کد خبر 1400910
تاریخ انتشار: ۳۱ تیر ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۰

سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه با اشاره به نقش مهم کشتیرانی دریای خزر در توسعه روابط تجاری با روسیه، گفت: فرصت طلایی تجارت با روسیه کوتاه است.

به گزارش مشرق، کاظم جلالی با تاکید بر اینکه دریای خزر مزیت ذاتی و مسیر بلاواسطه و مستقیم ایران برای دسترسی به بازارهای روسیه است، اظهار کرد: کشتیرانی دریای خزر  تاکنون در بحث تجارت با روسیه کارهای بزرگی انجام داده‌ و امیدواریم ناوگان این کشتیرانی بیش از پیش تقویت شود.

 وی با بیان این‌که ناوگان نیازمند تقویت چه با الحاق کشتی‌های رو-رو و چه کشتی‌های باری بزرگتر است، افزود: لایروبی "ولگا" یکی از الزمات توسعه تجارت با روسیه است. در این رابطه دولت روسیه قول داده  سال آینده میلادی لایروبی این رود را آغاز کند که البته با تأکید ایران، در صورت مهیا شدن امکانات این اقدام شاید زودتر انجام شود.

وی در ارتباط با خرید شناور از روسیه برای تقویت ناوگان کشتیرانی دریای خزر گفت: دولت در این زمینه مساعدت مالی خواهد کرد، اما فعلاً طرف روس کشتی آماده تحویل ندارد که مذاکرات در این‌باره ادامه دارد.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه با بیان اینکه روابط تجاری ایران و روسیه در گذشته به علت فقدان اراده لازم از سوی دو طرف توسعه لازم را نیافته بود، اضافه کرد: به همین علت در تمام بخش‌های حمل‌ونقلی دچار نقصان هستیم، مثلاً در حوزه دریایی رود ولگا نیازمند لایروبی است و یا بندر ماخاچ کالا به عنوان بندر بزرگ روسیه در دریای خزر ظرفیت کافی ندارد.

وی افزود: در بخش جاده‌ای نیز چه در سمت ایران و چه در سمت روسیه جاده‌ها برای میزبانی از تعداد کامیون‌های بیشتر باید تقویت شوند؛ در حوزه ریلی نیز مسیر رشت-آستارا باید هرچه زودتر تکمیل شود.
جلالی خاطر نشان کرد: این بخش از خط ریلی آنقدر راهبردی است که در دیدار مقام معظم رهبری و رئیس جمهوری روسیه، آقای پوتین بر تکمیل شدن ریل رشت-آستارا و تکمیل کریدور مربوطه اشاره مستقیم داشتند.

وی با تأکید بر اینکه تا قبل از تحریم روسیه، حدود ۶۰ درصد از مبادلات تجاری این کشور با اروپا صورت می‌گرفت، گفت: روسیه سال ۲۰۲۱ حدود ۳۰۰ میلیارد دلار واردات داشته است که اکنون بسیاری از این ظرفیت خالی است و فرصتی طلایی برای توسعه روابط تجاری جمهوری اسلامی ایران با این کشور فراهم شده است.

جلالی آینده روابط تجاری ایران و روسیه را بسیار خوب و روشن ارزیابی کرد و ادامه داد: برای دستیابی به موفقیت در این زمینه نیازمند آشنا ساختن تجار و تولیدکنندگان ایرانی با بازار روسیه است همچنین می‌بایست فرآیندهای بوروکراتیک حوزه صادرات را تسهیل سازی کرد و با ایجاد پنجره واحد برای صادرکنندگان به امور سرعتی فزاینده داد.

وی با کوتاه دانستن فرصت توسعه تجارت با روسیه، گفت: باید سرعت عمل داشته باشیم و زمان را دریابیم و حتماً کالای با کیفیت به این بازار صادر کنیم.

منبع: تسنیم