رئیس مرکز پژوهش های مجلس گفت: مرکز پژوهش‌های مجلس برنامه‌های متعددی برای استفاده حداکثری از ظرفیت نخبگان کشور در حوزه های مختلف را دارد.

به گزارش مشرق، بابک نگاهداری رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در افتتاحیه سلسله نشست‌های «گفتمان سیاستی» که به میزبانی دانشکده مدیریت، علم و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر و با مشارکت مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی برگزار شد، افزود: برنامه های توسعه ای کشور عمدتا بدون توجه به ظرفیت های ژئوپلیتیکی و منطقه ای کشور تدوین شده است به صورتی که در نگاه اول می‌توان برنامه های توسعه ای تدوین شده را برای هر کشور دیگری هم در نظر گرفت بر همین مبنا ضروری است تا ملاحظات جغرافیای سیاسی و اقتصادی کشور در سیاست‌گذاری‌های آتی بیش از گذشته مدنظر قرار گیرد.  

نگاهداری به یکی از مهمترین مزیت های رقابتی کشور ایران اشاره کرد و یادآورشد : هاب منطقه ای از منظر وصل کریدور شمال به جنوب (اوراسیا تا خلیج فارس) و کریدور شرق به غرب (جاده ابریشم) یک از مهمترین مزیت های منطقه ای ایران است که می‌باید در طراحی سیاست هایی که برای کشور انجام می‌شود مورد توجه قرار گیرد.  

دکتر نگاهداری همچنین بر درهم تنیدگی اقتصادی با کشور های منطقه ای و تبادلات کالاها، خدمات و انرژی تاکید کرد و افزود :  این مهم باعث ثبات و ارتقاء امنیت کشوراست.  

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس ضمن اشاره به اقتصاد دانش بنیان به عنوان یکی از پنجره‌های فرصت در کشور گفت: با توجه به شکل‌گیری پلتفرم دانش بنیان در کشور، لازم است تا از این ظرفیت برای رفع نیازهای کشور استفاده جدی شود.

مهدی مجیدپور رئیس دانشکده مدیریت، علم و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر در ادامه این نشست، ضمن استقبال از برگزاری این نشست، گفت:  برای پیشبرد اهداف در کشور نیازمند گفتمان سیاستی هستیم.  

مجیدپور افزود: اولین نشست از سلسله نشست‌های گفتمان سیاستی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر در حالی برگزار می شود که در کشور ظرفیت های بسیار زیادی وجود دارد، ولی نیازمند یک عقلانیت مفاهمه‌ای برای حل مسائل کلیدی کشور هستیم.  

وی اضافه کرد: نهادهای سیاستگذار، بنگاه های صنعتی، دانشگاه ها و تشکل های اقتصادی بایستی با گفتگوهای سازنده و تضارب آرا، مسیر پیشرفت کشور را بیش از گذشته باز نمایند.  

رئیس دانشکده مدیریت دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: قاعدتاً تصمیمات بزرگ در کشور مانند واردات خودرو باید با کرسی‌های نظریه پردازی همراه باشد و بدون چنین کرسیهایی نمی توان تصمیمات صحیح و با اقناع افکار عمومی گرفت.

در ادامه نشست بحث «واردات خودرو» با حضور میثم خسروی، مدیر گروه پولی و بانکی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، مهدی دادفر، دبیر انجمن واردکنندگان خودرو، امیرحسن کاکایی، عضوهیات علمی دانشگاه علم و صنعت ایران و مرتضی زمانیان، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر بررسی شد.

منبع: فارس