار ترس
بر جهانیان پوشیده نیست که رژیم صهیونیستی در تولید بدافزارها و سامانههای جاسوسی پیشگام است؛ بهگونهای که تلآویو همواره به مهارتهای خود در حملات سایبری اذعان کرده است. با وجود این مهارتِ ادعایی و تخصصِ شعاری، حملات سایبری به مهمترین چالشهای امنیتی و تهدیدات وجودی رژیم صهیونیستی تبدیل شدهاند و در فواصل زمانی کوتاه، زیرساختهای عمومی و نهادهای امنیتی این رژیم را به لرزه درآوردهاند. غافلگیری تلآویو در این حملات، ناتوانی در مقابله با هکها و حفاظت اطلاعات و حتی عدم اطلاع و شناخت کافی از گروههای مهاجم هکری بر دامنه ضعف سایبری رژیم صهیونیستی افزوده است.
البته ضعف تلآویو در مقابله با حملات سایبری مسئله تازهای نیست و به چالش چندین و چند ساله رژیم اشغالگر تبدیل شده است. ناتوانی رژیم صهیونیستی در مقابله با حملات سایبری باعث شد تا تلاشهایش را در جهت ارتقاء افزایش دهد. دانشگاه تل آویو هفت سال قبل، کنفرانسی را با حضور مقامات ارشد امنیتی این رژیم برای یافتن راهکارهایی در جهت پرکردن خلاهای امنیتی و راهکارهای مقابله با حملات سایبری برگزار کرد. این کنفراس بهقدری برای تلآویو مهم بود که «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر وقت آن را به سالن همایش کشاند؛ نتانیاهو نیز این حقیقت را تکرار کرد که رژیم صهیونیستی هر چه بیشتر به رایانهها متکی باشد، آسیبپذیرتر خواهد شد. دلیل اظهارات نتانیاهو این بود که صهیونیستها به چشم دیدند بدترین حملات را از جانب گروههایی متحمل میشوند که نمیتوان آنها را شناسایی و با آنها مقابله کرد.
جاسوسانِ نزدیک تلآویو
اخبار مربوط به شناسایی و دستگیری جاسوسان در سرزمینهای اشغالی از جمله اخبار همیشگی و پرمخاطب تلآویو هستند؛ جزئیات این خبرها به این خاطر جالبتوجه است که مخاطب به وسیله آن ها میتواند به عمق نفوذپذیری رژیم صهیونیستی و در مقابل، نفوذِ قابل تعمیم دشمنان و رقبای آن پی ببرد. اذعانهای مکرر درخصوص وجود جاسوسانی در تلآویو و حیرت صهیونیستها از وجود آنان، حتی از اهداف و کارکردهای این جاسوسان نیز برای دنبالکنندگان تحولات سرزمینهای اشغالی جذابتر است. ترس از وجود جاسوسان و باور به وجود آنان، ترسهای تلآویو از حملات سایبری را افزایش داده است.
چند ماه قبل بود که «شبتای شاویت» سازمان اطلاعات و امنیت داخلی رژیم صهیونیستی (شاباک) در بیانیهای مدعی شد که چهار جاسوس زن از ساکنان اراضی اشغالی و یک مرد را به ظن جاسوسی برای ایران دستگیر کرده است. وی در در گفتوگو با روزنامه عبریزبان «اسرائیل هیوم» در این خصوص اعتراف کرد: «من به عنوان کسی که در رأس سرویس محافظت از اسرائیل و جزء افراد جذبکننده ایرانیان برای حفاظت از اسرائیل بودم، واقعا از کشف [جاسوسان] شوکه شدم. برای من به شخصه دشوار است که چنین رویدادی را باور کنم».
«یعقوب بری» رئیس اسبق شاباک از سطح معمولی انتظار و باور واقعیتهای جاسوسی در تلآویو فراتر رفته و میگوید که «از این فعالیت ایران غافلگیر نشده بلکه از جذب زنان یهودی به منظور جاسوسی برای این کشور غافلگیر شده است. این البته یک بُعد جدید و منحصربهفرد است». این بُعد جدید و منحصربهفرد جستوجوی صهیونیستها برای شناسایی جاسوس را تا خانه وزیر جنگ رژیم صهیونیستی برد و به نظافتچی خانه «بنی گانتز» رساند؛ آنها در توضیح دستگیری این فرد اذعان کردند که این زن اطلاعاتی را در اختیار یک گروه هکری وابسته به ایران قرار داده است. این اولین بار بود که رسانههای صهیونیستی ادعای هدف قرار گرفتن گانتز را مطرح کرده و انگشت اتهام را به سمت ایران گرفتند.
بعد از آن اما ادعاهای رژیم صهیونیستی صریحتر و مستقیمتر شد. اظهارات «مئیر بن شبات» رئیس سابق شورای امنیت داخلی رژیم صهیونیستی به عنوان آخرین موضع تلآویو در این خصوص جالب توجه است. وی در گفتوگو با روزنامه عبری «گلوبس» مدعی شد، جنگی میان این رژیم و ایران بهویژه در حوزه سایبری وجود دارد و این جنگ که در حقیقت در پشت پرده در حال اداره شدن است، ادامه دارد؛ به طوری که او زمان پایانش را نمیداند. از نشانههای ضعف روزافزون تلآویو در حوزه سایبری این است که مقامات امنیتی-نظامی رژیم صهیونیستی از واشنگتن و سایر حامیان خود تقاضای جنگ و تقابل نظامی دارند؛ یعنی جنگ و عملیات نظامی در مقابل هک و حملات سایبری! تلآویو نه تنها نمیتواند با این قدرت مقابله کند بلکه حتی راههای مقابله با آن را نیز گم کرده است.