پس از تماس تلفنی دوساعته امانوئل مکرون رئیس‌جمهور فرانسه با سید ابراهیم رئیسی بسیاری از روزنامه‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که زمستان سخت در اروپا نزدیک است!

سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارش‌ها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل بانام «ویژه‌های مشرق» شمارا در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامه‌های کشور قرار می‌دهیم. در این ویژه‌نامه، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته می‌شود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافت‌های مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید.

******

پس از تماس تلفنی دوساعته امانوئل مکرون رئیس‌جمهور فرانسه با سید ابراهیم رئیسی بسیاری از روزنامه‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که زمستان سخت در اروپا نزدیک است؛ «زمستان سخت» استعاره ازجمله معروف ترامپ رئیس‌جمهور سابق آمریکا دارد که پس از اجرای پروژه فشار حداکثری علیه مردم ایران مدعی شده بود که به‌زودی شرایط تهران سخت خواهد شد. پس از مرگ سیاسی ترامپ در آمریکا و آغاز جنگ در اوکراین، کشورهای غربی برای جلوگیری از تشدید یک بحران بزرگ دست به دامن کشورهای اثرگذار بر بازار انرژی ازجمله ایران شده‌اند تا راهی برای عبور از دوران سخت بدون گاز روسیه پیدا کنند.

روزنامه کیهان با تیتر آغاز عصر تاریکی در اروپا به استقبال «زمستان سخت» در غرب رفته و نوشته است:

بحران انرژی در غرب زیر سایه جنگ اوکراین روزبه‌روز بدتر می‌شود. بااینکه همه کشورهای دنیا تحت تأثیر این بحران شاهد افزایش قیمت حامل‌های انرژی هستند، اما وضعیت در کشورهای اروپایی که مستقیماً وارد جنگ انرژی با روسیه شده‌اند، به‌مراتب بدتر است و تورم و رکود به شکل افسارگسیخته‌ای گلوی مردم این کشورها را می‌فشرد. این وضعیت در حالی رخ‌داده که در فصل تابستان هستیم و زمستان هنوز از راه نرسیده است!

هم‌زمان گزارش‌اندیشکده‌ها و نهادهای بین‌المللی نشان می‌دهد که بحران انرژی ممکن است بسیار عمیقتر از وضعیت کنونی شود به طوری که این بحران ممکن است به نوشته «اکونومیست» به سقوط اتحادیه اروپا منجر شود. در اروپایی که زمانی برای دنیا تعیین تکلیف می‌کرد حالا مسئله و اولویت اصلی چگونگی تأمین گاز و برق مردم در زمستان پیش رو است. دولت‌های اروپایی هر کدام برای مهار این بحران به شیوه‌های مختلفی متوسل شده‌اند. در آلمان صنعتی‌ترین اقتصاد منطقه یورو دولت اعلام کرده قیمت گاز را برای مصرف کنندگان بالا می‌برد.

 از سوی دیگر دولت این کشور برای مهار بحران انرژی به عصر ذغال سنگ بازگشته و دولت به طور جدی به بازگشت ذغال سنگ به عرصه تولید انرژی فکر می‌کند. دولت آلمان حتی ایده‌های بسیار خنده‌داری نیز برای مقابله با بحران انرژی مطرح کرده است طوری که طی درخواست عجیبی از مردم آلمان خواسته در صورت قطع صادرات گاز روسیه از تعداد دفعات دوش آب گرم خود کم کنند. حتی تصاویری از رسانه‌های آلمان منتشر شد که طی آن خطاب به مردم آلمان گفته‌شده بود اگر می‌خواهید پوتین را اذیت کنید، وقتی حمام می‌روید، همه جای بدن خود را با آب نشویید (تا صرفه‌جویی شود!) این رسانه‌ها حتی جاهایی از بدن را که باید شسته شوند را مشخص کرده و مثلاً نوشته بودند، وقتی به حمام می‌روید، فقط کشاله ران، باسن و گلویتان را بشویید.

اما روزنامه سازندگی ارگان حزب کارگزاران نیز به تبعات جنگ در اوکراین و زمستان سخت پرداخته و نسخه جالبی را تجویز کرده است:

این روزنامه نزدیک به طیف لیبرال نوشته است که غرب باید دوام آورده و در برابر اقدامات روسیه مقاومت کند، در سرمقاله این روزنامه آمده است که سیاست‌های انقباضی و افزایش نرخ بهره می‌تواند باعث دوام این کشورها در برابر عملیات ویژه روسی در شرق اروپا باشد.

روزنامه آرمان ملی نیز با تیتر ۱۲۰ دقیقه گفتگو با مکرون بر خلاف روزنامه کیهان و سازندگی از دریچه مسائل داخلی به تحلیل وضعیت سیاسی میان ایران و آمریکا پرداخته و نوشته است که وعده‌های بایدن به ایران سرکاری بود!

این روزنامه اصلاح‌طلب نوشته است:

جــــو بایدن که با شعار بازگشت به برجام توانست صندلی ریاست‌جمهوری آمریکا را به‌دست آورد، امیدهایی برای احیای این توافق چند جانبه که از حمایت سیاسی بین‌المللی به ویژه سه کشور اروپایی هم‌پیمان آمریکا برخوردار بود، ایجاد شد اما بایدن برخلاف دیگر توافق‌ها و معاهدات بین‌المللی که فوری به آنها بازگشت، از بازگشت فوری و یک جانبه به برجام امتناع کرد.

در ادامه این گزارش آمده است:

بایدن فقط در ویترین کارش سعی کرد از خود کشوری اهل تعامل و مذاکره به افکار عمومی نشان دهد و از موضع‌گیری‌های سخت‌گیرانه اجتناب کرد و سه کشور اروپایی را در این مسیر بیش از پیش با خود همراه ساخت و موضع‌گیری‌های سخت را به آنها سپرد. با این حال برخلاف سه سال پایانی دولت ترامپ، سه کشور اروپایی با همراهی و تشویق آمریکا و اسراییل از هر گونه فشار به ایران در مجامع بین‌المللی استقبال و از صدور بیانیه‌های تند و قطعنامه در شورای حکام آژانس بین‌المللی حمایت کردند!
 

انتقام از سستی قانون

روزنامه جوان  طی یادداشتی در شماره امروز خود با عنوان انتقام از سستی قانون نوشت: قتل مجید عبدالباقی، برادر حسین عبدالباقی، مالک هلدینگ عبدالباقی حادثه‌ای بود که دو روز قبل اتفاق افتاد. این حادثه و حوادث مشابه، پیوست‌های زیادی دارد که در جای خود باید مورد بازکاوی قرار گیرد. طبق تحقیقات اولیه و براساس اعتراف متهمان بازداشت شده، حادثه به دلیل انتقامجویی رقم خورده که در جریان آن چند نفر از سوی خانواده یکی از داغداران حادثه مترو پل اجیر شده و برادر حسین عبدالباقی را به قتل رسانده‌اند. حسین عبدالباقی، متهم ردیف اول پرونده بود که در جریان ریزش آوار جانش را از دست داد، اما کینه صورت گرفته علیه رفتار قانون‌شکنانه‌اش منجر نشد خانواده‌اش از اصابت ترکش‌های حادثه مصون بماند. با وقوع این حادثه، خانواده عبدالباقی بیش از هر زمان دیگری احساس خطر خواهد کرد، چراکه این امکان وجود دارد انتقام‌گیری‌های شخصی، حوادث دیگری را رقم بزند.

برچسب‌ها