کد خبر 1387629
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۴

پس از گزارش موسسه مطالعات انرژی آکسفورد، حال گزارش جدید اوپک نیز با اعلام تثبیت تولید نفت ایران روی عدد ۲.۵ میلیون بشکه حکایت از حفظ سهم ایران از بازارهای صادراتی دارد.

به گزارش مشرق، در ماه‌های گذشته با وقوع جنگ اوکراین تحولات جدیدی در بازار نفت رخ داده است. نفت روسیه پس از تحریم کشورهای غربی، با تخفیف‌های ویژه از بازار اروپا به سمت بازار شرق آسیا حرکت کرده است.

در این بین شایعه‎‌ای ناظر به جایگزینی نفت روسیه با ایران در بازار چین مطرح شده است. بر طبق این ادعا با ورود نفت روسیه به بازار شرق آسیا، صادرات نفت ایران به مقصد چین به شدت کاهش داشته و به نصف رسیده است. چین مقصد اصلی صادرات نفت ایران در زمان تحریم بوده است.

بیشتر بخوانید:

نیاز دولت آمریکا به نفت ایران در آستانه انتخابات کنگره

این ادعا درحالی مطرح شده که گزارش‌های متعدد مراکز معتبر خارجی، ادعای جایگزینی نفت روسیه با ایران را رد کرده است.

*افزایش صادرات نفت ایران نسبت به قبل از شروع مناقشه اوکراین

روز گذشته گزارش جدید سازمان اوپک درباره تولید نفت کشورهای عضو در ماه می (اردیبهشت و خرداد) سال جاری منتشر شد. طبق گزارش جدید اوپک، میزان تولید نفت ایران در ماه گذشته به ۲.۵۴۴ میلیون بشکه در روز رسیده است. قیمت نفت خام سنگین ایران با افزایش ۹ دلار و ۲۰ سنتی، ۱۱۵ دلار و ۴۸ سنت ثبت شده است.

شروع مناقشه اوکراین در تاریخ ۲۴ فوریه سال ۲۰۲۲ (اسفندماه سال گذشته) رقم خورده است، در نتیجه بررسی میزان تولید نفت ایران در ماه فوریه و مقایسه آن با آخرین عدد تولید نفت ایران در ماه می می‌تواند واقعیاتی را درباره میزان صادرات نفت ایران پرده‌برداری کند.

طبق گزارش اوپک میزان تولید نفت ایران در ماه فوریه ۲۰۲۲ معادل ۲.۵۳۹ میلیون بشکه در روز بوده است. بدین ترتیب هم‌اکنون تولید نفت ایران نسبت به قبل از مناقشه اوکراین ۵ هزار بشکه در روز افزایش داشته است.

با توجه به ثابت بودن ظرفیت پالایشی کشور، افزایش تولید نفت و تثبیت آن روی عدد ۲.۵ میلیون بشکه نشان می‌دهد که صادرات نفت ایران به مقاصد صادراتی از جمله چین تغییری نسبت به قبل از تحولات اوکراین نداشته است.

پیش از این نیز موسسه مطالعات انرژی آکسفورد در گزارشی، جایگزینی نفت روسیه با ایران را رد کرده بود. همچنین بنابر ادعای خبرگزاری رویترز مقصد اصلی صادرات نفت روسیه به کشور هند بوده است نه چین، در نتیجه بین دو کشور ایران و روسیه تقابل جدی در بازار نفت ایجاد نشده است.

منبع: فارس